איפה רואים טוב יותר שידורי HD 720P בHOT ? ב YES ? או ב511 ???( HD של הערו

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
שלח תגובה
saarpen פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 364
שם מלא: saarpen
נתן תודות: 94 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #1 

איפה רואים טוב יותר שידורי HD 720P בHOT ? ב YES ? או ב511 ???( HD של הערוץ הראשון)
ואולי רואים בכולם אותו הדבר...
לפי מה ששמעתי ואולי אני טועה...
שידורי המונדיאל של הערוץ הראשון ב 511 היו מדהימים בעלי איכות גבוהה
והראו בעצם שבערוצי ה HD האחרים דיי עובדים עלינו לכאורה...
האם זה מדויק ?
וחשוב מאוד לשאול... האם יש ערוצי HD שמשדרים באיכות של 720P ואחרים מגיעים בקושי ל 600P... או אולי מגרדים את ה500P......
האם נכון לנסח זאת ככה , כאשר לא כל הערוצים אכן מגיעים ל 720 P.
(~)
נערך לאחרונה על ידי saarpen ב 22/06/2011 22:41, נערך פעם 1 בסך הכל.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #2 

אתה יודע שאף אחד מהם לא משדר ב 720p אלא ב 1080i ושלמה שכתבת בנוגע ל 600P ול 500P אין שום משמעות?
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8129
נתן תודות: 418 פעמים
קיבל תודות: 473 פעמים

שליחה #3 

מה שקובע זה התוכן..
תרשו לי להציע ניסוי עיוור ..
שתי קבוצות, שתיהן צופות בחומר שהוא HD זהה באיכות שלו ( עד כמה שאפשר ).
קבוצה אחת רואה סרט הוליוודי, קבוצה שניה רואה שעשועון טלביזיה משעמם.
אני דיי בטוח שהקבוצה הראשונה תגיד שאיכות התמונה היתה טובה יותר ביחס לרשמים של קבוצה ב'.

ניסוי שני,
קבוצה א' ( אחרת ) צופה באותו סרט מקודם בביט רייט נמוך יחסית.
קבוצה ב' ( אחרת ) צופה בשעשועון המשעמם בביט רייט מקסימלי.
גם פה אני דיי בטוח שקבוצה א' תגיד שאיכות התמונה היתה טובה יותר ביחס לקבוצה ב'

מה המסקנה ?
HOT/YES זה ממש לא רלוונטי. עוד ביט ריט ? תנו לנו תוכן איכותי ואנחנו מבטיחים לא להתלונן ..

ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

UserName
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1236
שם מלא: JonathanK
נתן תודות: 2 פעמים

שליחה #4 

ליאור, זה קצת קשה, כי זה צריך להיות אותו מסך ולכייל את החיבורים לתוצאה הכי טובה, זה המון משחק עם ההגדרות ובסופו של דבר שניהם יראו אותו דבר עם יכיילו חיבור אחד קצת אחרת.

edebby
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 143
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #5 

ליאור, דווקא התוכן הוא זה שאמור לקבוע את גובה הביטרייט, וזה פרמטר סופר קריטי.
אתה פשוט טועה "בניסוי העיוור" שתיארת.

קח סרט שזרוע בסצנות מהירות ומעברים חדים, ושדר אותו בביטרייט מכוסח והתוצאה תהיה בלתי נתנת לצפייה, בעוד שביטרייט הזה יספק תמונה פ33ה בתוכנית אירוח בגלל שהתמונה שם כמעט לא משתנה באופן סטטיסטי.
שום שינוי בציוד או באופן הדיקודינג לא ישפר את המצב פשוט בגלל שהמידע לא כבר קיים עקב הדחיסה, ואי אפשר להמציא אותו מחדש.

אם העניין שהתוכן מספק משפיע על התשובה של "קבוצת הניסוי" שלך, אז תחליף אותה :roll:
עד היום, יש לי עותק לא סטנדרטי של "האביר האפל" ב-1080P בקובץ של 5.5GB כדי להסביר את הטענה הזו. ישנם קטעים שבהם לא רואים פשוט כלום פרט לבליל של פקסלים לא קשורים שנעים מהר על המסך. תיסכול אפילו לא מתחיל לתאר את ההרגשה של הצופה, כשכל קטע מהיר בעצם "נעלם לו" והוא צריך להמתין לסיומו כדי לצפות במשהו. אחרי שלושה ארבעה קטעי אקשן אנשים מבקשים להפסיק את הצפיה.

לגבי השאלה המקורית של סער:
לי לא יצא לראות הבדלים בין הוט ליס כפי שכולם מתארים פה בפורום - וממש ניסיתי למצוא כאלו אצל חברים שלי (אני לא מנוי אצל אף אחת מהחברות).
לצערי לא היה תוכן זהה, אז הלכתי על קירובים: משחקי כדורגל, נשיונל גאוגרפיק ודיסקוברי.
כשציוד הקצה שלך הוא טלווזיית 720p טובה, להערכתי אף אחד לא יוכל לצפות בהבדלים בלי לחפש אותם.

UserName
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

edebby כתב:ליאור, דווקא התוכן הוא זה שאמור לקבוע את גובה הביטרייט, וזה פרמטר סופר קריטי.
אתה פשוט טועה "בניסוי העיוור" שתיארת.

קח סרט שזרוע בסצנות מהירות ומעברים חדים, ושדר אותו בביטרייט מכוסח והתוצאה תהיה בלתי נתנת לצפייה, בעוד שביטרייט הזה יספק תמונה פ33ה בתוכנית אירוח בגלל שהתמונה שם כמעט לא משתנה באופן סטטיסטי.
שום שינוי בציוד או באופן הדיקודינג לא ישפר את המצב פשוט בגלל שהמידע לא כבר קיים עקב הדחיסה, ואי אפשר להמציא אותו מחדש.

אם העניין שהתוכן מספק משפיע על התשובה של "קבוצת הניסוי" שלך, אז תחליף אותה :roll:
עד היום, יש לי עותק לא סטנדרטי של "האביר האפל" ב-1080P בקובץ של 5.5GB כדי להסביר את הטענה הזו. ישנם קטעים שבהם לא רואים פשוט כלום פרט לבליל של פקסלים לא קשורים שנעים מהר על המסך. תיסכול אפילו לא מתחיל לתאר את ההרגשה של הצופה, כשכל קטע מהיר בעצם "נעלם לו" והוא צריך להמתין לסיומו כדי לצפות במשהו. אחרי שלושה ארבעה קטעי אקשן אנשים מבקשים להפסיק את הצפיה.

לגבי השאלה המקורית של סער:
לי לא יצא לראות הבדלים בין הוט ליס כפי שכולם מתארים פה בפורום - וממש ניסיתי למצוא כאלו אצל חברים שלי (אני לא מנוי אצל אף אחת מהחברות).
לצערי לא היה תוכן זהה, אז הלכתי על קירובים: משחקי כדורגל, נשיונל גאוגרפיק ודיסקוברי.
כשציוד הקצה שלך הוא טלווזיית 720p טובה, להערכתי אף אחד לא יוכל לצפות בהבדלים בלי לחפש אותם.
...
+1
אם אתה לא מכייל את המסך לאחר שאתה מחבר את הממיר, אתה תצליח לראות הבדל ענקי... עד שתכייל.

saarpen פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 364
שם מלא: saarpen
נתן תודות: 94 פעמים

שליחה #7 

Catskinner כתב:אתה יודע שאף אחד מהם לא משדר ב 720p אלא ב 1080i ושלמה שכתבת בנוגע ל 600P ול 500P אין שום משמעות?
...
מה ההבדל בין 1080I לבין 720P ???
לא מדובר על אותה איכות למעשה ?

לגבי שאר המגיבים כאן..
ידוע שלהוט יש שידורים איכותיים טובים יותר - לא כל הערוצים מובאים לנו באותה איכות !!!!!!! וממש רואים את זה ללא קשר לתוכן !!

UserName
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

saarpen כתב:
Catskinner כתב:אתה יודע שאף אחד מהם לא משדר ב 720p אלא ב 1080i ושלמה שכתבת בנוגע ל 600P ול 500P אין שום משמעות?
...
מה ההבדל בין 1080I לבין 720P ???
לא מדובר על אותה איכות למעשה ?

לגבי שאר המגיבים כאן..
ידוע שלהוט יש שידורים איכותיים טובים יותר - לא כל הערוצים מובאים לנו באותה איכות !!!!!!! וממש רואים את זה ללא קשר לתוכן !!
...
720p - רזולוציה של 1280x720 לעומת
1080i - רזולוציה של 1920x1080, אך זה נגזר בחצי בגלל שיטת השידור, עדיין רזולוציה יותר גבוהה.
אותה איכות? שניהם HD, אבל יש הבדל מסיבי בפרטים ובחדות בין 720p ל-1080i.

rony1234
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 673
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #9 

אני שמתי שיש הבדל בשידור של הממיר של יס מקס ביו 720P לבין 1080I , רואים חד יותר ב- 1080I , זה בדוק.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #10 

saarpen, לא זה לא אותה איכות. שתי השיטות מנצלות רוחב פס דומה כדי להשיג מטרות שונות.

1080i: רזולוציה של 1920x1080 פיקסלים לכל פריים המחולק לשני שדות של 1920x540 פיקסלים המשודרים בקצב של 50 שדות לשניה, כלומר 25 פריים לשניה.

720p: רזולוציה של 1024x720 פיקסלים לכל פריים המשודרים בקצב של 50 פריים לשניה

מכאן שבתיאוריה יש יתרון לרזולוציה ל 1080i אבל התנועה חלקה וטבעית יותר ב 720p.

שידורי ה HD של הוט ויס הם 1080i/50Hz. מה שהממיר מוציא ב 720p זה כתוצאה מעיבוד השידור המקורי והמרתו לפורמט אחר .

600p ו 500p שציינת בהודעתך הראשונה הם המצאה מעניינת אבל לא קיים שום שידור ברזולציה זו בכל העולם.

UserName
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

Catskinner כתב:saarpen, לא זה לא אותה איכות. שתי השיטות מנצלות רוחב פס דומה כדי להשיג מטרות שונות.

1080i: רזולוציה של 1920x1080 פיקסלים לכל פריים המחולק לשני שדות של 1920x540 פיקסלים המשודרים בקצב של 50 שדות לשניה, כלומר 25 פריים לשניה.

720p: רזולוציה של 1024x720 פיקסלים לכל פריים המשודרים בקצב של 50 פריים לשניה

מכאן שבתיאוריה יש יתרון לרזולוציה ל 1080i אבל התנועה חלקה וטבעית יותר ב 720p.

שידורי ה HD של הוט ויס הם 1080i/50Hz. מה שהממיר מוציא ב 720p זה כתוצאה מעיבוד השידור המקורי והמרתו לפורמט אחר .

600p ו 500p שציינת בהודעתך הראשונה הם המצאה מעניינת אבל לא קיים שום שידור ברזולציה זו בכל העולם.
...
כן, כשאיפשהו בעולם ישדרו 50 פריימים לשניה, אדווח לך.
HZ מתייחס רק לשידורי INTRECALED, בעוד בפרוגרסיב משדרים רק ב-FPS.
720P זה לא 1024x720, זו רזולוציה של מסך מחשב, וזה אפילו לא מסך HD, רזולוצית 720 היא 1280X720.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #12 

אחסוך לך את חובת הדיווח. ZDF ו ARD בגרמניה משדרים ב 720p/50Hz והם כנראה לא היחידים.

Hz מתיחס לתדר השידור ולא לפורמט השידור. זה לא רק אני שטוען כך אלא גם יתר הגופים העוסקים בתקינת השידורים וביניהם גם ה EBU : http://tech.ebu.ch/docs/tech/tech3299.pdf

צודק, טעות שלי 720p זה 1280x720. לא נורא אף אחד לא חסין מרגעים של היסך דעת ראה interlaced למשל.

UserName
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

Catskinner כתב:אחסוך לך את חובת הדיווח. ZDF ו ARD בגרמניה משדרים ב 720p/50Hz והם כנראה לא היחידים.

Hz מתיחס לתדר השידור ולא לפורמט השידור. זה לא רק אני שטוען כך אלא גם יתר הגופים העוסקים בתקינת השידורים וביניהם גם ה EBU : http://tech.ebu.ch/docs/tech/tech3299.pdf

צודק, טעות שלי 720p זה 1280x720. לא נורא אף אחד לא חסין מרגעים של היסך דעת ראה interlaced למשל.
...
HZ50 מתייחס לתדר שזירת השורות בINTRECALED.
בגרמניה, כמו אצלנו, משדרים גם PAL, שזה תקן סטנדרט לאיזור שלנו, לאירופה ולעוד כמה איזורים בעולם, התדר לשידור טלוויזיוני שרוב הפעמים ישודר בINTRECALED יהיה 50HZ, במסך לעומת זאת, אתה תראה 25FPS.
720P הוא לא INTRECALED, ולכן אם אתה בוחר בממיר 720P הוא יעביר אותו בFPS.
עכשיו, הסטנדרט של ארה"ב ומדינות מזרח אסיה, משדרות 60HZ, בסופו של דבר אתה תראה באותן ארצות 30FPS אם השידור הוא 720P.
עכשיו, 720P לא יכול להיות משודר על ידי תחנה, ולכן הוא יעבור המרה קטנה לINTRECALED, אבל הוא יעבור דרך הממיר בפרוגרסיב לעומת זאת על ידי הוספת שורה נוספת (ומלכך לחלק מסכי HDR הרזולוציה היא 1280x768), ולכן אתה תראה בחלק מקומות 720p\50hz.
אני לא מבין גדול בכל התחום של טלוויזיה, אבל אני חופר רציני בתחום הHD, אני די בטוח שלא פספסתי משהו.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #14 

כנראה שפספסת המון חומר במסגרת החפירות שלך, חומר שרובו נמצא כאן באתר וב PDF שקישרתי אליך, כי אחרת לא היית מבזבז זמן בכתיבת גיבוב של דזינפורמציה ו"עובדות" המצוצות מהאצבע כפי שעשית.

דרך אגב Interlaced ולא Intercaled

UserName
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

ariel-ro
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3493
נתן תודות: 88 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #16 

Lior_M
שראיתי את הHD של ערוץ אחד באולפן של המונדיאל(שזה ממש לא מעניין אותי) האיכות הייתה מדהימה וישבתי לראות את השידור מהאולפן למרות חוסר העניין שלי, לעומת זאת שאני רואה סרט שאני נורא רוצה לראות ב"HD" של יס ועדיין אין לי אותו בבית, אם האיכות היא לא טובה אני לא רואה אותו, אני אחכה עוד קצת עד שאני אשיג אותו באיכות נורמאלית.

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”