סילביה ורוקי באיביי - מה דעתכם?
-
mrunderhill
- חבר ותיק

- תגובות: 2261
- נתן תודות: 74 פעמים
- קיבל תודות: 124 פעמים
ראיתי את המכירה הבאה באיביי:
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi ... 97.c0.m619
סילביה + רוקי + המגש שלהם, כרגע עומדת על 485 דולר + 30 למשלוח (אני גר בארה"ב אז אין בעיית משלוח).
מה דעתכם? זו עסקה טובה? הסילביה בת 4 לטענת המוכר, מה אמור להיות אורך חיים של כזו מכונה?
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi ... 97.c0.m619
סילביה + רוקי + המגש שלהם, כרגע עומדת על 485 דולר + 30 למשלוח (אני גר בארה"ב אז אין בעיית משלוח).
מה דעתכם? זו עסקה טובה? הסילביה בת 4 לטענת המוכר, מה אמור להיות אורך חיים של כזו מכונה?
- doron_boogie
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 958
- נתן תודות: 94 פעמים
- קיבל תודות: 69 פעמים
המחיר נשמע טוב, אבל אל תקנה חתול בשק.
הבעיה באיביי שבד"כ אי אפשר ממש לבדוק את המוצרים לפני קנייה, ובמכונה כ"כ ותיקה, אם יש בעיית אבנית חמורה או בעיות רציניות אחרות אז זה לא כדאי כלל.
לפי מה שאני רואה מהנסיון של החברים כאן זה הגיוני לקנות ציוד יד שנייה - אך חייבים לבדוק אותו ולהרגיש אותו לפני הקנייה.
הבעיה באיביי שבד"כ אי אפשר ממש לבדוק את המוצרים לפני קנייה, ובמכונה כ"כ ותיקה, אם יש בעיית אבנית חמורה או בעיות רציניות אחרות אז זה לא כדאי כלל.
לפי מה שאני רואה מהנסיון של החברים כאן זה הגיוני לקנות ציוד יד שנייה - אך חייבים לבדוק אותו ולהרגיש אותו לפני הקנייה.
מניסיוני (עוד מעט שנתיים עם סילביה דור 3 )
מהתמונה רואים שזו סילביה דור 2 - עם צינורית ההקצפה הישנה, והשסתום פריקת לחץ (opv) אינו מתכוונן - כבר חיסרון.
כעיקרון הסילביה היא מכונה מאוד עמידה - אם היא מטופלת טוב!
תבקש מהמוכר אם הוא מוכן לפתוח את המכסה העליון ולצלם את הדוד והמפסקים ככה שאפשר יהיה לקבל מושג לגבי קורוזיה בדוד ובצינור הקצפה ובלאי של חלקי החשמל.
לגבי המטחנה ארבע שנים זה הרבה זמן ויכול להיות שתיצטרך להחליף את דיסקיות הטחינה כי הם מתחילות להיות שחוקות (זה תלוי כמובן בכמות הקפה שניטחנה ובדרגה)
ושוב קח בחשבון שלהפיק קפה טוב מהסילביה לוקח זמן וגם ללמוד על גלישת טמפ'. בכלל היום כל מכונת דוד יחיד (וגם כפול) שיוצאת בקטגוריה הזאת (כלומר מכונה חצי אוטומטית חצי מקצועית למשתמשים ביתיים) מגיעה עם PID שחוסך את הבעיה של גלישת טמפ' ובארה"ב שבה מחירי המכונות שפויים ויש כל כך הרבה אופציות אני הייתי הולך על מכונה חדשה (אולי cc1 )
אז נכון אתה תוציא קצת יותר אבל תהנה יותר ויהיה לך ראש שקט
ואם אתה צריך לחסוך אז הייתי הולך על הגאגגיה MDF כמטחנה (מניסיון של שש שנים עם המטחנה הזאת היא טוחנת ברמה מקצועית החסרון שלה הוא נוחות השימוש בעיקר ואולי גם הרעש )
מהתמונה רואים שזו סילביה דור 2 - עם צינורית ההקצפה הישנה, והשסתום פריקת לחץ (opv) אינו מתכוונן - כבר חיסרון.
כעיקרון הסילביה היא מכונה מאוד עמידה - אם היא מטופלת טוב!
תבקש מהמוכר אם הוא מוכן לפתוח את המכסה העליון ולצלם את הדוד והמפסקים ככה שאפשר יהיה לקבל מושג לגבי קורוזיה בדוד ובצינור הקצפה ובלאי של חלקי החשמל.
לגבי המטחנה ארבע שנים זה הרבה זמן ויכול להיות שתיצטרך להחליף את דיסקיות הטחינה כי הם מתחילות להיות שחוקות (זה תלוי כמובן בכמות הקפה שניטחנה ובדרגה)
ושוב קח בחשבון שלהפיק קפה טוב מהסילביה לוקח זמן וגם ללמוד על גלישת טמפ'. בכלל היום כל מכונת דוד יחיד (וגם כפול) שיוצאת בקטגוריה הזאת (כלומר מכונה חצי אוטומטית חצי מקצועית למשתמשים ביתיים) מגיעה עם PID שחוסך את הבעיה של גלישת טמפ' ובארה"ב שבה מחירי המכונות שפויים ויש כל כך הרבה אופציות אני הייתי הולך על מכונה חדשה (אולי cc1 )
אז נכון אתה תוציא קצת יותר אבל תהנה יותר ויהיה לך ראש שקט
ואם אתה צריך לחסוך אז הייתי הולך על הגאגגיה MDF כמטחנה (מניסיון של שש שנים עם המטחנה הזאת היא טוחנת ברמה מקצועית החסרון שלה הוא נוחות השימוש בעיקר ואולי גם הרעש )
-
mrunderhill
- חבר ותיק

תודה על התשובות. באמת אני אוותר על לקנות חתול בשק בצורה כזו.
הבעיה היא שאני פה לשנה בערך, ואז עובר ללמוד במקום אחר (שכרגע לא ידוע עדיין אבל מסתמן שבאירופה). מכיוון שאני לא מתכוון להעביר איתי מכונה ברחבי העולם, אני כנראה אסתפק במשהו יותר זול כרגע עד שאתמקם בבית משלי.
הבעיה היא שאני פה לשנה בערך, ואז עובר ללמוד במקום אחר (שכרגע לא ידוע עדיין אבל מסתמן שבאירופה). מכיוון שאני לא מתכוון להעביר איתי מכונה ברחבי העולם, אני כנראה אסתפק במשהו יותר זול כרגע עד שאתמקם בבית משלי.
- doron_boogie
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 958
- נתן תודות: 94 פעמים
- קיבל תודות: 69 פעמים
למה לא איזו גאג'ה זולה וחדשה כמכונה זמנית?
לא ברמה של הסילביה, אבל תתן לך תוצאות נחמדות מאד וראש שקט.
לא ברמה של הסילביה, אבל תתן לך תוצאות נחמדות מאד וראש שקט.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
מי אמר שה opv לא מתכוונן? כבר מדור 1 הוא מתכוונן.
PID מקל אבל לא חובה - לןמדים לגלוש טמפרטורה.
גם אם יש אבנית אין בעייה - מנקים עם מלח לימון.
רוקי עדיפה על גאג'ה.
בקיצור, זה נראה דיל טוב ולא סתם הוא עלה כבר ל 600 לרגע כתיבת ההודעה.
רוקי עדיפה על גאג'ה.
בקיצור, זה נראה דיל טוב ולא סתם הוא עלה כבר ל 600 לרגע כתיבת ההודעה.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
-
mrunderhill
- חבר ותיק

טוב..עכשיו זה מתחיל לגלוש מעבר לתקציב שלי. סה"כ אני מחפש משהו לשנה ואז אני אמכור/אמסור. אני אפתח שרשור נפרד לשאלה אחרת
עד כמה שאני יודע בדור 1 ו2 הוא לא מתכונן וזו אחת התכונות החדשות שהכניסו בדור 3 כך מצוין בקריס קפה ועוד הרבה פורומים בהם יש כל מיני מודים כדי לכוונן את הלחץ בדורות הישנים יותר אבל אין לי מכונה מהדור הישן אז אולי אני טועה (תקן אותי אם יש לך מכונה כזאת)דבוטאנט כתב:מי אמר שה opv לא מתכוונן? כבר מדור 1 הוא מתכוונן.
רוקי עדיפה על גאג'ה.
בקיצור, זה נראה דיל טוב ולא סתם הוא עלה כבר ל 600 לרגע כתיבת ההודעה....
ניסית פעם להסביר לחבר או לאשתך איך להכין קפה במכונה ? - ברגע שאני רק מתחיל לדבר על "גלישת טמפרטורה" ומדידת זמן אנשים עושים לי פרצוף של תטחן לי קפה בבקשה ולא את השכל
קצת אבנית זו לא בעיה אבל לפעמים יש הצטברות כזאת של אבנית שצריך לפרק את הבוילר כדי להסיר
צודק רוקי עדיפה על גאגגיה אבל יותר יקרה ולכן אם צריך לחסוך הייתי חוסך כאן מכיוון שהגאגגיה עדין טוחנת נהדר לאורך שנים וזו המטרה הבסיסית
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
חד משמעי ניתן לכוון את ה OPV בכל סילביה - כל מה שצריך זה 2 מפתחות של 20מ"מ.
אני יודע מה זאת גלישת טמפרטורה והכל נכתב כאן: http://www.htcafe.co.il/p-1.article01704
מה שאתה עושה נקרא גלישה הפוכה.
לחכות דקה וחצי זה נכון לקפה אחד אבל לא לקפה אחר, יש כאלה שמספיק חצי דקה ואחרים 2 דקות. מה עושים בינתיים עם הידית שמתקררת? זה לא פרקטי.
תוריד מים עד שהנורה תידלק, וכשהיא כבית (הדוד בשיא הטמפרטורה) תוריד פלאש קצר של מים (כמה זמן? תלוי בקפה)
ותחלוט, ככה את לא מחכה עם הידית ומקבל חזרתיות.
באילי הזאת אין OPV.
אני לא מסתכל סתם על סקירות סיאטל - רק כשאני רוצה לבכות...
אני יודע מה זאת גלישת טמפרטורה והכל נכתב כאן: http://www.htcafe.co.il/p-1.article01704
מה שאתה עושה נקרא גלישה הפוכה.
לחכות דקה וחצי זה נכון לקפה אחד אבל לא לקפה אחר, יש כאלה שמספיק חצי דקה ואחרים 2 דקות. מה עושים בינתיים עם הידית שמתקררת? זה לא פרקטי.
תוריד מים עד שהנורה תידלק, וכשהיא כבית (הדוד בשיא הטמפרטורה) תוריד פלאש קצר של מים (כמה זמן? תלוי בקפה)
ותחלוט, ככה את לא מחכה עם הידית ומקבל חזרתיות.
באילי הזאת אין OPV.
אני לא מסתכל סתם על סקירות סיאטל - רק כשאני רוצה לבכות...
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
לא ידעתי, טוב לדעתדבוטאנט כתב:חד משמעי ניתן לכוון את ה OPV בכל סילביה - כל מה שצריך זה 2 מפתחות של 20מ"מ....
אני יודע על ההבדלים בין גלישה רגילה להפוכה ואני מעדיף את ההפוכה - יותר נוח לי , ונכון אתה צודק לכל קפה יש את הטחינה שלו הטמפרטורה שלו, ואפילו בין קליה לקליה (אני תמיד קונה את אותם סוגים מקפה עולה) יש הבדלים, זה מה שיפה בסילביה (או מקשה תלוי בפרספקטיבה) שזו מכונה מאוד רגישה (אוה מיס סילביה ...
הבעיה היא שרוב האנשים שאני מכיר הם לא כמונו ומכונה חצי אוטומטית זה כבר מסובך להם עכשיו תוסיף את הקטע של גלישת הטמפ' והרגת אותם ולכן הפיד מקל מאוד. וחוץ מזה גם לוחם ותיק רוצה לנוח מדי פעם מההתעסקות בהכנה...
וכן כשאתה רוצה להכין קפה לחמישה אנשים (שרובם גם שותים קפוצ'ינו) זה יכול להפוך לסיוט ארוך כאורך הגלות
בזמן שאני מחכה הידית בפנים ככה שהיא לא כל כך מתקררת
מה רע בקפה סיאטל ? - אני דוקא אוהב את ההומור הקליל שלהם של קתרין וגייל ... ואם להשוות את ההיצע + ידע שיש להם על מכונות קפה אני לא חושב שיש בארץ שום חנות שמתקרבת, שלא לדבר על זה שכל הטכנולוגיות החדשות (כגון פיד) מגיעות אליהן מה שאצלנו רק יחידים שמעו עליהן