אורי,
תודה על התגובה. שאלת שאלות לענין, אז ברשותך אענה לענין.
אני מכיר בכך שיש חשיבות לסינרגיה, בגלל זה הלכתי לכיוון של רסיברים שיאפשרו לי מרחב תמרון יחסי בהתאמת הרמקולים בשלב הבא. האם טעיתי? האם הרסיברים האלה לא יאפשרו את מרחב התמרון הזה?
אתה צודק לגבי הצרכים ומגבלות התקציב. הכוונה היא למקם מערכת קול בסלון. הסלון אצלנו הוא חלק מחלל במשותף עם המטבח. גודל חלל החדר כולו הוא 15 מ' לאורך, 6 מ' לרוחב והתקרה בגובה 4 מ'. בערך חצי מהשטח (קצת פחות) זה הסלון. הטלוויזיה ממוקמת לאורך הקיר הארוך, בערך בחצי המרחק של גודל הסלון (כלומר, כחצי של חצי מהחדר=2 מ' מהקיר). כלומר, כשאנו יושבים מול הטלוויזיה המרחק הוא כ-3-3.5 מ' (מרחק הרוחב פחות ספה). אני לא יודע אם הסברתי כמו שצריך, אבל אם תשרבט את זה על דף תבין למה הכוונה
המערכת אמורה לתמוך בסרטים, עם קצת השמעת מוזיקה. המוזיקה תושמע בעיקר דרך תחנות הרדיו של הממיר של Yes. אני צריך לחבר אליו טלוויזיה, Yes HD, סטרימר של אקסטרימר, ואולי קונסולה.
התקציב הראשוני עבור הרסיבר הוא עד 2,000 ש"ח.
תקציב היעד הכולל לרמקולים הוא כ-3,000-3,500 ש"ח. בסכום הזה אני צריך למצוא חמישה רמקולים: סנטר, שני קדמיים (רצפתיים??) ושניים אחוריים תלויים. אם אצליח "לדחוף" גם סאב, מה טוב.
סך התקציב לכן, הוא כ-5,000 ש"ח. הכוונה היא לבנות תוכנית רכישה שמתפרשת על חצי שנה-שנה, כדי להוציא את הסכומים מהשוטף. אני מודע לכך שזו לא תהיה מערכת החלומות שלי, אבל החיים מלאים בפשרות

אין לי בעיה עם יד שניה. ברור לי שזו דרך טובה להתקדם באיכות עם תקציב מוגבל. מכירה מתצוגה זה משהו קצת שונה ואני יותר חושש מכך. יחד עם זאת, זו לא אפשרות שאני פוסל על הסף.
מה אתה אומר?