הצילו!!! נצרבה לי תמונה בפלזמה של פיוניר 436
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
בת כמה הפלזמה ?
אני בספק אם זו צריבה. כנראה retention או ghosting.
אם אני זוכר נכון יש מאמר על זה באתר.
לא מכיר את הדגם הספציפי אבל יש פלזמות בהם ניתן להריץ pattern מסויים שמטפל בדיוק בבעיות כאלה.
אפשר גם להוריד קובץ וידאו מתאים ולצרוב על cd או DVD.
ליאור
אני בספק אם זו צריבה. כנראה retention או ghosting.
אם אני זוכר נכון יש מאמר על זה באתר.
לא מכיר את הדגם הספציפי אבל יש פלזמות בהם ניתן להריץ pattern מסויים שמטפל בדיוק בבעיות כאלה.
אפשר גם להוריד קובץ וידאו מתאים ולצרוב על cd או DVD.
ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
אם אתה שומע רדיו דרך יס/HOT ואתה לא מכבה את המסך, אז צפוי מאוד שהתמונה תיצרב.
1. אחריות לא תופסת במקרה הזה.
2. יכול להיות שעם כמה פעולות כמו "שטיפה" בעזרת התפריט המתאים זה יירד מעט.
3. יכול להיות שמדובר על RETENTION וזה ייעלם עם הזמן.
מסקנה - לא משאירים תמונה סטטית על פלאזמה !
1. אחריות לא תופסת במקרה הזה.
2. יכול להיות שעם כמה פעולות כמו "שטיפה" בעזרת התפריט המתאים זה יירד מעט.
3. יכול להיות שמדובר על RETENTION וזה ייעלם עם הזמן.
מסקנה - לא משאירים תמונה סטטית על פלאזמה !
כן שמעתי רדיו דרך יס
זה נכון ששמעתי רדיו דרך יס אבל לא אמרו לי על זה כלום לא בחברה ולא הטכנאי הפלזמה בסך הכל בת חודש וחצי ,אז מה ככה הלך לו מסך של 26000???? מה הפעולות שאני יכול לעשות ומה זה RETENTION וghosting.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
1. מה זה "אף אחד לא אמר לי"? את ה-MANUAL קראת?
2. RETENTION זו לא בדיוק צריבה אלא נקרא לזה "צריבה זמנית", היא פשוט נעלמת עם הזמן.
3. דווקא זה שהמסך חדש זה פועל לטובתך, שכן, עדיין המסך רגיש מאוד לצריבה (בגלל זה רצוי לבצע הרצה למסך) ואז זה אומר שעדיין אתה יכול "לבזבז" את הפיקסלים שלא נצרבו, כך שיגיעו לאותה רמה כמו אלו הצרובים ואז שוב תהיה לך תמונה אחידה.
נסה להפעיל את האופציה של WASH במסך (קרא במנואל איך).
2. RETENTION זו לא בדיוק צריבה אלא נקרא לזה "צריבה זמנית", היא פשוט נעלמת עם הזמן.
3. דווקא זה שהמסך חדש זה פועל לטובתך, שכן, עדיין המסך רגיש מאוד לצריבה (בגלל זה רצוי לבצע הרצה למסך) ואז זה אומר שעדיין אתה יכול "לבזבז" את הפיקסלים שלא נצרבו, כך שיגיעו לאותה רמה כמו אלו הצרובים ואז שוב תהיה לך תמונה אחידה.
נסה להפעיל את האופציה של WASH במסך (קרא במנואל איך).
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78918
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 791 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
רע מאוד שלא אמרו לך.
בכל מקרה באמת מומלץ לקרוא את ה-MANUAL זה כתוב בעמוד ראשון באותיות גדולות בכל ספר של כל מסך פלאזמה... כמובן שזה לא מכוסה על ידי האחריות.
גם מסך LCD לא מומלץ לשימוש עם תמונה סטטית.
בכל מקרה, הייתי שם מסך לבן לאורך זמן רב, או לפחות שם את המסך במצב INVERSE וממשיך לראות את הערוץ לאורך זמן "צריבה הפוכה".
בכל מקרה באמת מומלץ לקרוא את ה-MANUAL זה כתוב בעמוד ראשון באותיות גדולות בכל ספר של כל מסך פלאזמה... כמובן שזה לא מכוסה על ידי האחריות.
גם מסך LCD לא מומלץ לשימוש עם תמונה סטטית.
בכל מקרה, הייתי שם מסך לבן לאורך זמן רב, או לפחות שם את המסך במצב INVERSE וממשיך לראות את הערוץ לאורך זמן "צריבה הפוכה".
זו בעייה די נפוצה של מסכי פיוניר והפתעתי במסך כזה יקר אין אופציה של PIXEL SHIFT או WASHOUT PATTERN
הפתרון הוא להריץ שלג על ידי בחירה בערוץ אנאלוגי ולתת לו לרוץ במצב DYNAMIC במשך פי 4 מהזמן שהרצת את הערוץ שיצר את התמונה
על כל מקרה שים לב שבצפיית שידורי טלוויזיה אתה על מצב של ENERGY SAVE 2
הפתרון הוא להריץ שלג על ידי בחירה בערוץ אנאלוגי ולתת לו לרוץ במצב DYNAMIC במשך פי 4 מהזמן שהרצת את הערוץ שיצר את התמונה
על כל מקרה שים לב שבצפיית שידורי טלוויזיה אתה על מצב של ENERGY SAVE 2
מה זה מצב INVERSE
מה זה מצב INVERSE ואיך אני מגיע אליו? האם לא כדאי לי קודם כל לדבר עם פיוניר לפני שאני עושה דברים עצמאית?
בדיוק בשביל למנוע את התופעה הזאת יס הוסיפו שומר מסך לערוץ הרדיו (אפיק 71).lalzar כתב:שמתי לב היום שהתמונה של ערוץ הרדיו של יס נצרבה לי על המסך....
מהיום לאחר שתבחר תחנה תלחץ על כפתור העיגול הכחול בשלט לקבלת שומר המסך.
מחזיק לך אצבעות שהבעיה תיפתר.
שחר.
מצחיק, הם שמו שומר מסך בשביל למנוע צריבת מסך בערוץ הרדיו אבל ממש קשה להם לשקף את הלוגואים של הערוצים הפנימיים שלהם אה? הם ממש עושים מאמץ בשביל לספק את בעלי הפלזמה..benit כתב:בדיוק בשביל למנוע את התופעה הזאת יס הוסיפו שומר מסך לערוץ הרדיו (אפיק 71).lalzar כתב:שמתי לב היום שהתמונה של ערוץ הרדיו של יס נצרבה לי על המסך....
מהיום לאחר שתבחר תחנה תלחץ על כפתור העיגול הכחול בשלט לקבלת שומר המסך.
מחזיק לך אצבעות שהבעיה תיפתר.
שחר....
אגב אני חושב שכל אלה שמחוברים ליס צריכים ללכת ולבדוק את המצב בהוט, אני בטוח שלפחות חלקם יסכימו שאיכות השידורים היא זהה אם לא גרועה יותר ביס .
- עופרפולק
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 7407
- נתן תודות: 21 פעמים
- קיבל תודות: 503 פעמים
גם לי לא אמרו על זה כלום שקניתי את הפלזמה וידעתי את כול הדברים האלה שלא לשים תמונה סטטית ,רק דרך האתר הזה ואני חושב שבאף מקום לא אומרים את זה שלא לשים תמונה עומדת אולי מהפחד שאם יסבירו לקונה מה זה עושה אז לא יקנו ואותו אחד שבא לקנות פלזמה יגיד לעצמו מה אני צריך את זה ופתאום יהיה לי צריבה והלכה הטלויזיה הרי אנחנו יודעים איך הישראלים חושבים אז כמה שפחות תדע ככה יותר טוב