אפל לא רוצה שתצלמו בהופעות
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78929
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
לאחר שאנשים רבים מורידים מוזיקה בחינם, ותעשיית המוזיקה סובלת, אומנים רבים מסתמכים יותר ויותר על הכנסות מהופעות חיות.
הבעיה היא שניתן לראות בכל קונצרט הרבה מאוד אנשים שמצלמים את הקונצרט עם האייפון שלהם.
למה זה מטריד דווקא את אפל? בתור זאת שמובילה את השוק (בעיני חברות המוזיקה) וזו שגם קרובה ביותר לתעשיית המוזיקה, בתור הריטיילרית הגדולה ביותר של מוזיקה בעולם, היא די חוטפת על הראש על העניין הזה.
לכן, הוצע פטנט שמזהה סביבת קונצרטים אוטומטית ומונע צילום במצב כזה. איך זה יזהה שאתה דווקא בקונצרט כרגע ולא ברסיטל של ילדי השכונה או משהו בסגנון הזה? זה לא לגמרי ברור.
בכל אופן, זה בעיני ממש מעבר על הקו הדק של האח הגדול. מה אם מחר הם יחליטו שאסור לצלם תפוחים כי זה דומה מדי ללוגו שלהם?
http://www.webpronews.com/apple-wants-t ... es-2011-06
הבעיה היא שניתן לראות בכל קונצרט הרבה מאוד אנשים שמצלמים את הקונצרט עם האייפון שלהם.
למה זה מטריד דווקא את אפל? בתור זאת שמובילה את השוק (בעיני חברות המוזיקה) וזו שגם קרובה ביותר לתעשיית המוזיקה, בתור הריטיילרית הגדולה ביותר של מוזיקה בעולם, היא די חוטפת על הראש על העניין הזה.
לכן, הוצע פטנט שמזהה סביבת קונצרטים אוטומטית ומונע צילום במצב כזה. איך זה יזהה שאתה דווקא בקונצרט כרגע ולא ברסיטל של ילדי השכונה או משהו בסגנון הזה? זה לא לגמרי ברור.
בכל אופן, זה בעיני ממש מעבר על הקו הדק של האח הגדול. מה אם מחר הם יחליטו שאסור לצלם תפוחים כי זה דומה מדי ללוגו שלהם?
http://www.webpronews.com/apple-wants-t ... es-2011-06
- TANDBERG
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4591
- נתן תודות: 184 פעמים
- קיבל תודות: 202 פעמים
מוגזם וחוצפה. מה באמת אם זו הופעה של הילד ? האייפון יחליט עבורי ? לדעתי זה רק יעודד עוד ועוד אנשים לפרוץ את המכשיר ויאבד קהל לקוחות למכשיר הבא. אנשים מקליטים הופעות חיות עבור עצמם. ההופעה של ליאונרד כהן בישראל עד היום מנוגנת אצלי על המחשב, לא הפצתי ולא העברתי לאף אחד, לא יכול לתאר לעצמי מצב שבו הטלפון היה משבית עצמו מצילום.
Vocare Ad Regnum
- Itsik_G
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1178
- נתן תודות: 38 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
לדעתי לאפל יהיה קשה מאוד לבצע מהלך כזה בלי שיתוף פעולה מיצרנים אחרים. אם היא תהיה היחידה שתטיל "מגבלות" על המכשירים שלה, היא יורה לעצמה ברגל כי אנשים פשוט יקנו מכשירים מתחרים.
אגב, כל הפרסום הזה נראה לי כמו פרשנות של כתבים טכנולוגיים על פטנט שאפל הגישה עוד בתחילת החודש:
http://apple.slashdot.org/story/11/06/0 ... um=twitter
אם קוראים את הידיעה המקורית, אפשר להבין שיש עוד כמה שימושים (דווקא די חיוביים) לפטנט כזה. כמו למשל לקבל אישור להכנס עם המכשיר למפעל בטחוני מסווג, או לתערוכה שמציגה פיתוחים סודיים, או למנוע הדלפות מישיבות רגישות ועוד ועוד. לחילופין ניתן להשתמש במנגנון הזה כדי לקבל מידע נקודתי כמו מוצג בתערוכה וכד'.
זה פשוט נורא "סקסי" להתלהם על אפל ועל החדירה שלה לפרטיות, שכל האתרים הטכנולוגיים מפרשים את זה כמו שנוח להם.
אגב, כל הפרסום הזה נראה לי כמו פרשנות של כתבים טכנולוגיים על פטנט שאפל הגישה עוד בתחילת החודש:
http://apple.slashdot.org/story/11/06/0 ... um=twitter
אם קוראים את הידיעה המקורית, אפשר להבין שיש עוד כמה שימושים (דווקא די חיוביים) לפטנט כזה. כמו למשל לקבל אישור להכנס עם המכשיר למפעל בטחוני מסווג, או לתערוכה שמציגה פיתוחים סודיים, או למנוע הדלפות מישיבות רגישות ועוד ועוד. לחילופין ניתן להשתמש במנגנון הזה כדי לקבל מידע נקודתי כמו מוצג בתערוכה וכד'.
זה פשוט נורא "סקסי" להתלהם על אפל ועל החדירה שלה לפרטיות, שכל האתרים הטכנולוגיים מפרשים את זה כמו שנוח להם.
נערך לאחרונה על ידי Itsik_G ב 21/06/2011 14:53, נערך פעם 1 בסך הכל.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
לדעתי תוך פחות מיממה יקום מישהו וישווק פילטר זעיר שניתן יהיה להצמידו לעדשת המצלמה כדי לחסום את האור האינפרא אדום, המצב יחזור לקדמותו והפטנט הזה יצטרף לשורה מפוארת של מוצרים השוכנים על מדף הטכנולוגיות המיותרות.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- TANDBERG
- חבר מביא חבר

מה הבעיה ? בא לי לראות את מה שראיתי בהופעה אצלי בבית, הצילום חוובני, הסאונד בינונוי אבל יש לזה ערך רגשי. אם יש לי כוונה להפיץ את זה הלאה אז זה פסול.zoso כתב:מעולם לא הבנתי את זה, אתה משלם 500 שקל על הופעה ואז אתה מוצא את עצמך צופה בה שעתיים דרך האייפון...
אני חושב שזה עושה רק טוב לאמנים, רואים שיש כמה וריאציות להופעות, זה מעודד שיח ברשת ויראו עוד ועוד אנשים שאין להם כסף להופעה, אז לפחות יקנו את הדיסק של ההופעה או משהו כזה.
- TANDBERG
- חבר מביא חבר

טוב, בוא נסכים שלא להסכים וזהו.
בהופעה של לאונרד כהן ישבתי עם הנוקיה הישן שלי, צילמתי בלי הרבה בעיות וגם ראיתי את ההופעה. אני לא מתייחס לאיכות הצילום כמו שימור החוויה.
זו הדרך שלי לשמר את החוויה שלי מנקודת המבט שלי. אם ארצה צילום מקצועי ארכוש את הבלו ריי.
בהופעה של לאונרד כהן ישבתי עם הנוקיה הישן שלי, צילמתי בלי הרבה בעיות וגם ראיתי את ההופעה. אני לא מתייחס לאיכות הצילום כמו שימור החוויה.
זו הדרך שלי לשמר את החוויה שלי מנקודת המבט שלי. אם ארצה צילום מקצועי ארכוש את הבלו ריי.
Vocare Ad Regnum