אני לא מבין למה ???? אולי אתם תבינו
בדיוק עכשיו דיברתי עם מנהל המכירות של סמסונג (סמליין) בארץ ונאמר לי כי לפני אוקטובר המסכים החדשים לא יגיעו.
הטענה שלו היתה כי הוא צריך לאשר את המסכים במכון התקנים הישראלי.
האם זה נכון? וגם אם כן למה לוקח כל כך הרבה זמן לאשר משהו שכבר בעולם רץ חודשים.
פשוט סמליין לא מאפשרים לקנות מסכים דרכם שזה מאוד מוזר לטעמי .
אשמח לדעותיכם.
האם זה נכון? וגם אם כן למה לוקח כל כך הרבה זמן לאשר משהו שכבר בעולם רץ חודשים.
פשוט סמליין לא מאפשרים לקנות מסכים דרכם שזה מאוד מוזר לטעמי .
אשמח לדעותיכם.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78880
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5395 פעמים
מה הקשר בין מה שיש בעולם לבין מכון תקנים כאן?
יש חוקים במדינה וכל מוצר חייב אישור של מכון תקנים.
יש חוקים במדינה וכל מוצר חייב אישור של מכון תקנים.
לא הבנת אותי כנראה.
אני שואל למה לוקח כל כך הרבה זמן למכונים התקנים הישראלי לאשר משהו כזה.
ועופר נראה לי שכל פעם שאני מדבר על סמליין אתה ישר תוקף!!!
אני בסך הכל לא מבין איך יוצא בעולם מסך ופה הוא מגיע באופן רשמי בסוף השנה.
אני שואל למה לוקח כל כך הרבה זמן למכונים התקנים הישראלי לאשר משהו כזה.
ועופר נראה לי שכל פעם שאני מדבר על סמליין אתה ישר תוקף!!!
אני בסך הכל לא מבין איך יוצא בעולם מסך ופה הוא מגיע באופן רשמי בסוף השנה.
עופר נכון שאין קשר אבל תסכים איתי שזה ״קצת״ הזוי שאדם שמעוניין לרכושoferlaor כתב:מה הקשר בין מה שיש בעולם לבין מכון תקנים כאן?
יש חוקים במדינה וכל מוצר חייב אישור של מכון תקנים....
מסך דרך סמליין יקבל אותו במקרה הטוב בחודש נובמבר כשחודש אחרי זה כבר
יוצג הדגם החדש.... מה שיהפוך את המסך שלו ממש סמוך לרגע הקניה ל״דגם ישן משנה שעברה״....
- yoav4x4
- חבר במועדון HT

- תגובות: 2611
- שם מלא: יואב בן חורין
- נתן תודות: 233 פעמים
- קיבל תודות: 131 פעמים
ברוך הבא לישראלzmls כתב:לא הבנת אותי כנראה.
אני שואל למה לוקח כל כך הרבה זמן למכונים התקנים הישראלי לאשר משהו כזה....
זהירות בירוקרטיה לפניך
אבל עכשיו ברצינות,
מה אתה מעדיף שיעשו שם בדיקות לא רציניות העיקר שנקבל את הציוד מהר?
צריך אולי לבוא לסמליין בביקורת שאולי הגישו בעיכוב את המסכים לבידיקה ואישור.
ככל שאני לומד יותר אני מבין שאני יודע פחות...
נראה לי ששנה של עיכוב בהחלט אפשר לבוא אליהם בטענותyoav4x4 כתב:ברוך הבא לישראלzmls כתב:לא הבנת אותי כנראה.
זהירות בירוקרטיה לפניך
אבל עכשיו ברצינות,
צריך אולי לבוא לסמליין בביקורת שאולי הגישו בעיכוב את המסכים לבידיקה ואישור....
למרות שלא ברור לי למה יש מישהו שירצה לJכות ליבוא שלהם עם מחיר כזה, כבר תקנו כרטיס טיסה לארצות הברית, תטיילו תהנו תקנו את הטלוויזיה ( תוסיפו גם נגן בלו ריי ואיזה 800 סרטים ) תחזרו לארץ ועדיין תרוויחו כמה אלפים
- kaplaey2
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2337
- נתן תודות: 126 פעמים
- קיבל תודות: 204 פעמים
נו? ומה ימצאו? שהמסך מתפוצץ, שיש זיקוקים? אולי ימצאו משהו שלא מצאו במכוני התקנים של כל המדינותאבל עכשיו ברצינות,
מה אתה מעדיף שיעשו שם בדיקות לא רציניות העיקר שנקבל את הציוד מהר?...
"המתוקנות" שהמסכים האלו כבר משווקים שם? תירוצים יש המון, אבל צריך שיהיה מעט מההגיון לפחות מאחורי חלקם.
- yoav4x4
- חבר במועדון HT

לא שאני מגן על מכון התקנים אבל מאיפה אתם יודעים שבסמסונג נתנו להם לפני שנה את המסכים לבדיקה?!ntk כתב:נראה לי ששנה של עיכוב בהחלט אפשר לבוא אליהם בטענותyoav4x4 כתב:ברוך הבא לישראלzmls כתב:לא הבנת אותי כנראה.
זהירות בירוקרטיה לפניך
אבל עכשיו ברצינות,
צריך אולי לבוא לסמליין בביקורת שאולי הגישו בעיכוב את המסכים לבידיקה ואישור....
למרות שלא ברור לי למה יש מישהו שירצה לJכות ליבוא שלהם עם מחיר כזה, כבר תקנו כרטיס טיסה לארצות הברית, תטיילו תהנו תקנו את הטלוויזיה ( תוסיפו גם נגן בלו ריי ואיזה 800 סרטים ) תחזרו לארץ ועדיין תרוויחו כמה אלפים...
נערך לאחרונה על ידי yoav4x4 ב 19/06/2011 16:25, נערך פעם 1 בסך הכל.
- integral
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8255
- נתן תודות: 415 פעמים
- קיבל תודות: 610 פעמים
ימצאו צ'ק גדול ושמן מחיון ועוד הרבה יבואנים אחרים כדי שיוכלו לאכול צהרייםkaplaey2 כתב:נו? ומה ימצאו? שהמסך מתפוצץ, שיש זיקוקים? אולי ימצאו משהו שלא מצאו במכוני התקנים של כל המדינותאבל עכשיו ברצינות,
מה אתה מעדיף שיעשו שם בדיקות לא רציניות העיקר שנקבל את הציוד מהר?...
"המתוקנות" שהמסכים האלו כבר משווקים שם? תירוצים יש המון, אבל צריך שיהיה מעט מההגיון לפחות מאחורי חלקם....
- amira
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 680
- שם מלא: אמיר
- נתן תודות: 161 פעמים
- קיבל תודות: 89 פעמים
כל הסיפור של עיכוב בגלל מכון התקנים זה קשקוש אחד מוחלט.
כיום במדינת ישראל באם יש לך אישור של ארגון התקינה של ה- EU או של המכון האמריקאי, אין שום בעיה להכניס את המוצר לארץ, לא צריך אישור נוסף ולא נעליים
כיום במדינת ישראל באם יש לך אישור של ארגון התקינה של ה- EU או של המכון האמריקאי, אין שום בעיה להכניס את המוצר לארץ, לא צריך אישור נוסף ולא נעליים
נערך לאחרונה על ידי amira ב 19/06/2011 17:32, נערך פעם 1 בסך הכל.
תודה רבה שלפחות חלק מסכימים. משום מה אני מרגיש שכל פעם שאני כותב פה על סמליין עופר בא וחוסם את הדעה שלי.
זה לא מקצועי , לא לעניין ויקר מאוד ולזה לא לבוא בטענות!!
אני פשוט לא יכול להבין למה אתה לא מרים גבה בטעיה שאיך דבר כזה יכול לקרות.
אני רוצה לקנות ולא נותנים לי וכבר שנותנים לי אז זה מאוחר מידי לטעמי כי אתותו יוצא הדגם החדש ולא רק זה גם שנותנים לי לקנות המחירים מנופחים .
אז שוב אני לא מבין אותך.
אני מתחום שמאוד מוכר לי מכון התקנים ומכון התקנים זה סתם תירוץ .
זה לא מקצועי , לא לעניין ויקר מאוד ולזה לא לבוא בטענות!!
אני פשוט לא יכול להבין למה אתה לא מרים גבה בטעיה שאיך דבר כזה יכול לקרות.
אני רוצה לקנות ולא נותנים לי וכבר שנותנים לי אז זה מאוחר מידי לטעמי כי אתותו יוצא הדגם החדש ולא רק זה גם שנותנים לי לקנות המחירים מנופחים .
אז שוב אני לא מבין אותך.
אני מתחום שמאוד מוכר לי מכון התקנים ומכון התקנים זה סתם תירוץ .
- yoav4x4
- חבר במועדון HT

תגיד אתה צוחק??amira כתב:כל הסיפור של מכון התקנים זה קשקוש אחד מוחלט.
כיום במדינת ישראל באם יש לך אישור של ארגון התקינה של ה- EU או של המכון האמריקאי, אין שום בעיה להכניס את המוצר לארץ, לא צריך אישור נוסף ולא נעליי...
לא צריך מכון תקנים?
ואתה קורא להם קשקוש?
זה שמוצר עבר תקינה בחו"ל זה לא אומר שהוא מתאים לארץ, מבחינת תיקני חשמל והתאמה לעוד 101 תקנים שקיימים בארץ ולא בחו"ל
- amira
- חבר פעיל במיוחד

בכל הכבוד הראוי, אני הייתי שלוש שנים דירקטור במכון התקנים אודה לך באם לא תלמד אותי על הנושא.
לא טענתי שלא צריך מכון תקנים, טענתי שאם יש אישור של מכון התקנים האירופי אין צורך בבדיקות של מכון התקנים הישראלי,
אלא ניתן אישור אוטומטי. משום שכדי שתקן "של מכון התקנים" יהיה מחייב הוא נדרש להיות תקן רשמי, התקנים הרשמיים במדינה
מתבססים על התקינה הבינ"ל.
פעם השתמשו במכון התקנים לצורכי הגנה על תוצרת הארץ (מאווררים עם שלושה כפתורים, גפרורים אדומים באריזות של 12
ועוד כל מיני בולשיט) לשמחתי התקדמנו מאז ובמקום שבו יש תקן או אישור אירופי (או אמריקאי בחלק גדול מהמקרים אבל לא
בכולם - למשל ברכבים) הם מחליפים את התקן הישראלי.
לא טענתי שלא צריך מכון תקנים, טענתי שאם יש אישור של מכון התקנים האירופי אין צורך בבדיקות של מכון התקנים הישראלי,
אלא ניתן אישור אוטומטי. משום שכדי שתקן "של מכון התקנים" יהיה מחייב הוא נדרש להיות תקן רשמי, התקנים הרשמיים במדינה
מתבססים על התקינה הבינ"ל.
פעם השתמשו במכון התקנים לצורכי הגנה על תוצרת הארץ (מאווררים עם שלושה כפתורים, גפרורים אדומים באריזות של 12
ועוד כל מיני בולשיט) לשמחתי התקדמנו מאז ובמקום שבו יש תקן או אישור אירופי (או אמריקאי בחלק גדול מהמקרים אבל לא
בכולם - למשל ברכבים) הם מחליפים את התקן הישראלי.
- yoav4x4
- חבר במועדון HT

אתה כן טענת שמכון התקנים זה קישקוש.
ואם זה רמת ההתבטאות שלך כלפי הנושא החשוב הזה, זה מסביר למה המקום הזה מקבל את הסטיגמה שיש לו!
ואם זה רמת ההתבטאות שלך כלפי הנושא החשוב הזה, זה מסביר למה המקום הזה מקבל את הסטיגמה שיש לו!
- amira
- חבר פעיל במיוחד

טענתי שהאמירה של סמליין לגבי עיכוב בגלל מכון התקנים זה קשקוש. (אם הסברתי עצמי לא נכון - להלן תוקן גם במקור...)
בלי קשר, לצערי, בחלק גדול - מכון התקנים הוא אחד גוף ארכאי, מנופח ואפילו מיותר (שוב בחלק מהמקרים - בחלק אחר (לצערי די קטן) הוא מאד חשוב).
לא נפתח דיון בסוגיית איכות מכון התקנים והסיבות שבגללן הוא היכן שהוא נמצא (מונופול מיושן, וועד מיליטנטי ועוד ועוד..) לצערי
זה המצב.
ממש לא הבנתי מה הבעיה עם רמת ההתבטאות שלי...תנשום עמוק, שתה מים קרים וקרא שוב מה שכתבתי, אם בכל זאת לא
הבנת אני מתנצל על כושר ההסבר הקלוקל שלי.
בלי קשר, לצערי, בחלק גדול - מכון התקנים הוא אחד גוף ארכאי, מנופח ואפילו מיותר (שוב בחלק מהמקרים - בחלק אחר (לצערי די קטן) הוא מאד חשוב).
לא נפתח דיון בסוגיית איכות מכון התקנים והסיבות שבגללן הוא היכן שהוא נמצא (מונופול מיושן, וועד מיליטנטי ועוד ועוד..) לצערי
זה המצב.
ממש לא הבנתי מה הבעיה עם רמת ההתבטאות שלי...תנשום עמוק, שתה מים קרים וקרא שוב מה שכתבתי, אם בכל זאת לא
הבנת אני מתנצל על כושר ההסבר הקלוקל שלי.
נערך לאחרונה על ידי amira ב 19/06/2011 17:33, נערך 3 פעמים בסך הכל.
לפי מיטב הבנתי, גם יבואנים שאינם רשמיים נדרשים להעביר את המסכים שהמיובאים לבדיקה במכון התקנים, אם ברצונם למכור אותם בארץ (ואם ברצונם לפעול ע"פ החוק). כפי שאנו יודעים היטב, המסכים כבר נמכרים לא דרך סמליין. למה שדווקא להם תהיה בעיה עם מכון התקנים? 
- kaplaey2
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2337
- נתן תודות: 126 פעמים
- קיבל תודות: 204 פעמים
בקיצור לא רואה מצב שלחברה רצינית כמו סמסונג אין תקינה של ה- EU
אז מה הסיפור עם מכון התקנים או שזה עוד סיפור מצוץ מאצבע של היבואן כמו
הסאגה פה בשירשור אחר על הפנלים השונים והתירוצים הלא הגיוניים שלו?
אז מה הסיפור עם מכון התקנים או שזה עוד סיפור מצוץ מאצבע של היבואן כמו
הסאגה פה בשירשור אחר על הפנלים השונים והתירוצים הלא הגיוניים שלו?
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78880
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5395 פעמים
kaplaey2
אז אתה מציע לבטל את מכון תקנים? אני מסכים איתך שהם באמת לא תמיד הכי סימפטיים שם (קיבלתי כבר כמה פעמים מסכים עם טביעות רגליים או פגיעות פיזיות במסכים שעברו שם "טיפול".
ובכ"ז אני מרגיש בטוח יותר כשמסך עובר איזה סוג של בדיקה. ללא הגנה כזו, אין שום דרך לדעת אם אנחנו מקבלים צעצועי ילדים שהצבע שלהם אינו מכיל חומרים מסרטנים או עופרת, למשל.
zmis,
פרנואידי משהו... מי בכלל תוקף אותך?
צריך לזכור שאנחנו, עם כל הכבוד לוילה באמצע הג'ונגל, מדינה של עולם שלישי. חברות רציניות בתחום צריכות תחילה להפיץ בארה"ב, שהיא הסמן הימני. אח"כ ביפן ובמזרח הרחוק. בשלב שני במדינות ארופה. כל זה דורש משאבים וצריך להפנות למדינות האלה כמה שיותר סחורה בכמה שפחות זמן. ישראל, אפריקה ושאר מדינות העולם השלישי הרבה פחות מעניינות אותם ולכן אנחנו מקבלים תמיד את הסחורה בעיכוב משמעותי.
amira,
לא נראה לי שיש לך מושג ירוק ביבוא. ועוד איך צריך מכון תקנים...
ntk,
dor8,
אז אתה מציע לבטל את מכון תקנים? אני מסכים איתך שהם באמת לא תמיד הכי סימפטיים שם (קיבלתי כבר כמה פעמים מסכים עם טביעות רגליים או פגיעות פיזיות במסכים שעברו שם "טיפול".
ובכ"ז אני מרגיש בטוח יותר כשמסך עובר איזה סוג של בדיקה. ללא הגנה כזו, אין שום דרך לדעת אם אנחנו מקבלים צעצועי ילדים שהצבע שלהם אינו מכיל חומרים מסרטנים או עופרת, למשל.
zmis,
פרנואידי משהו... מי בכלל תוקף אותך?
מה שאני שמעתי זה שהם רוצים קודם לגמור מהמחסנים את המסכים מהדורות הקודמים. זו אפשרות אחת לעיכוב. סיבה אחרת אפשרית זה שפשוט רק עכשיו סמסונג מעבירה סחורה לישראל.בדיוק עכשיו דיברתי עם מנהל המכירות של סמסונג (סמליין) בארץ ונאמר לי כי לפני אוקטובר המסכים החדשים לא יגיעו.
האם זה נכון? וגם אם כן למה לוקח כל כך הרבה זמן לאשר משהו שכבר בעולם רץ חודשים....
צריך לזכור שאנחנו, עם כל הכבוד לוילה באמצע הג'ונגל, מדינה של עולם שלישי. חברות רציניות בתחום צריכות תחילה להפיץ בארה"ב, שהיא הסמן הימני. אח"כ ביפן ובמזרח הרחוק. בשלב שני במדינות ארופה. כל זה דורש משאבים וצריך להפנות למדינות האלה כמה שיותר סחורה בכמה שפחות זמן. ישראל, אפריקה ושאר מדינות העולם השלישי הרבה פחות מעניינות אותם ולכן אנחנו מקבלים תמיד את הסחורה בעיכוב משמעותי.
amira,
כל הסיפור של מכון התקנים זה קשקוש אחד מוחלט.
כיום במדינת ישראל באם יש לך אישור של ארגון התקינה של ה- EU או של המכון האמריקאי, אין שום בעיה להכניס את המוצר לארץ, לא צריך אישור נוסף ולא נעליי...
לא נראה לי שיש לך מושג ירוק ביבוא. ועוד איך צריך מכון תקנים...
ntk,
איך הגעת לשנה? הם רק קיבלו דוגמאות לפני כמה שבועות. אני מניח שזה רק עכשיו עובר את מכון תקנים.נראה לי ששנה של עיכוב בהחלט אפשר לבוא אליהם בטענות
למרות שלא ברור לי למה יש מישהו שירצה לJכות ליבוא שלהם עם מחיר כזה, כבר תקנו כרטיס טיסה לארצות הברית, תטיילו תהנו תקנו את הטלוויזיה ( תוסיפו גם נגן בלו ריי ואיזה 800 סרטים ) תחזרו לארץ ועדיין תרוויחו כמה אלפים...
dor8,
בוקר טוב אליהו, ברוך הבא לישראל. המודלים לוקחים כחצי שנה במקרה הטוב להגיע לישראל ובאופן מסיבי יותר כ-8 חודשים. ככה זה בכל החברות (במקרה הטוב).עופר נכון שאין קשר אבל תסכים איתי שזה ״קצת״ הזוי שאדם שמעוניין לרכוש
מסך דרך סמליין יקבל אותו במקרה הטוב בחודש נובמבר כשחודש אחרי זה כבר
יוצג הדגם החדש.... מה שיהפוך את המסך שלו ממש סמוך לרגע הקניה ל״דגם ישן משנה שעברה״.......
האמת קצת עצוב שעופר לא משתתף פה גם. בדרך כלל הוא נותן את דעתו.
בכל מקרה לסמליין יש תירוצים בלי סוף ואם אני הייתי חברת סמסונג הייתי נותן להם בראש על כך שהם טרם מכרו אפילו יחידה אחת בארץ.
אומנם אני סולד מאפל אבל החוש העיסקי שלהם הוא הכי מפותח בעולם והם בודקים כל הזמן כמה נמכר ואיפה ומי שלא מוכר מקבל בראש או מפסיקים את הקשר איתו.
סמסונג כנראה מתעלמת מכך שלא נמכרים פה מסכים שלה בזמן.
שוב אני לא יכול להבין איך יבואן רשמי מצפה ממני לשלם מחיר מלא ( שדרך אגב אין להם מושג אפילו מה יהיה המחיר) על מסך שכבר אותותו מתחלף.
בכל מקרה לסמליין יש תירוצים בלי סוף ואם אני הייתי חברת סמסונג הייתי נותן להם בראש על כך שהם טרם מכרו אפילו יחידה אחת בארץ.
אומנם אני סולד מאפל אבל החוש העיסקי שלהם הוא הכי מפותח בעולם והם בודקים כל הזמן כמה נמכר ואיפה ומי שלא מוכר מקבל בראש או מפסיקים את הקשר איתו.
סמסונג כנראה מתעלמת מכך שלא נמכרים פה מסכים שלה בזמן.
שוב אני לא יכול להבין איך יבואן רשמי מצפה ממני לשלם מחיר מלא ( שדרך אגב אין להם מושג אפילו מה יהיה המחיר) על מסך שכבר אותותו מתחלף.