ועדת הכלכלה אישרה הצעה לביטול קנסות יציאה בלוויין ובכבלים

חדשות ועדכונים של HT Magazine
שלח תגובה
Brendan פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 613
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #1 

agent__smith
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6317
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 144 פעמים

שליחה #2 

טוב מאוד !
יש לי מחשב משחקים מה זה עצבני !!!!

Mistoffelees
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4851
נתן תודות: 370 פעמים
קיבל תודות: 188 פעמים

שליחה #3 

זה נראה טוב מאד עכשיו, אבל אני בטוח שהמוחות היצירתיים של חברות התקשורת יחשבו על דרך לפצות את עצמן על השינוי הזה.

אני מעריך שנראה בקרוב עלות התקנה ו/או Activation fee שיהיה מאד מסובך לקבל מהם פטור.

OhadG
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1201
נתן תודות: 185 פעמים
קיבל תודות: 114 פעמים

שליחה #4 

ממתי זה תקף?
איזי טורס - EZ Tours - וילות ומלונות בוטיק באירופה
http://www.eztours.co.il

Ohad

Mistoffelees
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #5 

זה עדיין לא תקף, זה צריך לעבור בקריאה שנייה ושלישית בכנסת

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78875
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 788 פעמים
קיבל תודות: 5394 פעמים

שליחה #6 

לדעתי זה יעבור בלי בעיה.

Mistoffelees
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #7 

אני מסכים שזה יעבור ברוב גדול, אבל זה לא תקף עד שזה לא עבר בכנסת.

מרגע החקיקה זה יחול , לפי ההצעה, על לקוחות חדשים מיידית ועל קיימים בעוד 3 חודשים.

Avivtome
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 7
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #8 

מה אומר החוק החדש (אחרי שיעבור בקריאה II ו III ) לגבי הטבות ?
למשל המבצע האחרון של HOT. איך יחשבו את החזר ההטבה למי שהצטרף עכשיו. הוט נותנים מערכת SB16 של הרמן קרדון לכל מי שמצטרף לטריפל.
נניח שהצטרפתי , ואני רוצה להתנתק לפני תום התקופה ? איך תחושב החזר ההטבה ?

foxil82
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 325
נתן תודות: 25 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #9 

בכתבה 6 ליוני רשום על תשלומים ציוד קצה
החברות יוכלו להמשיך לגבות תשלום על ציוד קצה, בתשלומים בלבד כמו בסלולרי.
...
השאלה היא לאיזה התייחסות התשלומים עבור ציוד קצה (ממיר), ברכישה או בשכירות?

אם זה שכירות, ניתן לפטור מהתחייבות?

Brendan פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #10 

OhadG כתב:ממתי זה תקף?
...
עוד 3 חודשים. (כפוף לאישור מליאת הכנסת)

Chura
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4777
נתן תודות: 162 פעמים
קיבל תודות: 278 פעמים

שליחה #11 

חבל שלא יהיה חוק שמבטל את חברת הכבלים פשוט, וזהו.
Configure Terminal
Write Erase
reload
(6)

ariel-ro
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3493
נתן תודות: 88 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #12 

שאפו לשר התקשורת כחלון, סוף סוף מישהו שעושה את עבודתו (Y)

Brendan פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #13 

ההודעה לעיתונות מטעם ועדת הכלכלה:

ועדת הכלכלה של הכנסת, בראשות ח"כ כרמל שאמה-הכהן, אישרה היום לקריאה שנייה ושלישית את ההצעה הממשלתית לתיקון חוק התקשורת, וביטלה לחלוטין את קנסות היציאה בחברות הכבלים והלוויין, חברות האינטרנט והטלפוניה הפנים ארצית. לפי ההצעה שאושרה, לקוחות קיימים ישלמו עבור התנתקות מהחברות לפני תום תקופת ההתחייבות 8% מהחשבון החודשי הממוצע כפול מספר החודשים שנותרו להתחייבות, בהתאם לתיקון דומה שאישרה הוועדה בענף הסלולר. לקוחות חדשים, שיתקשרו עם החברות לאחר כניסת החוק לתוקף לא ישלמו קנסות יציאה כלל.

בפתח הישיבה בירך היו"ר שאמה הכהן את שר התקשורת, משה כחלון, שהשתתף בישיבה ואמר כי "הצעת החוק מעבירה מסר לגורמים העסקיים שיש גבול למה שהם מעמיסים על הציבור". השר כחלון אמר כי החברות היו צריכות לתקן את המעוות בעצמן ולא לחכות לחקיקה. "כולם מסכימים שהצרכנים צריכים לקבל את החופש לבחור", אמר.

ח"כ אופיר אקוניס, שהגיש הצעת חוק יחד עם ח"כ יוליה שמאלוב ברקוביץ' לביטול את קנסות היציאה מחברות הכבלים והלוויין ששולבה בהצעה של משרד התקשורת, אמר כי הכנסת לא היתה מחוקקת אילולי זוהה כשל שוק. לדבריו, קנסות היציאה שבמכבסת מילים נקראות "שווי הטבה", הם חסם תחרות מספר אחד. ח"כ אקוניס קרא "לתת לצרכנים את החופש לבחור. ח"כ שמאלוב ברקוביץ' הוסיפה כי ציינה בפני נציגי החברות שאם הם היו מתנהגים עם לקוחותיהם בצורה ערכית יותר לא היה צורך בחקיקה.

ח"כ נחמן שי אמר כי הוא מקבל בברכה את יוזמות שר התקשורת, אולם לדעתו בטלוויזיה הרב ערוצית לא קיים כשל שוק. "אין פלטפורמות חדשות ואי אפשר להכניס שחקנים חדשים ולכן זה לא כמו הנעשה בשוק הסלולר", אמר. עם זאת הוא הוסיף כי קנסות היציאה הם שרירותיים ויש מקום להתערבות בנושא.

מנכ"ל הוט, הרצל עוזר, אמר כי יש בעייתיות מסוימת בהחלטת החוק על לקוחות קיימים. "החברה מציעה ללקוחות מסלולים ללא התחייבות ובכל זאת הם בוחרים במסלולים עם התחייבות והנחה. אנחנו מתחייבים גם שלא נעלה את המחיר. אנחנו מחלקים גם טלוויזיות ומערכות שמע בגלל שיש תחרות". לדבריו, לחברות יהיה קשה להיערך לקראת השינוי ולגייס נציגי שירות וטכנאים. הוא דרש כי ההצעה תיכנס לתוקף רק בעוד חצי שנה. דברים דומים אמר גם מנכ"ל יס, רון איילון, הוא הוסיף כי חברות הכבלים והלוויין הפסידו בשנה שעברה 200 מיליון שקל בעוד חברות הסלולר הרוויחו 3 מיליארד שקל.

נציגי ספקיות האינטרנט הסבירו כי החשבון החודשי הממוצע של לקוח שלהן הוא רק 10% מהחשבון הממוצע של לקוחות הטלוויזיה הרב ערוצית. מנכ"ל סמייל 012, עופר פרי, אמר כי ביטול קנסות היציאה יוביל לחיסול חברות האינטרנט הקטנות. "הלקוחות יברחו להוט ובזק", אמר. הוא ביקש להחריג מהחוק את חברות האינטרנט לפחות עד שוועדת חייק תסיים את עבודתה.

מנגד, היו"ר שאמה הכהן הציע כי הקנס המופחת יחול רק על לקוחות קיימים, שנמצאים בתקופת ההתחייבות. באשר ללקוחות חדשים הציע היו"ר לבטל לחלוטין את קנסות היציאה, בהתאם להצעה דומה של ח"כ אקוניס, והוועדה אישרה את ההצעה. ח"כ נחמן שי התנגד להצעה ואמר כי יבקש לקיים דיון מחדש. ח"כ שי אמר כי הוא סבור שצריך להשאיר ללקוח אופציה של מסלול עם התחייבות שמזכה אותו גם בהטבות שבצידן. עוד אישרה הוועדה כי תחילת החוק על לקוחות חדשים תהייה מיום פרסומו ברשומות, התחילה ללקוחות קיימים תידחה ל-3 חודשים מיום הפרסום ברשומות.

עוד קבעה הוועדה כי הלקוחות שהחוק לא יחול עליהם יהיו לקוחות שהחשבון החודשי שלהם גבוה מ-5,000 שקלים. כמו כן, הוועדה הסמיכה את שר התקשורת להפעיל את שיקול דעתו ולדחות, באישור הוועדה, את תחילת החוק בעד חצי שנה לגבי סוג מסוים של בעל רישיון (טלפוניה פנים ארצית או ספקיות אינטרנט), במידה וראה שיש סיכון להמשך פעילותן. עוד הוסמך השר לשנות בתקנות את ההגדרה שלפיה יקבע על מי לא יחול החוק, באישור ועדת הכלכלה. תוקפה של ההוראה הזו שייתן השר ייקבע לשנה עם אפשרות להאריכה.

היו"ר שאמה הכהן אמר לאחר הדיון כי "ידוע שאין מתנות חינם הלקוחות רק סבלו היום מכל ההטבות והפיתויים שנתנו להן חברות התקשורת. אנחנו מוותרים על מתנות חינם ורוצים להעניק חופש ללקוחות לבחור ולחולל תחרות אמיתית".

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #14 

בעייתי איך שזה נעשה כי זה שומט את כל המודל מתחת לשתי החברות הללו. אין ספק שהקנסות מוגזמים וצריך לבחון אותם מחדש, אבל מה שכרגע נעשה יכול לגרום לנזק גם ללקוחות בסופו של דבר.

כל הרעיון כרגע הוא שהם מחלקים את הממיר לתשלומים...

בתחום הסלולר רוכשים את המכשיר ב-X תשלומים ובלי קשר יש גם את קנס היציאה.

המשמעות של המהלך הוא שככל הנראה החברות יחייבו אותנו על הממירים המקליטים, שכן אחרת איך דרך להחזיר את העלות עליהם (קנס היציאה היה בעצם התשלום הזה).

לצערי זה היה השיטה בזמנו של ה-YES MAX והיא כשלה לחלוטין. גם כעת זה יכשל לחלוטין. השאלה היא כיצד החברות יתמודדו על המהלך החדש. לי לא לגמרי ברור הנושא, כי אני ממש לא רוצה לשלם על הממיר וגרוע מזה, אני גם בכלל לא רוצה להיות בעליו של הממיר הזה...

ariel-ro
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #15 

עפר,
קנס היציאה הוא לא רק על הממירים, הוא בנוסף.
לי נאמר בשיחה האחרונה של יס שיש לי קנס יציאה על החבילות, זאת אומרת שיש לי 18 חודשים ואני משלם 230ש"ח על חבילות? אז הקנס הוא הכפולה של זה, שיש מקסימום מסויית של כ-3000ש"ח
ואני לא בטוח שהם מורידים את ההתחייבות לממירים(לא קראתי את מה שbrendan פירסם אז יכול ליהיות ששם מופיע)

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #16 

ariel-ro

אין שום סיבה לשלם קנס מעבר לעלות הממירים, בדיוק כפי שאין הגיון לשלם קנס בסלולר מחוץ לתשלום על המכשירים.

הבעיה היא שפעם הפרידו בין הדברים. כיום אין הפרדה בין עלות החבילה שלך והתשלום על הממיר. המסקנה שלי היא שהפעולה הזו תגרום להחזרת העלות המקוללת הזו, כך שבפועל קנס יציאה יתכן ואף יוחמר...

בגלל זה אמרתי, שזה משהו שצריך להיות בפיקוח צמוד והגיוני, ולא לבטל אותו לחלוטין. לדוגמא, מי שנכנס להתחייבות מול יס או הוט, צריך להיות מסוגל לצאת ממנה אחרי חודש בלי עלויות בכלל. גם מישהו שבעוד חודש תם ההתחייבות שלו צריך לשלם משהו יחסית זעיר.

לכן, צריך איזה מנגנון מתמטי שיוגדר מראש כפונקציה של כמה החומרה (הממיר/המכשיר הסלולרי) עולה.

זה מאוד ירגיז אותי אם המשמעות של המהלך הזה הוא שיס והוט יחזירו את הרעיון של רכישת ממיר (או החכרתו) בנוסף לעלות החודשית. כי בסופו של יום, זה יעלה לנו בחשבון החודשי יותר כסף...

ariel-ro
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #17 

עפר,
אתה אומר בעצם שחבילות התוכן שאנחנו משלמים עליהן כוללות גם ממירים רגילים, ועל זה בעצם קנס היציאה? על הממירים הרגילים שבתוך חבילות התוכן?
אני אגיד לך למה זה נראה לי תמוהה, כי בבדיקה האחרונה מו יס הם אמרו לי שהקנס מורכב מעוד כמה חודשים על התחייבות של חבילת התוכן(מסלול TOP) ועל השארית של הMAX והZAPPER.

אם זה באמת כפי שאתה אומר, אז בשביל חברות הכבלים והלווין זה לא ישנה משהו, כי פשוט הם יחכירו את הממירים כמו אמרת.

eranc
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 7
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #18 

אם קונים את הממיר אז זה אומר שאם מתנתקים אפשר גם למכור אותם כמו שאפשר למכור סלולרי אם אתה מתנתק. הנזק לא כזה גדול.
חוץ מזה החברות היו צריכות לחשוב על זה לפני שהגזימו במחיר החבילות ובמיוחד בקנסות היציאה.

ערן

sagyle
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2304
שם מלא: שגיא לוי
נתן תודות: 82 פעמים
קיבל תודות: 39 פעמים

שליחה #19 

מתי לאחרונה קנית ממיר? הרעיון של מכירת ממיר אחרי שמתנתקים הוא לא פרקטי בעליל.
הממיר שאתה נשאר איתו הוא ממיר בלי כרטיס חכם ואף אחד לא יקנה אותו ממך מכיוון שהוא במבצע שכולל בתוכו כבר X ממירים.
יס בתחילת דרכה מכרה ממירים, אנשי המכירות אמרו ללקוחות שיוכלו למכור אותם אח"כ. אני לא מכיר אחד שהצליח למכור ממיר כזה...

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #20 

ariel-ro

חברות יס והוט בעצם עובדות כמו חברות אשראי לממירים. הן רוכשות ממירים בתשלום אחד ומקבלות בחזרה את הכסף לאט לאט מהצרכנים. בשלב כלשהו שהם כיסו את העלות של הממיר, הם מתחילות להרוויח עליו. בנוסף, הממירים עולים לרוב לצרכן אותו מחיר לאורך חיי המוצר, אבל לחברות המחיר יורד ככל שהמכשיר ותיק יותר.

לכן, ממירי SD כרגע לא עולים לחברות כלום ואין שום סיבה להתחייבות או לכל דבר אחר (פרט לצרכי רווח) מבחינתן.

ממירים חדשים יותר כמו ה-MAX TOTAL עולים לחברה כסף ולמרות שאפשר "למכור אותו שוב" לאחר חידוש הממיר, צריך להיות כאן איזה קנס יציאה. בוודאי לא פונקציה של מספר החודשים אלא משהו קבוע לדעתי שצריך להיות פונקציה של עלות החידוש של הממיר. סכום של 200-300 ש"ח נראה לי בהחלט סביר. אלפי ש"ח? למה מי מת?

כמובן שבגדול המשמעות העיקרית של המהלך הוא חיסול מבצעים מיוחדים של מסכים או מערכות סטריאו שאתה מקבל "חינם" אם אתה מתחייב ל-365 חודשים. אלה לרוב לא מבצעים כדאיים אם עושים את החשבון, כי למרות שהסבסוד מצוין, לרוב אפשר להשיג מחיר טוב יותר מיס והוט אם לא כבולים לעסקה כזו. לכן, אני אישית הייתי לוקח את הפרשי הכספים ורוכש מה שאני רוצה.

זו דעתי הפרטית כמובן.

שלח תגובה

חזור אל “חדשות HT”