גודל מסך חשמלי למקרן

מקרנים קידמיים - Front Projector.
שלח תגובה
Barel77 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 372
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם
סוף סוף קיבלתי את המקרן שלי (HD20 OPTOMA).התקנתי אותו לקיר ולא לתיקרה (מטעמי עיצוב) והקרנתי על הקיר את התמונה ,ההמלצה הייתה פה בפורום שקודם לחיות עם המקרן כמה ימים ורק אז להחליט איזה גודל מסך לקנות.אז ככה על הקיר נפתחת תמונה של מקסימום רוחב 218 ס"מ והגודל נראה לי מצויין רק שלפי המידות מסכים שיש בשוק אני רואה שיש לי בעיה (אני לא רוצה לאבד בכלל מהגודל של התמונה ).
מסכי דרפר הם או 244 או 213 ,בגודל של 244 אני מפספס את הפסים השחורים בצדדים.בגודל 213 אני מקטין את התמונה מאוד ל203 נטו שזה מבאס אותי .במסכים פשוטים יותר גם שם אין לי מסך שיתן לי 218 (נטו תמונה).
חייב לציין פרט חשוב שאני רוצה מסך שירד מהתיקרה עד לרמקול הסנטר שלי ,אני אוהב שהתמונה היא נמוכה ולא צריך להרים את הראש .מהתיקרה עד הסנטר אני צריך מסך שירד 180 ס"מ.
אודה לעזרה בנושא .אם יש למשהו פתרון בקטע הזה.
תודה מראש

ride
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום מקרנים
אחראי תחום מקרנים
תגובות: 6603
שם מלא: יניב דיין
נתן תודות: 238 פעמים
קיבל תודות: 500 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

בזמנו הזמנתי דרך חברה בצפון (ששמה פרח מזכרוני) מסך חשמלי בדיוק למידות שרציתי. הם השתמשו בבדי DA-LITE. שווה לעשות חיפוש ולראות אם החברה עדיין קיימת

Barel77 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

ליתר דיוק התמונה שנפתחת היא 221 רוחב.שזה עדיין מידה בעיתית.
השאלה היא כזו -יש מסך של חברת BECEAN (האם מישהו מכיר את החברה הזו האם היא טובה)ברוחב 230 זאת אומרת שאם מפחיתים את הפסים השחורים בצדדים (פס שחור בכל צד 3 סמ)מקבלים במסך רוחב תמונה של 224 (230-6=224),והמקרן פותח 221
האם זה נוראה שאני מפספס את הפסים השחורים בכל צד באחד וחצי סמ.?

ועוד שאלה :במקרן שלי אופטומה HD20 יש כניסה לטריגר,מה זה בידיוק ?הבנתי שזה קשור למסך חשמלי ,האם יהי אפשר לעלות ולהוריד את המסך ע"י השלט של המקרן ?
ואיזה חוט צריל להעביר?
אשמח אם משהו יפרט לי על זה
תודה מראש

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #4 

Barel77 כתב:ליתר דיוק התמונה שנפתחת היא 221 רוחב.שזה עדיין מידה בעיתית.
השאלה היא כזו -יש מסך של חברת BECEAN (האם מישהו מכיר את החברה הזו האם היא טובה)ברוחב 230 זאת אומרת שאם מפחיתים את הפסים השחורים בצדדים (פס שחור בכל צד 3 סמ)מקבלים במסך רוחב תמונה של 224 (230-6=224),והמקרן פותח 221
האם זה נוראה שאני מפספס את הפסים השחורים בכל צד באחד וחצי סמ.?

ועוד שאלה :במקרן שלי אופטומה HD20 יש כניסה לטריגר,מה זה בידיוק ?הבנתי שזה קשור למסך חשמלי ,האם יהי אפשר לעלות ולהוריד את המסך ע"י השלט של המקרן ?
ואיזה חוט צריל להעביר?
אשמח אם משהו יפרט לי על זה
תודה מראש
...
המסך הינו של חברת BEACON שזה חיקוי דיי מוצלח של הדראפר המקורי. המנוע טובולארי סיני.
לפי מה שאתה אומר שהמקרן פותח רוחב מסך 221, זה אומר שהאלכסון הינו 254 ס"מ, שזה 100 אינץ' בדיוק.
במידה והזום שלך באמצע תוכל לפתוח אפילו ל102 אינץ' וזה יהיה כמו בתמונה המצורפת..

הטריגר של המקרן מוציא 12V קבוע כל עוד המקרן בפעולה, בשבילך זה אומר שאתה צריך לחבר את ה12 וולט לממסר שדרכו אתה מעביר את המגעים של המסך. כאשר המקרן נדלק, הממסר נסגר והמסך יורד. כאשר המקרן נכבה, הממסר נפתח והמסך עולה.
אתה צריך להעביר מהמקרן בנוסף כבל CAT5 לריכוז אודיו\וידאו ומהמסך כבל חשמל גם לריכוז אודיו\וידאו, כאשר בריכוז מומלץ לשים את הממסר...
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

sapirivan
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 6
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #5 

יש לי מסך של beacon והוא מצויין חוץ מדבר אחר

הוא אחוז דיבוק

כל פעם ביום-יומיים הוא יורד ועולה מעצמו כי יש פה באזור איזה תדר שמשגע אותו
חוץ מזה הוא מצויין

Barel77 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

המסך שלי פותח תמונה של 221 רוחב כאשר הזום במקסימום.זאת התמונה הכי רחבה שאפשר להוציא מהמקרן ,
השאלה היא אם אני מפספס את הפסים השחורים בצדדים באחד וחצי סנטימטר בכל צד האם זה נורא ?

לגבי הטריגר,האם אפשר לחבר חוט מהמקרן ישירות למסך בלי שום קשר לריכוז(מגבר)?
אני מבין שברגע שפתחת את המקרן המסך יורד בלי אפשרות לעצור באמצע וכאשר סגרת את המקרן המסך עולה
האם הבנתי נכון?

שאלה אחרונה וחשובה איזה חברה של מסך עדיפה הBEACON או AV-LINE ד"א בשנהם מורכב מנוע סינכרוני האם המנועים האלה אמינים?

idan309
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3005
נתן תודות: 293 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #7 

מדוע לא ללכת על מסך 16:9?
זה שבתכני 16:9 (סדרות, הופעות, YES HD/HOTHD וחלק קטן מהסרטים) לא יהיה לך שטח מת מעל ומתחת לתמונה וזה מוסיף משמעותית לחוויה.
גם בסרטים בפורמט 1:2.35 אמנם יהיו פסים אך הם יהיו כהים ולא לבנים.
לגבי מיקום נמוך של התמונה, אני מסכים לחלוטין (אצלי היא מתחילה מגובה 50 ס"מ מהרצפה). הפיתרון הוא להתקין על הקיר ולהסתיר בקונסרטקצית גבס.

עלויות:
מסך: קצת יותר מ-1,000 ש"ח למסך הבא.
http://www.החנות ההיא.co.il/Product.asp ... Cat2ID=137

קונסרוקצית גבס - תלוי בגודל ובקבלן המבצע - לי עלתה 1,500 ש"ח.
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 97#1247797

שיהיה בהצלחה.

עידן

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
יצירת קשר:

שליחה #8 

Barel77 כתב:המסך שלי פותח תמונה של 221 רוחב כאשר הזום במקסימום.זאת התמונה הכי רחבה שאפשר להוציא מהמקרן ,
השאלה היא אם אני מפספס את הפסים השחורים בצדדים באחד וחצי סנטימטר בכל צד האם זה נורא ?

לגבי הטריגר,האם אפשר לחבר חוט מהמקרן ישירות למסך בלי שום קשר לריכוז(מגבר)?
אני מבין שברגע שפתחת את המקרן המסך יורד בלי אפשרות לעצור באמצע וכאשר סגרת את המקרן המסך עולה
האם הבנתי נכון?

שאלה אחרונה וחשובה איזה חברה של מסך עדיפה הBEACON או AV-LINE ד"א בשנהם מורכב מנוע סינכרוני האם המנועים האלה אמינים?
...
האמת לא כזה נורא...

לא ניתן לחבר את החוט מהמקרן למסך רק בגלל העובדה שטריגר עובד על מתח 12V DC והמסך על 220V AC.

הבנת נכון לגבי ירידה ועליה של המסך...

זה נכון שבשניהם מורכב מנוע טובולארי, שניהם עולים כמעט זהה ולגבי דעה, אסור לי להביע בגלל חוקי הפורום.
G-Media
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק

Barel77 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

עידכון + שאלה

שליחה #9 

טוב אז ככה קניתי בסוף מסך של דרפר 213*213 חשמלי ואני בעיקרון מאוד מרוצה.אני רציתי מעט יותר רחב אבל זה קופץ ל244 וזה כבר ממש גדול לי ,
אז מה שקרה זה ככה התקנתי את המסך ואני מפעיל אותו בבית ופתאום אני רואה שין למסך פסים שחורים בצדדים רק פס שחור אחד למטה .
מצד אחד זה טוב לי כי ככה הרבחתי פה את כל רוחב המסך כלומר את כל ה213 אבל מצד שני אין את החיתוך המדוייק של הפסים השחורים בצדדים האם זה נורה או שיש פיתרון לזה,
חבל לי להחזיר את המוצר לחנות כי קיבלתי מחיר ממש טוב .

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
יצירת קשר:

שליחה #10 

סביר להניח שזה לא דראפר או שזה דגם BOARDLESS של מסכי 4:3 שמיועדים למקרני מצגות. בדרך כלל הגיין לא תמיד מתאים לעבוד מול מקרן ק"ב בעל הארה נמוכה בהרבה ממקרן מצגות.
G-Media
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק

שלח תגובה

חזור אל “מקרנים”