ביפולאר או דיפולאר ומה שבניהם

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
istarmini פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17929
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2494 פעמים

שליחה #1 

אהלן חברים

לקראת המעבר ל 9.1 אני צריך לבחור רמקולי סראונד . חלק גדול מדגמי הסראונד עובדים גם בביפולאר וגם בדיפולאר וניתן לבחור על ידי הזזת מתג, שממוקם על אחד הרמקולים.

אני יודע מה ההבדל בין ביפולאר לדיפולאר השאלה שרציתי לשאול היא האם במידה ואני קונה רמקול שהוא רק ביפולאר ואני ההפוך באחד הרמקולים את ה + וה - האם הם יתפקדו בקונפיגורצית דיפולאר ? האם הפיכת החוטים עושה למעשה את אותה הפעולה שעושה המתג ?

אשמח לקבל תשובות בענין

תודה

Balance
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2620
נתן תודות: 119 פעמים
קיבל תודות: 159 פעמים

שליחה #2 

אשמח להסבר מהו רמקול ביפולארי ומהו דיפולארי
תודה

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #3 

ברמקול ביפולארי האלמנטים עובדים באותה פאזה ואילו ברמקול דיפולארי האלמנטים עובדים בפאזות הפוכות. לרמקולים ביפולארים יש בדרך כלל פיזור אחיד יותר וברמקולים דיפולארים הפיזור חלש יותר בציר שבו גלי הקול של שני האלמנטים נפגשים היות והם נוטים לבטל האחד את השני. טוענים שלרמקולים דיפולארים יש יתרון בחדרים הסובלים מבעיית הידהוד.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

Jackel
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 442
נתן תודות: 35 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

מדבריו של חבר הפורום EPONY:

שליחה #4 

" ה-RXFX הם גם בי-פולאריים וגם די-פולאריים, כלומר יש עליהם מתג שמאפשר לך לשנות את אופן הפעולה שלהם מ-"בי" ל-"די".

כוונון בי-פולארי אומר שהאלמנטים בפאזה אחד עם השני (שנים רוטטים באותו כיוון באותו זמן) - זה מומלץ יותר למוזיקה רב-ערוצית ולהצבה של הרמקולים מאחרי עמדת ההאזנה.

כוונון די-פולארי אומר שהאלמנטים פועלים בפאזה הפוכה אחד לשני (כולמר אחד נכנס פנימה כשהשני יוצא החוצה) - זה נותן סאונד מפוזר ("דיפוזי") יותר, ומתאים יותר ליישומים של ק"ב והצבה של הרמקולים לצידי עמדת ההאזנה.

בכל מקרה הם לא קוואד - שמתנהגים כמו ה-"בי" לעיל, רק שיש להם אלמנטים שיורים גם למעלה ולמטה ולא רק לצדדים, מה שאמור לתת לדעת חלק מהאנשים (בייחוד אלה שהשקיעו בציוד של AXIOM ) שילוב מנצח של "בי" ו-"די"... "

נו......לאחר התערוכה הגעת למסקנה על מה אתה הולך ??

Balance
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2620
נתן תודות: 119 פעמים
קיבל תודות: 159 פעמים

שליחה #5 

ולשאלתו של istarmini - האם היפוך הפלוס והמינוס ברמקול ביפולארי נותן רמקול דיפולארי?

istarmini פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17929
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2494 פעמים

Re: מדבריו של חבר הפורום EPONY:

שליחה #6 

Jackel כתב:" ה-RXFX הם גם בי-פולאריים וגם די-פולאריים, כלומר יש עליהם מתג שמאפשר לך לשנות את אופן הפעולה שלהם מ-"בי" ל-"די".

כוונון בי-פולארי אומר שהאלמנטים בפאזה אחד עם השני (שנים רוטטים באותו כיוון באותו זמן) - זה מומלץ יותר למוזיקה רב-ערוצית ולהצבה של הרמקולים מאחרי עמדת ההאזנה.

כוונון די-פולארי אומר שהאלמנטים פועלים בפאזה הפוכה אחד לשני (כולמר אחד נכנס פנימה כשהשני יוצא החוצה) - זה נותן סאונד מפוזר ("דיפוזי") יותר, ומתאים יותר ליישומים של ק"ב והצבה של הרמקולים לצידי עמדת ההאזנה.

בכל מקרה הם לא קוואד - שמתנהגים כמו ה-"בי" לעיל, רק שיש להם אלמנטים שיורים גם למעלה ולמטה ולא רק לצדדים, מה שאמור לתת לדעת חלק מהאנשים (בייחוד אלה שהשקיעו בציוד של AXIOM ) שילוב מנצח של "בי" ו-"די"... "

נו......לאחר התערוכה הגעת למסקנה על מה אתה הולך ??
...
ממש לא

יש מספר אופציות ואני עדין לא סגור

לקראת סוף שבוע הבא אני מאמין שאצליח לסגור את הנושא :)

עד כה לא הצלחתי לקבל תשובה לשאלה ששאלתי. כמו שכתבתי אני יודע מה ההבדל בין הביפולאר לדיפולאר.

אשמח לקבל תשובה לשאלה ממי שיודע

תודה

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”