ביפולאר או דיפולאר ומה שבניהם
-
istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17929
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2494 פעמים
אהלן חברים
לקראת המעבר ל 9.1 אני צריך לבחור רמקולי סראונד . חלק גדול מדגמי הסראונד עובדים גם בביפולאר וגם בדיפולאר וניתן לבחור על ידי הזזת מתג, שממוקם על אחד הרמקולים.
אני יודע מה ההבדל בין ביפולאר לדיפולאר השאלה שרציתי לשאול היא האם במידה ואני קונה רמקול שהוא רק ביפולאר ואני ההפוך באחד הרמקולים את ה + וה - האם הם יתפקדו בקונפיגורצית דיפולאר ? האם הפיכת החוטים עושה למעשה את אותה הפעולה שעושה המתג ?
אשמח לקבל תשובות בענין
תודה
לקראת המעבר ל 9.1 אני צריך לבחור רמקולי סראונד . חלק גדול מדגמי הסראונד עובדים גם בביפולאר וגם בדיפולאר וניתן לבחור על ידי הזזת מתג, שממוקם על אחד הרמקולים.
אני יודע מה ההבדל בין ביפולאר לדיפולאר השאלה שרציתי לשאול היא האם במידה ואני קונה רמקול שהוא רק ביפולאר ואני ההפוך באחד הרמקולים את ה + וה - האם הם יתפקדו בקונפיגורצית דיפולאר ? האם הפיכת החוטים עושה למעשה את אותה הפעולה שעושה המתג ?
אשמח לקבל תשובות בענין
תודה
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
ברמקול ביפולארי האלמנטים עובדים באותה פאזה ואילו ברמקול דיפולארי האלמנטים עובדים בפאזות הפוכות. לרמקולים ביפולארים יש בדרך כלל פיזור אחיד יותר וברמקולים דיפולארים הפיזור חלש יותר בציר שבו גלי הקול של שני האלמנטים נפגשים היות והם נוטים לבטל האחד את השני. טוענים שלרמקולים דיפולארים יש יתרון בחדרים הסובלים מבעיית הידהוד.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
מדבריו של חבר הפורום EPONY:
" ה-RXFX הם גם בי-פולאריים וגם די-פולאריים, כלומר יש עליהם מתג שמאפשר לך לשנות את אופן הפעולה שלהם מ-"בי" ל-"די".
כוונון בי-פולארי אומר שהאלמנטים בפאזה אחד עם השני (שנים רוטטים באותו כיוון באותו זמן) - זה מומלץ יותר למוזיקה רב-ערוצית ולהצבה של הרמקולים מאחרי עמדת ההאזנה.
כוונון די-פולארי אומר שהאלמנטים פועלים בפאזה הפוכה אחד לשני (כולמר אחד נכנס פנימה כשהשני יוצא החוצה) - זה נותן סאונד מפוזר ("דיפוזי") יותר, ומתאים יותר ליישומים של ק"ב והצבה של הרמקולים לצידי עמדת ההאזנה.
בכל מקרה הם לא קוואד - שמתנהגים כמו ה-"בי" לעיל, רק שיש להם אלמנטים שיורים גם למעלה ולמטה ולא רק לצדדים, מה שאמור לתת לדעת חלק מהאנשים (בייחוד אלה שהשקיעו בציוד של AXIOM ) שילוב מנצח של "בי" ו-"די"... "
נו......לאחר התערוכה הגעת למסקנה על מה אתה הולך ??
כוונון בי-פולארי אומר שהאלמנטים בפאזה אחד עם השני (שנים רוטטים באותו כיוון באותו זמן) - זה מומלץ יותר למוזיקה רב-ערוצית ולהצבה של הרמקולים מאחרי עמדת ההאזנה.
כוונון די-פולארי אומר שהאלמנטים פועלים בפאזה הפוכה אחד לשני (כולמר אחד נכנס פנימה כשהשני יוצא החוצה) - זה נותן סאונד מפוזר ("דיפוזי") יותר, ומתאים יותר ליישומים של ק"ב והצבה של הרמקולים לצידי עמדת ההאזנה.
בכל מקרה הם לא קוואד - שמתנהגים כמו ה-"בי" לעיל, רק שיש להם אלמנטים שיורים גם למעלה ולמטה ולא רק לצדדים, מה שאמור לתת לדעת חלק מהאנשים (בייחוד אלה שהשקיעו בציוד של AXIOM ) שילוב מנצח של "בי" ו-"די"... "
נו......לאחר התערוכה הגעת למסקנה על מה אתה הולך ??
-
istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17929
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2494 פעמים
Re: מדבריו של חבר הפורום EPONY:
ממש לאJackel כתב:" ה-RXFX הם גם בי-פולאריים וגם די-פולאריים, כלומר יש עליהם מתג שמאפשר לך לשנות את אופן הפעולה שלהם מ-"בי" ל-"די".
נו......לאחר התערוכה הגעת למסקנה על מה אתה הולך ??...
יש מספר אופציות ואני עדין לא סגור
לקראת סוף שבוע הבא אני מאמין שאצליח לסגור את הנושא
עד כה לא הצלחתי לקבל תשובה לשאלה ששאלתי. כמו שכתבתי אני יודע מה ההבדל בין הביפולאר לדיפולאר.
אשמח לקבל תשובה לשאלה ממי שיודע
תודה