האם לדעתכם מחירי ה LCD ירדו אחרי המונדיאל
קצת על מחירים
המחירים תמיד במגמה של ירידה ככה שלא ברור אם תוכל לייחס זאת לתום המונדיאל או לכל דבר אחר.
אם בא לך על משהו במחיר סביר, לך על זה ואל תמתין כי עד אז יצא דגם חדש ואחריו עוד דגם חדש וכו'.
ניתן לקנות LCD 32 באיכות טובה ב 10K ש"ח וכמה מזה המחיר ירד, לא ברור.
אם בא לך על משהו במחיר סביר, לך על זה ואל תמתין כי עד אז יצא דגם חדש ואחריו עוד דגם חדש וכו'.
ניתן לקנות LCD 32 באיכות טובה ב 10K ש"ח וכמה מזה המחיר ירד, לא ברור.
- golan-rca
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 941
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 15 פעמים
עופר (לאור) ניסח את העניין בצורה הטובה ביותר:

לפי דעתי הניסוח הנ"ל תמיד יתאים לכל המתלבטים למיניהם...שמעתי איפה שהוא שיש "משולש זהב" של מוצרים ויש לו שלוש צלעות:
1. איכות
2. זמן
3. מחיר
אם אתה רוצה משהו איכותי וזול, זה עלול לקחת הרבה זמן (קרי: שנים).
אם אתה רוצה משהו איכותי מהר, זה יעלה לך במחיר גבוה.
אם אתה רוצה משהו מהר וזול, האיכות לא תהיה טובה.
זה כל התורה על רגל אחת. עכשיו, אם אתה מוכן להתפשר על אחת מהצלעות, תגיד מה היא ונוכל להפנות אותך למקום המתאים.
...
-golan-
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
למה שירדו ? אולי להיפך.
אם אתה מצפה למחירים טובים + תנאי תשלום נוחים אז עכשיו זה הזמן.
לפני המונדיאל, לא אחרי.
ליאור
אם אתה מצפה למחירים טובים + תנאי תשלום נוחים אז עכשיו זה הזמן.
לפני המונדיאל, לא אחרי.
ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
אני חולק על דיברי ליאור.
בהחלט יש מצב שהמחירים ירדו במעין אפקט סוף עונה, למרות שייתכן וזה יבלע בירידת מחירים הקבועה.
מה שבטוח, שאם אתה לא רוצה את זה אישית עכשיו אז אין שום סיבה לקנות דווקא עכשיו כשהביקוש אולי גבוה, הוא בטח לא יותר נמוך עכשיו.
אם ב"מבצעי המונדיאל" למיניהם באמת יש ירידת מחיר מיוחדת, זה יכול לנבוע רק מזה שייבאו הרבה וההיצע גדול. אין סיבה לחשוב שאחרי המונדיאל זה פתאום ישתנה. זה יכול לקרות רק אם חזו במדויק את הביקוש המיוחד - לא סביר.
בהחלט יש מצב שהמחירים ירדו במעין אפקט סוף עונה, למרות שייתכן וזה יבלע בירידת מחירים הקבועה.
מה שבטוח, שאם אתה לא רוצה את זה אישית עכשיו אז אין שום סיבה לקנות דווקא עכשיו כשהביקוש אולי גבוה, הוא בטח לא יותר נמוך עכשיו.
אם ב"מבצעי המונדיאל" למיניהם באמת יש ירידת מחיר מיוחדת, זה יכול לנבוע רק מזה שייבאו הרבה וההיצע גדול. אין סיבה לחשוב שאחרי המונדיאל זה פתאום ישתנה. זה יכול לקרות רק אם חזו במדויק את הביקוש המיוחד - לא סביר.
משה
מסך LCd שעולה היום 8000 יעלה תוך שנה 5500?
לי נראה שהמחירים של הטלוויזיות האלו יגיעו בקרוב למחיר הראלי שלהם, בן אדם שעוסק בתחום אמר לי
שהמחיר של המסכי LCD לצרכן בממוצע 3000, פשוט מנצלים את ההתלהבות של האנשים וחוץ מזה בארץ
תמיד דופקים מחירים מוגזמים, אין לי מושג למה, מה שלי נראה, שאחרי שהם יעברו את הגל של האנשים
שמתלהבים (שלא בהכרח יש להם כסף לרכוש את המסכים האלו(תשלומים)) אז הם יורידו את
המחיר למחיר האמיתי, אחרי שעשו כסף מהעשירים, מהמכורים....,השאלה מתי זה יקרה?
לי נראה שהמחירים של הטלוויזיות האלו יגיעו בקרוב למחיר הראלי שלהם, בן אדם שעוסק בתחום אמר לי
שהמחיר של המסכי LCD לצרכן בממוצע 3000, פשוט מנצלים את ההתלהבות של האנשים וחוץ מזה בארץ
תמיד דופקים מחירים מוגזמים, אין לי מושג למה, מה שלי נראה, שאחרי שהם יעברו את הגל של האנשים
שמתלהבים (שלא בהכרח יש להם כסף לרכוש את המסכים האלו(תשלומים)) אז הם יורידו את
המחיר למחיר האמיתי, אחרי שעשו כסף מהעשירים, מהמכורים....,השאלה מתי זה יקרה?
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
אני חושב שהוא התכוון למושג כמו "מחיר יציב". המחיר הריאלי, כמובן זה המחיר בפועל שאנשים משלמים, וייתכן שבתקופת הפרה-מונדיאל הוא גבוה מהמחיר היציב.
אגב, האם מבצעי המונדיאל הם במחיר זול מקצת לפני או שמתעסקים יותר בפריסה להרבה תשלומים ושאר טריקים לעבוד על אנשים?
גם אם כן, יכול להיות שפשוט (וכרגיל) מנצלים ירידת מחירים נורמלית ומציגים אותה כמבצע מיוחד.
אגב, האם מבצעי המונדיאל הם במחיר זול מקצת לפני או שמתעסקים יותר בפריסה להרבה תשלומים ושאר טריקים לעבוד על אנשים?
גם אם כן, יכול להיות שפשוט (וכרגיל) מנצלים ירידת מחירים נורמלית ומציגים אותה כמבצע מיוחד.
משה
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
אני ממשיך לדבוק בטענה שלי.
LCD/Plasma מוצרי יוקרה.
מי שחושב לרכוש טלביזיה כזו ב 3000 שקל יצטרך לחכות 3000 שנה.
ליאור
LCD/Plasma מוצרי יוקרה.
מי שחושב לרכוש טלביזיה כזו ב 3000 שקל יצטרך לחכות 3000 שנה.
ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
לגבי ההיצע והביקוש
מישהו כאן כתב שיש לפני המונדיאל היצע גדול אז כדאי להמתין לאחריו, שאז אותו היצע יגרום לירידת מחירים. קחו בחשבון שדווקא משום שאנו לפני המונדיאל, יש גם ביקוש גדול, ביקוש הרבה יותר גדול ממה שיהיה לאחר המונדיאל.
יוצא, איפא, שהיצע גדול מול ביקוש גדול נותן מחיר X.
כאשר היצע קטן מול ביקוש קטן נותן מחיר Y.
אבל - ויש אבל גדול - יתכן מאוד ש Y ו- X יהיו דומים עד זהים. מה שקובע זה (בגדול) השינוי שביחס שבין היצע מול ביקוש.
מאחר וחברי האתר ידועים בעולם כמביני עניין, אני בטוח שהבנתם את המשוואה הזו.
לגבי המחיר, לפי דעתי יקרה בדיוק מה שקורה במחשבים אישיים. שימו לב שבמשך 10 השנים האחרונות, מחשב טוב תמיד עלה בסביבות 1000$. הטכנולוגיה מתקדמת בצעדי ענק, אבל המחיר תמיד נשארק אותו המחיר (פחות או יותר).
לכן, מי שמחפש מציאות ולא אכפת לו להמתין, יכול למצוא בעוד שנתיים (אם יהיה במלאי) מסך מסויים פלזמה או LCD במחיר נמוך ב 50% ממחירו כיום, אבך בעוד שנתיים תהיה תכנולוגיה שתהפוך את קניית אותה פלזמה מיושנת ללא שווה.
קאפיש?!
יוצא, איפא, שהיצע גדול מול ביקוש גדול נותן מחיר X.
כאשר היצע קטן מול ביקוש קטן נותן מחיר Y.
אבל - ויש אבל גדול - יתכן מאוד ש Y ו- X יהיו דומים עד זהים. מה שקובע זה (בגדול) השינוי שביחס שבין היצע מול ביקוש.
מאחר וחברי האתר ידועים בעולם כמביני עניין, אני בטוח שהבנתם את המשוואה הזו.
לגבי המחיר, לפי דעתי יקרה בדיוק מה שקורה במחשבים אישיים. שימו לב שבמשך 10 השנים האחרונות, מחשב טוב תמיד עלה בסביבות 1000$. הטכנולוגיה מתקדמת בצעדי ענק, אבל המחיר תמיד נשארק אותו המחיר (פחות או יותר).
לכן, מי שמחפש מציאות ולא אכפת לו להמתין, יכול למצוא בעוד שנתיים (אם יהיה במלאי) מסך מסויים פלזמה או LCD במחיר נמוך ב 50% ממחירו כיום, אבך בעוד שנתיים תהיה תכנולוגיה שתהפוך את קניית אותה פלזמה מיושנת ללא שווה.
קאפיש?!
לא מסכים,
מסכי ה LCD עלו לא מזמן בסביביות 40 אלף ש"ח, למה? למרות שכבר אז הם לא היו שווים יותר מ 11 אלף,
פשוט כי כל דבר חדש במיוחד פה בארץ מגזימים עם מחיר בצורה שלא תאמן, כאילו אנחנו חיים פה במעברה מנותקים
משאר העולם ומי שרוצה להנות מ LCD צריך לשלם פ 10 ממה שהוא עולה בחו"ל, כבר שהמחירים של ה LCD עלו 25
אלף אמרו לי שהם ירדו ב 2006 ל 7000, עכשיו אותו בן אדם שצדק אמר שהמסכי 32" יגיעו בקרוב ל 3000 ש"ח
וכנראה שהטובים יותר (סוני טושיבה) יעלו קצת יותר נגיד 4.5 לדגמים המובילים שלהם,
מסכי ה LCD עלו לא מזמן בסביביות 40 אלף ש"ח, למה? למרות שכבר אז הם לא היו שווים יותר מ 11 אלף,
פשוט כי כל דבר חדש במיוחד פה בארץ מגזימים עם מחיר בצורה שלא תאמן, כאילו אנחנו חיים פה במעברה מנותקים
משאר העולם ומי שרוצה להנות מ LCD צריך לשלם פ 10 ממה שהוא עולה בחו"ל, כבר שהמחירים של ה LCD עלו 25
אלף אמרו לי שהם ירדו ב 2006 ל 7000, עכשיו אותו בן אדם שצדק אמר שהמסכי 32" יגיעו בקרוב ל 3000 ש"ח
וכנראה שהטובים יותר (סוני טושיבה) יעלו קצת יותר נגיד 4.5 לדגמים המובילים שלהם,
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78918
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 791 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
לא הייתי יכול לנסח את זה טוב מ-Yorams.
המחירים צונחים עד כה די מהר. מסכים שעלו 24K בשנה שעברה עולים כ-17K היום. אם נשליך את זה הלאה, אני מעריך שב-2007 מסכי HD יעלו ב- 13K ומטה ומסכי SD יעלו כ-8K.
כמובן שאז יגיע משהו חדש (למשל מסכי 50" שמתחילים כבר היום לתפוס נתח שוק משמעותי, או מסכי FULL HD או SED) והמחירים שלהם יהיו גבוהים (סביבות 30K).
המחירים צונחים עד כה די מהר. מסכים שעלו 24K בשנה שעברה עולים כ-17K היום. אם נשליך את זה הלאה, אני מעריך שב-2007 מסכי HD יעלו ב- 13K ומטה ומסכי SD יעלו כ-8K.
כמובן שאז יגיע משהו חדש (למשל מסכי 50" שמתחילים כבר היום לתפוס נתח שוק משמעותי, או מסכי FULL HD או SED) והמחירים שלהם יהיו גבוהים (סביבות 30K).
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
יורמס,
מסכים מאה אחוז, אך לדעתי לא הגענו עדין ליציבות שאתה מתאר, אבל אנחנו קרובים מאד!!
דגמי הפלאזמה\LCD ישתפרו בדגמים חדשים, המחירים ישארו קבועים, והדגמים "הישנים" ימכרו כמציאות.
לדוגמא: מסך PW8 הוא מסך עדכני, PW7 אולי יש עוד כמה מסכים שנכרים "בזול" אבל לא חבל!!!
מסכים מאה אחוז, אך לדעתי לא הגענו עדין ליציבות שאתה מתאר, אבל אנחנו קרובים מאד!!
דגמי הפלאזמה\LCD ישתפרו בדגמים חדשים, המחירים ישארו קבועים, והדגמים "הישנים" ימכרו כמציאות.
לדוגמא: מסך PW8 הוא מסך עדכני, PW7 אולי יש עוד כמה מסכים שנכרים "בזול" אבל לא חבל!!!