שלום לכולם,
סופסוף שרת התקציבים בבית אישרה והתחדשתי באוסקר בעקבות המלצה חמה של המוכרת מ sapore.
אני די חדש בתחום ורציתי עזרה, היכן יש מדריך שאוכל להוציא מהמוכנה שלי את המיטב?!
תודה לכולם
מטחנה זה השלב הבא, כרגע טוחן בחנות על 2.7 (שע"פ מה שנאמר לי זה העובי האופטימלי) ולמרות זה, לא יוצר לי זרזיף של קפה אלא טיפות ניסיתי להרשים את אישתי ולא הלך
כנ"ל בחלב, ניסיתי ולא הלך. בריסטה אני כבר לא אהיה אבל טעם הקפה משתפר....
אין דבר כזה 'עובי אופטימאלי'
הדבר תלוי בסוג הקפה, מידת הטריות, המטחנה הספציפית והמכונה הספציפית שיש לך (וגם כמה קפה שמים ובאיזה חוזק דוחסים).
נסה בפעם הבאה אותו קפה באותה החנות אך טיפה עבה יותר. הקפה כנראה טחון דק מדי (או ששמת יותר מדי, אך כנראה שדק מדי).
נערך לאחרונה על ידי doron_boogie ב 17/06/2011 9:59, נערך פעם 1 בסך הכל.
מכונה כמו שלך ללא מטחנה צמודה זה כאב לב - עד אז, היתרון היחיד שתוכל לקבל מהמכונה היקרה שברשותך זאת היכולת להקציף במקביל להכנה. הקפה האיכותי יאלץ להמתין. כמובן שאם לא הצטיידת בטמפר נורמלי, היכולת להפיק קפה טוב הופכת לתאורטית לחלוטין.
בתקציב X, אנו תמיד נמליץ לרכוש מטחנה בכאלף שח ומכונה במה שנשאר (גם כזו שעולה 500 שח...).
---
בעבר הפריע לי מאוד שמוכר בחנות קפה ימכור לאנשים ציוד חלקי. אבל אחרי שראיתי מה הם עוברים, אני מבין שכל מה שמעניין אותם זה לסגור את המכירה הנוכחית. לפני כחודשיים ביקרתי בסניף של אמיגו, ולמישהו שרכש גאגיה המלצתי להוסיף מטחנה. הבחור פשוט התנפל עלי שאני "מנסה לדחוף לו דברים" כי הוא חשב שאני אחד המוכרים...אחרי שהבהרתי שאני סתם משחק בציוד הוא נרגע, אבל על הדרך הבנתי שבמיוחד ללקוח ישראלי יהיה קשה להסביר שכדאי לקנות עוד משהו (הרי הוא כבר יודע הכל...). בקיצור מבחינת החנות יש כאן מלכוד כי יהיה קשה לקבל לקוחות מרוצים באמת עם ציוד חסר (אוטו עם צמיגי אופניים? לפטופ בלי סוללה? אפשר להשתמש אבל מה הטעם)
לי יש כבר 3 חודשים מכונה ועדיין אני בלי מטחנה.
חשבתי שאני אוכל להסתדר בלי לתקופה ארוכה אבל הבנתי שזה בלתי אפשרי להוציא שוטים טובים בצורה עקבית בלי מטחנה.
ברגע שיהיה לי תקציב אני אקנה.
לאחרונה קניתי קפה בצ׳ינו קפה בבאר שבע ורק עכשיו הבנתי כמה טעיתי וכמה הטחינה של הקפה שקניתי קודם לא התאימה כנראה שטחנו לי שם את הקפה דק יותר מבמקום הרגיל שאני קונה ממנו אולי דק מדי ואם אני שם יותר מדי קפה או דוחס חזק מדי לא יוצא קפה אבל כשאני עושה הכל כמו שצריך יוצאים לי שוטים מצוינים הכי טובים עד היום וההבדל עצום אגב גם הקפה של קפה צ׳ינו מומלץ.
בכל אופן תתחדש אבל תשתדל לתכנן תקציב למטחנה אחרת באמת לא תצליח לממש את הפוטנציאל של המכונה.
ברור שבלי מטחנה קשה לקבל קפה טוב ועקבי, אבל במקרה שקפה מתפתף אתה יכול להוריד לחץ בטימפור... זה צריך לעזור לקפה שנשער....כמו שנכתב פה רבות : הכנה של קפה טוב תלויה במספר פרמטרים שבינם שימוש נכון במכונה וטחינה במקום הם החשובים , אבל לא יחידים....טמפר טוב,הידוק ישר,טמפרטורה נכונה הם חשובים לא פחות...
בהצלחה..
husharon כתב:מטחנה זה השלב הבא, כרגע טוחן בחנות על 2.7 (שע"פ מה שנאמר לי זה העובי האופטימלי) ולמרות זה, לא יוצר לי זרזיף של קפה אלא טיפות ניסיתי להרשים את אישתי ולא הלך
כנ"ל בחלב, ניסיתי ולא הלך. בריסטה אני כבר לא אהיה אבל טעם הקפה משתפר....
...
ידידי אל ייאוש...
תסובב עוד קצת בפורום ותקבל עצות ופתרונות לבעיותך
ומהר מאוד תוכל להיות בריסטה-הבית...לפחות בבית שלך....סבלנות ולמידה זה חשוב.
בינתיים...כדי שתוכל לשתות קפה בסופ"ש
נסה את הדברים הבאים:
1.שים טיפה פחות קפה בסלסלה.
2.אם אתה משתמש בדוחסן - תפעיל פחות לחץ
דווח תוצאות.
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)