בקשה לעזרה !!
שלום,
עברתי על המאמרים המעולים שיש באתר ואין ספק שהם חידשו לי המון. יחד עם זאת הייתי רוצה את עזרתכם בבקשה במשהו שלא ברור לי.
אני רוצה לקנות מערכת קולנוע ביתי הכוללת רסיבר ורמקולים(זוג ריצפתי, זוג אחורי, סנטר וסאב).
יש לי סוני פלייסטיישן, ממיר HD של יס ולפטופ עם יציאת HD שאני מנגן דרכה סרטים ב LCD. אם הבנתי נכון אני מחבר את שלושת היציאות של של המדיות הללו לשלוש כניסות HDMI שונות ברסיבר ואת יציאת HDMI של הרסיבר לטלויזיה? אם כן, איך הטלויזיה יודעת לבחור בין הערוצים השונים? והאם הרסיבר "קורע" את הסאונד מכניסת ה HDMI ומעביר אותו לרמקולים ?
מצטער אם אני שואל שאלות של ילד.... אבל לא הצלחתי לדלות את הפרטים האלו מהמאמרים שיש באתר.
תודה מראש לכל מי שמוכן לענות
דרור
עברתי על המאמרים המעולים שיש באתר ואין ספק שהם חידשו לי המון. יחד עם זאת הייתי רוצה את עזרתכם בבקשה במשהו שלא ברור לי.
אני רוצה לקנות מערכת קולנוע ביתי הכוללת רסיבר ורמקולים(זוג ריצפתי, זוג אחורי, סנטר וסאב).
יש לי סוני פלייסטיישן, ממיר HD של יס ולפטופ עם יציאת HD שאני מנגן דרכה סרטים ב LCD. אם הבנתי נכון אני מחבר את שלושת היציאות של של המדיות הללו לשלוש כניסות HDMI שונות ברסיבר ואת יציאת HDMI של הרסיבר לטלויזיה? אם כן, איך הטלויזיה יודעת לבחור בין הערוצים השונים? והאם הרסיבר "קורע" את הסאונד מכניסת ה HDMI ומעביר אותו לרמקולים ?
מצטער אם אני שואל שאלות של ילד.... אבל לא הצלחתי לדלות את הפרטים האלו מהמאמרים שיש באתר.
דרור
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17930
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2494 פעמים
הבנת נכוןderor888 כתב:שלום,
דרור...
הרסיבר מעביר לטלויזיה את הידאו ,בהתאם לכניסת ה HDMI שאתה בוחר. נניח לחצת ברסיבר על כניסת TV הוא יעביר את התמונה של הממיר לטלויזיה . את הסאונד אתה תשמע דרך הרמקולים שמחוברים לרסיבר.
מאוד פשוט הענין הזה
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17930
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2494 פעמים
נכוןderor888 כתב:הבנתי...
אם ככה אז זה מעולה מבחינתי. פשוט רציתי לוודא שזה שיש לי רק שתי כניסות ב LCD לא אמור להפריע לכל מערך החיבורים.
תודה רבה
לצורך העיניין, טלויזיה שמחוברת לרסיבר לא מצריכה יותר מחיבור HDMI אחד נכון ?
תודה...
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
זה נכון במידה וכל המוצרים שלך מוציאים HDMI ו/או הרסיבר שלך יודע לדאוג שהאות תמיד יצא בHDMI. (רסיברים של 3.5-4K לפחות)
סבכתי אותך?
סבכתי אותך?
- springkatz
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 30
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
אני אשאל בשביל פותח הדיון:Itay_Pollak כתב:זה נכון במידה וכל המוצרים שלך מוציאים HDMI ו/או הרסיבר שלך יודע לדאוג שהאות תמיד יצא בHDMI. (רסיברים של 3.5-4K לפחות)
סבכתי אותך?...
יש רסיברים גם ב 1500 עם 3/4 כניסות HDMI, וגם הם יוציאו תמיד אות HDMI מהמקור הנבחר, מדוע הרסיבר חייב לעלות 3.5 ומעלה בשביל לעשות את זה?
רסיבר זה לא רק מרכזיית חיבורים.springkatz כתב:
אני אשאל בשביל פותח הדיון:
יש רסיברים גם ב 1500 עם 3/4 כניסות HDMI, וגם הם יוציאו תמיד אות HDMI מהמקור הנבחר, מדוע הרסיבר חייב לעלות 3.5 ומעלה בשביל לעשות את זה?...
יש גם הגברה, עיבוד אותות, ממיר מדיגיטל לאנלוג וכו'.
ארז
- springkatz
-
- חבר שרק התחיל

אוקי, אבל במקרה של חיבורים דיגטליים כמו HDMI גם ככה לרסיבר אין הרבה מה לעשות עם האות, כלומר הטלויזיה מקבלת אות וידאו זהה בין אם הוא עובר דרך הרסיבר ובין אם הוא מתקבל ישירות ממקור השידור, או שאני טועה...
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
אני חושב שהנקודה של איתי פולק הייתה שרק רסיברים בסדר גודל של 3,500 ש"ח ומעלה יכולים לבצע Upconversion ל-HDMI ממקורות אנאלוגיים, ולחסוך חיבורים אנאלוגיים מהרסיבר ל-TV.
במקרה של פותח השרשור, עושה רושם שיש לו 3 מקורות HD, אבל רק שתי כניסות HDMI ב-TV, ולכן הוא מעוניין ברסיבר עם לפחות 3 כניסות HDMI - למטרה זו יספיק גם רסיבר ברמת כניסה בסכום של כ-2,000 ש"ח...
הפתרון הכי זול הוא לקנות מפצל HDMI (יש אחד בלוחות אם זכרוני אינו מטעני) שיעשה את עבודת ה-"מרכזיה" נטו ויפתו ראת הבעיה הבסיסית של 3 מקורות מול 2 חיבורים. מן הסתם זה לא ייתן מענה לדרישת פותח השרשור לרכוש מערכת קולנוע ביתית שלמה (רסיבר + רמקולים), אבל מבחינת תקציב זה הפתרון הכי זול לבעיה הכי קריטית שלו...
במקרה של פותח השרשור, עושה רושם שיש לו 3 מקורות HD, אבל רק שתי כניסות HDMI ב-TV, ולכן הוא מעוניין ברסיבר עם לפחות 3 כניסות HDMI - למטרה זו יספיק גם רסיבר ברמת כניסה בסכום של כ-2,000 ש"ח...
הפתרון הכי זול הוא לקנות מפצל HDMI (יש אחד בלוחות אם זכרוני אינו מטעני) שיעשה את עבודת ה-"מרכזיה" נטו ויפתו ראת הבעיה הבסיסית של 3 מקורות מול 2 חיבורים. מן הסתם זה לא ייתן מענה לדרישת פותח השרשור לרכוש מערכת קולנוע ביתית שלמה (רסיבר + רמקולים), אבל מבחינת תקציב זה הפתרון הכי זול לבעיה הכי קריטית שלו...
- springkatz
-
- חבר שרק התחיל

^ יכול להיות שלזה באמת איתי התכוון, למרות שאין לזה שום תרומה למקרה של הבחור שלנו, מכיוון שהוא באמת ציין שיש לו 3 מקורות HD.
שלום,
ראשית תודה לכולם על ההיענות. אלקטרוניקה זה אומנם הצד החזק שלי אבל אין ספק שבמערכות קולנוע אני חלש מאוד...
הכוונה שלי ברסיבר היא לא רק מרכזיית חיבורים. העליתי את הנושא על הדרך בכדי להבין אם זה קריטי כמות כניסות ה HDMI בטלויזיה בזמן שיש לך רסיבר עם כמות גדולה (לפחות 3) של כניסות HDMI.
הצורך שלי ברסיבר הוא לא רק במרכזייה וכמובן שאני רוצה גם הגברה טובה לסאונד. אני חושב שאני הולך לקנות את הדגם של הרמן קרדון
AVR 360
לא אגיד שאני מבין בכל הפונקציות שלו, אבל הרושם שלי שהוא יעשה את העבודה והוא יפה מאוד בעיניי שזה חשוב לא פחות...
יש לו 4 כניסות HDMI. כך שאני יכול לחבר אליו את הממיר HD של יס, לחבר את הסוני, לחבר את הלפטופ שלי ואולי בעתיד איזה נגן HD.
אם כבר עניתם אז אשאל עוד שאלה....
נניח שאני רואה טלויזיה ביס דרך הממיר שמחובר לרסיבר, ונניח שהרסיבר מחובר לחמישה רמקולים. האם הוא מנגן את הסאונד של הטי וי בכל הרמקולים או רק בשניים הקידמיים? או שזה בכלל נתון לשליטתי ואני יכול לבחור כל הזמן כמה רמקולים אני רוצה בכל מצב ומצב ??
תודה מראש לכל העונים... אתם בהחלט עוזרים.
אגב, מישהו יכול להציע סט רמקולים נחמד במחיר של בערך 3000 שח? מה שכן, אני רוצה במחיר הזה שיכלול גם שניים ריצפתיים
תודה ויום טוב....
ראשית תודה לכולם על ההיענות. אלקטרוניקה זה אומנם הצד החזק שלי אבל אין ספק שבמערכות קולנוע אני חלש מאוד...
הכוונה שלי ברסיבר היא לא רק מרכזיית חיבורים. העליתי את הנושא על הדרך בכדי להבין אם זה קריטי כמות כניסות ה HDMI בטלויזיה בזמן שיש לך רסיבר עם כמות גדולה (לפחות 3) של כניסות HDMI.
הצורך שלי ברסיבר הוא לא רק במרכזייה וכמובן שאני רוצה גם הגברה טובה לסאונד. אני חושב שאני הולך לקנות את הדגם של הרמן קרדון
AVR 360
לא אגיד שאני מבין בכל הפונקציות שלו, אבל הרושם שלי שהוא יעשה את העבודה והוא יפה מאוד בעיניי שזה חשוב לא פחות...
יש לו 4 כניסות HDMI. כך שאני יכול לחבר אליו את הממיר HD של יס, לחבר את הסוני, לחבר את הלפטופ שלי ואולי בעתיד איזה נגן HD.
אם כבר עניתם אז אשאל עוד שאלה....
תודה מראש לכל העונים... אתם בהחלט עוזרים.
אגב, מישהו יכול להציע סט רמקולים נחמד במחיר של בערך 3000 שח? מה שכן, אני רוצה במחיר הזה שיכלול גם שניים ריצפתיים
תודה ויום טוב....
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
לא ש-ZAP זאת אינדיקציה טובה למחיר, אבל אם המחיר המצוטט שם קרוב למחיר בפועל של ה-AVR360, אז הייתי נותן צ'אנס גם לפיוניר 920 (שגם נחשב ל-"חתיך"deror888 כתב:שלום,
הצורך שלי ברסיבר הוא לא רק במרכזייה וכמובן שאני רוצה גם הגברה טובה לסאונד. אני חושב שאני הולך לקנות את הדגם של הרמן קרדון AVR 360
יש לו 4 כניסות HDMI. כך שאני יכול לחבר אליו את הממיר HD של יס, לחבר את הסוני, לחבר את הלפטופ שלי ואולי בעתיד איזה נגן HD....
לחלוטין תלוי בך - רוב הסאונד שמתקבל מהממיר של יס הוא דו-ערוצי (סטריאופוני), אבל אני לא חושב שיש רסיבר בשוק היום שלא נותן לך לפחות 4 אופציות (וכנראה שיותר מ-10 אופציות ברסיברים שאתה מכוון אליהם!) של עיבוד האות הדו-ערוצי לאות רב-ערוצי שיוצא מכל הרמקולים. אני למשל ראיתי עכשיו את העונה האחרונה של אמריקן איידול ביס בסטריאו כי זה נראה לי יותר הגיוני לשמוע ככה את השירים, אבל את "משחקי הכס" אני שומע בפורמט סאונד רב-ערוצי כדי להעצים את החוויה הקולנועית של הצפייה בסדרה המעולה הזאת...deror888 כתב:אם כבר עניתם אז אשאל עוד שאלה....נניח שאני רואה טלויזיה ביס דרך הממיר שמחובר לרסיבר, ונניח שהרסיבר מחובר לחמישה רמקולים. האם הוא מנגן את הסאונד של הטי וי בכל הרמקולים או רק בשניים הקידמיים? או שזה בכלל נתון לשליטתי ואני יכול לבחור כל הזמן כמה רמקולים אני רוצה בכל מצב ומצב ??
...
מה התקציב הכולל שלך? אתה מכוון לרסיבר בסביבות ה-4,500 ש"ח ולרמקולים בסביבות ה-3,000? אני אישית הייתי הופך את היחס וקונה רסיבר בסיסי יותר כמו האונקיו 309, ומפנה לעצמי משהו כמו 5,000-6,000 ש"ח לרמקולים...deror888 כתב:אגב, מישהו יכול להציע סט רמקולים נחמד במחיר של בערך 3000 שח? מה שכן, אני רוצה במחיר הזה שיכלול גם שניים ריצפתיים...
בכל מקרה, שתקציב שאתה מתאר יהיה לך קשה מאוד למצוא רצפתיים כחלק מסט שלא מיד שנייה... אופציה אחת שעולה לי לראש היא רמקולים של ג'אמו.
בתקציב גבוה יותר כפי שתיארתי לעיל, אתה יכול לבנות בובה של סט של וורפידייל מסדרת הדיאמונד 10 שלהם
בגדול אין לי תקציב מוגדר. פשוט את ההרמן קרדון אני מקבל בהנחה רצינית אז אני דיי נעול עליו (אני גם חושב שהוא "חתיך" רציני...
)
אם לא תהיה ברירה לפי מה שאני מבין מדבריך אני אמתח קצת את התקציב שלי לרמקולים לאיזור ה 4 - 5 אלף.
אני רוצה סט רמקולים קידמיים רצפתיים, שניים אחורים קטנים, סנטר וסאב. מעדיף רמקולים בגימור שחור. אני מאמין שאני אמצא משהו... ואם לא, אני אצטרך לעשות חושבים
תודה על התשובה
אם לא תהיה ברירה לפי מה שאני מבין מדבריך אני אמתח קצת את התקציב שלי לרמקולים לאיזור ה 4 - 5 אלף.
אני רוצה סט רמקולים קידמיים רצפתיים, שניים אחורים קטנים, סנטר וסאב. מעדיף רמקולים בגימור שחור. אני מאמין שאני אמצא משהו... ואם לא, אני אצטרך לעשות חושבים
תודה על התשובה