"מוצרי מזון ישראליים זולים יותר בארה"ב. המשך בדיקת "גלובס" על יוקר מחירי המזון: תה ירוק ויסוצקי עולה בישראל יותר מכפליים, ומחיר מסטיק מאסט של עלית גבוה ב-85% מהמחיר בארה"ב ■ בישראל אין לחברות הוצאות שינוע - ובכל זאת כאן יותר יקר ■ בכיר לשעבר בתעשייה: "ספקים מעטים שולטים כאן בשוק""
מוצרי מזון ישראליים זולים יותר בארה"ב
-
Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73273
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 646 פעמים
- קיבל תודות: 3156 פעמים
http://www.globes.co.il/news/article.as ... 1000653853
"מוצרי מזון ישראליים זולים יותר בארה"ב. המשך בדיקת "גלובס" על יוקר מחירי המזון: תה ירוק ויסוצקי עולה בישראל יותר מכפליים, ומחיר מסטיק מאסט של עלית גבוה ב-85% מהמחיר בארה"ב ■ בישראל אין לחברות הוצאות שינוע - ובכל זאת כאן יותר יקר ■ בכיר לשעבר בתעשייה: "ספקים מעטים שולטים כאן בשוק""

- IamEzio
- גורו מחשוב/לינוקס

- תגובות: 6835
- נתן תודות: 108 פעמים
- קיבל תודות: 502 פעמים
בואו ניראה ,
*מכשירי אלקטורינקה גבוההים בערך פי שניים ממחירם בארצות הברית
*בגדים יקרים יותר מבארצות הברית
*הכל יותר יקר מבארצות הברית
ועכשיו גם מוצרי מזון מישראל יקרים יותר בישראל
*מכשירי אלקטורינקה גבוההים בערך פי שניים ממחירם בארצות הברית
*בגדים יקרים יותר מבארצות הברית
*הכל יותר יקר מבארצות הברית
ועכשיו גם מוצרי מזון מישראל יקרים יותר בישראל
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |
חברים, נגמר העידן הסוציאליסטי. עכשיו במקום שהממשלה תעשוק אתכם (או בנוסף אליה) יש
את בעלי ההון ששולטים במשק.
האמת, אני לא רואה את זה משתנה. ממה שאני רואה מסביבי, כולם עסוקים בלקמבן את עצמם מבלי
להסתכל מסביב. חשיבה מאוד אגוצנטרית שלא יכולה להביא לשינוי חברתי. כל אחד דואג לתחת שלו.
את בעלי ההון ששולטים במשק.
האמת, אני לא רואה את זה משתנה. ממה שאני רואה מסביבי, כולם עסוקים בלקמבן את עצמם מבלי
להסתכל מסביב. חשיבה מאוד אגוצנטרית שלא יכולה להביא לשינוי חברתי. כל אחד דואג לתחת שלו.
- bossgt6
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4497
- נתן תודות: 138 פעמים
- קיבל תודות: 131 פעמים
לפי הכתבות מוצרי המזון בישראל יקרים גם יותר מאירופה !!!
אחי ביקר אותי לפני מס' שנים וביקש את הקבלה מהקניות שלי בסופרים כאן , ונדהם לגלות שאפילו סקנדינביה היקרה - לא יקרה בהשוואה לישראל , חלק מהמוצרים היה זהה במחירו לישראל והשאר זול יותר !
אחי ביקר אותי לפני מס' שנים וביקש את הקבלה מהקניות שלי בסופרים כאן , ונדהם לגלות שאפילו סקנדינביה היקרה - לא יקרה בהשוואה לישראל , חלק מהמוצרים היה זהה במחירו לישראל והשאר זול יותר !
לא משנה מה יש לך בחיים אלא את מי יש לך בחיים .........
Life is not measured by the number of breaths we take,but by the moments that take our breath away
Life is not measured by the number of breaths we take,but by the moments that take our breath away
- mrunderhill
- חבר ותיק

- תגובות: 2261
- נתן תודות: 74 פעמים
- קיבל תודות: 124 פעמים
זה לגמרי נכון.
הנה דוגמא מה"מדף הישראלי" בסופר שליד הבית שלי. וזה מקביל לשופרסל/מגה עירוני, בוולמרט עולה פחות.
הנה דוגמא מה"מדף הישראלי" בסופר שליד הבית שלי. וזה מקביל לשופרסל/מגה עירוני, בוולמרט עולה פחות.
- bossgt6
- חבר מביא חבר

וההשוואה לאירופה - לא יאמן איך טוחנים את האזרחים
http://www.globes.co.il/news/article.as ... 1000652418
http://www.globes.co.il/news/article.as ... 1000652418
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46352
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5074 פעמים
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
הבעיה היא שברגע שזה יעורר סערה ציבורית אמיתית ויעלה לדיון בכנסת ימצאו דרך להראות שהמצב ממש פנטסטי. למשל, חופשה עם ספורט אתגרי בחו"ל עולה לא מעט אבל חודש מלואים בארץ זה בחינם לכל מי שרוצה.
המריחה הגדולה נקראת "סל המוצרים" שהרכבו קובע את יוקר המחיה, מה שיש לו השלכות על האינפלציה, שכר המינימום, הריבית שגובים הבנקים ועוד ועוד. עד לשנים האחרונות הוא היה מנותק לחלוטין מהמציאות ורק לפני שנתיים (נדמה לי) שינו את ההרכב כדי שיהיה רק מנותק חלקית מהמציאות.
המריחה הגדולה נקראת "סל המוצרים" שהרכבו קובע את יוקר המחיה, מה שיש לו השלכות על האינפלציה, שכר המינימום, הריבית שגובים הבנקים ועוד ועוד. עד לשנים האחרונות הוא היה מנותק לחלוטין מהמציאות ורק לפני שנתיים (נדמה לי) שינו את ההרכב כדי שיהיה רק מנותק חלקית מהמציאות.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- boazj
- חבר ותיק

- תגובות: 2374
- נתן תודות: 155 פעמים
- קיבל תודות: 90 פעמים
אבל הסיבות הכלכליות ברורות:
1) שער דולר מאד גבוה.
2) כח הקניה בישראל חזק מאמריקאי (משכורות גבוהות בהרבה בארץ).
3) רמת החיים נמוכה בארה"ב
והתוצאה:
====>> המחירים בארץ גבוהים בהרבה מארה"ב.
בפסח הייתי בהולנד, והייתי המום מזה שליטר חלב שם עולה חצי מהארץ ולפעמים שהוא קרוב לתפוגה, גם רבע.
ושום מילה על הקממבר ושאר הגבינות הקשות...אבל הם יקרות בארץ כי דואגים לבריאות שלנו, זה לא טוב 30% שומן...
בתור משפחה שצורכת 10-12 ליטר חלב לשבוע, כבר שקלתי ממזמן לקנות פרה לגינה.....
- bossgt6
- חבר מביא חבר

ziv_r כתב:בקרוב ייבוא מקביל של מסטיק Must ובמבה....
.בפסח הייתי בהולנד, והייתי המום מזה שליטר חלב שם עולה חצי מהארץ ולפעמים שהוא קרוב לתפוגה, גם רבע...
כך זה עובד , מוצרים לפני תפוגה יורדים בהדרגה עד ל 70 אחוז פחות ממחיר המוצר , החל מ 30 אחוז יומיים שלוש לפני סוף התפוגה , ולא מעט אנשים רוכשים מוצרי מזון מוזלים מאוד בצורה הזו ממעדני חלב ועד לבשר טרי / דגים וכו'...
אני גר בגרמניה ולאחר ביקור בסו״ש האחרון בארץ (ואתמול בסופר המקומי פה) לא האמנתי לעצמי בעיקר אחרי שקראתי את תחילתו של שרשור זה (החלטתי לשים לב יותר למחירים).. קרטון חלב 39סנט בלוק חמאה 9סנט גבינה 200גרם יורו וחצי ועוד ועוד חשוב להדגיש שיש כמובן הבדלים בפירמות וכו אבל בסה״כ משמעותית יותר זול פה בעיקר ביחס למה שמרויחים האנשים.
אל תטעו אבל יש גם דברים יקרים יותר.. שלושה פלפלים (אדום צהוב כתום) עולים פה יורו וחצי. ופיצוחיםפה משמעותית יותר יקרים ופחות איכותיים.
אבל אין באמת מה להשוות פה קהל היעד הרבה יותר גדול ולכן המבחר והתחרות יותר. גדולים. מה שבטוח זה שלחבר׳ה למעלה לא מזיז כל העניין ועד שיהיה חרם. כמו שהחרדים יודעים לעשות לא יזוז כלום.
אל תטעו אבל יש גם דברים יקרים יותר.. שלושה פלפלים (אדום צהוב כתום) עולים פה יורו וחצי. ופיצוחיםפה משמעותית יותר יקרים ופחות איכותיים.
אבל אין באמת מה להשוות פה קהל היעד הרבה יותר גדול ולכן המבחר והתחרות יותר. גדולים. מה שבטוח זה שלחבר׳ה למעלה לא מזיז כל העניין ועד שיהיה חרם. כמו שהחרדים יודעים לעשות לא יזוז כלום.
הנושא הזה חם היום.
מנכ"ל שטראוס: "אנשים תמיד יקנו מוצרי צריכה ומזון"
http://finance.walla.co.il/?w=//1832233
מנכ"ל שטראוס: "אנשים תמיד יקנו מוצרי צריכה ומזון"
http://finance.walla.co.il/?w=//1832233
כבר היה מספיק חומר על הנושא , כול החברות העלו מחירים לאחרונה , למרות שמחירי הסחורות די בשפל לעומת 2008 . אבל מי שאמר שאנו אשמים צדק , אנחנו דואגים כול אחד רק לעצמו , וכשמפורדים אי אפשר לשנות כלום והמשפחות/אולגרכים מנצלים את זה
מוצרי מזון גם זולים יותר באנגליה...
הייתי בארץ לפני שבוע. שישיית פחיות דייט קולה עלתה לי בסופר 25 שקלים.
כאן בלונדון, ב-Waitrose ליד הבית (נחשבת אחת מהרשתות היקרות, אם לא היקרה ביותר),
12 (שתי שישיות) פחיות דייט קולה עולות 4 פאונד, שזה 22 שקלים - פחות מחצי המחיר...
Batnun
.
הייתי בארץ לפני שבוע. שישיית פחיות דייט קולה עלתה לי בסופר 25 שקלים.
כאן בלונדון, ב-Waitrose ליד הבית (נחשבת אחת מהרשתות היקרות, אם לא היקרה ביותר),
12 (שתי שישיות) פחיות דייט קולה עולות 4 פאונד, שזה 22 שקלים - פחות מחצי המחיר...
Batnun
.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
באנגליה צריך לשלם לאנשים כדי שיוכלו את האוכל המקומי אז זה לא נחשב
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- mrunderhill
- חבר ותיק

- תגובות: 2261
- נתן תודות: 74 פעמים
- קיבל תודות: 124 פעמים
דרום קליפורניה - שזה גם ככה איזור יקר להחרידuris כתב:היכן אתה גר?mrunderhill כתב:זה לגמרי נכון.
הנה דוגמא מה"מדף הישראלי" בסופר שליד הבית שלי. וזה מקביל לשופרסל/מגה עירוני, בוולמרט עולה פחות.......