בעיה במכונה (ברוך ה' - לא במכונה שלי :כל הכבוד: )

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
שלח תגובה
avshalog פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 448
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #1 

לבוס שלי יש מכונה - כנראה אסקאסו בייסיק ויתכן שזה הדגם שקדם לה אבל מבחינת ספסיפקציה הוא אמור להיות דומה.
התופעה שהוא מתאר היא שהמים יוצאים בטמפרטורה נכונה אבל בזרזיף מאוד דק ונשמע כאילו שהמשאבה מאוד מאוד מאוד מתאמצת.
הוא אמר שהתופעה נהייתה חמורה ככל שהזמן עבר אבל ה"סתימה" נהייתה בבת אחת - כלומר שיום אחד זה עוד היה יחסית בסדר ואז למחרת זה ממש נהפך לזרזיף.
הוא טיפל גם עם מלח לימון וגם עם חומר יעודי שהוא קנה מאחת החנויות וזה לא פתר את הבעיה (הוא עשה את זה בשוטף גם לפני הבעיה)

שאלתי אותו על באקפלאש והוא עשה לי פרצוף של "מה אתה רוצה ממני?" ולכן עלה בדעתי שאולי השסתום התלת כיווני נסתם.

לאסקסו בייסיק יש שסתום כזה בכלל? יש לכם השערות נוספות? האם לעשות באקפלאש שהמכונה כבר סתומה יכול לעשות נזק? ובכלל מה אתם ממליצים לעשות לפני שהולכים לתיקון?

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #2 

אין שסתום תלת ראשי באסקסו בייסיק אז אי אפשר לעשות בקפלש.
זה נשמע יותר כמו בעיית אבנית.
כדאי לפרק את הרשת של הראש (כשהמכונה קרה) ולבדוק מה קורה מהצד השני של הרשת ובפתח יציאה מהדוד לרשת.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

יוסיסופר
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2220
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 193 פעמים

שליחה #3 

אכן נשמע כמו בעיה של אבנית,אבל כדאי גם לבדוק שאין דליפה או קרע באחד הצינורות סיליקון שמובילים מ-או-אל המשאבה,בדרך כלל בקצוות יש בנד לחיץ שעלול לגרום לקרע בקצה הצינורית.

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

שליחה #4 

אני מהמר על סתימה ברשת וצריך לפרק את הרשת בראש.

גם אם מדובר במשאבה זה לא תיקון יקר...

oronp
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 165
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 8 פעמים

מעניין לעניין באותו עניין.....

שליחה #5 

יש לי בריקולטה עם ברז חשמלי (סולנויד), ובדומה לסיפור שלעיל בשבוע-שבועיים האחרונים, המים הלכו ו"הקלישו"..
בתחילה חשבתי שאני מדמיין, עד שהגעתי חד משמעית שכמו שאומרים באמריקאית רפואית, שזו שפה די דומה לאנגלית... :twisted: ) ש "דוקטור, הפציינט ADR"- שזה Ain't Doing Right..., או במילים אחרות: משהו חורק ומזייף אבל לא יכול לשים אצבע על מה בדיוק.... :מבולבל:
לכאורה, המשאבה פעלה כשורה, אין אבנית (שתי רמות מרככים), הכל נראה "לכאורה" תקין, ובכ"ז המצב הלך והתדרדר מיום ליום בשבוע האחרון עד שאתמול, כל הפעלת חליטה הקפיצה את הפחת בבית.
בדיעבד מסתבר, שהנחתי הבסיסית על דיכוטומיית תקין\ לא תקין לגבי הסולנויד "נחמדה", אך כנראה לא קשורה למציאות העגומה בה כנראה עקב תקלת קצר כלשהי הסולנויד פתח את הברז במידה חלקית בלבד.
החלפת הסולנויד פתרה באחת את הבעייה.
מוסר השכל: גם אם הסולנויד נראה "תקין", הוא יכול לגרום לשינויים בזרימת המים לראש, ולא- בניגוד למצופה ולתיאוריה, הוא לא עובד "בשחור או לבן"....
חכמים, הזהרו בסולנוידיכם... (6)

נ.ב. כיוון שבאסקסו אין לדעתי סולנויד, אני מצטרף לקודמי המלומדים לתיאוריית הסתימה...

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #6 

תנסה לפרק את הסולונויד ולראות מה קרה בפנים - אולי יש שם אבנית.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

oronp
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 165
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #7 

הסולנויד המוחלף (הישן) נקי למהדרין........
כנראה, משהו קיצר ושרף בפנים חלק מהסלילים... תעלומה.....
As you get older, you get to find out that shades in your hair .. and life - get grey

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”