:הל: מתן שירות לציבור בהמשך לסגירת השידור האנלוגי בישראל
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46352
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5072 פעמים
[pressrelease]ברצוננו להודיע כי אמש, 13 ביוני 2011, נסגרו המשדרים האנלוגים האחרונים בישראל באיזור איתנים, הן של הרשות השנייה והן של רשות השידור.
סגירת המשדרים הביאה לריבוי פניות במוקד עידן+ של הרשות השנייה, של אנשים שקלטו עד כה את השידור האנלוגי ומעוניינים לרכוש ממיר ולהתחבר לעידן+.
ברצוננו לציין שרבים מהפונים הינם אנשים מבוגרים, אשר מתקשים לבצע את כל הפעולות הפשוטות של התקנת ממיר ובחירת אנטנה מתאימה.
מבקשים היערכותכם להחזרת מלאי זמין של ממירים בחנויות. כמו כן תדרוך המוכרים למתן שירות אדיב וסובלני לאוכלוסייה זאת. חשוב שהציוד שיימכר בחנויות יהיה תואם את קליטת השידורים, חשוב לדאוג לצרף לאנשים אנטנה חזה יותר במידת הצורך.
להזכירכם, אנחנו נמצאים בעיצומו של תהליך הטמעת המערכת בקרב הציבור. הארץ מכוסה במשדרים וככלל יש קליטה בכל רחבי הארץ. בבתים בהם קיימות בעיות קליטה, אנטנה מותאמת פתרה את הבעיה, במידת הצורך גם אנטנה על הגג וכן שימוש במגבר אנטנה פנימי יכולים לשפר את הקליטה.
אנו עומדים לרשותכם ולרשות הציבור בכל שאלה בטלפון 9524*. נשמח לסייע בכל בעיה.
בהצלחה לכולם![/pressrelease]
סגירת המשדרים הביאה לריבוי פניות במוקד עידן+ של הרשות השנייה, של אנשים שקלטו עד כה את השידור האנלוגי ומעוניינים לרכוש ממיר ולהתחבר לעידן+.
ברצוננו לציין שרבים מהפונים הינם אנשים מבוגרים, אשר מתקשים לבצע את כל הפעולות הפשוטות של התקנת ממיר ובחירת אנטנה מתאימה.
מבקשים היערכותכם להחזרת מלאי זמין של ממירים בחנויות. כמו כן תדרוך המוכרים למתן שירות אדיב וסובלני לאוכלוסייה זאת. חשוב שהציוד שיימכר בחנויות יהיה תואם את קליטת השידורים, חשוב לדאוג לצרף לאנשים אנטנה חזה יותר במידת הצורך.
להזכירכם, אנחנו נמצאים בעיצומו של תהליך הטמעת המערכת בקרב הציבור. הארץ מכוסה במשדרים וככלל יש קליטה בכל רחבי הארץ. בבתים בהם קיימות בעיות קליטה, אנטנה מותאמת פתרה את הבעיה, במידת הצורך גם אנטנה על הגג וכן שימוש במגבר אנטנה פנימי יכולים לשפר את הקליטה.
אנו עומדים לרשותכם ולרשות הציבור בכל שאלה בטלפון 9524*. נשמח לסייע בכל בעיה.
בהצלחה לכולם![/pressrelease]
לא הבנתי למי מיועדת ה"הודעה לעיתונות" הזאת.
אלא אם העיתונות התחילה למכור ממירים דיגיטליים...
אלא אם העיתונות התחילה למכור ממירים דיגיטליים...
עלינו לשמור על איכות הסביבה למען ילדינו. לפעמים פעולות קטנות כל יום עושות שינוי גדול.
The story of stuff
http://www.storyofstuff.com/
The story of stuff
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
למה הפניה לעיתונות? בגלל שההודעה הועברה מקודם כתשדיר שירות בערוצי ה DTT אבל אף אחד לא הצליח לקלוט אותו?
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- arotman
- חבר במועדון HT

- תגובות: 3590
- שם מלא: אריה רוטמן
- נתן תודות: 413 פעמים
- קיבל תודות: 362 פעמים
- יצירת קשר:
אני יכול לאשר שאני כבר לא קולט את השידורים האנלוגיים ששידרו באפיק 22 וב 28.
שידורי הטלביזיה האנלוגיים החופשיים הם מעתה כבר RIP.
באף מדינה בעולם אין המלצה להוריד אנטנות ולדעתי אם הרשות הייתה ממליצה לכולנו לחדש את האנטנות על הגג
היינו יכולים להסתפק ב 10 עד 15 משדרים מרכזיים בעוצמות נמוכות או אפילו 3 משדרים חזקים לכל הארץ
ולהוסיף כמה משדרונים במקומות בעייתיים. במקום כ26 משדרים היום.
כל מה שצריך אפילו היום זו אנטנה טובה רצוי עם אונת קליטה אחורית קטנה (מחזיר אחורי גדול) על עמוד לא גבוה מידי
רצוי בתוספת מיקסר UHF ו FM ואנטנה לרדיו רב כיוונית מחוברת למגבר חלוקה בהתאם למספר הדיירים.
עניין שבין 1500 ל 2500 ש"ח לכל היותר לבניין.
גם כך בגלל הסתרות והפרעות בהרבה מקומות שלא יתקינו בהם משדרונים ( GAP FILLERS) נוהגים כך היום ויאלצו לנהוג כך בעתיד,מתקיני האנטנות כבר אומרים זאת בגלוי גם באזור תל אביב רבתי.
שידורי הטלביזיה האנלוגיים החופשיים הם מעתה כבר RIP.
החברים ברשות פשוט מצחיקים, עכשיו אתם נזכרים אחרי שנושא הסרת האנטנות מהגג מתפוצץ לכולנו בפרצוף?במידת הצורך גם אנטנה על הגג וכן שימוש במגבר אנטנה פנימי יכולים לשפר את הקליטה....
באף מדינה בעולם אין המלצה להוריד אנטנות ולדעתי אם הרשות הייתה ממליצה לכולנו לחדש את האנטנות על הגג
היינו יכולים להסתפק ב 10 עד 15 משדרים מרכזיים בעוצמות נמוכות או אפילו 3 משדרים חזקים לכל הארץ
ולהוסיף כמה משדרונים במקומות בעייתיים. במקום כ26 משדרים היום.
כל מה שצריך אפילו היום זו אנטנה טובה רצוי עם אונת קליטה אחורית קטנה (מחזיר אחורי גדול) על עמוד לא גבוה מידי
רצוי בתוספת מיקסר UHF ו FM ואנטנה לרדיו רב כיוונית מחוברת למגבר חלוקה בהתאם למספר הדיירים.
עניין שבין 1500 ל 2500 ש"ח לכל היותר לבניין.
גם כך בגלל הסתרות והפרעות בהרבה מקומות שלא יתקינו בהם משדרונים ( GAP FILLERS) נוהגים כך היום ויאלצו לנהוג כך בעתיד,מתקיני האנטנות כבר אומרים זאת בגלוי גם באזור תל אביב רבתי.
- arotman
- חבר במועדון HT

- יצירת קשר:
+1asaf23 כתב:שיכריזו כבר שההמלצה היא לקלוט באמצעות אנטנה חיצונית. כל בר דעת יודע שבתוך הבית יש ניחותים.
הניסוח צריך להיות שבמקרים מסויימים אנטנה פנימית יכולה להתאים. פשוט חוסר מקצועיות של הרשות השנייה....
במקרה שאני נתקלתי בו היה מזל והקליטה היתה מיידית וללא הפרעות עם האנטנה הפשוטה שהגיעה עם המכשיר (הפשוט)
אנטנות על הגגות זה דבר קצת בעייתי ויכול ליפול/להשבר ברוחות כמו שקרה בבתים בעבר (גם אצלנו בבית), וקשה מאוד לסמוך על אנשים שיתחזקו אותה כמו שצריך. וגם צריך לוכד ברקים, אלא אם אתה רוצה לשרוף כמה מכשירים אלקטרוניים בכל בניין בזמן סופת ברקים.
אנטנות על הגגות זה דבר קצת בעייתי ויכול ליפול/להשבר ברוחות כמו שקרה בבתים בעבר (גם אצלנו בבית), וקשה מאוד לסמוך על אנשים שיתחזקו אותה כמו שצריך. וגם צריך לוכד ברקים, אלא אם אתה רוצה לשרוף כמה מכשירים אלקטרוניים בכל בניין בזמן סופת ברקים.
עלינו לשמור על איכות הסביבה למען ילדינו. לפעמים פעולות קטנות כל יום עושות שינוי גדול.
The story of stuff
The story of stuff
- arotman
- חבר במועדון HT

- יצירת קשר:
shayzeshayze כתב:במקרה שאני נתקלתי בו היה מזל והקליטה היתה מיידית וללא הפרעות עם האנטנה הפשוטה שהגיעה עם המכשיר (הפשוט)
אנטנות על הגגות זה דבר קצת בעייתי ויכול ליפול/להשבר ברוחות כמו שקרה בבתים בעבר (גם אצלנו בבית), וקשה מאוד לסמוך על אנשים שיתחזקו אותה כמו שצריך. וגם צריך לוכד ברקים, אלא אם אתה רוצה לשרוף כמה מכשירים אלקטרוניים בכל בניין בזמן סופת ברקים....
אנטנות היו כאן במשך עשרות שנים, אנטנה אם מוקמת כראוי, יכולה להחזיק גם 30 שנה ללא תחזוקה מיוחדת, אני רואה ברמת השרון גם כאלה,עמוד האנטנה עצמו אמור להיות מחובר להארקת מבנה כך שגם משמש כלוכד ברקים, מעבר לכך שימוש באנטנה פנימית לעיתים מפסיק לעבוד אם עוצמת הקליטה משתנה כתוצאה מתנאי מזג אוויר.
אם יותר לי לשאול היכן אתה גר בארץ? באיזו קומה ? האם יש לך גם קליטה בממ"ד אם יש?
מדובר על בית של הוריי בצפון הארץ.
בית דו קומתי מוקף בתים גבוהים ב-2 קומות בערך. קליטה מצויינת היתה גם בתנאי מזג אוויר סוערים.
ואצלנו האנטנה הוסרה מכיוון שהיא נתלשה ועפה באחת הסופות שהיו (לפני שנים רבות)
בקר לברקים, אח שלי, (בבניין אחר) חטף ברק לבית, שהשבית כל מיני מערכות בבניין (לדוגמא כל מערכת האינטרקום נשרפה) ובבתים
גם הארקה זה משהו שיש לתחזק ככל הנראה ואלה דברים שדיירים לרוב לא נותנים עליהם את הדעת.
כל מה שאמרתי - מניסיון מצער...
בית דו קומתי מוקף בתים גבוהים ב-2 קומות בערך. קליטה מצויינת היתה גם בתנאי מזג אוויר סוערים.
בקר לברקים, אח שלי, (בבניין אחר) חטף ברק לבית, שהשבית כל מיני מערכות בבניין (לדוגמא כל מערכת האינטרקום נשרפה) ובבתים
גם הארקה זה משהו שיש לתחזק ככל הנראה ואלה דברים שדיירים לרוב לא נותנים עליהם את הדעת.
כל מה שאמרתי - מניסיון מצער...
The story of stuff
The story of stuff
- arotman
- חבר במועדון HT

- יצירת קשר:
דווקא בצפון הארץ מקריאה בפורום ומשיחות עם אנשים, אני למד שאין בד"כ יותר מידי בעיות של קליטה.shayze כתב:מדובר על בית של הוריי בצפון הארץ.
כל מה שאמרתי - מניסיון מצער......
באזור חדרה וזכרון שמעתי על תלונות וכן ובאזורים נרחבים בשרון כמו הרצליה הוד השרון כפר סבא ראש העין.
לגבי תחזוקה של בניין ובתור ועד הבית בבניין שאני גר בו ברמת השרון אני בהחלט מסכים שיש ועדי בתים שלא מתחזקים תמיד ,כל דבר מתכתי בגג שבולט אנכית יכול למשוך אליו ברק , ברק יכול להגיע גם ממערכת החשמל, הכבלים הטלפון של בזק וכו, מעבר לכך מערכות משותפות ופרטיות בבית ובבניין צריך לתחזק בדיוק כמו שמתחזקים צלחת של YES , גג רעפים , מרזבים, איטום הגג, מערכות סולאריות מערכת מים ,כיבוי וכו..
אם יש בעיות קליטה באזור מסוים ככל הנראה שלא תהייה מניעה מלהשתמש באנטנה משותפת, בדיוק כמו שהדבר נעשה במשך עשרות שנים , יש גם יישובים בארץ שבגלל מבנה טופוגרפי לעולם לא יכולים או יוכלו לקלוט שידורי טלביזיה ואז הפתרון הוא צלחת לווינית או אתר שידור ייעודי.
קשה לי גם להאמין שהרשות השנייה תתחיל לפזר משדרונים בכל מקום קליטה בעייתי וזאת בגלל עלויות של מציאת מיקום חשמל ותחזוקה והתנגדויות של תושבים, אם אנו רוצים שרות ברמה של טלפונים ניידים אז צריך גם כיסוי דומה של משדרי טלביזיה.
אצלי למשל ברמת השרון במקום שהוא 80 מטר מעל לפני הים, עד שלא הרמתי אנטנה משלי מכוונת לנתניה הקליטה הייתה מאוד בעייתית עם הפרעות והעלמות של השידור בשעות מסיימות.
היי אריה, מה שלומך?arotman כתב:+1asaf23 כתב:שיכריזו כבר שההמלצה היא לקלוט באמצעות אנטנה חיצונית. כל בר דעת יודע שבתוך הבית יש ניחותים.
הניסוח צריך להיות שבמקרים מסויימים אנטנה פנימית יכולה להתאים. פשוט חוסר מקצועיות של הרשות השנייה....
...
לאחרונה שוב הצלחתי לקלוט את הערוצים הטורקיים באנלוגי. והיה יום שנקלט גם ערוץ יווני/קפריסאי ANT 1 .
נקלט טוב, אפילו הטלטקסט עובר. אך לצערי ב-DTT לא קולט בכלל ממדינות אחרות. אתה מצליח לקלוט?
כנראה האנטנה לא מספיקה.

- arotman
- חבר במועדון HT

- יצירת קשר:
asaf23 כתב:היי אריה, מה שלומך?arotman כתב:+1asaf23 כתב:שיכריזו כבר שההמלצה היא לקלוט באמצעות אנטנה חיצונית. כל בר דעת יודע שבתוך הבית יש ניחותים.
...
לאחרונה שוב הצלחתי לקלוט את הערוצים הטורקיים באנלוגי. והיה יום שנקלט גם ערוץ יווני/קפריסאי ANT 1 .
נקלט טוב, אפילו הטלטקסט עובר. אך לצערי ב-DTT לא קולט בכלל ממדינות אחרות. אתה מצליח לקלוט?
כנראה האנטנה לא מספיקה.
הי אסף, שלומי טוב
לא הצלחתי עדיין לקלוט כלום אני אנסה בערב
בד"כ שמתחיל להיות חם מאוד אז רק יש קליטה אצלי של קפריסין....