המחשב נכבה רנדומלית, כנראה בגלל טמפ' של המעבד
-
starrywolf
- חבר ותיק

- תגובות: 1064
- נתן תודות: 119 פעמים
- קיבל תודות: 88 פעמים
כאשר אני מדליק את המחשב (פנטיום 4 - 3GHZ) ובודק בביוס את הטמפ' של המעבד היא עומדת על 77-78 מעלות (כן, זו לא טעות !).
זאת אחרי שניקיתי את המאוור של המעבד (ווידאתי שהוא פועל), ניקיתי את גוף הקירור והשארתי את המארז פתוח - לפני כן הטמפ' עמדה על 82-83 מעלות כאשר ב-85 מעלות המחשב מתוכנת לכבות את עצמו אוטומטית.
למרות זאת עדיין המחשב מכבה את עצמו לאחר כ-5 דקות של פעילות פשוטה (כגון גלישה באינטרנט) תחת XP.
אני לא מאמין שמריחה של משחה טרמית תפתור את הבעיה - אולי תוריד כמה מעלות לכל היותר או שאולי אני טועה ?
האם יכולה להיות סיבות נוספות לכך שהמחשב מכבה את עצמו (לא אתחול אלא כיבוי של ממש) ?
אשמח לעזרתכם ולעצתכם המלומדת.
זאת אחרי שניקיתי את המאוור של המעבד (ווידאתי שהוא פועל), ניקיתי את גוף הקירור והשארתי את המארז פתוח - לפני כן הטמפ' עמדה על 82-83 מעלות כאשר ב-85 מעלות המחשב מתוכנת לכבות את עצמו אוטומטית.
למרות זאת עדיין המחשב מכבה את עצמו לאחר כ-5 דקות של פעילות פשוטה (כגון גלישה באינטרנט) תחת XP.
אני לא מאמין שמריחה של משחה טרמית תפתור את הבעיה - אולי תוריד כמה מעלות לכל היותר או שאולי אני טועה ?
האם יכולה להיות סיבות נוספות לכך שהמחשב מכבה את עצמו (לא אתחול אלא כיבוי של ממש) ?
אשמח לעזרתכם ולעצתכם המלומדת.
-
starrywolf
- חבר ותיק

החלפתי משחה לפני יותר משנה - השאלה היא אם זה יפתור את הבעיה או רק יוריד עוד קצת את הטמפ' של המעבד.
בכל אופן דיברתי בינתיים עם חבר שאמר לי שיכול להיות שזה קשור גם לספק הכוח או למאוורר שלו.
הוא אומר שאם המאוורר של הספק דפוק הספק מתחמם ומכבה את עצמו ולכן המחשב נכבה - האם יש אמת בדבריו ?
בכל אופן דיברתי בינתיים עם חבר שאמר לי שיכול להיות שזה קשור גם לספק הכוח או למאוורר שלו.
הוא אומר שאם המאוורר של הספק דפוק הספק מתחמם ומכבה את עצמו ולכן המחשב נכבה - האם יש אמת בדבריו ?
- agent__smith
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6317
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 144 פעמים
בהחלט ! תלוי באיכות המשחה.
בד"כ הפשוטות מתייבשות ואיכות ההולכה הטרמית קטנה, לכן יש צורך להחליף.
ומעבד כזה אמור לעבוד ב40-50 גג 55. אין קשר לספק. ואין קשר לעומס, גם "אינטרנט" במעבד זה מספיק.
בד"כ הפשוטות מתייבשות ואיכות ההולכה הטרמית קטנה, לכן יש צורך להחליף.
ומעבד כזה אמור לעבוד ב40-50 גג 55. אין קשר לספק. ואין קשר לעומס, גם "אינטרנט" במעבד זה מספיק.
יש לי מחשב משחקים מה זה עצבני !!!!
אם זה P4ממשפחת prescott אז ידוע שהם טוסטרים קטנים אבל אם לא אמורים לעבור את ה 70 אם המחשב מקורר/מאוורר בצורה תקינה.
תבדוק מאוררים, משחה , זרימת אויר במארז, נקה אבק מגופי הקירור.
בנוגע לספק כח - אם יש לך מוניטור של ההספקים - ודא שאין חריגות - אם יש הגיע הזמן להחליף אותו.
תבדוק מאוררים, משחה , זרימת אויר במארז, נקה אבק מגופי הקירור.
בנוגע לספק כח - אם יש לך מוניטור של ההספקים - ודא שאין חריגות - אם יש הגיע הזמן להחליף אותו.
-
starrywolf
- חבר ותיק

אכן מדובר על "טוסטר" מסוג פרסקוט.Nzep1 כתב:אם זה P4ממשפחת prescott אז ידוע שהם טוסטרים קטנים אבל אם לא אמורים לעבור את ה 70 אם המחשב מקורר/מאוורר בצורה תקינה....
מאווררים תקינים, משחה אני אשים בתקווה שישפר את המצב, פתחתי את המכסה של המארז בבדיקות כך שאין בעיית חימום בתוך המארז, ניקיתי את גופי הקירור.Nzep1 כתב: תבדוק מאוררים, משחה , זרימת אויר במארז, נקה אבק מגופי הקירור....
לצערי אין לי מוניטור של הספקים אבל החלפתי את הספק לספק אחר וזה לא פתר את הבעיה כך שהבעיה היא כנראה במעבד עצמו.Nzep1 כתב: בנוגע לספק כח - אם יש לך מוניטור של ההספקים - ודא שאין חריגות - אם יש הגיע הזמן להחליף אותו....
מה כדאי לעשות ? להשקיע בקירור טוב יותר למעבד (במידה והמשחה לא תעזור) או פשוט להחליף מעבד למעבד שאינו פרסקוט ?
- agent__smith
- חבר מכור קשה

דבר ראשון משחה.
-
starrywolf
- חבר ותיק

אוקיי, אני אמרח את המשחה ואחזור לעדכן מאוחר יותר.
תודה על העזרה.
תודה על העזרה.
שים לב שאתה מורח את המשחה לא לשים כמות גדולה מידי כי זה גם לא טוב.
אחת ההמלצות(וככה אני מורח והכל בסדר גמור) זה לשים משחה באמצע, ואז להניח את גוף הקירור והפיזור יהיה אחיד.
אחת ההמלצות(וככה אני מורח והכל בסדר גמור) זה לשים משחה באמצע, ואז להניח את גוף הקירור והפיזור יהיה אחיד.
- agent__smith
- חבר מכור קשה

אכן !
או לשים ואז למרוח באופן שווה עם כרטיס פלסטיק כלשהוא בסיבוב.
או לשים ואז למרוח באופן שווה עם כרטיס פלסטיק כלשהוא בסיבוב.
-
starrywolf
- חבר ותיק

עד היום השתמשתי רק בשיטת המריחה בעזרת כרטיס פלסטיק - אני אנסה היום בערב את שיטת ההנחה של גוף הקירור ואעדכן אתכם לגבי התוצאות.
שוב תודה.
שוב תודה.
-
starrywolf
- חבר ותיק

שיטת ההנחה עבדה מצויין - הטמפ' ירדה מ-83 מעלות ל-56 מעלות.
תודה רבה לכולם על העזרה.
תודה רבה לכולם על העזרה.