מבוגרים והממיר

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
שלח תגובה
kipkip פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 7
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם,

שוב אני שואל שאלות שמעורבות בהם אנשים מבוגרים...

עד היום סבתא (עוד מעט 90- רק בריאות :)) שלי צפתה בהוט דרך ההיפרבנד בטלויזיה והיה לה שלט אחד (של טושיבה) וזהו...
הוט התקשרו ואמרו שהשבוע הם סוגרים את הרשת האנלוגית באזור שלה והיא מקבלת ממיר.

כאן בדיוק מתחילה הבעיה, היא כבר מבוגרת, לא זוכרת הכי טוב, המחשבה שהיא תאלץ להתמודד עם ממיר חדש מלחיץ אותה וקצת אותנו.. (אני יודע שלפעמים אני מתוסכל מהשילוב של ממיר+טלויזיה)

יש איזשהו פיתרון או אפשרות שיאפשר לה לצפות כרגיל בטלויזיה עם שלט אחד ישן וטוב?
או אם יש למישהו פתרוןֿ/הצעה אחרת - אני אשמח לכל רעיון

ושוב תודה מראש.

Brendan
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 613
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #2 

ראשית - בריאות ואריכות ימים

שנית - יש פתרון שניתן להשיג בחנויות עזרים לאנשים עם מוגבלויות וקשישים

http://goo.gl/1EIPu

בנוסף: באתר "עמותת נגישות ישראל" ניתן למצוא מידע רב עבור אנשים עם מוגבלויות, מוגבלי תנועה, כבדי ראייה, כבדי שמיעה וכ"ו...

http://www.aisrael.org/

ועוד: אתר עשיר לעזרים עבור גיל הזהב הכולל מגוון רחב של מכשירים (כולל שלטים לטלוויזיה - ראה קטגוריה "נגישות ובקרה סביבתית- בית חכם", תת קטגוריה "שלט רחוק")

http://www.azarim.org.il/hebrew/Pages/default.aspx
נערך לאחרונה על ידי Brendan ב 14/06/2011 11:10, נערך 3 פעמים בסך הכל.

rony1234
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 673
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #3 

קבל תיקון, לא ידעתי שקיים שלט מופלא כזה .סליחה.
נערך לאחרונה על ידי rony1234 ב 14/06/2011 10:48, נערך פעם 1 בסך הכל.

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 6784
שם מלא: אורי שמאי
נתן תודות: 78 פעמים
קיבל תודות: 243 פעמים

שליחה #4 

Brendan כתב:ראשית - בריאות ואריכות ימים

שנית - יש פתרון שניתן להשיג בחנויות עזרים לאנשים עם מוגבלויות וקשישים

http://goo.gl/1EIPu
...
(Y)

הזכיר לי שראיתי פרסום , לא זוכר היכן לגבי סלולרי לגיל הזהב....מכשיר עם מקשים גדולים של ספרות קבלה ו ניתוק שיחה , ללא שום "שטויות" נוספות...

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #5 

uris כתב:
הזכיר לי שראיתי פרסום , לא זוכר היכן לגבי סלולרי לגיל הזהב....מכשיר עם מקשים גדולים של ספרות קבלה ו ניתוק שיחה , ללא שום "שטויות" נוספות...
...
http://www.nayad4u.co.il/?view=products&id=279206

אני חושב שהם הציגו באחת התערוכות של HT בכפר המכביה.

sathack
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 979
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #6 

באג מוכרים את הטלפון הזה.

kipkip פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

תודה רבה על הברכות והתשובות,

אבל אציין רק מספר דברים היא לא מוגבלת ולא כבדת ראיה ואפילו האצבעות שלה בגודל סביר :)

היא סה"כ אישה שמתפקדת בצורה סבירה ++, הבעיה שאנחנו מוטרדים ממנה היא עניין השלטים שצריך לעבור מטלויזיה לממיר וכו'...
אני בטוח שכל אחד מכם נתקל בבעיה שהוא העביר ערוץ בטלויזיה במקום בממיר ואז כמובן "שום דבר" לא עובד...
הבעיה שכנראה אתם תדעו להתמודד עם זה, אני צופה לטלפון הטלויזיה התקלקלה, אין טלויזיה שום דבר לא עובד, ואז באורך פלא אני אאלץ לצאת מהמשרד "לסדר" את הטלויזיה שלא עובדת. (יש עם זה בעיה- המשרד עדיין לא שלי ;)) בכל זאת היא לא יכולה להיות יום שלם ללא טלויזיה.

אני מנסה להבין איך חברה כמו הוט (במקרה שלנו) והממשלה סוגרת את השידורים האנלוגים - כמובן דבר שהוא מתבקש וחשוב, אבל לא יוצאת באיזשהו הסבר מספק או "תוכנית" לקהל המבוגר/מפוחד טכנולגית.

אני הייתי מצפה שהוט תתכונן למהלך הזה יותר מסתם הוספת ממיר דיגיטלי ואחרי המבול- יש לבצע איזשהו פעולה משלימה של הכנה. (יותר מיש חוברת הפעלה לממיר-התשובה שהם מספקים)
נערך לאחרונה על ידי kipkip ב 14/06/2011 11:15, נערך פעם 1 בסך הכל.

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר

שליחה #8 

kipkip כתב:תודה רבה על הברכות והתשובות,

אבל אציין רק מספר דברים היא לא מוגבלת ולא כבדת ראיה ואפילו האצבעות שלה בגודל סביר :)

היא סה"כ אישה שמתפקדת בצורה סבירה ++, הבעיה שאנחנו מוטרדים ממנה היא עניין השלטים שצריך לעבור מטלויזיה לממיר וכו'...
אני בטוח שכל אחד מכם נתקל בבעיה שהוא העביר ערוץ בטלויזיה במקום בממיר ואז כמובן "שום דבר" לא עובד...
הבעיה שכנראה אתם תדעו להתמודד עם זה, אני צופה לטלפון הטלויזיה התקלקלה, אין טלויזיה שום דבר לא עובד, ואז באורך פלא אני אאלץ לצאת מהמשרד "לסדר" את הטלויזיה שלא עובדת. (יש עם זה בעיה- המשרד עדיין לא שלי ;))

אני מנסה להבין איך חברה כמו הוט (במקרה שלנו) והממשלה סוגרת את השידורים האנלוגים - כמובן דבר שהוא מתבקש וחשוב, אבל לא יוצאת באיזשהו הסבר מספק או "תוכנית" לקהל המבוגר/מפוחד טכנולגית.

אני הייתי מצפה שהוט תתכונן למהלך הזה יותר מסתם הוספת ממיר דיגיטלי ואחרי המבול- יש לבצע איזשהו פעולה משלימה של הכנה. (יותר מיש חוברת הפעלה לממיר-התשובה שהם מספקים)
...

הבעיה עם הלחיצה על ממיר/טלויזיה ואחר כך כלום לא עובד...מוכרת (אויי כמה טלפונים קיבלתי לגבי זה )
הפתרון היחיד הוא שלט אוניברסלי שמתוכנת לפי כפתור (כל כפתור שולט על מכשיר אחר) לדוגמא ווליום = טלויזיה והחלפת ערוצים = ממיר .

kipkip פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

היי uris,

אתה יכולה לפרט קצת על הפתרון? לא חשבתי ששלט אונברסלי יכול לפתור את הבעיה...
האם עם שלט אונברסלי אני יכול לתכנת "מקש אחד" שיפעיל את הטלויזיה והממיר ביחד (טלוזיה לערוץ הנכון) ואז שלחיצי הספרות ישלטו על הערוצים בממיר- בצורה שקופה לחלוטין?

האם יש פתרון כזה במחיר סביר?

*יש לציין שהטלויזיה היא טושיבה 34" מאחת הסדרות האיכותיות (אבל ישנות ישנות crt)

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר

שליחה #10 

kipkip כתב:היי uris,

אתה יכולה לפרט קצת על הפתרון? לא חשבתי ששלט אונברסלי יכול לפתור את הבעיה...
האם עם שלט אונברסלי אני יכול לתכנת "מקש אחד" שיפעיל את הטלויזיה והממיר ביחד (טלוזיה לערוץ הנכון) ואז שלחיצי הספרות ישלטו על הערוצים בממיר- בצורה שקופה לחלוטין?

האם יש פתרון כזה במחיר סביר?

*יש לציין שהטלויזיה היא טושיבה 34" מאחת הסדרות האיכותיות (אבל ישנות ישנות crt)
...
בודאי .
(התשובה לכל השאלות שלך היא כן)

לא יצא לי להתעסק עם שלטים אונברסליים פשוטים (אולי בעבר לפני שנים רבות...)
שלט הארמוני (אפילו מהדגמים הכי פשוטים) יעשה את העבודה ...(515) יעלה משהו כמו 400 שח.

Brendan
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 613
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #11 

kipkip כתב:

...
לצערי אף אחד לא סופר את הקשישים. לא ברמה הממסדית (המגזר הציבורי) ולא ברמה הצרכנית (המגזר הפרטי). תפקידו של המְאַסְדֵּר (הרגולטור) לתקן תקנות עבור אוכלוסיות מיוחדות, תקנות אשר יחייבו את נותני השירותים במגזר הפרטי אך די לראות את יחס המְאַסְדֵּר לניצולי השואה בכדי להבין היכן דברים עומדים ולהיכן הדברים הולכים. המגזר הפרטי פועל באטמוספרה נטולת הגבלות מאסדרות (רגולטוריות) ולכן שיקולי רווח הם הקריטריון היחיד שמנחה אותם. השקעת כספים באוכלוסייה מצומצמת אשר מאופיינות כבעלות ממון קטן (נכים, קשישים, דוברי שפות זרות ואוכלוסיות עם צרכים מיוחדים) אינו עומד בקנה אחד עם קריטריון עשיית הרווח ולכן הן לא מהוות אוכלוסיות יעד לאסטרטגיות שיווק. הפתרונות עבור אוכלוסיות אלה הן בדר"כ פתרונות הניתנים ע"י ארגונים התנדבותיים ועמותות סיוע.

sathack
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 979
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #12 

גם אצל הורי חששנו מהעניין הזה, אבל בסופו של דבר הם רק צריכים להדליק את הטלויזיה עם השלט שלה,
החלפת הערוצים והווליום נעשים בשלט של הממיר.
אם אין בעית ראיה או מוטריקה (כף יד) , אין סיבה לשלט אחר, בייחוד כזה שיש בו רק "למעלה" ו"למטה" בערוצים.

vic1234
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2143
נתן תודות: 28 פעמים
קיבל תודות: 174 פעמים

שליחה #13 

וגם לפני שתקנה כל מיני שלטים אוניברסלים תמתין לממיר החדש ותיראה איך היא מסתדרת אולי לא תהיה לה שום בעיה בהפעלה של ה TV והממיר ואתה סתם לחוץ עכשיו טם מקסימום היא לא תסתדר אז תאלץ לקנות שלט אוניברסלי אבל אני די בטוח שהיא תסתגל לזה

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32979
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #14 

לא צריך לקנות שום שלט אוניברסלי.
השלט האדום של הוט הוא אוניברסלי בעצמו.
אולי הדבר היחיד שצריך ללמד אותה זה רק עניין ההדלקה של הטלוויזיה (כפתור TV ואז כפתור POWER ואז חזרה ל-HOT).
העברת ערוצים + ווליום תיעשה במצב HOT.
בעצם, אפשר גם ללמד את כפתורי העברת הערוצים במצב TV שישלטו על הממיר למקרה שהיא תתבלבל.
בקיצור, לא כזה סיפור.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר

שליחה #15 

pixies כתב:לא צריך לקנות שום שלט אוניברסלי.
השלט האדום של הוט הוא אוניברסלי בעצמו.
אולי הדבר היחיד שצריך ללמד אותה זה רק עניין ההדלקה של הטלוויזיה (כפתור TV ואז כפתור POWER ואז חזרה ל-HOT).
העברת ערוצים + ווליום תיעשה במצב HOT.
בעצם, אפשר גם ללמד את כפתורי העברת הערוצים במצב TV שישלטו על הממיר למקרה שהיא תתבלבל.
בקיצור, לא כזה סיפור.
...
אם כך אז צריך שלט אוניברסלי.... :-)
אם השלט של הוט הוא אוניברסלי וניתן לתכנת אותו בקלות כפי שאמרת אז פתרנו את הבעיה ....

dress
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 53
נתן תודות: 1 פעם

שליחה #16 

פתרון יקר, אבל אולי להחליף ל-TV שכוללת ממיר.

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7042
נתן תודות: 1274 פעמים
קיבל תודות: 1462 פעמים

שלט אוניברסלי ענק

שליחה #17 

לאבא שלי גם באותו גיל בערך קניתי שלט אוניברסלי ענק

http://www.gadgetshop.co.il/items/שלט-א ... 0&gift=622

אפשר לתכנת אק את המקשים הרלוונטיים ולא את כל המקשים