קניית רמקולים + רסיבר. תקציב: עד 15K

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
linyotam פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 355
נתן תודות: 76 פעמים
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם,

אני מעוניין לקנות מערכת חדשה לקולנוע הביתי שלי.

לאחר שוטטות מעמיקה ברחבי הפורום יצאתי יותר מבולבל מהמצב שבו הגעתי.
כמות המידע, ההמלצות וחוות הדעת פה היא אדירה.
ובשביל מישהו שרק נכנס לתחום זהו מבוך ללא יציאות.

אז אשמח אם תוכלו לכוון אותי על סמך השאלות שלי :)

נתונים רלוונטים:

גודל הסלון - 4X4 מטר בערך
טלוויזיה - Philips 42PFL7962D LCD ‏42
שימושים - צפייה בסרטים HD דרך המחשב (פורמט MKV בדרך כלל 1080P) המחובר לטלוויזיה, שידורי HD דרך ממיר יס, משחקי מחשב כבדים.

להלן השאלות:

1. האם יש קישורים לנושאים בפורום שמסבירים באופן ברור על עולם הקולנוע הביתי (מה חשוב לבדוק בעת קניית רמקול חדש/רסיבר חדש וכדומה...)?
2. מכיוון שיש כלכך הרבה סוגים ואפשרויות, הגעתי למסקנה שללכת לשמוע רמקולים ללא שום הכוונה לפני יהיה סתם בזבוז של זמן. אז אם מישהו יכול לתת לי המלצות לרמקולים (2 קידמי, 2 אחורי, סנטר, סאב) כדי לצמצם לי את רשימת האפשרויות (מדובר על תקציב של 10K בערך לרמקולים).
3. לאחר שיטוט באתר WhatHiFi החלטתי לרכוש את הרסיבר של YAMAHA - rxv667 אם למישהו יש דעה בנוגע לרכישה זו, אשמח לשמוע.
4. חשבתי על כמה רמקולים שעומדים בקריטריון התקציב ועם זאת קיבלו ביקורות טובות ממה שבדקתי:

סדרת Diamond של Wharfedale רמקולים + סאב powerCube 12 פלוס
סדרת GLE של CANTON רמקולים + סאב powerCube 12 פלוס

אשמח לשמוע עוד המלצות וחוות דעת,

תודה רבה על העזרה והסבלנות!
יותם.

Mad
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 946
נתן תודות: 293 פעמים
קיבל תודות: 308 פעמים

שליחה #2 

לדעתי אין מנוס מללכת ולהסתובב קצת בין החנויות המתמחות.
אתה חייב לקבל מושג איזה גוון צליל מתאים לך. לכל רמקול יש "אופי" שונה שבטוח חלק תאהב וחלק לא.
זה לא באמת משנה מה אני אמליץ או כל חבר אחר, כל אחד והטעם שלו.
תסתובב , תחזור עם רשמים, תתייעץ ותקבל החלטה מושכלת ונכונה לך.
בהצלחה במסע...

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #3 

ה-667 סבבה אבל מתחיל "להתיישן" לאור העובדה שחלק מהיצרנים (אונקיו ופיוניר למשל) כבר הוציאו דגמי 2011 לרסיברים מקבילים ברמה (ה-609 החדש של אונקיו למשל... )

לגבי רמקולים, במחיר הזה שווה להעיף מבט על הוורפידייל דיאמונד 10 כאמור (אם כי לדעתי אתה יכול להשיג משהו יותר איכותי בתקציב שלך, ראה להלן...), וכן על המוניטור אודיו ברונזה. אופציה נוספת שיכולה להתאים לשימושים שלך היא סדרת הסינרג'י של קליפש (ואולי אפילו סדרת הרפרנס של קליפש, למרות שהיא אולי קצת יקרה מדי לתקציב שלך - שווה לבדוק בכל מקרה!). עוד אופציה היא רמקולים מסדרת ה-TSi של פולק אודיו...

בכל מקרה, נסה למצוא חנות שמחזיקה את כל הרמקולים הללו, תגיע עם 2-3 סרטים ו-2-3 דיסקים שאתה אוהב ומכיר היטב, בקש מהם לחבר את הרמקולים לרסיבר של ימאהה (ואולי גם לרסיברים מקבילים כאמור אם אתה עוד לא סגור על הרסיבר ב-100%), ותתחיל להשוות 8)

נ.ב. חשוב לציין שהקישורים המצורפים הם למטרת מידע בלבד ולא מהווים פרסום או המלצה (או אי-המלצה לצורך העניין...) על מוצר או חנות ספציפיים.
נ.ב.נ. כל המחירים בקישורים (וגם המחירים ב-ZAP!) הם למטרת מיקוח בלבד, ואל תתפלא אם וכשתצליח להוריד במו"מ את המחיר בלא מעט אחוזים ;)

linyotam פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

Mad כתב:לדעתי אין מנוס מללכת ולהסתובב קצת בין החנויות המתמחות.
אתה חייב לקבל מושג איזה גוון צליל מתאים לך. לכל רמקול יש "אופי" שונה שבטוח חלק תאהב וחלק לא.
זה לא באמת משנה מה אני אמליץ או כל חבר אחר, כל אחד והטעם שלו.
תסתובב , תחזור עם רשמים, תתייעץ ותקבל החלטה מושכלת ונכונה לך.
בהצלחה במסע...
...
לא חשבתי אחרת :)

אבל פה בדיוק נתקלתי בבעייה, מכיוון שיש כל-כך הרבה סוגים של רמקולים והפער בין המחירים הוא עצום.
בפעמיים האחרונות ש"שוטטתי" להתרשמות בחנויות המתמחות יצאתי מבולבל לא פחות.

שמעתי רמקולים של B&W, Cerwin Vega, Canton, Morel, Wharfedale, jamo, PolkAudio ועוד רבים וטובים. כל חברה והסדרה המתאימה לתקציב שלי.
אבל אני יודע שבהרבה מהחנויות הללו ישנם אינטרסים למוכרים (קומבינות עם ספקים וכדומה) ולכן, אני רוצה לקבל תובנות מאנשים שיש להם רמקולים בתקציבים הנ"ל ושהניסיון שלהם מגיע אחרי שהם חרשו על הרמקולים שלהם כמה חודשים טובים ולא 10 דקות של האזנה.

אני בסך הכל מקווה שאני אוכל להגיע לחנות מתמחה בפעם הבאה עם רשימה מסודרת של 2-3 דגמים מסויימים שעומדים בתקציב שלי ושקיבלו המלצות חמות מאנשים שמבינים שאוכל להאזין להם ולבחור מהם את הטוב ביותר.

אחרת, לבוא עם רשימה אינסופית של אפשרויות ולהתחיל להאזין ל- 20 סוגים שונים של רמקולים. אתה כבר לא זוכר איך היה הסאונד 3 רמקולים לפני... זה לא פרקטי.

והוצאה של 15K - בעיני לפחות, נחשבת למשמעותית. :)

תודה על התגובה המהירה!

linyotam פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

epony כתב:ה-667 סבבה אבל מתחיל "להתיישן" לאור העובדה שחלק מהיצרנים (אונקיו ופיוניר למשל) כבר הוציאו דגמי 2011 לרסיברים מקבילים ברמה (ה-609 החדש של אונקיו למשל... )

לגבי רמקולים, במחיר הזה שווה להעיף מבט על הוורפידייל דיאמונד 10 כאמור (אם כי לדעתי אתה יכול להשיג משהו יותר איכותי בתקציב שלך, ראה להלן...), וכן על המוניטור אודיו ברונזה. אופציה נוספת שיכולה להתאים לשימושים שלך היא סדרת הסינרג'י של קליפש (ואולי אפילו סדרת הרפרנס של קליפש, למרות שהיא אולי קצת יקרה מדי לתקציב שלך - שווה לבדוק בכל מקרה!). עוד אופציה היא רמקולים מסדרת ה-TSi של פולק אודיו...

בכל מקרה, נסה למצוא חנות שמחזיקה את כל הרמקולים הללו, תגיע עם 2-3 סרטים ו-2-3 דיסקים שאתה אוהב ומכיר היטב, בקש מהם לחבר את הרמקולים לרסיבר של ימאהה (ואולי גם לרסיברים מקבילים כאמור אם אתה עוד לא סגור על הרסיבר ב-100%), ותתחיל להשוות 8)

נ.ב. חשוב לציין שהקישורים המצורפים הם למטרת מידע בלבד ולא מהווים פרסום או המלצה (או אי-המלצה לצורך העניין...) על מוצר או חנות ספציפיים.
נ.ב.נ. כל המחירים בקישורים (וגם המחירים ב-ZAP!) הם למטרת מיקוח בלבד, ואל תתפלא אם וכשתצליח להוריד במו"מ את המחיר בלא מעט אחוזים ;)
...
תודה רבה על התובנות.
מתחיל לברר על ההמלצות במיידי :)

ואני לא סגור על הרסיבר. פשוט עבור המחיר שלו (4000 בערך... לפני הנחה :) ) הוא מאד מומלץ בכל האתרים ששוטטתי בהם. ולא פעם בחרו בו כרסיבר המשתלם ביותר לאנשים שרק נכנסים לתחום ואין להם תקציב בשמיים.
בכל מקרה, אני עדיין עורך השוואות בין הרסיברים השונים ואונקיו בהחלט נחשבים למובילים בתחום... :)

תודה רבה על העזרה!!!

Nir547
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 723
שם מלא: nir547
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 81 פעמים

שליחה #6 

במקרה של הקנטון, אל תתיחס לביקורת. אתה חייב להאזין לו זמן ממושך.
הרמקול הזה בהיר מאוד. עם הגברה לא נכונה הוא יאבד כיוון ויגרום לך לזעזוע מוח.
מנסיון של 3 שנים שהיה לי איתו, אתה חייב הגברה חזקה ו"חמה". קשה מאוד "להרגיע" אותו.
בדוק אופציות אחרות.

שמעון-מור-יוסף
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1321
שם מלא: שמעון מור יוסף
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 28 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #7 

linyotam

אני מאוד ממליץ לך לא לשמוע עם העיניים
כתבות לחוד, והמלצות של אחרים לחוד,

מה שטוב לך לא טוב לאחר וההיפך
ישנם מוצרים עם ביקורות רבות אבל הם לא טובים לכל אחד, אז מה?, הביקורת לא טובה?
ישנם מוצרים רבים טובים מאוד שמעולם לא קיבלו ביקורות, אז מה?

כל שילוב של רמקולים עם רסיבר מוציא סאונד אחר
וכבלים ומקור גם משפיעים
והחלל שבו אמורה להיות המערכת במיוחד מצריך התאמה

כפי שכתבת יש ים של אפשרויות ואין לך אפשרות לעבור על כולם {גם אם תרצה}
תקציב לעצמך זמן {נגיד שבוע} ותשמע בזמן הזה מערכות כוללות שמתאימות לתקציב ולחלל שלך
ראה מאמר מכירת אשליות - Illusions Sale המדריך איך לבדוק חלל בעסק {מה שישמע לך טוב בחנות לא בטוח שישמע כך בבית שלך}

בהצלחה
Av2 מוצרי סטריאו וקולנוע ביתי מובחרים בהזדמנויות.
www.facebook.com/Av2Av
052-3153-707

linyotam פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

Av1 כתב:linyotam

וכבלים ומקור גם משפיעים

תקציב לעצמך זמן {נגיד שבוע} ותשמע בזמן הזה מערכות כוללות שמתאימות לתקציב ולחלל שלך
ראה מאמר מכירת אשליות - Illusions Sale המדריך איך לבדוק חלל בעסק {מה שישמע לך טוב בחנות לא בטוח שישמע כך בבית שלך}

בהצלחה
...
תודה רבה על התובנות !!! (Y)
קישור מצויין...
כמו-כן, בהחלט התחלתי לעשות בירורים נוספים...
ושמעתי את הרמקולים של סדרת הברונזה והסילבר של מוניטור אודיו...
נשמע פשוט מדהים!!!
ומן הסתם, אני ממשיך לבדוק :)

הבעייה היא, כמו שציינת, שאת הרמקולים שמעתי בחלל עם אקוסטיקה מתאימה, הגברה מתאימה ומן הסתם כבלים מתאימים. הפחד האמיתי הוא באמת לרכוש בעשרות אלפי שקלים מערכת (מבחינתי הכסף ממש לא גדל על העצים) ולגלות שבאקוסטיקה ובהגברה שבבית הדברים נשמעים אחרת.

איך באמת מתמודדים עם הנושא הזה...?
הרי אני לא יכול לקחת אליי הבייתה 5-6 סוגים שונים של רמקולים ולבדוק אותם בסביבה הייעודית שלהם.
רק על סמך השמיעה שלי וההבנה שלי בתחום אני מסוגל לבצע קנייה נכונה. וההבנה שלי לוקה בחסר בתחום הזה... אני צופה סרטי HD מושבע ולכן החלטתי לשדרג את המערכת.

אז קראתי את כל ההמלצות באתר של thx
ומלא מאמרים באתר הזה
וויכוחים, המלצות, ביקורות בכל פורום ואתרי ביקורות אפשריים.

ובאמת, בכל פעם שאני חושב שאני מוצא את כיוון הקנייה שלי אני מגלה שישנם פרמטרים שלא לקחתי בחשבון
והפרמטר הכי בעייתי הוא באמת הסביבה הייעודית שלי מכיוון שאינני יכול לבדוק את המוצר בבית.

אז, לאחר חפירה קשה...
אשמח לקבל המלצות לאיך לדעת שהרמקולים שאני שומע בחדר ייעודי יתאימו לסלון הבייתי שלי..
(ציינתי זאת קודם - הסלון - מרחב של 4X4 בערך... עם הרבה מקום פנוי. מרחק של 3 מטרים מהטלוויזיה - 42 אינצ)

תודה רבה על העזרה!!!

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #9 

אתה כנראה הולך על רסיבר באמה כזאת שתהיה בו מערכת כיול אוטומטי סבירה שאמורה לפצות במידה לא רעה בכלל על חלק מחסרונות המבניים של הסלון שלך, אבל בכל מקרה יהיה הכי טוב אם תעלה איזושהי סכמה של הסלון שלך... כולל לא רק מימדים, אלא גם איך נראה המרחב הפיזי: האם יש דלת הזזה גדולה למרפסת? האם צד אחד (או יותר) פתוח לאיזור פינת אוכל ו/או מטבח? האם יש חצי קיר איפשהו? האם הספה יושבת צמוד לקיר האחורי של הסלון ובמרכזו? וכיו"ב...

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17925
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2490 פעמים

שליחה #10 

linyotam כתב:
Av1 כתב:linyotam

וכבלים ומקור גם משפיעים

בהצלחה
...
תודה רבה על התובנות !!! (Y)
קישור מצויין...
כמו-כן, בהחלט התחלתי לעשות בירורים נוספים...
ושמעתי את הרמקולים של סדרת הברונזה והסילבר של מוניטור אודיו...
נשמע פשוט מדהים!!!
ומן הסתם, אני ממשיך לבדוק :)

הבעייה היא, כמו שציינת, שאת הרמקולים שמעתי בחלל עם אקוסטיקה מתאימה, הגברה מתאימה ומן הסתם כבלים מתאימים. הפחד האמיתי הוא באמת לרכוש בעשרות אלפי שקלים מערכת (מבחינתי הכסף ממש לא גדל על העצים) ולגלות שבאקוסטיקה ובהגברה שבבית הדברים נשמעים אחרת.

איך באמת מתמודדים עם הנושא הזה...?
הרי אני לא יכול לקחת אליי הבייתה 5-6 סוגים שונים של רמקולים ולבדוק אותם בסביבה הייעודית שלהם.
רק על סמך השמיעה שלי וההבנה שלי בתחום אני מסוגל לבצע קנייה נכונה. וההבנה שלי לוקה בחסר בתחום הזה... אני צופה סרטי HD מושבע ולכן החלטתי לשדרג את המערכת.

אז קראתי את כל ההמלצות באתר של thx
ומלא מאמרים באתר הזה
וויכוחים, המלצות, ביקורות בכל פורום ואתרי ביקורות אפשריים.

ובאמת, בכל פעם שאני חושב שאני מוצא את כיוון הקנייה שלי אני מגלה שישנם פרמטרים שלא לקחתי בחשבון
והפרמטר הכי בעייתי הוא באמת הסביבה הייעודית שלי מכיוון שאינני יכול לבדוק את המוצר בבית.

אז, לאחר חפירה קשה...
אשמח לקבל המלצות לאיך לדעת שהרמקולים שאני שומע בחדר ייעודי יתאימו לסלון הבייתי שלי..
(ציינתי זאת קודם - הסלון - מרחב של 4X4 בערך... עם הרבה מקום פנוי. מרחק של 3 מטרים מהטלוויזיה - 42 אינצ)

תודה רבה על העזרה!!!
...
הפתרון מאוד פשוט

אתה תבקש לשמוע את הרמקולים אצלך בבית לפני קבלת החלטה סופית.

חנות שלא תסכים לאפשר לך לעשות זאת פשוט תפסול על הסף.

חנות מכובדת אמורה לאפשר לך . אתה מבחינתך צריך להיות הוגן , כלומר לקחת , שמעת ואהבת =קנית בחנות שאפשרה לך להאזין בבית.

בהצלחה

linyotam פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

epony כתב:אתה כנראה הולך על רסיבר באמה כזאת שתהיה בו מערכת כיול אוטומטי סבירה שאמורה לפצות במידה לא רעה בכלל על חלק מחסרונות המבניים של הסלון שלך, אבל בכל מקרה יהיה הכי טוב אם תעלה איזושהי סכמה של הסלון שלך... כולל לא רק מימדים, אלא גם איך נראה המרחב הפיזי: האם יש דלת הזזה גדולה למרפסת? האם צד אחד (או יותר) פתוח לאיזור פינת אוכל ו/או מטבח? האם יש חצי קיר איפשהו? האם הספה יושבת צמוד לקיר האחורי של הסלון ובמרכזו? וכיו"ב...
...
לגבי הרסיבר התחלתי לברר לגבי דגמים של אונקיו - 608/609
לגבי הסלון:
אני אשתדל לעלות תמונה כבר מחר...
עד אז, אנסה לתאר :)

קודם כל, הסלון סגור ע"י 3 קירות כאשר חלקו האחורי של הסלון פתוח להמשך הבית - חדר אוכל ולאחר מטבח.
בחלקו הקדמי של הסלון מונחת הטלויזיה (42) במרחק של 3 מטרים לערך מהספה.
בכל אזור הסלון (4X4) יש שטיח. וכורסאות בתוצרת ח' לכיוון הטלוויזיה.
המרחב עצמו גדול יותר - המרחב עצמו רחב למדיי (בערך 8 מטר) והסלון נמצא במרכזו.
מצד ימין של הסלון מרחק 2 מטרים לערך (אם אתה עם הפנים לטלווזיה) ישנה דלת הזזה מעץ וזכוכית לחצר ומצד שמאל עוד איזור של 2 מטרים מכוסים בשטיח ואח לחורף :)

כך שמדובר על מרחב רוחבי של 8 מטרים על 6 מטרים לערך...
כאשר ה- 6 מטרים ממשיכים הלאה להמשך הבית
אבל מבחינתי זהו הגבול האחורי של הסלון.

מקווה שלא בילבלתי :)

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14354
נתן תודות: 990 פעמים
קיבל תודות: 1220 פעמים

שליחה #12 

linyotam
667 רסיבר מצויין ומתאים לוורפידייל דימונד 10.
אם אתה מחפש רצפתי, מומלץ ה 10.6. הרבה יותר טוב, דינאמי ופתוח מ10.5.
דרך אגב, יש גם סאב לסידרה הזו.

אם אתה לא לחוץ, מחליף ה667 הוא 671 שצריך להגיע לארץ עוד כ 3 עד 4 חודשים.
תהיה לו תוספת של כניסת רשת+ USB+שליטה מאייפון/אייפד.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #13 

טלHD כתב: אם אתה לא לחוץ, מחליף ה667 הוא 671 שצריך להגיע לארץ עוד כ 3 עד 4 חודשים.
תהיה לו תוספת של כניסת רשת+ USB+שליטה מאייפון/אייפד.
...
אין סיבה לחכות ל-671 - כל הפונקציות הנ"ל קיימות באונקיו 609 שנמכר בארץ כבר כמה שבועות...

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”