חוות דעת אישית - מסך שארפ 46" LE810 (מתייחס גם לדגמי - LE814, LE820, LE824)

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
c750 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 6
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אז כפי שסיפרתי בשרשור הקודם, היה ברשותי מסך שארפ 46" מדגם LE810, המסך כאמור עשה רעשי תקתוקים לא ברורים אשר עקב כך הוחזר ליבואן והעסקה בוטלה (כספי הוחזר במלואו).

במהלך התקופה שהמסך היה ברשותי (קצת יותר מחודש ימים) השתמשתי בו לצפייה בתכני SD ו- HD באמצעות ממיר יס HD, בנוסף לחיבור למחשב האישי ולפלייסטיישן 3.

המסך המדובר הינו מסך LCD בטכנולוגיית LED בתאורה היקפית, בעל ארבעה צבעי יסוד : אדום, ירוק, כחול וצהוב. האחרון הינו תוספת שאמורה להעשיר את כל צבעי המסך וכן להבליט את הגוון הצהוב בתמונה.

הביקורת היא אומנם על דגם LE810 אך היא למעשה תקפה גם על הדגמים הבאים :
LE814, LE820, LE824 בהיבט של איכות התמונה בלבד.

אפשרויות כיול:
אני לא ילאה אתכם בפרטים ורק אציין כי אפשרויות הכיול הקיימות מפתיעות וכלל לא מועטות, נעזרתי בחברי הפורום לשם כיול התמונה וכן בהגדרות כיול מומלצות אחרות אשר צוינו באתרי ביקורת מסכים בחו"ל.

איכות תמונה בשידורי SD
איכות התמונה בשידורים רגילים דרך ממיר יס HD אשר היה מחובר בכבל HDMI היו סבירים, יחד עם זאת בקטעים בהם התמונה כללה צבעים עזים כגון אדום וצהוב, חשתי באי נוחות, התמונה שהתקבלה במקרים אלו הייתה לא אותנטית, הצבעים היו חמים מדי. הדבר הורגש במיוחד בשידורי ספורט בהם השופט והקוונים אשר לבושים בחולצות צהובות הופיעו על גבי המסך כעיגול זוהר במיוחד, תחושה מאוד לא נעימה לעין. הצלחתי לצמצם את התופעה לאחר כיול מתאים, אך עדיין לא הצלחתי להגיע לרמה משביעת רצון. בהחלט מאכז ומוציא את ההנאה עבור חובבי הכדורגל שבינינו - בעת צפייה בשידורי SD כאמור.

איכות תמונה בשידורי HD
כאן כללי המשחק משתנים, נדמה כי האפקט של הוספת צבע יסוד נוסף - צהוב, נוצר בעיקר (שלא אומר רק) לשידורי HD, התוצאה מפתיעה לטובה, למעשה איכות התמונה בשידורי HD כפי שצפיתי בה בחנות טרם הקניה ובהשוואה ליתר המסכים, היא שגרמה לי לבחור ולקנות את המסך מדגם זה מלכתחילה.
הצבעים עשירים, התמונה מקבלת חיים ובהחלט מהווה הנאה צרופה לצופה. יחד עם זאת, במבט מקרוב (ואני מתכוון ממש קרוב) ניתן לראות שמעבד התמונה לא עושה עבודה מספיק טובה, ניתן להבחין בפיקסלים המרכיבים את התמונה, בהשוואה ל- C750 של סמסונג אשר ברשותי כיום, אין ספק שהאחרונה עושה עבודה הרבה יותר טובה בהיבט זה.
שידורי כדורגל - סוף סוף ניתן לראות את הקוון והשופט אשר עוטים על עצמם חולצה צהובה ו... לא יאומן, החולצה לא זוהרת, אין ספק ששידורי HD עושים חסד עם המסך.
רמת השחורים בתמונה מפתיעה אף היא והיא אינה נופלת ממסכים יקרים בהרבה, יחד עם זאת, באופן אישי נתקלתי בתופעה שלי די הציקה, לעיתים השחורים היו יותר מדי מוחלטים דבר אשר גרם לתמונה לאבד את הפרטים בקטעים חשוכים מאוד.

חיבור למחשב באמצעות כבל HDMI
כפי שציינתי לעיל, המסך הזה נוצר עבור שידורי HD, סרטי HD באיכות 720P וכן 1080P הוצגו ונראו נפלא,
הסרט Sanctum - בו צולמו קטעים רבים הכוללים שלל צבעים בו זמנית על גבי המרקע - במיוחד בסצינת הפתיחה, מציג למעשה את יכולות המסך וסגולות טכנולוגית ארבעת צבעי היסוד של שארפ במלוא הדרן.
גלישה באינטרנט אפשרית בהחלט, הרקע הלבן של אתרי האינטרנט מעולם לא היה בוהק יותר (מישהו אמר טייד :D ), את הסיבה לכך ניתן לזקוף לעובדה כי המסך משתמש בטכנולוגיית הארה מסוג LED, הגוון הלבן כאמור אשר מוצג במסכי LCD בטכנולוגיית CCFL לעומת זאת נראה חיוור בהשוואה ל- LED. (יש מאמרים בנושא אשר טוענים כי עוצמת ההארה של נוריות ה- LED עשויות לפגוע בראייה בטווך הארוך - אין עדיין הוכחה מדעית לכך).

פלייסטיישן 3
גם במקרה זה החיבור בוצע באמצעות כבל HDMI (למסך ישנם ארבעה חיבורים כאלה), כפי שכבר תיארתי איכות ה- HD נראית נפלא על גבי המסך, המשחקים אותם בחנתי הינם : Fifa 2011, Pro 2011, Killzone, Need for Need for Speed: Shift 2.
איכות התמונה לא איכזבה כפי שהיא עשתה עם יתר תכני ה- HD, מהירות התגובה הייתה טובה, לא מדדתי זמני תגובה לפעולות באמצעות מכשירי מדידה כאלה ואחרים, אך בשורה התחתונה אין גיימר שלא היה נהנה מהביצועים של המסך.

למסך אין חיבור LAN או אפשרות לחיבור דונגל WIFI ואין גישה לאפליקציות ברשת (בשונה מיתר הדגמים בסידרה - LE814, LE820, LE824).
חיבור USB דרכו ניתן לחבר דיסק און קי / הארד דיסק, לשם צפייה בתמונות וקבצי - DivX HD/ DivX
תמונות באבחנה גבוהה נראים נפלא על גבי המסך, חלקן הותירו אותי בפה פעור.

בגדול הייתי ממליץ על המסך הזה בעיקר למי שהשימושים העיקריים שלו הם צפייה בשידורי HD ומשחקי פלייסטיישן, מי שמבלה חלק מזמנו גם בצפייה בתכני SD הטלויזיה הזאת כניראה לא בשבילו, היא פשוט לא נבנתה לשום דבר פחות משידורי HD עם עדיפות ל- 1080P.

מקווה שהסקירה הזו עזרה למי מכם אשר התלבט לגבי המסך הנ"ל,
חיים.

תלתל
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 704
נתן תודות: 516 פעמים
קיבל תודות: 227 פעמים

שליחה #2 

חיים,
חושבתני שמבחינת איכות התמונה יש שוני זעיר בדגמים בעלי הזכוכית המבריקה אבל לא התנסיתי בכך.
בכל מקרה,תתחדש על מסך הסמסונג.
ותודה על שיתוף רשמיך.
ליאור

tvholic
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2152
נתן תודות: 39 פעמים
קיבל תודות: 74 פעמים

Re: חוות דעת אישית - מסך שארפ 46" LE810 (מתייחס גם לדגמי - LE814, LE820, LE

שליחה #3 

c750 כתב: חיבור USB דרכו ניתן לחבר דיסק און קי / הארד דיסק, לשם צפייה בתמונות וקבצי - DivX HD/ DivX
תמונות באבחנה גבוהה נראים נפלא על גבי המסך, חלקן הותירו אותי בפה פעור.
...
מההיכרות איתך אני מפחד לחשוב איזה תמונות השאירו אותך בפה פעור :D

יאללה, אני מחכה לך כבר שעה, בוא לקפה!

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”