החדשנות של אפל מתעמעמת?
-
Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73359
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 647 פעמים
- קיבל תודות: 3169 פעמים
http://www.netcheif.com/blog/?p=1285
"כשהחידוש המשמעותי ביותר שחברה מציגה למערכת ההפעלה שלה, הוא שיכפול גס המועתק מחברה אחרת, לא נותר אלא לתהות על הכיוון האסטרטגי אותה מתווה החברה."
מה דעתכם?
"כשהחידוש המשמעותי ביותר שחברה מציגה למערכת ההפעלה שלה, הוא שיכפול גס המועתק מחברה אחרת, לא נותר אלא לתהות על הכיוון האסטרטגי אותה מתווה החברה."
מה דעתכם?
- IamEzio
- גורו מחשוב/לינוקס

- תגובות: 6835
- נתן תודות: 108 פעמים
- קיבל תודות: 502 פעמים
אני לא חושב ... השוק היום עובד על העתקות ,עם זה להעתיק רעיון , או מוצר מוכן ...השאלה זה איך אתה מעתיק את זה ,ואם תתצליח להעתיק את זה ככה שזה יהיה טוב יותר מהמקור .
אפשר להכין רשימת "העתקים" ארוכה מאוד לכול מערכת הפעלה ..
אפשר להכין רשימת "העתקים" ארוכה מאוד לכול מערכת הפעלה ..
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |
- IamEzio
- גורו מחשוב/לינוקס

שיעשה מה שהוא רוצה ושיחשוב מה שהוא רוצה ..אז כן האשימו את האיפד 2 בחוסר חדשנות .. ומה צריך להגיד על סמסונג ש"פתאום" בדרך פלא עיצבה את המכשיר מחדש כי ראתה כמה הטאב שלה בסכנה ועכשיו אפילו דק יותר מהאייפד 2 הוא לא יהיה לפי השמועות.
מה הם כבר יכולים לחדש בתוכנה ..לעשות ממשק "Baloons" שמרחפים באויר ? או Tiles על אותו עיקרון כמו בWP7
מה הם כבר יכולים לחדש בתוכנה ..לעשות ממשק "Baloons" שמרחפים באויר ? או Tiles על אותו עיקרון כמו בWP7
- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6052
- נתן תודות: 90 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
בחור בשם אסף שגיא החליט שאפל גמרו?...
בניגוד אליו, שהוא מפתח משהו חדשני כרגע.
איזה עליבות הכתבים האלה.
בניגוד אליו, שהוא מפתח משהו חדשני כרגע.
איזה עליבות הכתבים האלה.
- IamEzio
- גורו מחשוב/לינוקס

אני חייב להסכים איתך ,הדברים שהוא עושה פשוט צועקים חדשות ...כמו הכתבה הטיפשית שמספידה חברה עם 26 אחוז ממכירות הסמארטפונים בUS עם 2 מכשירים ועם נתח שוק כולל של כול המכשירים שגבוהה יותר מהאנדרואיד תודות לאייפד והאייפוד שזה עוד 60 מליון מכשירים בשנה בארצות הברית ...
- IamEzio
- גורו מחשוב/לינוקס

ניראה לי הם פשוט השתמשו בעיקרון :
"הגונב מגנב פטור"
"הגונב מגנב פטור"
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78926
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
לא רואה בעיה להספיד חברות על חוסר חדשנות. מי שהספיד את rim ומיקרוסופט או את נוקיה, לא טעה.
אלא שכאן יש פספוס ענק. אני שלפתי היום את ה p990i של סוני אריקסון שהוחלף בזמנו על ידי האייפון הראשון. לטלפון הזה זמן בטריה ארוך, מצלמה קדמית (שיחות וידאו), אחורית איכותית, כרטיס זיכרון, דור שלישי, gps, מקלדת פיזית ומסך מגע, וגם אפליקציות שניתן להוריד והכל בעברית. אם הכל כ״כ היה טוב, אז למה עברתי לאייפון? התשובה ברורה, מה שהאייפון עשה טוב אף אחד אחר לא עשה.
כיום זה לא המצב. אנדרויד עושה דברים מצויין. התחרות עושה טוב לכל הצדדים, גם מיקרוסופט ופאלם מוציאים המון הברקות ותורמים המון.
אפל דווקא חידשה לא מעט עם ios5 אבל את התפקיד ההיסטורי שלה בקידום התחום היא כבר עשתה. אם היא תמשיך לחדש או לא פחות רלוונטי, יש מי שמחדש ואפילו בשביל להיות תחרותית היא תאלץ לקדם את התחום.
אלא שכאן יש פספוס ענק. אני שלפתי היום את ה p990i של סוני אריקסון שהוחלף בזמנו על ידי האייפון הראשון. לטלפון הזה זמן בטריה ארוך, מצלמה קדמית (שיחות וידאו), אחורית איכותית, כרטיס זיכרון, דור שלישי, gps, מקלדת פיזית ומסך מגע, וגם אפליקציות שניתן להוריד והכל בעברית. אם הכל כ״כ היה טוב, אז למה עברתי לאייפון? התשובה ברורה, מה שהאייפון עשה טוב אף אחד אחר לא עשה.
כיום זה לא המצב. אנדרויד עושה דברים מצויין. התחרות עושה טוב לכל הצדדים, גם מיקרוסופט ופאלם מוציאים המון הברקות ותורמים המון.
אפל דווקא חידשה לא מעט עם ios5 אבל את התפקיד ההיסטורי שלה בקידום התחום היא כבר עשתה. אם היא תמשיך לחדש או לא פחות רלוונטי, יש מי שמחדש ואפילו בשביל להיות תחרותית היא תאלץ לקדם את התחום.
- IamEzio
- גורו מחשוב/לינוקס

יש הבדל בין להספיד חברה עם הפסדים וירידה בנתח השוק כול שנה במקרה של נוקיה או ירידה גבוהה כמו 5 אחוז משנה לשנה במקרה של Rim לבין הספדה של חברה כמו אפל עם שווי השוק שלה ונתח השוק שעדין צומח משנה לשנה .
- רונן
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5684
- נתן תודות: 1133 פעמים
- קיבל תודות: 159 פעמים
כגודל הצפייה - גודל האכזבה .??. רוצה לומר , אפל הדהימה את העולם במוצריה , אפל "הרגילה" את הצרכנים לחידושים ,
והנה שאפל קצת עצרה / עצרה לרגע , כבר מספידים ?
והנה שאפל קצת עצרה / עצרה לרגע , כבר מספידים ?
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
אני פשוט לא מבין מה מצפים?
הרי השוק הגיע פחות או יותר לקו שווה (אולי בחברה x יש פיצר שבחברה y אין אבל זה בשוליים) מה כבר יש לחדש?
אז אפל יישרו קו עם ניתוק מהמחשב (סינכרון אלחוטי), נוטיפיקיישן נורמלי- ואני שואל עוד פעם- למה אתם מצפים? שאפל תמציא איזה שיטה חדשה לבצע שיחת טלפון??
חוץ מזה, הענן הוא חידוש מעולה, שישפר את חווית השימוש ולא רק יאשפר להזרים מוזיקה (גוגל).
קיצור תמיד יהיו שונאי אפל שיחפשו על מה לבלבל את המוח...
הרי השוק הגיע פחות או יותר לקו שווה (אולי בחברה x יש פיצר שבחברה y אין אבל זה בשוליים) מה כבר יש לחדש?
אז אפל יישרו קו עם ניתוק מהמחשב (סינכרון אלחוטי), נוטיפיקיישן נורמלי- ואני שואל עוד פעם- למה אתם מצפים? שאפל תמציא איזה שיטה חדשה לבצע שיחת טלפון??
חוץ מזה, הענן הוא חידוש מעולה, שישפר את חווית השימוש ולא רק יאשפר להזרים מוזיקה (גוגל).
קיצור תמיד יהיו שונאי אפל שיחפשו על מה לבלבל את המוח...
פה זה בדיוק הקטע וזו הסיבה שמספידים את אפל. אין מה לעשות, גם מי שאוהב וגם מי ששונא את אפל יודע שהיא זו שמובילה את השוק וכל השאר באים אחריה. אייפון, אייפד, מקבוק אייר - כל המוצרים הללו הם פורצי דרך מחשבתית ובסופו של דבר החברות האחרות רק מעתיקות את זה. מחברה כמו אפל לא מצפים להוסיף פיצ'ר שקיים כבר בטלפונים אחרים, אלא מצפים ממנה להמציא שוב פעם מחדש את הטלפון.nati-va כתב:אני פשוט לא מבין מה מצפים?
הרי השוק הגיע פחות או יותר לקו שווה (אולי בחברה x יש פיצר שבחברה y אין אבל זה בשוליים) מה כבר יש לחדש?...
זו גם בדיוק הסיבה שמספידים אותה, כי פשוט מצפים ממנה ליותר, ובינתיים בתקופה האחרונה היא לא ממש עושה את זה.
לראות פה את ההגנה שחלקכם נותנים לאפל זה באמת מרשים מאוד. אני עדיין לא הצלחתי להבין למה אתם מגינים עליהם בחירוף נפש כזה וזה גם אם המכשירים שלהם מוצלחים ואהובים על ידכם כל כך
ראשית, למעט כותרת הכתבה ב Ynet, אני לא מצאתי בה שום קשר לדברים שנרשמו בחלק מההודעות פה. אף אחד לא רשם שם שהם גמרו ואף אחד לא באמת הספיד אותם, אלא נרשם שם שנגמרו להם הרעיונות החדשניים, אני אומנם לא מסכים עם הקצנת הדברים כפי שהיא רשומה במאמר, אבל בטח שזאת דיעה לגיטמית. שנית העניין הוא שאין באמת לטעמי חשק לנהל דיון רציני בקשר לנושא מעניין זה, כאשר המגננה כאן עליהם ע"י חלק מהאנשים היא כל כך סוביקטיבית. חלק מההודעות פה זה ממש פרסומת מהלכת של אפל
ראשית, למעט כותרת הכתבה ב Ynet, אני לא מצאתי בה שום קשר לדברים שנרשמו בחלק מההודעות פה. אף אחד לא רשם שם שהם גמרו ואף אחד לא באמת הספיד אותם, אלא נרשם שם שנגמרו להם הרעיונות החדשניים, אני אומנם לא מסכים עם הקצנת הדברים כפי שהיא רשומה במאמר, אבל בטח שזאת דיעה לגיטמית. שנית העניין הוא שאין באמת לטעמי חשק לנהל דיון רציני בקשר לנושא מעניין זה, כאשר המגננה כאן עליהם ע"י חלק מהאנשים היא כל כך סוביקטיבית. חלק מההודעות פה זה ממש פרסומת מהלכת של אפל
אריה,
אני מאוד משועשע מדבריך האחרונים.
הרי אתה בשבילי הסמל של הגישה הדתית לכל הנושא של אפל ומתחריה התחום המובייל. זה כמו שהרב עובדיה יצחק על אמונותיו של האפיפיור
לגבי המאמר בYNET, הוא מגוחך מסיבה מאוד פשוטה.
האייפאד (הראשון) הושק לפני קצת יותר משנה בלבד. זה מאוד מוקדם עכשיו לקבוע אם אפל הפסיקה לחדש או לא.
גם אפל עצמה לא חידשה בקצב של מוצר מהפכני כל שנה עד אז, אז זה לא שהיא מאיטה את הקצב הרגיל שלה.
שיחכה עוד 3-4 שנים עם ניתוח כזה אם יהיה רלוונטי. אבל מה, צריך לכתוב טור עכשיו.
אני מאוד משועשע מדבריך האחרונים.
הרי אתה בשבילי הסמל של הגישה הדתית לכל הנושא של אפל ומתחריה התחום המובייל. זה כמו שהרב עובדיה יצחק על אמונותיו של האפיפיור
לגבי המאמר בYNET, הוא מגוחך מסיבה מאוד פשוטה.
האייפאד (הראשון) הושק לפני קצת יותר משנה בלבד. זה מאוד מוקדם עכשיו לקבוע אם אפל הפסיקה לחדש או לא.
גם אפל עצמה לא חידשה בקצב של מוצר מהפכני כל שנה עד אז, אז זה לא שהיא מאיטה את הקצב הרגיל שלה.
שיחכה עוד 3-4 שנים עם ניתוח כזה אם יהיה רלוונטי. אבל מה, צריך לכתוב טור עכשיו.
משה
אפל תחדש רק ברגע שזה ישתלם לה כלכלית.כל עוד היא מוכרת מצויין את מכשיריה ה"מיושנים" היא לא זקוקה למהפיכה נוספת. גם אם כבר עכשיו יש במחלקת הפיתוח שלה רעיונות מהפכניים בדוקים ומוכנים היא תשלב אותם במכשירים כשזה יתאים לאג'נדה העסקית שלה.