אני מודה, גם אני נפלתי קורבן לשגעון המזרימדיה, או יותר נכון במקרה שלי, לשגעון המזרימדיות. בימים אלו הגעתי למסקנה שאכן מדובר בשגעון של ממש ורכישתו של מכשיר כזה בהווה הינה חסרת תוחלת לחלוטין.
את המכשיר/ים קניתי מתוך אשליה, שאוכל לשבת מול המקרן/פלזמה, לצפות בספריית הסרטים/קונצרטים שעל הדיסק הקשיח, לראות התכנים ללא בעיית קודקסים ולתפעל את הכל עם שלט. מאוחר יותר, רציתי לבצע גם סטרימינג מן האינטרנט. בקיצור רציתי תפעול זורם, חלק ומהיר, שלא כמו ב HTPC שהיה לי לפני שנתיים-שלוש, כאשר נפלתי לסם, אהה סליחה - למזרימדיות.
בסלון ביתי ישבו פופקורן A-200, אקסטרימר (הוא דווקא עמד), אקסטרימר פרו, בוקסי-בוקס.
תקלות
כמות התקלות במכשירים האלו היא בלתי נתפסת. אף אחד מהמכשירים אשר מסוגלים תיאורטית להכיל דיסק קשיח, באמת הצליח לעבוד לתקופה של יותר ממספר ימים עמו בתוכו. כך, הפופקורן 210 סבל מבעיות התחממות קשות כאשר הותקן בו דיסק קשיח פנימי, ומאוחר יותר פשוט הפסיק לעבוד למרות שאיווררתי את האיזור בתוך הזזת ריהוט בסלון. האקסטרימר חימם את הסלון בלילות הירושלמים הקרים עד שחמותי קיבלה ממנו כוויה (זה דווקא יצא לטובה
במחשבה שניה, אני לא יודע למה ציפיתי. סוף כל סוף, איכות המוצר בדרך כלל נגזרת מאיכות הרכיבים שבתוכו ומרמת התכנון שלו. למה אפשר לצפות כאשר קונים חומרה ששווה עשרות דולרים אשר רמת התכנון שלה אינה מן הגבוהות לעניות דעתי - לנוכח התוצאות בפועל?
נוחות השימוש
אחת האכזבות הגדולות ביותר. אם הקיק שלכם הוא התעסקות בעידכונים/שידרוגים/התקנת אפליקציות צד שלישי/ביצוע ריסטים/ביצוע ריקוברים/שדרוג רשתות/גילוי מגבלות הסטרימינג בדיעבד/שיטוט בלתי פוסק בפורומים מקומיים ובחו"ל בתקווה למצוא עוד ליצן עצוב שסובל מהבעיה שלכם, הרי שהמזרימדיה הוא אכן המכשיר בשבילכם, ולא משנה מאיזו חברה רכשתם אותו. עושה רושם שהמוצרים האלו רחוקים שנות אור מבשלות, ואינם מוכנים לשימוש של משתמש קצה.
בבוקסי שלאחר השדרוג האחרון נולדו בעיות סינכרון בין קול לתמונה/סטרימינג איטי הפך למגמגם/ריסטים וכיוב' מכות מצריים בלי סוף.
בסך הכל רציתי להשתמש במכשיר הזה למטרותיו המוצהרות ולא לעסוק בלי סוף במרדף בלתי פוסק אחרי פתרונות לממשקים/עידכונים וכיוב'.
חברים, תסתכלו בפורום המכובד הזה ובכמות התקלות/בעיות/שאלות הנוגעות לשימוש במכשירים האלו. אנחנו חיים בגיהנום טכנולוגי. אני מסרב להתרשם מקהילות המפתחים ומכל האפליקציות צד שלישי שיוצאות לפופקורן/אקסטירמר ואני דווקא אוהב מאד קוד פתוח ואיש אנדרואיד בכל רמ"ח איברי, אך כשאני קונה מכשיר לסלון, אני מצפה שיעבוד כפי מטרתו-כמרכז בידורי, ולא ככלי אימון להתעמקות בקוד לינוקס. אשתי צריכה לדעת להפעיל את המכשירים האלו. יש לה 145 IQ. תנחשו מה. אין לה סבלנות לזה. תן לה שלט עם און ו-אוף ופליי, כמו ב DVD ממחסני חשמל ב 100 ש"ח, והיא מרוצה. הקצנתי את הסיטואציה - אבל אתם מבינים את הנקודה.
אם תשוו את המצב לפורום מגברי קולנוע ביתי, תגלו עובדה מצערת ביותר. בעוד ששם החברים עוסקים בעיקר בהשוואה של ביצועי מכשירים/העדפות של טעם/רכישות מוצלחות וביצוע כיולים לשיפור איכות השמע, אנחנו עסוקים בעיקר בפתרון של בעיות.
אז סליחה, בשביל הכיף של פתרון בעיות, המציאו את המחשב הביתי
ממשקים והגדרות
מבחינת ממשק המשתמש, הבוקסי בוקס באמת מאד נוח, וזאת בתנאי שאתה מדליק את האור, מכיון שבחושך המקלדת לא מוארת. שאר המכשירים חייבו התקנה של כל מיני תוכנות צד שלישי כדי לראות ספרייה של סרטים. השלטים של האקסטרימר מחייבים זווית שידור ישירה.
אך בסך הכל, זה לא זה. כל המכשירים מחייבים עבודה סיזיפית בכדי שיזהו את הסרטים שמאוחסנים ידנית. סטאפ למכשירים האלו מחייב הבנה יחסית גבוהה במינוחי אודיו/וידאו. סטרימינג מחייב הבנה ברשתות. יש לי את הידע. אין לי את הסבלנות. יש גבול.
סטרימינג מהאינטרנט
בואו נשים את האמת על השולחן. פה זה לא ארה"ב והנטפליקס נמצא שם. אז תגידו לי שיש VPN ואני אסכים, וגם אפתח את הארנק לשלם לחברה שתספק אותו, ואחרי שעבדתי על כל העולם ואשתו, ומנכ"ל נטפליקס חושב שהוא משדר לי לניו-יורק, אני אגלה, שגם עם קו במהירות של 20 מגה, אני לא יכול להזרים סרט בקידוד איכותי באמצעות המזרימים. אתם יודעים מה. עזבו נטפליקס. בואו נדבר יו-טיוב. הביצועים מחפירים ברמה של למעלה מ 300P.
אני מדגיש - יתכן שזו לא בעיה של המזרימים (אם כי באסוס דווקא אני מזרים ללא בעיה גם ב 720P מיוטיוב, עניין שהוא חלום במזרימים שלי), אבל מכיון שהמכשירים במקור מיועדים להזרים, אז יתכן שצריך להדגיש שהם לא מסוגלים להזרים כראוי בישראל תוכן חוץ ארצי. בהצלחה עם חדשות ערוץ 2.
תועלת כלכלית
מדובר במחשבים חלשים במיוחד אשר מותגו עבור קהל המשתמשים. בעבור חומרה חלשה ביותר עם בעיות תכנוניות ותוכנה בלתי בשלה, אנחנו משלמים מאות דולרים. לאחר מכן, יש צורך בהשקעה נוספת בדיסק קשיח. לפיכך, בסיכומו של דבר, ההבדל הכספי בין רכישת נטבוק לסטרימר הוא אפסי. HTPC חזק משמעותית מכל מזרים עם מדיה סנטר בתוכו ושלט יעלה כמה שקלים יותר. עוד לא דיברתי על כמות הזמן שצריך להשקיע כדי להפעיל את השיקוץ הזה. אם תאמרו לי שאתם אוהבים את זה כתחביב, אני אבין. אישית, אני מעדיף תחביבים פרודקטיבים יותר כמו התעמקות בתעשיית הפורנו
התועלת שברכישת מכשיר יעודי נגזרת מכך שהוא מסוגל למלא את תפקידו המוגדר. לא מצאתי שיש תועלת כזו במוצרים האלו לאחר שנתיים וחצי של שימוש, ולכן אני פורש, מתקין HTPC נורמלי עם ווינדואס ומתחיל לחיות כמו בן אדם.
האמור לעיל נכתב עם זוית של חיוך, אבל נאמר ברצינות גמורה. אני מקווה שכל המשתמשים החדשים שנחשפים למוצרים האלו, יקחו בחשבון גם את הנתונים האלו. זהו הניסיון שלי עם עולם המזרימדיות.
רן
[/u]