האם כבל DATA של הוט מתאים גם לשקע אנטנה של הבניין?
-
unzi200888
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 578
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
לכל חברי הפורום שלום רב,
כרגע אני מחובר להוט(טלוויזיה וגם אינטרנט).
במידה וארצה להתנתק מהוט ולעבור רק לשידורי עידן+, האם כבל שמחובר לממיר יוכל לשמש אותי גם לחיבור לשקע האנטנה בקיר(שקע TV המוכר לכולם) לקליטת שידורי עידן+?
אוש מדובר בשני סוגים שונים של כבלים?
מודה מראש לכל העונים והעוזרים.
כרגע אני מחובר להוט(טלוויזיה וגם אינטרנט).
במידה וארצה להתנתק מהוט ולעבור רק לשידורי עידן+, האם כבל שמחובר לממיר יוכל לשמש אותי גם לחיבור לשקע האנטנה בקיר(שקע TV המוכר לכולם) לקליטת שידורי עידן+?
אוש מדובר בשני סוגים שונים של כבלים?
מודה מראש לכל העונים והעוזרים.
-
unzi200888
-
- חבר פעיל במיוחד

באחד החדרים האנטנה TV מחוברת ישירות לטלוויזיה ללא ממיר דרך שקע TV. ואני כן רואה שלל ערוצים (ביניהם NATIONAL GEOGRAPHIC,MTV,VH1 ולא רק ערוץ 1, 2, 10).nimrodg כתב:אם תקנה ממיר DVB-T תצטרך אנטנה חיצונית [לא משנה איפה אתה גר] אבל תוכל להשתמש בתשתית שנשארה לך בבית אך תצטרך להתקין אנטנה חיצונית על הגג....
אז אני מבין שאלה לא שידורי עידן+ נכון? זה מה שהוט מספקים ללא ממיר?
אבל איך אני כן מצליח לקלות את זה אם אני מחובר דרך שקע TV??? ולא דרך DATA?
-
unzi200888
-
- חבר פעיל במיוחד

אסף תודה,asaf23 כתב:כשתה מתנתק מהוט אתה מבקש מהם להחזיר את החיבור לאנטנה המרכזית, קונה כבל RF בכמה שקלים, מחבר את השקע לטלוויזיה וזהו. (או לממיר אם הטלוויזיה לא דיגיטלית)....
למה הכוונה "להחזיר חיבור לאנטנה המרכזית"?
זה משהו שהם עושים מרחוק או שיש צורך בהגעת טכנאי???
וכבל RF זה לא אותו כבל של DATA נכון?
unzi200888 כתב:קשה להבין מה זה כבל DATA שאתה מתייחס אליו. בגדול ל HOT יש סוג כבל אחד שמשמש לחיבור מהשקע שלהם לכל הציוד קצה (מודם אינטרנט/ממיר טלוויזיה/מודם טלפון). זה אותו סוג כבל שמתחבר גם לטלוויזיה. לפעמים קוראים לכבל הזה כבל RF.asaf23 כתב: וכבל RF זה לא אותו כבל של DATA נכון?...
כבל כזה מתאים גם לחיבור לממיר DTT (עידן+). הדבר היחידי שיכול להפריע היא שהחיבור בקצה הכבל לא תמיד מתאים לטלוויזיה/ממיר....
-
unzi200888
-
- חבר פעיל במיוחד

dvdrw1024 כתב:unzi200888 כתב:קשה להבין מה זה כבל DATA שאתה מתייחס אליו. בגדול ל HOT יש סוג כבל אחד שמשמש לחיבור מהשקע שלהם לכל הציוד קצה (מודם אינטרנט/ממיר טלוויזיה/מודם טלפון). זה אותו סוג כבל שמתחבר גם לטלוויזיה. לפעמים קוראים לכבל הזה כבל RF.asaf23 כתב: וכבל RF זה לא אותו כבל של DATA נכון?...
כבל כזה מתאים גם לחיבור לממיר DTT (עידן+). הדבר היחידי שיכול להפריע היא שהחיבור בקצה הכבל לא תמיד מתאים לטלוויזיה/ממיר....
זהו!!! בדיוק לכבל הזה התכוונתי!!!! כשאמרתי DATA, התכוונתי שהוא יענו מעביר נתונים (גם לטלוויזיה וגם למודם).
סליחה אם הטעתי מישהו
אוקיי אז הבנו שכבל של הוט נקרה RF
אז במידה ואני רק משנה את החיבורים בשני הקצוות של הכבל לחיבורים שמתאימים לשקע של אנטנה TV, אני אוכל ללא שום בעיה לצפות בשידורי עידן+???
דרך אגב, יש מישהו שאני מכיר שהתנתק מהוט ונשאר רק עם האינטרנט שלהם, הוא מחובר דרך שקע של אנטנה TV ומצליח לראות לא רק ערוצים 1,2,10 אלא גם VH1, NG , EUROSPORT ועוד....
אז זה בעצם אומר שהוא לא מחובר לעידן+? או שכן?...
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
מבחינת תשתית אין לך בעיה להתחבר לממיר אח.
הבעיה היא רק אם אתה יודע למצוא את המפצל שנכנס לדירה שלך, למצוא בו את הקו ההזנה של HOT ואת הקו של אנטנה מרכזית, להחליף בינהם ולבצע כיול של הממיר החדש...
הבעיה היא רק אם אתה יודע למצוא את המפצל שנכנס לדירה שלך, למצוא בו את הקו ההזנה של HOT ואת הקו של אנטנה מרכזית, להחליף בינהם ולבצע כיול של הממיר החדש...
-
unzi200888
-
- חבר פעיל במיוחד

כלומר הפתרון של - לשנות קצוות שיתאימו לחיבור אנטנה TV, לחבר לשקע מצד אחד- לממיר מצד שני וזהו- לא יעבוד?JEXY כתב:מבחינת תשתית אין לך בעיה להתחבר לממיר אח.
הבעיה היא רק אם אתה יודע למצוא את המפצל שנכנס לדירה שלך, למצוא בו את הקו ההזנה של HOT ואת הקו של אנטנה מרכזית, להחליף בינהם ולבצע כיול של הממיר החדש......
-
unzi200888
-
- חבר פעיל במיוחד

כלומר המעבר לעידן פלוס לא הכי פשוט.JEXY כתב:לא
אתה צריך להצליב פיזית כבל של HOT וכבל של האנטנה בIN של המפצל של הבית שלך....
אני אוכל להסתדר עם הנושא...
השאלה מה יעשו כל אלה שבכלל לא בקיאים בתחום? זוגות קשישים למשל...יצטרכו להזמין טכנאי בתשלום?
קודם כל, לא בכל מקום אין קליטה.
יש מקומות שהקליטה בהם נהדרת ולא מצריכה יותר מהאנטנה הקטנה שבאה עם המכשיר.
בקשר לRF, אין דבר כזה כבל DATA, גם הוט וגם YES משתמשים בכבל קואקסיאלי ומעבירים RF. בסוף על הRF הזה יושב מידע דיגיטלי מאופנן, אבל זה עדין סיגנל RF.
אם משהו משתנה, זה רק סוג החיבור (חיבור מהיר, BNC או הברגה)
לזכרוני, העיפו את כל האנטנות מהגגות של הבתים בזמנו. בטוח שהTV בקיר בכלל מחובר לאנשהו?
בקשר לRF, אין דבר כזה כבל DATA, גם הוט וגם YES משתמשים בכבל קואקסיאלי ומעבירים RF. בסוף על הRF הזה יושב מידע דיגיטלי מאופנן, אבל זה עדין סיגנל RF.
לזכרוני, העיפו את כל האנטנות מהגגות של הבתים בזמנו. בטוח שהTV בקיר בכלל מחובר לאנשהו?
עלינו לשמור על איכות הסביבה למען ילדינו. לפעמים פעולות קטנות כל יום עושות שינוי גדול.
The story of stuff
http://www.storyofstuff.com/
The story of stuff
-
unzi200888
-
- חבר פעיל במיוחד

המון תודה על תשובה מפורטתshayze כתב:קודם כל, לא בכל מקום אין קליטה.
לזכרוני, העיפו את כל האנטנות מהגגות של הבתים בזמנו. בטוח שהTV בקיר בכלל מחובר לאנשהו?...
בנוגע ל"מחובר למשהו" תשמע אצטרך לבדוק את זה....
בינתיים כשאני מחבר טלוויזיה דרך חיבור אנטנה לשקע אנטנה TV (ללא ממיר) אני מצליח לקלוט לפי מה שהבנתי מספר ערוצים מבחית בסיס של הוט (1,2,10,NG,VH1,MTV ועוד כמה)....
לפי מה שהבנתי הערוצים האלה גם ישארו אחרי שאני אתנתק מטלוויזיה של הוט בגלל שאני עדיין נשאר מחובר לתשתי ת האינטרנט שלהם לא?
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
טכנית אם אתה מתנתק מכבלים דיגיטאלים ונשאר עם האנלוגי יהיו לך כ40 ערוצים.
אם אתה מצליח לקלוט חלק מהם סביר להניח שיש לך על הקו פילטר שמונע קליטה מלאה, דבר יזה דוע כסינון רעשים בתשתיות HOT של טלפון וכבלים דיגיטאליים.
אגב, SHAYZE, לכבל שמחבר את הממיר של הכבלים למרכזיה אפשר לקרוא כבל DATA, את המידע (DATA) מעבירים בצורת גלי רדיו RF... שיטת המרה נקראת Amplitude modulation וגם Frequency-shift keying.
אם אתה מצליח לקלוט חלק מהם סביר להניח שיש לך על הקו פילטר שמונע קליטה מלאה, דבר יזה דוע כסינון רעשים בתשתיות HOT של טלפון וכבלים דיגיטאליים.
אגב, SHAYZE, לכבל שמחבר את הממיר של הכבלים למרכזיה אפשר לקרוא כבל DATA, את המידע (DATA) מעבירים בצורת גלי רדיו RF... שיטת המרה נקראת Amplitude modulation וגם Frequency-shift keying.
JEXY, לשיטת ההמרה קוראים QAM, שזאת מודולצית RF מאוד מעניינת כשלעצמה אבל לא רלוונטית לנושא כרגע.
היה לי חשוב להבהיר שבסוף עובר אותו סיגנל RF.
הערת אגב: הQAM נשאר אותו QAM, גם אם אתה מעביר עליו מידע דיגיטלי וגם אנלוגי. ובעצם אתה מעביר את שניהם בכל תחום התדרים שעובדת איתה חברת הכבלים. לראיה unzi200888 קולט את השידורים האנלוגיים של הוט בנוסף לדיגיטליים ולאינטרנט שהוא מקבל מהוט.
unzi200888:
בד"כ כשמתנתקים מהטלוויזיה, הוט אמורים לשלוח טכנאי לקופסת הפיצול בבניין שלך שיתקין פילטר העונה לשם Low Pass Filter.
הפילטר הזה אמור לחסום את התדרים שבהם עובר המידע הטלוויזיוני האנלוגי, אבל לאפשר עדיין טלפוניה ואינטרנט.
לפעמים אין להם במלאי והם לא מתקינים, ויש אנשים שאחרי שהם מתקינים את הפילטר יוצאים לקופסה (אם היא לא נעולה) ומסירים אותו. לא שאני ממליץ לעשות את זה.
בכל מקרה המגמה של הוט היא להפטר מהערוצים האלה בקרוב כי כל ערוץ אנלוגי לוקח לה רוחב פס רב שבשידור דיגיטלי יכול להעביר הרבה יותר ערוצים, או לספק עוד שירותים מיוחדים כמו אינטרנט מהיר יותר, ויותר שירותי VOD, וHD
בכל מקרה לשאלתך המקורית, הTV בקיר מחובר להוט כך שקליטת עידן+ כנראה לא תהיה לך משם.
הערת אגב: הQAM נשאר אותו QAM, גם אם אתה מעביר עליו מידע דיגיטלי וגם אנלוגי. ובעצם אתה מעביר את שניהם בכל תחום התדרים שעובדת איתה חברת הכבלים. לראיה unzi200888 קולט את השידורים האנלוגיים של הוט בנוסף לדיגיטליים ולאינטרנט שהוא מקבל מהוט.
unzi200888:
בד"כ כשמתנתקים מהטלוויזיה, הוט אמורים לשלוח טכנאי לקופסת הפיצול בבניין שלך שיתקין פילטר העונה לשם Low Pass Filter.
הפילטר הזה אמור לחסום את התדרים שבהם עובר המידע הטלוויזיוני האנלוגי, אבל לאפשר עדיין טלפוניה ואינטרנט.
לפעמים אין להם במלאי והם לא מתקינים, ויש אנשים שאחרי שהם מתקינים את הפילטר יוצאים לקופסה (אם היא לא נעולה) ומסירים אותו. לא שאני ממליץ לעשות את זה.
בכל מקרה המגמה של הוט היא להפטר מהערוצים האלה בקרוב כי כל ערוץ אנלוגי לוקח לה רוחב פס רב שבשידור דיגיטלי יכול להעביר הרבה יותר ערוצים, או לספק עוד שירותים מיוחדים כמו אינטרנט מהיר יותר, ויותר שירותי VOD, וHD
בכל מקרה לשאלתך המקורית, הTV בקיר מחובר להוט כך שקליטת עידן+ כנראה לא תהיה לך משם.
עלינו לשמור על איכות הסביבה למען ילדינו. לפעמים פעולות קטנות כל יום עושות שינוי גדול.
The story of stuff
The story of stuff
-
unzi200888
-
- חבר פעיל במיוחד

JEXY, SHAYZE
המון תודה על המידע חברה, הצלחתם להבהיר לי כמה דברים
המון תודה על המידע חברה, הצלחתם להבהיר לי כמה דברים
-
unzi200888
-
- חבר פעיל במיוחד

שייזה, למה לא מומלץ להסיר את הפילטר?shayze כתב:JEXY, לשיטת ההמרה קוראים QAM, שזאת מודולצית RF מאוד מעניינת כשלעצמה אבל לא רלוונטית לנושא כרגע.
unzi200888:
בכל מקרה לשאלתך המקורית, הTV בקיר מחובר להוט כך שקליטת עידן+ כנראה לא תהיה לך משם....
הסיבה העיקרית היא שזה לא חוקי וזה סוג של גניבה.
סיבה נוספת, אם הוט עולים עליך (בא טכנאי ושם לב לדוגמא) יכולים לאיים עליך משפטית ולהתחיל כל מיני הליכי "גבייה" יקרים ולא נעימים (שמעתי סיפורים משני אנשים שחוו דברים כאלה אחד מהם הוא אח שלי שבמקרה עורך דין אז יצא בקלות. מה שגם הוא לא הסיר את הפילטר, זה הוט שלא שמו אותו מלכתחילה ועדיין איימו עליו וקראו לו גנב)
ובאופן כללי, יש אנשים שלא ממש יודעים להתעסק עם כבלים כאלה (למרות שזה יחסית פשוט) ויכולים לגרום נזק לקונקטורים או לכבלים מכל מיני סיבות.
אחרי שכל זה נאמר, איש הישר בעיניו יעשה.
סיבה נוספת, אם הוט עולים עליך (בא טכנאי ושם לב לדוגמא) יכולים לאיים עליך משפטית ולהתחיל כל מיני הליכי "גבייה" יקרים ולא נעימים (שמעתי סיפורים משני אנשים שחוו דברים כאלה אחד מהם הוא אח שלי שבמקרה עורך דין אז יצא בקלות. מה שגם הוא לא הסיר את הפילטר, זה הוט שלא שמו אותו מלכתחילה ועדיין איימו עליו וקראו לו גנב)
ובאופן כללי, יש אנשים שלא ממש יודעים להתעסק עם כבלים כאלה (למרות שזה יחסית פשוט) ויכולים לגרום נזק לקונקטורים או לכבלים מכל מיני סיבות.
אחרי שכל זה נאמר, איש הישר בעיניו יעשה.
The story of stuff
The story of stuff
-
unzi200888
-
- חבר פעיל במיוחד

חחחח לא מתכוון להתעסק בזה, סתם עניין אותי למה לא מומלץshayze כתב:הסיבה העיקרית היא שזה לא חוקי וזה סוג של גניבה.
אחרי שכל זה נאמר, איש הישר בעיניו יעשה....