התלבטות בין סראונדים + הזמנה מחו"ל
שלום לכולם.
חייב עצה ידידותית רגע לפני החלטה. מתלבט בין 3 דגמי סראונד:
1. AXIOM QS8 - אין צורך להרחיב.
2. MONITOR AUDIO RXFX - עדיין לא הבנתי סופית האם הם בי או קווד פולר ואאשמח להשוואה ל-AXIOM !!
3. JAMO C80 SUR - אשר לא ניתן למצוא עליהם מידע (למעט נתונים טכנים) אולי יש למישהו נסיון איתם?
כמו כן, למרות כל המידע המצוי בפורום, האם באמת בטוח להזמין מחו"ל דרך USHOPS ?
ובמקרה של AXIOM (ששולחים לארץ) האם עדיף להזמין ישירות דרכם?
מעוניין להזמין כבר בשבוע הקרוב...
תודה לעונים
2. MONITOR AUDIO RXFX - עדיין לא הבנתי סופית האם הם בי או קווד פולר ואאשמח להשוואה ל-AXIOM !!
3. JAMO C80 SUR - אשר לא ניתן למצוא עליהם מידע (למעט נתונים טכנים) אולי יש למישהו נסיון איתם?
תודה לעונים
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
ה-RXFX הם גם בי-פולאריים וגם די-פולאריים, כלומר יש עליהם מתג שמאפשר לך לשנות את אופן הפעולה שלהם מ-"בי" ל-"די".
כוונון בי-פולארי אומר שהאלמנטים בפאזה אחד עם השני (שנים רוטטים באותו כיוון באותו זמן) - זה מומלץ יותר למוזיקה רב-ערוצית ולהצבה של הרמקולים מאחרי עמדת ההאזנה.
כוונון די-פולארי אומר שהאלמנטים פועלים בפאזה הפוכה אחד לשני (כולמר אחד נכנס פנימה כשהשני יוצא החוצה) - זה נותן סאונד מפוזר ("דיפוזי") יותר, ומתאים יותר ליישומים של ק"ב והצבה של הרמקולים לצידי עמדת ההאזנה.
בכל מקרה הם לא קוואד - שמתנהגים כמו ה-"בי" לעיל, רק שיש להם אלמנטים שיורים גם למעלה ולמטה ולא רק לצדדים, מה שאמור לתת לדעת חלק מהאנשים (בייחוד אלה שהשקיעו בציוד של AXIOM
) שילוב מנצח של "בי" ו-"די"...
כוונון בי-פולארי אומר שהאלמנטים בפאזה אחד עם השני (שנים רוטטים באותו כיוון באותו זמן) - זה מומלץ יותר למוזיקה רב-ערוצית ולהצבה של הרמקולים מאחרי עמדת ההאזנה.
כוונון די-פולארי אומר שהאלמנטים פועלים בפאזה הפוכה אחד לשני (כולמר אחד נכנס פנימה כשהשני יוצא החוצה) - זה נותן סאונד מפוזר ("דיפוזי") יותר, ומתאים יותר ליישומים של ק"ב והצבה של הרמקולים לצידי עמדת ההאזנה.
בכל מקרה הם לא קוואד - שמתנהגים כמו ה-"בי" לעיל, רק שיש להם אלמנטים שיורים גם למעלה ולמטה ולא רק לצדדים, מה שאמור לתת לדעת חלק מהאנשים (בייחוד אלה שהשקיעו בציוד של AXIOM
מדבריך אני מבין שקוואד בעצם אינו מומלץ שכן הינו "מערבב" בין הייעודים השונים:epony כתב:בכל מקרה הם לא קוואד - שמתנהגים כמו ה-"בי" לעיל, רק שיש להם אלמנטים שיורים גם למעלה ולמטה ולא רק לצדדים, מה שאמור לתת לדעת חלק מהאנשים (בייחוד אלה שהשקיעו בציוד של AXIOM) שילוב מנצח של "בי" ו-"די"...
...
מתנהג כמו בי-פולר (אלמנטים בכיוון אחיד) המיועד למוסיקה רק שהינו בעל 4 אלמנטים. (בעצם נופל בק"ב)
הבנתי נכון?
אותו שילוב מנצח של "בי" ו- "די" - כוונתך ל-RXFX?
האם אותו מתג זמין לתפעול ללא תזוזה מיותרת של הרמקול?
ובמיוחד האם ישנו כזה הבדל נשמע לאוזן בין הסוגים?
במקרה של הצבת הרמקולים על קיר אחורי כאשר הספה צמודה אליו - מה מומלץ? "בי" או "די" ?
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17927
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2490 פעמים
מאחר וגם אני עומד לרכוש זוג סראונד שמעתי את המוניטור האודיו. אחלה רמקול . שמעתי אותו באחד מקטעי הפתיחה של רובוטריקים 2 והוא סיפק את הסחורה כמו שצריך.Jackel כתב:שלום לכולם.
תודה לעונים...
גם אני שמתי עין על הגאמו הללו וגם על הגדולים יותר של סידרת ה thx שלהם. עדין לא קיבלתי החלטה אבל בקרוב זה יגיע.
בהצלחה
מה בהצלחה? אתה לא יכול לזרוק פצצה כזו וללכת לארוחת השבת....istarminil כתב: מאחר וגם אני עומד לרכוש זוג סראונד שמעתי את המוניטור האודיו. אחלה רמקול . שמעתי אותו באחד מקטעי הפתיחה של רובוטריקים 2 והוא סיפק את הסחורה כמו שצריך.
גם אני שמתי עין על הגאמו הללו וגם על הגדולים יותר של סידרת ה thx שלהם. עדין לא קיבלתי החלטה אבל בקרוב זה יגיע.
בהצלחה...
מה לגבי ה-AXIOM ?
דבר איתי, אשמח לשותף במכלול השיקולים, ההתלבטויות וההחלטות...
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17927
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2490 פעמים
Jackel כתב:מה בהצלחה? אתה לא יכול לזרוק פצצה כזו וללכת לארוחת השבת....istarminil כתב: מאחר וגם אני עומד לרכוש זוג סראונד שמעתי את המוניטור האודיו. אחלה רמקול . שמעתי אותו באחד מקטעי הפתיחה של רובוטריקים 2 והוא סיפק את הסחורה כמו שצריך.
בהצלחה...
מה לגבי ה-AXIOM ?
דבר איתי, אשמח לשותף במכלול השיקולים, ההתלבטויות וההחלטות......
שמעתי גם רמקולים מעולים של סנפייר
http://www.lasercity.co.il/sg_product~c ... 35~214.htm
שהם יקרים משמעותית מהמוניטור ונשמעים מצויין. הם קטנים אבל מאוד ״עוצמתיים״ ,בדיוק כמו הסאבים שלהם.
ברגע שאסגור על הגברה אקח את שניהם למבחן בבית.
יש לי חבר טוב ששמע סט יוקרתי של גאמו ונשמעו לו מצויין ולכן אני גם לא פוסל את ה 80 וגם לא את דגם ה thx הגדול שלהם.
שבוע הבא יש תערוכה ולדעתי שווה להמתין. אני יודע בודאות שמוניטור האודיו עומדים להציג שם את הסראונד ספינת הדגל שלהם. הבעיה היא שהמחיר יעמוד על כ 12000 ש״ח לזוג אבל אולי יעשו מחיר מבצע
אני יכול להמליץ בחום על הRX-FX שלMONITOR עשיתי המון בדיקות לפני הקנייה,
וגם חבר שיש ברשותו את הJAMO C80 התלהב מאוד מהRX-FX
גילוי נאות,
אני די "מואהב" בסאונד של מוניטור סידרת סילבר וגם רכשתי לאחרונה את כל הסט שלהם.
כך שהדברים הם על דעתי בלבד :
וגם חבר שיש ברשותו את הJAMO C80 התלהב מאוד מהRX-FX
גילוי נאות,
אני די "מואהב" בסאונד של מוניטור סידרת סילבר וגם רכשתי לאחרונה את כל הסט שלהם.
כך שהדברים הם על דעתי בלבד :
אכן כן, גם אני מחכה בקוצר רוח.istarmini כתב:שבוע הבא יש תערוכה ולדעתי שווה להמתין. אני יודע בודאות שמוניטור האודיו עומדים להציג שם את הסראונד ספינת הדגל שלהם. הבעיה היא שהמחיר יעמוד על כ 12000 ש״ח לזוג אבל אולי יעשו מחיר מבצע
...
מקווה מאד שיעשו שם סקירה מקיפה לכל הקשור לרמקולים סראונד.