האם ישומי 32bit עובדים לאט יותר ממה שהם אמורים לעבוד במקור במערכת 64bit ?
האם ישומי 32bit עובדים לאט יותר ממה שהם אמורים לעבוד במקור במערכת 64bit ?
השאלה שלי היא האם יכול להיות מצב שהביצועים של ישום 32bit לא מקסימלים אם הוא רץ במערכת 64bit ?
כי חשבתי שאולי אם המעבד צריך להעפעיל משהו בשיטת 32 ביט על קוד בסיס(מערכת הפעלה) בשיטת 64 ביט אז הוא מבצע אימולציה או משהו כזה של היישום 32 ביט וזה מקשה עליו
אני לא מבין בזה כלכך אבל יכול להיות שזה ככה?
השאלה שלי היא האם יכול להיות מצב שהביצועים של ישום 32bit לא מקסימלים אם הוא רץ במערכת 64bit ?
כי חשבתי שאולי אם המעבד צריך להעפעיל משהו בשיטת 32 ביט על קוד בסיס(מערכת הפעלה) בשיטת 64 ביט אז הוא מבצע אימולציה או משהו כזה של היישום 32 ביט וזה מקשה עליו
אני לא מבין בזה כלכך אבל יכול להיות שזה ככה?
אתה צריך לקמפל קוד במיוחד ל64 ביט, ואז ברב המיקרים הוא ירוץ יותר טוב, בעיקר בזכות זה שיש יותר רגיסטרים למעבד 64ביט, מה שמאפשר לקומפיילר לייצר קוד הרבה יותר יעיל.
קוד כזה לא ירוץ על מערכת הפעלה 32 ביט בכלל.
קוד שקומפל רק ל32 ביט ירוץ בצורה זהה בשתי מערכות ההפעלה.
קוד כזה לא ירוץ על מערכת הפעלה 32 ביט בכלל.
קוד שקומפל רק ל32 ביט ירוץ בצורה זהה בשתי מערכות ההפעלה.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
כן. הם עובדים לאט יותר כי הם נאלצים לעבור דרך מערכת הנקראת WOW64 שהיא ראשי תיבות של Windows On Windows 64 וזהו אמולטור לסביבת 32bit. מטבע הדברים הביצועים של אמולטור אינם יכולים להשתוות לביצועים של מערכת שאינה זקוקה לאמולציה. ההבדלים בביצועים לא מהותיים או מוחשיים לרוב השימושים ובסביבה ביתית אבל בהחלט קיימים.
לא רק שזה מאיט את הביצועים של אפליקציות 32bit תחת סביבת 64bit אלא זו גם לא אמולציה מושלמת היות והיא עובדת ב User Mode ולכן אינה יכולה לתמוך בדרייברים או ביישומים המבצעים פניות ישירות לדרייברים 32bit.
צריך גם לזכור שהיות ומדובר באמולציה, תוכניות 32bit עדיין מוגבלות לכל המשתמע מסביבת 32bit רגילה, כלומר הם לא יכולות לפנות ליותר מ 4GB זכרון למשל.
לא רק שזה מאיט את הביצועים של אפליקציות 32bit תחת סביבת 64bit אלא זו גם לא אמולציה מושלמת היות והיא עובדת ב User Mode ולכן אינה יכולה לתמוך בדרייברים או ביישומים המבצעים פניות ישירות לדרייברים 32bit.
צריך גם לזכור שהיות ומדובר באמולציה, תוכניות 32bit עדיין מוגבלות לכל המשתמע מסביבת 32bit רגילה, כלומר הם לא יכולות לפנות ליותר מ 4GB זכרון למשל.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
זה מאוד לא מדוייק, אין מדובר באמולציה אלא בין שכבה שמקשרת ביו התוכנה לבין מערכת ההפעלה. רק דברים כמו קריאות מערכת ופניה לREGISTRY עוברים דרך שכבה זאת. קוד מכונה לעומת זאת רץ כמו שהוא על המעבד ואין שום פגיעה בביצועים.Catskinner כתב:כן. הם עובדים לאט יותר כי הם נאלצים לעבור דרך מערכת הנקראת WOW64 שהיא ראשי תיבות של Windows On Windows 64 וזהו אמולטור לסביבת 32bit. מטבע הדברים הביצועים של אמולטור אינם יכולים להשתוות לביצועים של מערכת שאינה זקוקה לאמולציה. ההבדלים בביצועים לא מהותיים או מוחשיים לרוב השימושים ובסביבה ביתית אבל בהחלט קיימים.
צריך גם לזכור שהיות ומדובר באמולציה, תוכניות 32bit עדיין מוגבלות לכל המשתמע מסביבת 32bit רגילה, כלומר הם לא יכולות לפנות ליותר מ 4GB זכרון למשל....
כן. הם עובדים לאט יותר כי הם נאלצים לעבור דרך מערכת הנקראת WOW64 שהיא ראשי תיבות של Windows On Windows 64 וזהו אמולטור לסביבת 32bit. מטבע הדברים הביצועים של אמולטור אינם יכולים להשתוות לביצועים של מערכת שאינה זקוקה לאמולציה. ההבדלים בביצועים לא מהותיים או מוחשיים לרוב השימושים ובסביבה ביתית אבל בהחלט קיימים.
צריך גם לזכור שהיות ומדובר באמולציה, תוכניות 32bit עדיין מוגבלות לכל המשתמע מסביבת 32bit רגילה, כלומר הם לא יכולות לפנות ליותר מ 4GB זכרון למשל....
תודה רבה על התשובה שלכם!זה מאוד לא מדוייק, אין מדובר באמולציה אלא בין שכבה שמקשרת ביו התוכנה לבין מערכת ההפעלה. רק דברים כמו קריאות מערכת ופניה לREGISTRY עוברים דרך שכבה זאת. קוד מכונה לעומת זאת רץ כמו שהוא על המעבד ואין שום פגיעה בביצועים....
כמו תמיד מה שאני משער לגבי מחשבים מתברר כנכון..
השאלה שלי היא האם יש דרך לבדוק כמה האטה יש ואם יש בכלל אימולציה?
למשל האם הפיירפוקס שלי עובר אימולציה?
חשבתי על השאלה הזאת כי הפיירפוקס שלי עובד כאילו הוא עובד דרך אימולטור איטי כי הוא מגיב לי לאט למשל שאני מסובב את הגלגלת אז לוקח לו כמה שניות עד שהדף מתגלגל בפועל ושאני כותב משהו אז לפעמים לוקח 5 שניות עד שהאותיות נכתבות
- Catskinner
- חבר במועדון HT

אתה יכול להתחיל מכאן: http://msdn.microsoft.com/en-us/library ... 85%29.aspx
רם לא התכנת גירסת 64bit של פיירפוקס אז מה שמותקן אצלך זו גרסת ה 32bit והיא בהחלט עוברת דרך WOW64.
דרך אגב, גם Microsoft קוראים ל WOW64 אמולטור אז אם זו השאלה המטרידה אותך אתה יכול לחסוך לעצמך את הקריאה.
רם לא התכנת גירסת 64bit של פיירפוקס אז מה שמותקן אצלך זו גרסת ה 32bit והיא בהחלט עוברת דרך WOW64.
דרך אגב, גם Microsoft קוראים ל WOW64 אמולטור אז אם זו השאלה המטרידה אותך אתה יכול לחסוך לעצמך את הקריאה.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78912
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
בסופו של דבר העובדה שמאחורי הקלעים מערכת ההפעלה היא 64 ביט אמור לקזז את ההפסד של השימוש באמולטור.
לא ידוע לי על בנצ׳מרק שמשווה בין השניים על גבי אותו מחשב.
לא ידוע לי על בנצ׳מרק שמשווה בין השניים על גבי אותו מחשב.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

אפילו במיקרוסופט מאוד נזהרים בקביעה זו ונמנעים מלפרט באילו נסיבות 64bit מהיר יותר מ 32bit בסביבה של מחשב שולחני ויישומים ביתיים ומשרדיים רגילים. מהיכרותנו את התעשיה שבה כל שביב של יתרון וכל קמצוץ של תכונה נוספת מנופחת על ידי מנגנון השיווק לרמות על ומוצגים כפריצה טכנולוגית שלא הייתה מעודה מאז גילוי האש, ביות הסוס והמצאת הגלגל, זה כבר אומר דרשני.
התשובה היא מאוד פשוטה.
בשביל משתמש רגיל, לא מורגש הבדל. ואם מורגש הבדל ביצועים יש בעיה אחרת במחשב (זיכרון לא מספיק, וירוס, הרבה תוכנות שרצות ברקע וכו')
בשביל משתמש רגיל, לא מורגש הבדל. ואם מורגש הבדל ביצועים יש בעיה אחרת במחשב (זיכרון לא מספיק, וירוס, הרבה תוכנות שרצות ברקע וכו')
עלינו לשמור על איכות הסביבה למען ילדינו. לפעמים פעולות קטנות כל יום עושות שינוי גדול.
The story of stuff
http://www.storyofstuff.com/
The story of stuff
- Catskinner
- חבר במועדון HT

עד כמה שידוע ונכון לרגע זה, אדובי עדין לא שחררה נגן או פלאג אין סביר של Flash ל 64bit.
זה באמת בפיתוח אבל במקומך לא הייתי עוצר את נשמתי בהמתנה שישחררו את זה.
זה באמת בפיתוח אבל במקומך לא הייתי עוצר את נשמתי בהמתנה שישחררו את זה.
נשמע יותר מדויק לטעמיCatskinner כתב:עד כמה שידוע ונכון לרגע זה, אדובי עדין לא שחררה נגן או פלאג אין סביר של Flash...
עלינו לשמור על איכות הסביבה למען ילדינו. לפעמים פעולות קטנות כל יום עושות שינוי גדול.
The story of stuff
The story of stuff
- agent__smith
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6317
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 144 פעמים
מאוד פשוט: WINRAR - קיים 32 ו-64 בדוק כמה זמן לוקח לכווץ/לפרוס אותו קובץ מאותו מקום לאותו מקום.oferlaor כתב:בסופו של דבר העובדה שמאחורי הקלעים מערכת ההפעלה היא 64 ביט אמור לקזז את ההפסד של השימוש באמולטור.
לא ידוע לי על בנצ׳מרק שמשווה בין השניים על גבי אותו מחשב....
64 אמור לקחת טיפה פחות זמן.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

כמעט וודאי שזה לא יעבוד, אבל אתה יכול לנסות בשביל הקטע.
התקורה של הכונן הקשיח כנראה תגביל אותך להפרש מאוד קטן אם בכלל.agent__smith כתב:מאוד פשוט: WINRAR - קיים 32 ו-64 בדוק כמה זמן לוקח לכווץ/לפרוס אותו קובץ מאותו מקום לאותו מקום.oferlaor כתב:בסופו של דבר העובדה שמאחורי הקלעים מערכת ההפעלה היא 64 ביט אמור לקזז את ההפסד של השימוש באמולטור.
לא ידוע לי על בנצ׳מרק שמשווה בין השניים על גבי אותו מחשב....
64 אמור לקחת טיפה פחות זמן....
The story of stuff
The story of stuff
- Catskinner
- חבר במועדון HT

אפשר גם לנסות עם יישומים מתחום ה Distributed Computing כמו SETI at Home. אלו אפליקציות שבעיקר עובדות עם המעבד והזכרון אבל הבעיה היא שלתוצאות אין כמעט השלכה על העבודה היום יומית השגרתית של משתמש ממוצע.