כריים גז VS חשמל
בעד גז:
1. זול יותר (לקנות)
2. זול יותר (עלות הגז)
3. אין סכנה להכוות כי הפלטה חמה למשך זמן רב עד שהיא מתקררת
4. נסה להקפיץ עם ווק על פלטה חשמלית
בעד חשמל:
1. עיצוב מודרני שטוח
2. קל לניקוי
3. פיזור חום אחיד יותר על הפלטה עצמה
בעד חשמל בשיטת אינדוקציה:
1. כמו חשמל רק אין בעיה שעללים להכוות כי הפלטה עצמה לא מתחממת.
(אבל צריך בשביל אינדוקציה להחליף את רוב הסירים והמחבתות, בנוסף לעלות של הכיריים היקרים יותר)
1. זול יותר (לקנות)
2. זול יותר (עלות הגז)
3. אין סכנה להכוות כי הפלטה חמה למשך זמן רב עד שהיא מתקררת
4. נסה להקפיץ עם ווק על פלטה חשמלית
בעד חשמל:
1. עיצוב מודרני שטוח
2. קל לניקוי
3. פיזור חום אחיד יותר על הפלטה עצמה
בעד חשמל בשיטת אינדוקציה:
1. כמו חשמל רק אין בעיה שעללים להכוות כי הפלטה עצמה לא מתחממת.
(אבל צריך בשביל אינדוקציה להחליף את רוב הסירים והמחבתות, בנוסף לעלות של הכיריים היקרים יותר)
עלינו לשמור על איכות הסביבה למען ילדינו. לפעמים פעולות קטנות כל יום עושות שינוי גדול.
The story of stuff
http://www.storyofstuff.com/
The story of stuff
- tvholic
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2152
- נתן תודות: 39 פעמים
- קיבל תודות: 74 פעמים
אני כיום משתמש בכיריים חשמל של סימנס, לא אינדוקציה.
זה נקרא רדיאן, מאוד דומה להלוגן רק מתחמם ומתקרר לאט יותר אך אמין יותר מצד שני.
חשוב שתדע:
זה לא קל לניקוי כמו שחושבים מכמה סיבות - אסור לשפשף את הזכוכית חזק מדי, יש להשתמש בחומרים מיוחדים (ויקרים), רואים סימנים כך שכל היום צריך להבריק אותם...
לכל כיריים חשמליות צריך סירים מתאימים, לא רק לאינדוקציה.
דודה שלי רכשה את אותו סוג כיריים ושימוש בסירים הישנים שלה (לא אמרו לה שצריך סירים מיוחדים) גרם לפגיעה בזכוכית ובציפוי שלה ואחרי איומים, שיחות עם השירות והמתנה ארוכה תיקנו לה ללא תשלום.
אצלנו השתמשנו פעם אחת במחבת שלא היינו בטוחים לגביה (חשבנו שהיא מתאימה אבל היה ספק קל שבקלים). אחרי השימוש היו סימנים על הזכוכית וירד לי הלב (בסוף הסתדר אחרי ניקוי עם החומר). הודעתי לחברה שלי שמחליפים את כל מה שלא ידוע (בד"כ מסומן בתחתית הסיר\מחבת או על הקרטון).
זה נקרא רדיאן, מאוד דומה להלוגן רק מתחמם ומתקרר לאט יותר אך אמין יותר מצד שני.
חשוב שתדע:
זה לא קל לניקוי כמו שחושבים מכמה סיבות - אסור לשפשף את הזכוכית חזק מדי, יש להשתמש בחומרים מיוחדים (ויקרים), רואים סימנים כך שכל היום צריך להבריק אותם...
לכל כיריים חשמליות צריך סירים מתאימים, לא רק לאינדוקציה.
דודה שלי רכשה את אותו סוג כיריים ושימוש בסירים הישנים שלה (לא אמרו לה שצריך סירים מיוחדים) גרם לפגיעה בזכוכית ובציפוי שלה ואחרי איומים, שיחות עם השירות והמתנה ארוכה תיקנו לה ללא תשלום.
אצלנו השתמשנו פעם אחת במחבת שלא היינו בטוחים לגביה (חשבנו שהיא מתאימה אבל היה ספק קל שבקלים). אחרי השימוש היו סימנים על הזכוכית וירד לי הלב (בסוף הסתדר אחרי ניקוי עם החומר). הודעתי לחברה שלי שמחליפים את כל מה שלא ידוע (בד"כ מסומן בתחתית הסיר\מחבת או על הקרטון).
של כל דבר עם 4 גלגלים!
יודע להגיד לך שיש סוכי אוכל שמתבשלים טוב יותר על חשמלי בגלל פיזור החום האחיד בניגוד ללהבה שלא מפזרת באחידות את החום.ofir_nim כתב:לא מכיר מסעדה אחת שמבשלים בה עם כיריים חשמליות!
אם אתם מבשלים יחסית הרבה ונהנים מזה - רק גז!...
אפילו יש "מתאמים" שמנסים לספק פיזור חום אחיד יותר לגז.
עלינו לשמור על איכות הסביבה למען ילדינו. לפעמים פעולות קטנות כל יום עושות שינוי גדול.
The story of stuff
The story of stuff
- Gili_Regev
- חבר במועדון HT

- תגובות: 5111
- שם מלא: גילי
- נתן תודות: 342 פעמים
- קיבל תודות: 134 פעמים
אני בעז גז, אשתי בעד חשמל.
נחשו מה יהיה בסוף, כשניכנז לדירה..?
נכון שגז זול יותר, אבל אם נכנסתם לבית חדש, זכרו שיש לכם תשלום חד-פעמי של 1500 ש"ח עבור התחברות למערכת הגז, שעון וכו'..
כיריים גז או חשמליות?
איך לבחור כיריים חשמליות
נחשו מה יהיה בסוף, כשניכנז לדירה..?
נכון שגז זול יותר, אבל אם נכנסתם לבית חדש, זכרו שיש לכם תשלום חד-פעמי של 1500 ש"ח עבור התחברות למערכת הגז, שעון וכו'..
כיריים גז או חשמליות?
איך לבחור כיריים חשמליות
נערך לאחרונה על ידי Gili_Regev ב 11/06/2011 15:33, נערך פעם 1 בסך הכל.
...
גילי, אולי לא חובה, וגם יקר יותר,
אבל בהחלט נשמע יותר טוב.
מה שכן שמעתי, שכיריים כאלה עושות הרבה רעש על קוי החשמל בבית, מה שיכול להשפיע על כל מיני דברים. לא לשכוח שהכיריים מחוברות לכל שלושת הפאזות.
אבל בהחלט נשמע יותר טוב.
מה שכן שמעתי, שכיריים כאלה עושות הרבה רעש על קוי החשמל בבית, מה שיכול להשפיע על כל מיני דברים. לא לשכוח שהכיריים מחוברות לכל שלושת הפאזות.
The story of stuff
The story of stuff
- Gili_Regev
- חבר במועדון HT

איפה קראת על בעיות..?shayze כתב:גילי, אולי לא חובה, וגם יקר יותר,
אבל בהחלט נשמע יותר טוב.
מה שכן שמעתי, שכיריים כאלה עושות הרבה רעש על קוי החשמל בבית, מה שיכול להשפיע על כל מיני דברים. לא לשכוח שהכיריים מחוברות לכל שלושת הפאזות....
אם זה יתחיל לשבש לי מכשירי חשמל, רמקולים וכאלה,
אני שם את אשתי עם פזגזית במרפסת..
...
תגובה הזוייה למדיshayze כתב:גילי, אולי לא חובה, וגם יקר יותר,
אבל בהחלט נשמע יותר טוב.
מה שכן שמעתי, שכיריים כאלה עושות הרבה רעש על קוי החשמל בבית, מה שיכול להשפיע על כל מיני דברים. לא לשכוח שהכיריים מחוברות לכל שלושת הפאזות....
- yoav4x4
- חבר במועדון HT

- תגובות: 2611
- שם מלא: יואב בן חורין
- נתן תודות: 233 פעמים
- קיבל תודות: 131 פעמים
לא נתקלתי בזה אישית, אבל שמעתי גם אני על זה.shayze כתב:גילי, אולי לא חובה, וגם יקר יותר,
אבל בהחלט נשמע יותר טוב.
וקח בחשבון שאם זה דירה מקבלן אז בד"כ צריך להוסיף סכום לא קטן עבור נק' תלת פאזית לכיריים.
ככל שאני לומד יותר אני מבין שאני יודע פחות...
- Gili_Regev
- חבר במועדון HT

אשמח אם תפנו אותי למקור שמדבר על זה..yoav4x4 כתב:לא נתקלתי בזה אישית, אבל שמעתי גם אני על זה.shayze כתב:גילי, אולי לא חובה, וגם יקר יותר,
אבל בהחלט נשמע יותר טוב.
וקח בחשבון שאם זה דירה מקבלן אז בד"כ צריך להוסיף סכום לא קטן עבור נק' תלת פאזית לכיריים....
ספר לי על זה..
עלות נקודת תלת פאזי- 850 ש"ח, לא כולל מע"מ..
...
yaacubo:
לא הבנתי מה מצאת הזוי בתגובה, אולי תרצה להבהיר.
Giliboy:
זה הכל בתיאוריה, אני מתעניין בהעברת מידע על רשת החשמל (PLCBUS), וקראתי שצריך להתקין פילטר מיוחד על כניסה של כיריים באינדוקציה כי הם גורמים לרעש מאוד חזק שמפריע לתקשורת.
יתכן שמפריע לעוד התקנים. אני לא מאמין שיגרום לנזק למוצרי חשמל באופן אישי, אבל אם תשתמש יום אחד באינטרנט על רשת החשמל (חזון למועד) אולי זה יפריע.
כמו שאמרתי זה הכל השערות. אין לי מידע מדויק, אסמכתות וכו', ואני לא יודע להגיד מה ההשפעה הפוטנציאלית של רעש כזה, או אפילו למה הוא נגרם.
לא הבנתי מה מצאת הזוי בתגובה, אולי תרצה להבהיר.
Giliboy:
זה הכל בתיאוריה, אני מתעניין בהעברת מידע על רשת החשמל (PLCBUS), וקראתי שצריך להתקין פילטר מיוחד על כניסה של כיריים באינדוקציה כי הם גורמים לרעש מאוד חזק שמפריע לתקשורת.
יתכן שמפריע לעוד התקנים. אני לא מאמין שיגרום לנזק למוצרי חשמל באופן אישי, אבל אם תשתמש יום אחד באינטרנט על רשת החשמל (חזון למועד) אולי זה יפריע.
כמו שאמרתי זה הכל השערות. אין לי מידע מדויק, אסמכתות וכו', ואני לא יודע להגיד מה ההשפעה הפוטנציאלית של רעש כזה, או אפילו למה הוא נגרם.
The story of stuff
The story of stuff
זה הסכום שלקחו לך?Giliboy כתב:אשמח אם תפנו אותי למקור שמדבר על זה..yoav4x4 כתב:לא נתקלתי בזה אישית, אבל שמעתי גם אני על זה.shayze כתב:גילי, אולי לא חובה, וגם יקר יותר,
אבל בהחלט נשמע יותר טוב.
וקח בחשבון שאם זה דירה מקבלן אז בד"כ צריך להוסיף סכום לא קטן עבור נק' תלת פאזית לכיריים....
ספר לי על זה..
עלות נקודת תלת פאזי- 850 ש"ח, לא כולל מע"מ.....
לפני או אחרי יציקה?
לי לקחו 600 + מע"מ לפני יציקה..
- Gili_Regev
- חבר במועדון HT

850, לא כולל מע"מ, אחרי יציקה.idabari כתב:זה הסכום שלקחו לך?Giliboy כתב:אשמח אם תפנו אותי למקור שמדבר על זה..yoav4x4 כתב:לא נתקלתי בזה אישית, אבל שמעתי גם אני על זה.shayze כתב:גילי, אולי לא חובה, וגם יקר יותר,
אבל בהחלט נשמע יותר טוב.
ספר לי על זה..
עלות נקודת תלת פאזי- 850 ש"ח, לא כולל מע"מ.....
לפני או אחרי יציקה?
לי לקחו 600 + מע"מ לפני יציקה.....
...
- חיים
- חבר במועדון HT

- תגובות: 4883
- שם מלא: חיים לגו
- נתן תודות: 1231 פעמים
- קיבל תודות: 298 פעמים
איזה נקודות ואיזה בטיח
אצלי עובד חשמלי של בוש שלוש שנים
חיה רעה.
אגב ראיתי את המילה האחרונה של הכיריים (גם של בוש)
שאפשר להניח עליהם ידיים גם אחרי בישול ואין חום,ואין מצב שחלב גולש,משהו מדהים
לא זוכר את הדגם,אבל הם עולים בסביבות 3600 שקל
אצלי עובד חשמלי של בוש שלוש שנים
חיה רעה.
אגב ראיתי את המילה האחרונה של הכיריים (גם של בוש)
שאפשר להניח עליהם ידיים גם אחרי בישול ואין חום,ואין מצב שחלב גולש,משהו מדהים
לא זוכר את הדגם,אבל הם עולים בסביבות 3600 שקל
נפט וסולר לחימום ביתי,ולתעשיה.
חיים-0532253784
חיים-0532253784
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
חיים,
זה נקרא כיריים בשיטת אינדוקציה - רעיון מדהים. העניין הוא שהכלים חייבים להיות מתאימים (עוד יותר נוקשה מאשר כיריים חשמליות / קרמיות).
http://en.wikipedia.org/wiki/Induction_cooker
זה נקרא כיריים בשיטת אינדוקציה - רעיון מדהים. העניין הוא שהכלים חייבים להיות מתאימים (עוד יותר נוקשה מאשר כיריים חשמליות / קרמיות).
http://en.wikipedia.org/wiki/Induction_cooker
- חיים
- חבר במועדון HT

- תגובות: 4883
- שם מלא: חיים לגו
- נתן תודות: 1231 פעמים
- קיבל תודות: 298 פעמים
נפט וסולר לחימום ביתי,ולתעשיה.
חיים-0532253784
חיים-0532253784
- Gili_Regev
- חבר במועדון HT

אוריuriler כתב:חיים,
http://en.wikipedia.org/wiki/Induction_cooker...
לפני כמה חודשים רכשנו את כל הסירים ממוגנטים המותאמים לאינדוקציה, היות וכוונתנו היתה לרכוש כריים אינדוקציה.
בשיחה עם איש שירות של "שולטס", חבר של ההורים שלי כבר המון שנים, הוא אמר כי חבל להשקיע באינדוקציה,
היות והיתרון היחיד שלה זה שהכיריים לא מופעלות עד שהסיר (ממוגנט) לא מונח. זה הכל.
יתרון מסויים מבחינת בטיחות לילדים, אבל לא עד כדי כך, מה גם שבכיריים חשמליות רגילות יש לחצן נעילה.
אינדוקציה אמנם מתקררות מעט יותר מהר, אבל ממש אי אפשר להניח ידיים מייד לאחר הסרת הסיר. את זה אני אומר מבדיקה שעשיתי בעצמי. אותו טכנאי גם תמך בזה.
אינדוקציה מועדות יותר לתקלות, וגם הוא כטכנאי שולטס נתקל במקרים שלא הצליחו לתקן, ופשוט החליפו.
מה שחיים ציין, לגבי זה שלא גולש, קיים גם בכיריים חשמליות רגילות.
אז נשארנו עם סירים מותאמים לאינדוקציה של ארקוסטיל, לפחות סדרה יפה, אבל החלטנו ללכת על חשמליות רגילות, כנראה של סימנס.
אגב, מי שרוכש חשמלי, לדאוג לפלטה אחת של לפחות 2200 ואט. פחות מזה, ויהיו דברים שפשוט לא יתבשלו..
...