הדהוד מטורף עם סולו 6C

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
gnr_tb פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 46
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום
היום קניתי את הMICROLAB SOLO6C
חשבתי על זה המון לפני שקניתי ומצאתי אך ורק מיקום אחד אפשרי לרמקולים ולשולחן בחדר, אין שום אפשרות להחליף מיקום של משהו, כל רעיון שיהיה יגרום להמון בעיות בתפקוד של הדברים בחדר.
עכשיו במיקום הזה יש לי הדהוד ממש ממש כבד באזור ה100-150 הרץ.
ניסיתי לשים את הרמקולים בקצה השולחן ולהתרחק ולשמוע ככה וזה נפתר לגמרי והיה נשמע מדהים, ואגב זה גם היה נשמע הרבה הרבה יותר חלש מאשר המיקום שעושה הדהוד. (אבל זה מיקום רק לבדיקה כשאני יושב באמצע החדר לרגע, לא משהו אפשרי.)
הנה תמונה של המיקום הנוכחי של הרמקול השמאלי, הימני ממוקם בצורה דומה ישר מול הקיר בצד ימין אבל אין לידו ספריה.
תמונה
לרמקולים יש פורט אחורי שמגדיל מאוד את הבעיה. אבל גם כשדחפתי אל הפורטים את השקיות של הרמקולים שאוטמות אותם לחלוטין עדיין יש הדהוד גרוע בהחלט אבל אין מה להשוות.
מה אני יכול לעשות למנוע את זה בלי להחליף מיקום (כי אין עוד אפשרות) ? יש משהו זול שאפשר לשים מאחורי הרמקול או בינו לספריה כדי להקטין את התופעה ? אגב אם אני מצמיד את הראש מאחורי הרמקול השמאלי (שצילמתי) יש שם בדיוק את הצליל המגעיל ונורא חזק. מאחורי הימני זה חלש בהמון, בגלל זה התקדמתי בשמאלי.

yoeds
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 88
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #2 

היי,

כנראה שאתה סובל מגלים עומדים בחדר.
תקרא קצת על room modes... אחד המקומות הוא audioholics.com

אני סובל מבעיה דומה, הפיתרון האמיתי הוא מלכודות באס, אבל זה תהליך מסובך ואף-אחד לא ממש יכול להגיד לך כמה ואיפה... אני ניסיתי לברר בעצמי.

אני יכול להפנות אותך לכתובת הזו אם זה מעניין אותך
http://joavshdema.com/catalog.php?op=cat&id=183

אני בינתיים מתנסה עם פיתרון אחר, אני מנסה לפצות על התדרים הבעייתיים עם EQ.
אם המקור שלך הוא מחשב אז זה מקל על התהליך.

נסה את תוכנת הנגינה foobar2000. יש לה אקולייזר מובנה די מוצלח עם הרבה תחומי תדר.
יש לה גם אינסוף plugins שעשויים להיות לך שימושיים.

אם בא לך להתעסק קצת יותר, יש אקולייזרים מתקדמים יותר,
אני משתמש ב
Electri-Q
בעזרת VST Wrapper
תחת foobar2000

זה יכול להקל קצת על המצב

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #3 

נסה את הפטנט הבא:

שים את הרמקולים על 2 ספרים כל אחד כדי להרים אותם טיפה מהשולחן, הרחק אותם קצת מהקיר האחורי ותציב על אותו קיר ספר כיס נוסף.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”