שיחזור מידע ב-FreeNAS
-
amirchen
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 850
- שם מלא: אמיר חן
- נתן תודות: 174 פעמים
- קיבל תודות: 24 פעמים
שלום לכולם.
חיפשתי בגוגל אבל לא מצאתי תשובה לשאלה שלי.
בהנחה שיש לי מערכת FreeNAS ,עם 4 דיסקים זהים במערך RAID5 ,ואני רואה שדיסק אחד תקול ורוצה להחליף ,אותו בכדי שהמערכת תבצע שיחזור מידע בצורה אוטומטית, כיצד אני יודע איזה דיסק מבין ה-4 תקול?
חיפשתי בגוגל אבל לא מצאתי תשובה לשאלה שלי.
בהנחה שיש לי מערכת FreeNAS ,עם 4 דיסקים זהים במערך RAID5 ,ואני רואה שדיסק אחד תקול ורוצה להחליף ,אותו בכדי שהמערכת תבצע שיחזור מידע בצורה אוטומטית, כיצד אני יודע איזה דיסק מבין ה-4 תקול?
-
amirchen
- חבר פעיל במיוחד

אני יודע שהוא מציין איזה תקול.iakovl כתב:בצורה פשוטה... הוא מדווח לך איזה קשיח תקול
אתה פשוט צריך לסמן אותם מראש לפי החיבור למחשב...
אבל נניח שיש לי 4 דיסקים של חברת WD בגדל של 1T.
כולם מחוברים ללוח האם בחיבורי SATA.
איך אני יכול לשייך בין דיסק פיזי לבין מיקומו ברשימה של הדיסקים ב-FreeNAS?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
זאת נקודה חשובה ובאמת כדאי למספר מראש את הכוננים למי שמתקין NAS במארז "רגיל" ולא ייעודי של NAS מוכן.
הם הרי מחוברים בספגטי של כבלי SATA אל לוח האם/הבקר. לך תדע מי זה מי אחרי שהכל מחובר.
ולענייננו - על לוח האם רשום ליד כל שקע SATA מהו מספרו הסידורי (SATA#0, SATA#1, SATA#2 וכו). פשוט תרשום את המספר הזה על הכונן. כך תוכל לשמור על סדר.
בתוכנת ה-NAS זה ירשום לך מספר סידורי של חיבור הכונן. אני מאמין שזה יהיה בדיוק באותו סדר בו מסודרים שקעי ה-SATA על לוח האם. ייתכן שתצטרך לעשות התאמה של מיספור המתחיל ב-0 או 1. לדוגמא - אם בלוח האם הכוננים ממוספרים 0, 1, 2, 3 ובתוכנה תראה שכתוב שמחוברים כוננים 1, 2, 3, 4, הרי שההתאמה היא די מובנת מאליה...
הם הרי מחוברים בספגטי של כבלי SATA אל לוח האם/הבקר. לך תדע מי זה מי אחרי שהכל מחובר.
ולענייננו - על לוח האם רשום ליד כל שקע SATA מהו מספרו הסידורי (SATA#0, SATA#1, SATA#2 וכו). פשוט תרשום את המספר הזה על הכונן. כך תוכל לשמור על סדר.
בתוכנת ה-NAS זה ירשום לך מספר סידורי של חיבור הכונן. אני מאמין שזה יהיה בדיוק באותו סדר בו מסודרים שקעי ה-SATA על לוח האם. ייתכן שתצטרך לעשות התאמה של מיספור המתחיל ב-0 או 1. לדוגמא - אם בלוח האם הכוננים ממוספרים 0, 1, 2, 3 ובתוכנה תראה שכתוב שמחוברים כוננים 1, 2, 3, 4, הרי שההתאמה היא די מובנת מאליה...
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
-
amirchen
- חבר פעיל במיוחד

וזה נכון (בהנחה שאני ממפה את הכוננים) , שאחרי שהמערכת עובדת ויציבה , אני יכול להחליף דיסק מסוים בדיסק ריק והוא יפרמט אותו ויעתיק אליו את כל המידע?
אם כן אז אני יכול להחזיק לי 2 סטים של דיסקים וכל כמה חודשים להחליף (בכל פעם דיסק אחד) ביניהם , וכך ליצור מצב שיש לי 2 סטים מעודכנים.
האם אני צודק?
האם במקרה שהדיסק של מערכת ההפעלה מת אני יכול להתקין מחדש ולחבר דיסקים עם מידע ושמערכת ההפעלה תדע לעבוד איתם או שאני צריך לגבות איזה שהוא קובץ הגדרות?
אם כן אז אני יכול להחזיק לי 2 סטים של דיסקים וכל כמה חודשים להחליף (בכל פעם דיסק אחד) ביניהם , וכך ליצור מצב שיש לי 2 סטים מעודכנים.
האם אני צודק?
האם במקרה שהדיסק של מערכת ההפעלה מת אני יכול להתקין מחדש ולחבר דיסקים עם מידע ושמערכת ההפעלה תדע לעבוד איתם או שאני צריך לגבות איזה שהוא קובץ הגדרות?
-
amirchen
- חבר פעיל במיוחד

כשאמרתי דיסק משלו התכוונתי ל-DOK או ל-CF לא לדיסק קשיח. חבל על המקוםiakovl כתב:אתה לא מריץ FREENAS מ דיסק משלו, די חסר טעם... מתקין על DOK ומריץ משם
לגבי החזקה של 2 סטים... תאורטית זה אפשרי, מעשית לא רואה סיבה לדבר כזה...
אבל גם DOK יכול למות.
האם יש אפשרות של שמירת הגדרות של FreeNAS בתור קובץ כך שבמקרה של מות ה-DOK אני מתקין את המערכת ומעלה את ההגדרות מקובץ?
- esloan
- חבר ותיק

- תגובות: 2796
- נתן תודות: 160 פעמים
- קיבל תודות: 204 פעמים
מאוד פשוט. רא ה את המסך מטה. הוא רושם לך בדיוק מה המספר הסיריאלי של הדיסק התקול. מספר זה מופיע לך גם על הדיסק עצמו.amirchen כתב:אני יודע שהוא מציין איזה תקול.iakovl כתב:בצורה פשוטה... הוא מדווח לך איזה קשיח תקול
אתה פשוט צריך לסמן אותם מראש לפי החיבור למחשב...
אבל נניח שיש לי 4 דיסקים של חברת WD בגדל של 1T.
כולם מחוברים ללוח האם בחיבורי SATA.
איך אני יכול לשייך בין דיסק פיזי לבין מיקומו ברשימה של הדיסקים ב-FreeNAS?...
[img2=550x202]http://dl.dropbox.com/u/2949704/other/F ... ge_php.png[/img2]
תהליך יצירת דיסק חדש לאחר החלפה לחדש, אורך אצלי כיומיים. בזמן זה החומר חשוף לנפילה היות ומערך הרייד אינו פעיל (עד לסיום יצירת הדיסק החדש). כמו כן, בזמן יצירת הדיסק שהוחלף, יש עומס קיצוני על הדיסקים הקיימים עקב קריאת נתונים אינטנסיבית כך שלא נדיר שהחלפה של דיסק פגום גורמת לנפילה של אחד הדיסקים האחרים בזמן הבניה מחדש של המערך.
בהקשר לשאלתך, החזקת סט נוסף של דיסקים זה ממש לא פתרון משיקולי שימור המידע והזמן שזה יארך. מה שמקובל לעשות, הוא לשמור דיסק אחד ספייר ובעת הצורך להחליף עם התקול.