האם כיול האודיסי אמור לשנות גם את ה LFE ברסיבר?

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
udico פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 387
נתן תודות: 27 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #1 

שלום רב לכולם, וחג שמח :D

קודם כל סליחה על הבורות ,

ביצעתי כיול אודיסי עם אונקיו 608 למערכת ומה שיצא כאן זה שהוא הנחית לי את כל הרקולים ל 40 הרץ (יש לי סט של 5.1) כשאת הקידמיים הוא גם הנחית לי בDB ל (6-)ואת האחוריים הוא הגביה ב DB ל (+6) ואת הסאב הוא הנחית אותו ל (10-)...(טוב שהוא לא כיבה לי אותו וזהו) וה LFE נשאר על 120 הרץ, האם זה בסדר?

ראוי לציין שאני שומע טוב עכשיו חוץ מזה שאני פשוט צריך להגביר יותר את הווליום לעוצמות יותר חזקות ששמעתי לפני הכיול.לדוגמא סרטים או מוזיקה שהייתי שומע בעוצמת ווליום של גג 55 עד 60 עכשיו אני עולה לווליום של 65 לבין 72.
אבל הבאס השתפר פלאים ממש תענוג עכשיו בסרטים לשמוע את הסאונד שיוצא עכשיו (הוא יותר לטעמי) בקולנוע ביתי כמובן. הסאונד נשמע יותר מפורט מדוייק.

חוץ מזה ש שה LFE הוא קרוס של הרסיבר (וגם זה אני לא יודע אם צדקתי) אני לא יודע כלום עליו ועל כמה הוא צריך להיות מכוון.

האם מישהו יכול לעזור לי בבקשה ולייעץ לי מה לעשות?
האם בכלל זה עלול להזיק לרמקולים כשזה מוגדר על 120 הרץ וזאת לא ההגדרה שאמורה להיות?

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13208
נתן תודות: 595 פעמים
קיבל תודות: 484 פעמים

שליחה #2 

המלצה אישית כייל את המערכת שלך לפי הטעם שלך . ולא לפי הטעם של "האודסי"
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"

אוריאל
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2845
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 58 פעמים

שליחה #3 

הגדרת הLFE באודיסי קובעת החל מאיזה תדר התדרים ילכו לסאב.לפי מה שרשמת מ120 הרץ ומטה כל התדרים הולכים לסאב שלך . זה הגיוני ותקין עבור הסאב אבל קצת משונה עבור הרמקולים הקדמיים והסנטר , יש לך רמקולים סטליטיים ?

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #4 

אתה יכול "ליישר" את הכיול האוטומטי בתפריטים של ה-608 כך שלא תצטרך להגביר כ"כ את המערכת.

הרעיון הוא לשמור על ההפרשים בין כיולי ה-DB של כל הרמקולים, אבל להגביר את המספר של ה-DB בהתאם... במילים אחרות, את האחוריים שלך תגביר ל-10DB, את הקדמיים ל-(2DB-) ואת הסאב ל-(6DB-). בעצם זה יגביר לך את הסאונד הכולל ב-4DB, אבל עדיין ישמור על הכיול היחסי של הרמקולים.

מקווה שההסבר היה ברור - בהצלחה!

udico פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

אוריאל כתב:הגדרת הLFE באודיסי קובעת החל מאיזה תדר התדרים ילכו לסאב.לפי מה שרשמת מ120 הרץ ומטה כל התדרים הולכים לסאב שלך . זה הגיוני ותקין עבור הסאב אבל קצת משונה עבור הרמקולים הקדמיים והסנטר , יש לך רמקולים סטליטיים ?
...
טוב קודם כל ,תודה רבה לכולכם על התגובות המהירות :D

ובקשר לשאלתך, יש לי רמקולים קידמיים של פרדיים רצפתיים דגם מוניטור 11

gro111
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1519
נתן תודות: 146 פעמים
קיבל תודות: 101 פעמים

שליחה #6 

אתה כנראה יכול לשמוע חזק יותר כי הכיול ניטרל תדרים, שכנראה דפקו לך בראש קודם לכן (Y)

אין חשש לרמקולים מחיתוך בקרוס כזה או אחר, כל עוד זה במגבלות העבודה של הרמקול.
לרמקולים שלך אין בעיה לרדת הרבה מתחת ל120.

נסה לשחק עם ערך הקרוס, ותחליט מה נשמע הכי נכון עבורך.
חג שמח (b)

udico פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

epony כתב:אתה יכול "ליישר" את הכיול האוטומטי בתפריטים של ה-608 כך שלא תצטרך להגביר כ"כ את המערכת.

הרעיון הוא לשמור על ההפרשים בין כיולי ה-DB של כל הרמקולים, אבל להגביר את המספר של ה-DB בהתאם... במילים אחרות, את האחוריים שלך תגביר ל-10DB, את הקדמיים ל-(2DB-) ואת הסאב ל-(6DB-). בעצם זה יגביר לך את הסאונד הכולל ב-4DB, אבל עדיין ישמור על הכיול היחסי של הרמקולים.

מקווה שההסבר היה ברור - בהצלחה!
...
תודה רבה! ,אתה צודק , לא חשבתי על זה. ככה באמת אני יכול להעלות את העוצמה קדימה מבלי לפגוע ביחסי התיזמון ברמקולים.
וה LFE להשאיר על 120?

udico פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

gro111 כתב:אתה כנראה יכול לשמוע חזק יותר כי הכיול ניטרל תדרים, שכנראה דפקו לך בראש קודם לכן (Y)

אין חשש לרמקולים מחיתוך בקרוס כזה או אחר, כל עוד זה במגבלות העבודה של הרמקול.
לרמקולים שלך אין בעיה לרדת הרבה מתחת ל120.

נסה לשחק עם ערך הקרוס, ותחליט מה נשמע הכי נכון עבורך.
חג שמח (b)
...
תודה רבה! העיקר ששמעתי שאין בעיה לשחק עם הLFE לפי בחירתי ולפי מה שאתה אומר שאין בעיה לרמקולים שלי לרדת הרבה יותר נמוך מזה אז ככה שאני לא פוגע בהם.

תודה וחג שמח! לכולכם!! (f) (f) :D

אוריאל
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2845
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 58 פעמים

שליחה #9 

אתה יכול לבדוק במנואל של הרמקולים כמה נמוך הם יכולים לרדת

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”