שלום אני מחפש המלצה על nas שהיעוד שלו יהיה disk station כלומר יש לי הרדיסקים עם חומר עליהם ואני רוצה לשים ב nas של 7-8 bays
ה nas יהיה חייב לדעת לקרוא קבצי מערכת של מקינטוש hfs+ בין השאר ובעל יכולות שיתוף smb
האמת אני חושב שקוראים לזה das ולא nas
בכל אופן אם יש לכם המלצות תרשמו לי בבקשה, שבוע הבא אני בטיוואן ובטוח אני ימצא את אחת מההמלצות שלכם שם
תודה
היחיד שאני מכיר עם 8 Bays, שהוא כנראה overkill בשביל הצרכים שלך הוא QNAP.
אני חושב שאתה לא מגדיר נכון את הצורך שלך ולכן הפתרון שלך לא הכי מסתדר.
למה אתה צריך את ה NAS/DAS?
עלינו לשמור על איכות הסביבה למען ילדינו. לפעמים פעולות קטנות כל יום עושות שינוי גדול.
כמו שאמרתי יש לי כ-8 הרדיסקים בגדלים שונים מלאים בסרטים שירים וכו' ואני רוצה לאחסן אותם במקום אחד כשרת קבצים...יש לי מחשב ישן לצרכים האלו אבל התאימות למחשבי mac לא הכי טובה ולא מסתדר לי גם אם אני מתקין האקינטוש על המחשב הישן...חוצמזה "הסרבר" שבניתי הוא ממש מפלצתי!
לדעתי לקנות NAS של 5 כוננים וכוננים בגודל אחיד יתן לך:
1. יותר ביצועים
2. יותר מקום פנוי (גם פיזית וגם לאחסון מידע)
3. שרידות מצוינת
4. צריכת חשמל טובה יותר
5. תמיכה בחלונות/לינוקס/MAC
6. אפילו יש סיכוי שזה יהיה יותר זול.
וכו'.....
עלינו לשמור על איכות הסביבה למען ילדינו. לפעמים פעולות קטנות כל יום עושות שינוי גדול.
Ergot כתב:כמו שאמרתי יש לי כ-8 הרדיסקים בגדלים שונים מלאים בסרטים שירים וכו' ואני רוצה לאחסן אותם במקום אחד כשרת קבצים...יש לי מחשב ישן לצרכים האלו אבל התאימות למחשבי mac לא הכי טובה ולא מסתדר לי גם אם אני מתקין האקינטוש על המחשב הישן...חוצמזה "הסרבר" שבניתי הוא ממש מפלצתי!
...
במקרה זה הייתי שוקל UNRAID (גם מחשב ישן שניתן לנצל וגם כוננים בגדלים שונים - הייתי מוודא תאימות חומרה לפני) - אתה יכול לנצל דיסקים בגדלים שונים אבל הם יהיו חייבים להיות מועתקים לפורמט של UNRAID. אתה יכול לעשות זאת אחד אחד אבל תצטרך אחד ריק כדי להתחיל איתו את המעבר.
unRAID נשמע מעניין אבל בשביל זה אני צריך 2 כוננים חדשים של 2TB לפחות...
א - יש לי מידע רב גם על פורמט NTFS וגם על HFS+
ב- את כל עיניין העברה של ה unRAID , האם הוא יידע לקרוא פורמט HFS+ ?
השרת שאני מתכנן לא יעבוד 24/7 ...אלא רק מתי שאני צריך אני מדליק אותו...לכן כל נושא הכתיבה RAID , חיסכון בחשמל, עמידות וכו' לא כל כך חשובה לי כרגע..
מה שכן חשוב זה שאני יוכל לקרוא קבצים/להזרים בלי שום בעיות בין מחשבי מק ו-PC ...
אם סה"כ הגודל של כל הכוננים הוא עד 6TB, אתה יכול לקנות 2 כונני 3TB, לשים אותם במחשב, ולשתף אותם ברשת. בטוח יש באינטרנט מדריכים איך לשתף בין חלונות ומק.
אני מניח שכל התוכן שיש לך ב-8 כוננים בכל מיני גדלים יכנס לך ב6TB
8 דיסקים שכל אחד לוקח חשמל, ומייצר חום ורעש, זה לא רעיון כל כך מוצלח.
אם אין קירור מתאים, גם יכול לדפוק כל מיני רכיבים במחשב (לדוגמא כרטיס מסך כמו שקרה לי עם 5 כוננים במחשב אחד)
אם אתה לא צריך ביצועים, זמינות, שרידות, צריכת חשמל, וכל שאר היתרונות של NAS, אז NAS הוא לא הפתרון הנכון בשבילך.
שי תודה...אחרי שיטוט קצר באתר ובאינטרנט עלה לי רעיון... יש לי כרטיס SAS/SATA 6GBS שאני לא משתמש בו כרגע (כרטיס יקר נכון אבל כרגע אין לי בו שימוש) מדגם LSI MegaRAID SAS 9240-4i חשבתי מכיוון שאני בטיוואן לקנות 4 כונני 3TB במהירות של 6GBS (שווה ערך ל2400 שקל) ומהמחשב הקיים ליצור NAS ביתי ב RAID 5 ...הכרטיס נותן ביצועים טובים לפי הביקורות באינטרנט , את שאר הכוננים אני ישתמש בהם לצרכים אחרים , ככה אני חוסך את העלות של ה NAS היעודי שיכול להגיע עד 4000 שקל ויותר...
שאלה:
ב RAID 5 אני רואה את סך גודל ההרדיסקים כגודל אחד או לפי מה שאני קובע ומחלק?
בקשר לפליטת חום ורעש אתה צודק אמנם הסרבר יושב בבידוד אבל עדיין יש טיפה רעש שמדליקים אותו...
Ergot
אני לא כל כך מבין מה אתה מחפש, ואיך תכננת ליישם את זה.
מדבריך אפשר להבין שאתה מחפש מערך מגירות שיהיה מחובר לרשת שם תוכל לשים פיזית את הכוננים הישנים (בלי שום RAID, בלי מחיקה וסידור מחדש של הכוננים וכד').
קח בחשבון שכל הפתרונות שהביאו לך מצריך קנייה שלכוננים נוספים או כל כלי אחר לאיכסון זמני לפני שהמערכת עובדת.
אם זה העניין - קנה מחשב פשוט/יד שנייה, שים לו כרטיסי הרחבה לכניסות המתאימות לכוננים שלך, שדרג לא את ספק הכוח,
ותתקין מערכת הפעלה שנוח לך לעבוד איתה.
אם אתה לא צריך גיבוי/שרידות כמו שאמרת, אין לך סיבה להתקין אותם בRAID5.
אל תשכח שRAID5 "מבזבז" כונן בשביל PARITY, לצורך שרידות של המידע. הנה חסכת 600 ש"ח
העיניין של ה"חיסכון" לא בא לידי ביטוי בסכומים קטנים...600 שקל זה בקטנה...4000 שקל זה בגדול...אני לוקח קצת מכל מה שאמרתם ומתגבש אצלי רעיון ליישום nas ב raid 5 על המחשב הקיים אצלי (בקניית 4 הרדיסקים נוספים) אז נכון אני יאבד חלק מהקיבולת של כונן אבל אז יהיה לי nas "תקין" מה שנקרא...
שי אני כן צריך שרידות וגיבוי...
Ergot כתב:unRAID
השרת שאני מתכנן לא יעבוד 24/7 ...אלא רק מתי שאני צריך אני מדליק אותו...לכן כל נושא הכתיבה RAID , חיסכון בחשמל, עמידות וכו' לא כל כך חשובה לי כרגע..
מה שכן חשוב זה שאני יוכל לקרוא קבצים/להזרים בלי שום בעיות בין מחשבי מק ו-PC ...
...
כנראה שהיית צריך להיות קצת יותר ספציפי לגבי ה"וכו' "
Ergot כתב:העיניין של ה"חיסכון" לא בא לידי ביטוי בסכומים קטנים...600 שקל זה בקטנה...4000 שקל זה בגדול...אני לוקח קצת מכל מה שאמרתם ומתגבש אצלי רעיון ליישום nas ב raid 5 על המחשב הקיים אצלי (בקניית 4 הרדיסקים נוספים) אז נכון אני יאבד חלק מהקיבולת של כונן אבל אז יהיה לי nas "תקין" מה שנקרא...
שי אני כן צריך שרידות וגיבוי...
...
בסופו של דבר אתה הולך לכיוון שאני יישמתי אצלי - 3 כוננים ב RAID5 בתוך מחשב קיים (ראשי).
קח בחשבון שאם המערכת הפעלה שלך היא לא מבוססת לינוקס - זה הולך להיות מורכב מאוד.
שווה לקנות 3tb 6gb/s sata 3 ב-600 שקל? פה בטיוואן הדגם של הכונן הוא WD30EZRX http://www.provantage.com/western-digit ... NDO0A6.htm
מה המהירות סיבוב של הכונן הזה? 7200?
3 כאלו יסדרו לי raid 5 יופי...שאלה...כמה שטח פנוי יהיה לי ב raid 5 עם 3 כוננים כאלו?
בוא נראה כמה כל כונן נות לך:
3TB = 3,000,000,000,000 לפי חישובי הארד דיסק (היצרנים לא מחשבים לפי 1024 )
מה שאומר שאחרי חלוקות, יוצא 2,793GB שזה ~ 2.8TB לכונן.
מכיוון שאתה מתכנן לעבוד בRAID5, כונן אחד הולך להיות כונן זוגיות (PARITY ) כך שנשארים לך 2 דיסקים של 2.8TB
סה"כ 5.6TB לשמושך