בעייה עם פופקורן 200, המכשיר מתחיל להתקע למישהו רעיון?
רקע:
מדובר במכשיר בין כ 10 חודשים , שלא נעשה בו שימוש מסיבי יותר מידי..
המכשיר עבד ללא בעיות עד עכשיו, והוא נמצא באותו המקום מהיום הראשון שהוא הורכב (מקום מאוורר ולא סגור).
מידי פעם בעקבות רצון להשלים פערים הוא נכנס לעבודה של הצגת הסרטים(משהו כמו 3-4 שעות ביום) למשך מספר ימים ואז יש רגיע של מספר ימים עד מספר שבועות (תלוי בלחץ ובזמן הפנוי שיש לי).
בעקבות החג..התפנה לי קצת זמן ושמתי לב שהמכשיר נתקע במהלך הסרט, בעיקר אחרי 40-60 דקות רצוף מרגע שהניגון מתחיל, אם מדובר בסדרה , שרצה 20 דקות ואחרי זה אני בוחר פרק נוסף שרץ עוד 20 דקות ואחרי זה עוד אחד , הבעיה לא תתרחש (גם אם בחרתי לראות 10 פרקים אחד אחרי השני).
אם בחרתי לראות סרט של שעתיים פלוס , הבעיה תתרחש באותו הסרט 2-3 פעמים.
- זה קרה לי בסרטים של 720P (לא בדקתי על סרטים אחרים כי אין לי כרגע סרט כזה לבדוק עליו).
- המכשיר מחובר בחיבור קווי, ככה שאין הזרמת סרט אלחוטית.
- בזמן שהמכשיר לא עובד הוא ב shutdown כללי ולא standby.
- השלב שמקדים את התקיעה זה שהכתוביות נתקעות, אבל הסרט רץ (יתכן שזאת בעייה אחרת, ואולי למישהו יש מושג איך זה קורה?) , וכדי לשחרר צריך פשוט לעשות subs off ואחרי זה subs on בזמן הסרט.
- כאשר הסרט עצמו נתקע, השלט לא מגיב ב 10-20 שניות הראשונות, ואחרי זה רק מאפשר ביצוע stop (שמחזיר לתפריט הראשי) , וכאשר לוחצים play הסרט ממשיך מהמקום שהוא נתקע / הופסק לכאורה + 30 שניות...זה נראה כאילו שמבחינת המכשיר הסרט המשיך לרוץ ולא היה תקוע...
עוד מישהו נתקל בתופעה הנל, או יודע מה יכול לגרו םלה ?
איך אפשר לטפל בזה?
תודה, וחג שמח
מדובר במכשיר בין כ 10 חודשים , שלא נעשה בו שימוש מסיבי יותר מידי..
המכשיר עבד ללא בעיות עד עכשיו, והוא נמצא באותו המקום מהיום הראשון שהוא הורכב (מקום מאוורר ולא סגור).
מידי פעם בעקבות רצון להשלים פערים הוא נכנס לעבודה של הצגת הסרטים(משהו כמו 3-4 שעות ביום) למשך מספר ימים ואז יש רגיע של מספר ימים עד מספר שבועות (תלוי בלחץ ובזמן הפנוי שיש לי).
בעקבות החג..התפנה לי קצת זמן ושמתי לב שהמכשיר נתקע במהלך הסרט, בעיקר אחרי 40-60 דקות רצוף מרגע שהניגון מתחיל, אם מדובר בסדרה , שרצה 20 דקות ואחרי זה אני בוחר פרק נוסף שרץ עוד 20 דקות ואחרי זה עוד אחד , הבעיה לא תתרחש (גם אם בחרתי לראות 10 פרקים אחד אחרי השני).
אם בחרתי לראות סרט של שעתיים פלוס , הבעיה תתרחש באותו הסרט 2-3 פעמים.
- זה קרה לי בסרטים של 720P (לא בדקתי על סרטים אחרים כי אין לי כרגע סרט כזה לבדוק עליו).
- המכשיר מחובר בחיבור קווי, ככה שאין הזרמת סרט אלחוטית.
- בזמן שהמכשיר לא עובד הוא ב shutdown כללי ולא standby.
- השלב שמקדים את התקיעה זה שהכתוביות נתקעות, אבל הסרט רץ (יתכן שזאת בעייה אחרת, ואולי למישהו יש מושג איך זה קורה?) , וכדי לשחרר צריך פשוט לעשות subs off ואחרי זה subs on בזמן הסרט.
- כאשר הסרט עצמו נתקע, השלט לא מגיב ב 10-20 שניות הראשונות, ואחרי זה רק מאפשר ביצוע stop (שמחזיר לתפריט הראשי) , וכאשר לוחצים play הסרט ממשיך מהמקום שהוא נתקע / הופסק לכאורה + 30 שניות...זה נראה כאילו שמבחינת המכשיר הסרט המשיך לרוץ ולא היה תקוע...
עוד מישהו נתקל בתופעה הנל, או יודע מה יכול לגרו םלה ?
איך אפשר לטפל בזה?
תודה, וחג שמח
keystone כתב:נשמע כמו בעיית חום.
יש לו איוורור מתאים?
עד כמה המכשיר חם?
יש כונן פנימי בנוסף?...
- המיקום של המכשיר לא השתנה ב 10 החודשים האחרונים וזה משהו שהתחיל רק עכשיו.....הוא נמצא בארונית פתוחה , יש לו 30 ס"מ מרווח בערך מכל צד ..
- בדקתי אותו כשהבעיה התרחשה, הוא היה "חם" כרגיל, לא משהו מעבר לזה , כמו כן המכשיר עושה שימוש בלוחות קירור לפי מה שידוע לי (לא התקנתי / הוספתי משהו מעבר למה שקניתי איתו)
- השימוש בו זהה ולא השתנה , יש שימוש בדיסק חיצוני של 2טרה שמחובר ב USB, ואין שום התקן נוסף שמחובר או דיסק פנימי.
המשך התיקעה ...
עדכון נוסף ...
השתמשתי בפופקורן a200 שוב פעם אחרי שהבעייה התחילה להיות באופן עקבי אחרי כמעט כל שעה..
והנה הבעיה נעלמה (לפחות ל 2 סרטים) ואז...חזרה בסרט השלישי ..
2 הסרטים הראשונים נראו ביום אחד..
הסרט השלישי שנתקע נראה ביום למחרת, כאשר המכשיר במצב shutdown בין הימים.
- התקיעה מתחילה במצב שהכתוביות נתקעות אבל הסרט ממשיך
- אחרי מספר שניות (15-20 שניות) הסרט נתקע
- המכשיר לא חם שכן בדקתי אותו בזמן שהוא נתקע , הוא בטמפ' נורמאלית לחלוטין
- התקיעה האחרונה לוותה גם בתופעת ריסט אוטומטי של המכשיר בלי התערבות שלי (אחרי שהוא היה תקוע כ 1-2 דקות)
האם יש אפשרות לממש את האחריות (שעדיין בתוקף) ? ומה עושים במקרה כזה, שולחים לתיקון או מחליפים בדגם חדש?
או שמה מדובר בבעייה אחרת ויש למישהו פתרון?
תודה ושבת שלום
השתמשתי בפופקורן a200 שוב פעם אחרי שהבעייה התחילה להיות באופן עקבי אחרי כמעט כל שעה..
והנה הבעיה נעלמה (לפחות ל 2 סרטים) ואז...חזרה בסרט השלישי ..
2 הסרטים הראשונים נראו ביום אחד..
הסרט השלישי שנתקע נראה ביום למחרת, כאשר המכשיר במצב shutdown בין הימים.
- התקיעה מתחילה במצב שהכתוביות נתקעות אבל הסרט ממשיך
- אחרי מספר שניות (15-20 שניות) הסרט נתקע
- המכשיר לא חם שכן בדקתי אותו בזמן שהוא נתקע , הוא בטמפ' נורמאלית לחלוטין
- התקיעה האחרונה לוותה גם בתופעת ריסט אוטומטי של המכשיר בלי התערבות שלי (אחרי שהוא היה תקוע כ 1-2 דקות)
האם יש אפשרות לממש את האחריות (שעדיין בתוקף) ? ומה עושים במקרה כזה, שולחים לתיקון או מחליפים בדגם חדש?
או שמה מדובר בבעייה אחרת ויש למישהו פתרון?
תודה ושבת שלום
אני מנגן מהדיסק החיצוני ..knazi כתב:הוא רשם שהוא משתמש בדיסק חיצוני...אתה מנגן מהדיסק החיצוני או שאתה מזרים ישירות מהמחשב?...
וזאת בעייה שהתחילה פתאום ...לא יודע למה...
האם יכול להיות שזה קשור לסרטים מסויימים (ובמקרה נפלתי על סרטים כאלא) ?
או אולי גרסת מכשיר ? (למרות שקשה לי להאמין שכן אני עם אותה גרסה 3 חודשים+ ולא נתקלתי בזה קודם וטחנתי את המכשיר עד כה)
- דבר נוסף, בזמן שהמכשיר מנגן סרטים ונתקע, הוא לא מתחמם , וייתרה מזאת הוא אפילו לא משמיע שום רעש מיוחד של מאמץ או משהו כזה....
- ufffnick
- גורו

- תגובות: 4875
- נתן תודות: 146 פעמים
- קיבל תודות: 516 פעמים
עד כמה שאני יודע ל- A200 אין צלעות קירור - יש לו מאוורר ועשוי מפלסטיק.
אם אתה לא שומע אותו כשהוא מתחמם (ושומעים אותו מצויין מהספה), כנראה שהוא תקול.
ה- A210 הוא בעל הקירור הפאסיבי (צלעות קירור וגוף מתכת).
אז נתחיל בהתחלה -
זה A200 או A210?
אז נתחיל בהתחלה -
זה A200 או A210?
- אם זאת הייתה בעיה בגרסה אז הייתי סובל ממנה ממזמן , שכן הבעייה פתאום צצה לה...knazi כתב:יכול להיות שהבעיה אולי בדיסק החיצוני? יש לך אופציה לנסות הזרמה ישירות מהמחשב? קשה לי להאמין שזה קשור לסרטים...דרך אגב אין גרסה יותר עדכנית שאולי פותרת את הבעיות?...
- אין לי אפשרות להזרים סרטים ממחשב, לכן אני עושה שימוש בדיסק חיצוני (2טרה , אם זה משנה)
המכשיר נקנה ביולי 2010 , אז יש אחריות לעוד חודש בדיוק, אני חושב ללכת לנצל את האחריות כדי למנוע תקלות ובעיות של אחרי...kingikra כתב:יש אחריות?...
האם לפנות לחנות שממנה קניתי או ליבואן עצמו כדי לטפל בבעיה ?
האם ידוע לך מה הטיפול ?
- המכשיר נלקח לבדיקה או שמה הוא מוחלף בחדש?
- מה קורה אם לא מוצאים תקלה והבעיה חוזרת ומחריפה עוד חודש ?
מדובר בפופקורן A200...הרעש של המאוורר לא ממש מפריע לי...ufffnick כתב:עד כמה שאני יודע ל- A200 אין צלעות קירור - יש לו מאוורר ועשוי מפלסטיק.
אז נתחיל בהתחלה -
זה A200 או A210?...
אוקי , איך ממשיכים מפה ?
- kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8141
- נתן תודות: 355 פעמים
- קיבל תודות: 249 פעמים
אין לי שמץ של מושג לכן תתחיל מהחנות שקנית ממנה ותמשיך משם אם צריךmenif כתב:המכשיר נקנה ביולי 2010 , אז יש אחריות לעוד חודש בדיוק, אני חושב ללכת לנצל את האחריות כדי למנוע תקלות ובעיות של אחרי...kingikra כתב:יש אחריות?...
האם לפנות לחנות שממנה קניתי או ליבואן עצמו כדי לטפל בבעיה ?
האם ידוע לך מה הטיפול ?
- המכשיר נלקח לבדיקה או שמה הוא מוחלף בחדש?
- מה קורה אם לא מוצאים תקלה והבעיה חוזרת ומחריפה עוד חודש ?...
בהצלחה
- ufffnick
- גורו

menif
רעש המאוורר לא מפריע לך -
זה אומר שאתה שומע אותו?
זה עקרוני כדי לדעת עד כמה הקירור של הצ'יפ יעיל.
תנסה לעבוד איתו כשהוא פתוח - גם תראה ותשמע לאיזה מהירויות המאוורר מגיע (אמור להיות מאוד מהיר),
וגם יתקרר יותר באפקטיביות - כך תוכל לבדוק אם קיים קשר אמיתי בין התחממות לקפיצות ותקיעות.
דבר אחרון אפשרי - תבדוק על מחשב אם אתה מצליח להריץ את הסרטים מאותו כונן חיצוני,
איזה כונן זה? יש לו חיבור חשמל עצמאי?
זה אומר שאתה שומע אותו?
תנסה לעבוד איתו כשהוא פתוח - גם תראה ותשמע לאיזה מהירויות המאוורר מגיע (אמור להיות מאוד מהיר),
וגם יתקרר יותר באפקטיביות - כך תוכל לבדוק אם קיים קשר אמיתי בין התחממות לקפיצות ותקיעות.
איזה כונן זה? יש לו חיבור חשמל עצמאי?
כשאתה אומר לעבוד איתו כשהוא פתוח, אתה מתכוון להריץ אותו בלי הפלסטיק שלו ?ufffnick כתב:menif
זה אומר שאתה שומע אותו?
איזה כונן זה? יש לו חיבור חשמל עצמאי?...
זה יפר לי את האחריותאם אני אפתח אותו לא?
הרעש של המאוורר פשוט לא מפריע לי..... - כנראה אחרי שמשחקים ב PS3 / XBOX360 מתרגלים לרעש הזה... ולומדים להתעלם ממנו
אבל:
- המאוורר עובד, שכן אני יכול לשמוע אותו ואם אני נוגע במכשיר בזמן סרט אני מרגיש את המאוורר עובד בפנים
- המכשיר מתחמם אבל לא לוהט , וכמו שרשמתי התופעה התרחשה באופן מחזורי כל 40-60 דקות בסרטים מסויימים (באותו הסרט אם אני חושב על זה) , אולם יש סרטים שהמכשיר עבד ועבד ועבד ושום דבר לא קרה שם במשך שעות על גבי שעות....
מדבור בכונן חיצוני WD בגודל 2טרה שמקבל אספקת חשמל חיצונית , לגבי לבדוק על המחשב, זה קצת בעייתי שכן המחשב שלי חלש מאוד וזה בלתי אפשרי להריץ עליו סרטים של 720 בלי לגרום לו לקרתע .....(כל הסרטים על הדיסק הם 720....)
- ufffnick
- גורו

אני לא בטוח שזה ישנה לאחריות מאחר ואחד הפיצ'רים שלו זה להכניס כונן פנימי,
וזה בלתי אפשרי ללא פירוק היחידה.
אם פיצ'ר מסויים סותר את קיום האחריות זה ישמע לי הזוי ביותר.
תבדוק את נושא האחריות,
ותנסה את הדברים הבאים עם סרטים שקירטעו בעבר:
1. תנסה להפעיל אותו ללא כיסוי הפלסטיק העליון (כדי לבחון את עניין ההתחממות)
2. תנסה לחבר את הכונן לכניסת USB אחרת (יש 2, אולי אחת מהן פגומה באיזושהי צורה)
3. תבדוק אם יש קשר בין סוגי הסרטים והגדול שלהם לבין הקירטוע (קובץ גדול יותר של סרט שבו קצב שינוי התמונה גבוהה כמו בסרטי אקשן, יהיה יותר דורשני מהמעבד והתקשורת אל המכשיר)
4. הקירטוע בסרטים הספציפיים קורה תמיד באותה הסצינה? אם תפעיל את הסרט 4-5 פעמים זה יקרה תמיד באותה הסצינה?
זהו,
נגמרו לי הרעונות
תבדוק את נושא האחריות,
3. תבדוק אם יש קשר בין סוגי הסרטים והגדול שלהם לבין הקירטוע (קובץ גדול יותר של סרט שבו קצב שינוי התמונה גבוהה כמו בסרטי אקשן, יהיה יותר דורשני מהמעבד והתקשורת אל המכשיר)
4. הקירטוע בסרטים הספציפיים קורה תמיד באותה הסצינה? אם תפעיל את הסרט 4-5 פעמים זה יקרה תמיד באותה הסצינה?
זהו,
נגמרו לי הרעונות
שכחתי לגמרי לגבי הרכבת דיסק פנימי, אני אנסה את זה גם כן על הדרך...ufffnick כתב:אני לא בטוח שזה ישנה לאחריות מאחר ואחד הפיצ'רים שלו זה להכניס כונן פנימי,
תבדוק את נושא האחריות,
זהו,
נגמרו לי הרעונות...
.אולם בגלל שהאחריות שלי מסתיימת עוד כשבועים וקצת, אולי עדיף לנסות קודם להפעיל אותה ?
הקירטוע/קפאון/תקיעה התרחשו בסוגים שונםי של סרטים (אקשן/דראמה/קומדיה), לא בדקתי לגבי כולם אולם בסרט אחד כן יצא לי לבדוק (קומדיה) התקיעה התרחשה באותה הנקודה בדיוק .....
תוספת נוספת:
זמן האיתחול של המכשיר, מרגע שהוא כבוי לגמרי (shutdown) עד לרגע שאני מקבל גישה לתפריט הינו כ 75-80 שניות , האם זה זמן נורמאלי ? (מדובר על מצב בו הדיסק החיצוני לא מחובר, אם הדיסק החיצוני מחובר, התהליך לוקח עוד 2-3 שניות נוספות).
לגבי הסרטים הבעייתים (בגרסת 720P) , אני לא זוכר שמות של סרטים אחרים:
the next three days
- הסרט נתקע כל 45-60 דקות (2-3 תקיעות) , לא ממש בדקתי אם זה באותה הנקודה.
- יש אפשרות להמשיך את הסרט אחרי שסוגרים את המכשיר.
vary bad things
- הסרט נתקע באותה הנקודה כל פעם
- אין אפשרות לעבור את הנקודה ממנה הסרט נתקע
- כאשר לוחצים על i בשביל לראות כמה זמן נשאר לסרט , התזוזה של הגרפיקה מאוד מאוד איטית (כאלו פריים אחרי פריים)
הרצתי כ 5 שעות את המכשיר בלי בעייה (על סדרת פעולה - ספרטיקוס) :
- גרסת SD
- הסדרה רצה בלי בעייה, והכל זז חלק...
זמן האיתחול של המכשיר, מרגע שהוא כבוי לגמרי (shutdown) עד לרגע שאני מקבל גישה לתפריט הינו כ 75-80 שניות , האם זה זמן נורמאלי ? (מדובר על מצב בו הדיסק החיצוני לא מחובר, אם הדיסק החיצוני מחובר, התהליך לוקח עוד 2-3 שניות נוספות).
לגבי הסרטים הבעייתים (בגרסת 720P) , אני לא זוכר שמות של סרטים אחרים:
the next three days
- הסרט נתקע כל 45-60 דקות (2-3 תקיעות) , לא ממש בדקתי אם זה באותה הנקודה.
- יש אפשרות להמשיך את הסרט אחרי שסוגרים את המכשיר.
vary bad things
- הסרט נתקע באותה הנקודה כל פעם
- אין אפשרות לעבור את הנקודה ממנה הסרט נתקע
- כאשר לוחצים על i בשביל לראות כמה זמן נשאר לסרט , התזוזה של הגרפיקה מאוד מאוד איטית (כאלו פריים אחרי פריים)
הרצתי כ 5 שעות את המכשיר בלי בעייה (על סדרת פעולה - ספרטיקוס) :
- גרסת SD
- הסדרה רצה בלי בעייה, והכל זז חלק...
תעדכן את המכשיר אפילו עם הוא מעודכן.....
תנסה לאפס הגדרות ללברירת מחדל.
אח"כ תנסה להפעיל סרט באיכות לא גבוהה ותראה מה קורה...
אח"כ תנסה להפעיל סרט באיכות לא גבוהה ותראה מה קורה...