שאלה לגבי תקשורת נתונים
שלום ליושבי הפורום!
מזה זמן רב מסקרנת אותי שאלה כלשהיא הקשורה לדרך בה עובר מידע ע"ג רשתות.
יכול להיות שהנחות הבסיס שלי שגויות, לכן אשמח אם תתקנו אותי במידת הצורך.
למיטב הבנתי, אחד מתפקידיו המרכזיים של המודם הוא להמיר אותות דיגיטליים לאנלוגיים, כדי שיוכלו להישלח כפולסים חשמליים על-גבי חוטי נחושת, או לחילופין כהבזקי אור על-גבי סיבים אופטיים.
שאלתי היא איך חשמל או אור מסוגלים להכיל מידע?
אני מודע לכך שתורה פיזיקלית שלמה עומדת מאחורי השאלה הזו, ואני בהחלט לא מצפה ללמוד אותה על רגל אחת, לכן תשובה כללית או קישור למקור שמסביר את זה יספיקו.
תודה וחג שמח!
מזה זמן רב מסקרנת אותי שאלה כלשהיא הקשורה לדרך בה עובר מידע ע"ג רשתות.
יכול להיות שהנחות הבסיס שלי שגויות, לכן אשמח אם תתקנו אותי במידת הצורך.
למיטב הבנתי, אחד מתפקידיו המרכזיים של המודם הוא להמיר אותות דיגיטליים לאנלוגיים, כדי שיוכלו להישלח כפולסים חשמליים על-גבי חוטי נחושת, או לחילופין כהבזקי אור על-גבי סיבים אופטיים.
שאלתי היא איך חשמל או אור מסוגלים להכיל מידע?
אני מודע לכך שתורה פיזיקלית שלמה עומדת מאחורי השאלה הזו, ואני בהחלט לא מצפה ללמוד אותה על רגל אחת, לכן תשובה כללית או קישור למקור שמסביר את זה יספיקו.
תודה וחג שמח!
- eg99
- חבר ותיק

- תגובות: 2999
- נתן תודות: 114 פעמים
- קיבל תודות: 58 פעמים
באמת על רגל אחת - המידע "מקודד" על גבי האות האנלוגי.
למשל (וזו רק דוגמה!) - פעם פולס חיובי (כלומר המתח בחוט מס 1 גבוה מהמתח בחוט 2) ופעם שלילי, כדי לסמן 1 או 0.
במציאות, הקידוד מורכב יותר כמובן.
למשל (וזו רק דוגמה!) - פעם פולס חיובי (כלומר המתח בחוט מס 1 גבוה מהמתח בחוט 2) ופעם שלילי, כדי לסמן 1 או 0.
במציאות, הקידוד מורכב יותר כמובן.
ערן
היי,
התשובה המלאה מורכבת ומסועפת מאוד כמו שבוודאי ניחשת.
בקצרה, שמו של מודם, או באנגלית modem, הוא קיצור של שתי מילים אנגליות:
modulator
demodulator
התהליך של קידוד או אפנון מידע על אות אנלוגי נקרא מודולציה. והפענוח, דה מודולציה.
כעיקרון, אות אנלוגי מיוצג ע"י איזשהו גל בעל מאפיינים מסויימים: תדר, משרעת (אמפליטודה) פאזה וכן האלה.
כדי לייצג מידע על האות הזה, משנים אותו בכל מיני דרכים, לפעמים משנים את התדר (כמו ברדיו FM) לפעמים את האפליטודה (כמו ברדיו AM) ולפעמים משנים מספר רב של פרמטרים (כמו QAM שזאת מודולציה שמשתמשות בה חברות הכבלים להעברת וידאו ושירותים נוספים על התשתית שלהן.
מקווה שמספיק פשוט ועם זאת מסביר מספיק טוב.
שי
התשובה המלאה מורכבת ומסועפת מאוד כמו שבוודאי ניחשת.
בקצרה, שמו של מודם, או באנגלית modem, הוא קיצור של שתי מילים אנגליות:
modulator
demodulator
התהליך של קידוד או אפנון מידע על אות אנלוגי נקרא מודולציה. והפענוח, דה מודולציה.
כעיקרון, אות אנלוגי מיוצג ע"י איזשהו גל בעל מאפיינים מסויימים: תדר, משרעת (אמפליטודה) פאזה וכן האלה.
כדי לייצג מידע על האות הזה, משנים אותו בכל מיני דרכים, לפעמים משנים את התדר (כמו ברדיו FM) לפעמים את האפליטודה (כמו ברדיו AM) ולפעמים משנים מספר רב של פרמטרים (כמו QAM שזאת מודולציה שמשתמשות בה חברות הכבלים להעברת וידאו ושירותים נוספים על התשתית שלהן.
מקווה שמספיק פשוט ועם זאת מסביר מספיק טוב.
שי
עלינו לשמור על איכות הסביבה למען ילדינו. לפעמים פעולות קטנות כל יום עושות שינוי גדול.
The story of stuff
http://www.storyofstuff.com/
The story of stuff
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
eg99 כתב:באמת על רגל אחת - המידע "מקודד" על גבי האות האנלוגי.
במציאות, הקידוד מורכב יותר כמובן....
זה לא בדיוק ככה... גם על הפלוס החיובי יכולים לנוע מס' רב אותות ומידע דיגיטאלי...
במתח AC או DC אין דבר כזה מתח שונה בין הגידים, המתח הקבוע או משתנה הוא על שני הגידים יחד (עקרון של מעגל חשמלי).
בצורה פשוטה זה נקרא PCM - ראשי תיבות של Pulse Code Modulation. "שליחה" של אות ספרתי על גבי גל סינוס אנלוגי.
בקריאה מתבצעת על ידי מדידת מתח ועוצמת הגל ברגע הנתון בכדי "לשלוף" את המידע הדיגיטאלי הרצוי...
נערך לאחרונה על ידי JEXY ב 07/06/2011 19:33, נערך פעם 1 בסך הכל.
JEXY,
תיקון קטן: Pulse ולא Pulce. ללא ספק טעות סופר, אך ציינתי כדי למנוע בלבול.
תיקון קטן: Pulse ולא Pulce. ללא ספק טעות סופר, אך ציינתי כדי למנוע בלבול.
עלינו לשמור על איכות הסביבה למען ילדינו. לפעמים פעולות קטנות כל יום עושות שינוי גדול.
The story of stuff
The story of stuff