אקוסטיקה בממ"ד
-
Yoniisrael
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 1
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
אהלן אני מתופף..והממד שלי פשוט מעפן בעניין של אקוסטיקה כך שכל הזמן ניגנתי עם מגבות על התופים כדי שלא יהיה תהד המגעיל הזה..
ונמאס לי מאוד מהמצב..החדר שלי במימדים של 3.16 על 195 מטר
השאלה שלי כמה יעלה לי (בחסכון יחסי) לקבל אקוסטיקה טובה בחדר בלי להשתמש במגבות האלו על התופים? חח
ואם אפשר כמה חברות שעוסקות במקצוע הזה שאוכל לדעת הצעות מחיר וכל מיני פרטים שוליים..תודה רבה!
אם בכלל הטיפול האקוסטי יהיה אפקטיבי בממ"ד ?
ונמאס לי מאוד מהמצב..החדר שלי במימדים של 3.16 על 195 מטר
השאלה שלי כמה יעלה לי (בחסכון יחסי) לקבל אקוסטיקה טובה בחדר בלי להשתמש במגבות האלו על התופים? חח
ואם אפשר כמה חברות שעוסקות במקצוע הזה שאוכל לדעת הצעות מחיר וכל מיני פרטים שוליים..תודה רבה!
אם בכלל הטיפול האקוסטי יהיה אפקטיבי בממ"ד ?
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
האמת מערכת תופים אלקטרונית עולה יותר זול מטיפול אקוסטי בחדר...
הטיפול נועד למנוע בריחת סאונד לבחוץ, מבפנים אתה לא תצליח לחנוק אותו ודווקא בכלי הקשה טיפול אקוסטי לחדר כזה קטן יכול להיות לא טוב בכלל...
לא יודע על כמה תופים אתה מנגן (הייטים, פלורים, ריידים, דאבל באס, ספלאשים וכו'...), אבל המחירים נעים בין 2500 ל8000 ש"ח בהתאם לסטאפ...
יעוץ אקוסטי + טיפול (חומרים + עבודה) יעלו סכום דומה בין 3000 ל 6000...
הטיפול נועד למנוע בריחת סאונד לבחוץ, מבפנים אתה לא תצליח לחנוק אותו ודווקא בכלי הקשה טיפול אקוסטי לחדר כזה קטן יכול להיות לא טוב בכלל...
לא יודע על כמה תופים אתה מנגן (הייטים, פלורים, ריידים, דאבל באס, ספלאשים וכו'...), אבל המחירים נעים בין 2500 ל8000 ש"ח בהתאם לסטאפ...
יעוץ אקוסטי + טיפול (חומרים + עבודה) יעלו סכום דומה בין 3000 ל 6000...
בס"ד
עיקר הבעייה בממ"דים הוא ה RT60 (זמן ההידהוד). אם אתה יכול להחליף חדר זה יעזור ואם לא יש כמה פתרונות זולים כמו מלמין ובניה עצמית של לוכדי באס. יש המון חומר באינטרנט על רזונטורים ( resonator ). אם יש לך כוח.
בהצלחה
עיקר הבעייה בממ"דים הוא ה RT60 (זמן ההידהוד). אם אתה יכול להחליף חדר זה יעזור ואם לא יש כמה פתרונות זולים כמו מלמין ובניה עצמית של לוכדי באס. יש המון חומר באינטרנט על רזונטורים ( resonator ). אם יש לך כוח.
בהצלחה
תיקון לא רק טכני
בחדרים קטנים לא משתמשים במדדים כגון RT60 שאינם יעילים או משמעותיים בחללים אלו.
טיפול אקוסטי לממ"ד המשמש לנגינה הוא לא רק יעיל אלא הכרחי. טיפול יעיל יכלול:
ניתוק התופים מהרצפה באמצעות במה
מקסימום ריסון של תדרים נמוכים (אין יותר מידי)
ריסון הדהוד כללי בחלל (מעל 250Hz)
אמנם רזונטורים הינם כלים יעילים מאד לטיפול מכוייל בתדר נמוך אבל המומחיות הכרוכה במדידה מוקדמת של שורש הבעיה (והכוונה היא השורש האקוסטי כמשמעו), תכנון נכון של המערכת וביצוע מדוייק במיוחד מוציאים אותם מיכולתם של רוב בני התמותה.
צילום של רזונטור מאחורי במת תופים שנבנה בהוד השרון נמצא כאן:
[/img]
טיפול אקוסטי לממ"ד המשמש לנגינה הוא לא רק יעיל אלא הכרחי. טיפול יעיל יכלול:
ניתוק התופים מהרצפה באמצעות במה
מקסימום ריסון של תדרים נמוכים (אין יותר מידי)
ריסון הדהוד כללי בחלל (מעל 250Hz)
אמנם רזונטורים הינם כלים יעילים מאד לטיפול מכוייל בתדר נמוך אבל המומחיות הכרוכה במדידה מוקדמת של שורש הבעיה (והכוונה היא השורש האקוסטי כמשמעו), תכנון נכון של המערכת וביצוע מדוייק במיוחד מוציאים אותם מיכולתם של רוב בני התמותה.
צילום של רזונטור מאחורי במת תופים שנבנה בהוד השרון נמצא כאן:
[/img]יועץ אקוסטי מומחה בחדרי האזנה, בידוד ואקוסטיקה פנימית