שאלה לגבי תכנון בית חכם - ארון חשמל / תקשורת...
שלום רב.
בתכנון ארון חשמל / תקשורת עבור בית חכם מתקינים לוח חשמל לרגיל שמתחבר אל לוח פיקוד רב ערוצי
שנשלט על ידי מחשב / אינטרנט שמתחבר לפקדים המפוזרים בבית...
האם ככה עובד הדבר?
האם זהו חיבור אינטרנטי או חיבור בכבל תקשורת (לאותם מסכי שליטה) ועל איזה ציוד מדובר...
איזה ציוד מתקשר בין מסכי השליטה לחומרה הפזורה בבית?
תודה.
בתכנון ארון חשמל / תקשורת עבור בית חכם מתקינים לוח חשמל לרגיל שמתחבר אל לוח פיקוד רב ערוצי
שנשלט על ידי מחשב / אינטרנט שמתחבר לפקדים המפוזרים בבית...
האם ככה עובד הדבר?
האם זהו חיבור אינטרנטי או חיבור בכבל תקשורת (לאותם מסכי שליטה) ועל איזה ציוד מדובר...
איזה ציוד מתקשר בין מסכי השליטה לחומרה הפזורה בבית?
תודה.
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
שאלה כללית מידי ויש מערכות שבנויות בצורה שונה...
בגדול חשמל חכם לא חייבים להרכיב בארון חשמל אבל במידה וזה בית על הנייר עדיף ומומלץ לתכנן את הבקרים בארון חשמל.
בתכנון של אודיו\וידאו חכם לרוב הבקר נמצא בריכוז של המערכות ומשם למערכות שליטה חוטיות או אלחוטיות, כמובן בין המערכות של חשמל ואודיו\וידאו יש גם קשר ישיר על ידי חיבור בין הבקרים.
לגבי הנושא ניתן לרשום כאן דפים על גבי דפים, אם יש משהו ספציפי יותר שאתה רוצה לדעת, תשאל...
בגדול חשמל חכם לא חייבים להרכיב בארון חשמל אבל במידה וזה בית על הנייר עדיף ומומלץ לתכנן את הבקרים בארון חשמל.
בתכנון של אודיו\וידאו חכם לרוב הבקר נמצא בריכוז של המערכות ומשם למערכות שליטה חוטיות או אלחוטיות, כמובן בין המערכות של חשמל ואודיו\וידאו יש גם קשר ישיר על ידי חיבור בין הבקרים.
לגבי הנושא ניתן לרשום כאן דפים על גבי דפים, אם יש משהו ספציפי יותר שאתה רוצה לדעת, תשאל...
- JEXY
- עוסק בתחום

- יצירת קשר:
שוב, כפי שאמרתי לכל מערכת יש בקר משלה (מחשב)...
יש כמה מערכות בשוק, תריץ חיפוש על AMX, CRESTRON, CONTROL4, RTI...
יש אפשרות לחיבור אלחוטי של הפאנלים אך רצוי חיבור קווי עקב ריבוי פעולות שאותו קיפד (KEYPAD) יודע לבצע...
איך זה מתבצע? אתה לוחץ על לחצן מסוים (זה יכול להיות מגע יבש, מגע על מסך, לחיצה רציפה וכו'...) ברגע הלחיצה נשלח אות לאותו בקר עם המידע. מה שבחרת יבתצע בבקר (מחשב) והוא יעשה את ההפעלות \ כיבוי \ שינוי במערכות המוגדרות...
לצורך הדוגמה, ה"חכם" כאן הוא למעשה ריבוי פעולות בו זמנית או בפרק זמן מסוים מבלי התערבות של גוף שלישי (אדם).
דוגמה: ברגע הלחיצה על הלחצן "תרחיש קולנוע", האור נכבה, נדלק פס אורות מעומעם, המזגן עובר על טמפרטורה מסוימת, המקרן נדלק, המגבר נדלק, הטריסים נסגרים, דלת הכניסה נסגרת, מופעלת בקרת כניסה, אינטרקום ואז מתחיל הסרט -> כל זה בלחיצה אחת.
יש כמה מערכות בשוק, תריץ חיפוש על AMX, CRESTRON, CONTROL4, RTI...
יש אפשרות לחיבור אלחוטי של הפאנלים אך רצוי חיבור קווי עקב ריבוי פעולות שאותו קיפד (KEYPAD) יודע לבצע...
איך זה מתבצע? אתה לוחץ על לחצן מסוים (זה יכול להיות מגע יבש, מגע על מסך, לחיצה רציפה וכו'...) ברגע הלחיצה נשלח אות לאותו בקר עם המידע. מה שבחרת יבתצע בבקר (מחשב) והוא יעשה את ההפעלות \ כיבוי \ שינוי במערכות המוגדרות...
לצורך הדוגמה, ה"חכם" כאן הוא למעשה ריבוי פעולות בו זמנית או בפרק זמן מסוים מבלי התערבות של גוף שלישי (אדם).
דוגמה: ברגע הלחיצה על הלחצן "תרחיש קולנוע", האור נכבה, נדלק פס אורות מעומעם, המזגן עובר על טמפרטורה מסוימת, המקרן נדלק, המגבר נדלק, הטריסים נסגרים, דלת הכניסה נסגרת, מופעלת בקרת כניסה, אינטרקום ואז מתחיל הסרט -> כל זה בלחיצה אחת.
- ran_carney
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1919
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 57 פעמים
אגב, מבלי לפגוע ביכולות שתוארו כאן - את כל הנאמר (כמעט) בדוגמא של ג'קסי אני מסוגל לעשות (ועושה) עם שלט ההרמוני 1100 שלי, ככה ששווה לשקול מה מחפשים להשיג מהבית החכם ולא סתם לרוץ ולהשקיע את כל הסכומים האלו על מערכת שלמה.
b007,
בתור אחד שבדיוק בבניה של בית, והתעניין בנושא רבות, אני יכול להגיד לך שהעניין סבוך ומורכב ובעל אינספור אפשרויות.
השאלה בסיסית שלך צריכה להיות על מה אתה רוצה לשלוט בבית החכם. תאורה? תריסים? תנורי חימום? מערכות אודיו ווידאו?
לכל ספק של מערכת כזאת יש מגוון פתרונות שונים עם יתרונות וחסרונות.
מניסיוני רוב ספקי הבית החכם, משתמשים בכל מיני פקדים חכמים שכל אחד מהם מהווה "מוח" משל עצמו במקום מחשב מרכזי.
אני אישית לא אוהב את הרעיון הזה, בעיקר כי זה מייקר מאוד כל אמצעי שליטה שתרצה להוסיף במקום שיהיה סוג של "שלט" פשוט.
כרגע אני באופן אישי הלכתי על פתרון שהוא חצי "עשה זאת בעצמך" לפי הבנתי ורצונותי. מקווה שזה ילך כמו שצריך.
בתור אחד שבדיוק בבניה של בית, והתעניין בנושא רבות, אני יכול להגיד לך שהעניין סבוך ומורכב ובעל אינספור אפשרויות.
השאלה בסיסית שלך צריכה להיות על מה אתה רוצה לשלוט בבית החכם. תאורה? תריסים? תנורי חימום? מערכות אודיו ווידאו?
מניסיוני רוב ספקי הבית החכם, משתמשים בכל מיני פקדים חכמים שכל אחד מהם מהווה "מוח" משל עצמו במקום מחשב מרכזי.
אני אישית לא אוהב את הרעיון הזה, בעיקר כי זה מייקר מאוד כל אמצעי שליטה שתרצה להוסיף במקום שיהיה סוג של "שלט" פשוט.
כרגע אני באופן אישי הלכתי על פתרון שהוא חצי "עשה זאת בעצמך" לפי הבנתי ורצונותי. מקווה שזה ילך כמו שצריך.
עלינו לשמור על איכות הסביבה למען ילדינו. לפעמים פעולות קטנות כל יום עושות שינוי גדול.
The story of stuff
http://www.storyofstuff.com/
The story of stuff
ישלך קישורים לחומרה וציוד שאתה רוכש?shayze כתב:b007,
כרגע אני באופן אישי הלכתי על פתרון שהוא חצי "עשה זאת בעצמך" לפי הבנתי ורצונותי. מקווה שזה ילך כמו שצריך....
הרעיון הכללי הוא שליטה על אודיו + תאורה + תריסים + שער חשמלי + אינטרקום + מוצרי חשמל יעודיים + מצלמות הפרוסות בבית.
אני רוכש דברים מכל מיני יצרנים ועושה קצת מישמש.
לדוגמא כל מיני IR BLASTERS בשביל וידאו/אודיו, הרסיבר בכלל יעבוד ב-232 (כבר יש תמיכה)
הטלוויזיה כולי תקווה שיהיה אפשר לשלוט עליה דרך הרשת. מתישהו כשאשדרג את הטלוויזיה זה יהיה פרמטר.
על התאורות/תריסים וכו' אני משתמש ביחידות PLCBUS' מכיוון שזה פרוטוקול פתוח שמאפשר לי לכתוב את התוכנה השולטת לבד, וגם לא מצריך שינויי תשתית מרחיקי לכת וארון חשמל מפלצתי.
אבל זה מה שאני בחרתי. יש הרבה אפשרויות כיד המלך והתקציב שיש לך.
לדוגמא כל מיני IR BLASTERS בשביל וידאו/אודיו, הרסיבר בכלל יעבוד ב-232 (כבר יש תמיכה)
הטלוויזיה כולי תקווה שיהיה אפשר לשלוט עליה דרך הרשת. מתישהו כשאשדרג את הטלוויזיה זה יהיה פרמטר.
על התאורות/תריסים וכו' אני משתמש ביחידות PLCBUS' מכיוון שזה פרוטוקול פתוח שמאפשר לי לכתוב את התוכנה השולטת לבד, וגם לא מצריך שינויי תשתית מרחיקי לכת וארון חשמל מפלצתי.
אבל זה מה שאני בחרתי. יש הרבה אפשרויות כיד המלך והתקציב שיש לך.
עלינו לשמור על איכות הסביבה למען ילדינו. לפעמים פעולות קטנות כל יום עושות שינוי גדול.
The story of stuff
The story of stuff
- JEXY
- עוסק בתחום

- יצירת קשר:
http://www.benolli.com/index.htmlb007 כתב:סליחה על הבורות, איך השם של החברה באנגלית - בנוללי...
תודה....
- JEXY
- עוסק בתחום

- יצירת קשר:
יש לך את הטריסים הנשלטים או שאתה מחליף ללחצנים נשלטים? האם מערכת האינטרקום מאפשרת מיתוג ממערכת חיצונית? או שאין לך עדיין?... האם למערכת המצלמות יש ממשק שליטה? אתה צריך גם ערוץ וידאו חוזר לשלט המרכזי או רק שינוי INPUT בטלויזיה?b007 כתב: הרעיון הכללי הוא שליטה על אודיו + תאורה + תריסים + שער חשמלי + אינטרקום + מוצרי חשמל יעודיים + מצלמות הפרוסות בבית....
או במילים אחרות, יש לך תקציב מוגדר?
אפשר להשיג את המוצרים מחו"ל.bag043 כתב:shayze - באיזה יחידות PLCBUS אתה משתמש ?
האם הצלחת להשיג משהו בארץ במחיר הגיוני ?...
אני ספיציפית עובד עם מישהו שמייבא אותם ישירות מהיצרן בסין. אם אתה מעוניין שלח לי בפרטי אתן לך את הפרטים שלו.
התכנון שלי להשתמש בהרבה סוגים של יחידות, כולל יחידת המאפשרת עמעום בPWM. הבעיה היחידה היא שעוד לא מצאתי בארץ מישהו שמוכר שנאי שתומך בזה. מצאתי בחו"ל שתומכים ב110v.
The story of stuff
The story of stuff
אז ניתן להתקין בקרים של PLCBUS מתחת לשקעים של GEWISS?

ואם לא עובדים ככה:
אז יש צורך לפרוס כבל 1 או 2 מכל נקודה / מקבץ של נקודות (למשל תאורה) שרוצים שהיא "תעבוד חכם" היישר לארון החשמל?
- בנוסף האם יש צורך ביחידרה מרכזית ששולטת / מרכזת את כל הבקרים של PLCBUS הפזורים בבית על מנת לשלוט בהם באמצעות פנים בקיר / שלטים שעובדים WIFI?
- איזה תמיכה יש לבקרים הללו - IR / RF ... מה עוד?
- מה זמן התגובה שלהם בשלטיה ממערכת אלחוטית?
תודה.

ואם לא עובדים ככה:
אז יש צורך לפרוס כבל 1 או 2 מכל נקודה / מקבץ של נקודות (למשל תאורה) שרוצים שהיא "תעבוד חכם" היישר לארון החשמל?
- בנוסף האם יש צורך ביחידרה מרכזית ששולטת / מרכזת את כל הבקרים של PLCBUS הפזורים בבית על מנת לשלוט בהם באמצעות פנים בקיר / שלטים שעובדים WIFI?
תודה.
בגדול, או שאתה משרשר את כל היחידות בטופולוגיית כוכב לארון חשמל ענקי, או שאתה משתמש בתשתית רשת החשמל/אלחוטית (PLCBUS, Legrand, Control4 וכו')
זה נושא לא פשוט ומאוד מורכב ואתה ספציפית רוצה לשלוט על הרבה מאוד דברים.
זה מאוד קל להסתכל על תמונה באינטרנט, אבל ממש לא מייצג את הטכנולוגיה. באופן אישי חקרתי את הנושא כמה חודשים וגם דיברתי ישירות עם החברה בסין שמייצרת את הרכיבים SSE.
מניסיון (של מישהו אחר), תכנון לא נכון, והגדרה לא נכונה של מה שאתה רוצה וצריך, תגרום לבית להיות במקום חכם, "מתחכם". וראיתי מקרים כאלה שלהדליק אור בחדר בקושי הצלחתי, ופעם בטעות במקום להדליק אור בשירותים, הודלק האור בחדרי השינה (בלילה) ועוד סיפורי זוועה. ואז מדובר בהוצאות כספיות גדולות ובזבוז זמן אדיר בלנסות לשפר ולתקן ולחפש בקר חדש, ושלט חדש, וכל מיני אלטרנטיבות. לא נעים...
אתה מוזמן ליצור איתי קשר בפרטי אשמח לפרט בפניך את כל המידע שלמדתי שרלוונטי אליך, ואפילו לתת לך את הפרטים של איש הקשר שלי לPlcBus אם תרצה.
שי
זה נושא לא פשוט ומאוד מורכב ואתה ספציפית רוצה לשלוט על הרבה מאוד דברים.
זה מאוד קל להסתכל על תמונה באינטרנט, אבל ממש לא מייצג את הטכנולוגיה. באופן אישי חקרתי את הנושא כמה חודשים וגם דיברתי ישירות עם החברה בסין שמייצרת את הרכיבים SSE.
מניסיון (של מישהו אחר), תכנון לא נכון, והגדרה לא נכונה של מה שאתה רוצה וצריך, תגרום לבית להיות במקום חכם, "מתחכם". וראיתי מקרים כאלה שלהדליק אור בחדר בקושי הצלחתי, ופעם בטעות במקום להדליק אור בשירותים, הודלק האור בחדרי השינה (בלילה) ועוד סיפורי זוועה. ואז מדובר בהוצאות כספיות גדולות ובזבוז זמן אדיר בלנסות לשפר ולתקן ולחפש בקר חדש, ושלט חדש, וכל מיני אלטרנטיבות. לא נעים...
אתה מוזמן ליצור איתי קשר בפרטי אשמח לפרט בפניך את כל המידע שלמדתי שרלוונטי אליך, ואפילו לתת לך את הפרטים של איש הקשר שלי לPlcBus אם תרצה.
שי
The story of stuff
The story of stuff
b007 כתב:אז ניתן להתקין בקרים של PLCBUS מתחת לשקעים של GEWISS?
ואם לא עובדים ככה:
תודה....