שאלה של מתחילים

מקרנים קידמיים - Front Projector.
שלח תגובה
silver_poison פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 521
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 19 פעמים

שליחה #1 

ראיתי שיש שלל מידות של מסכי הקרנה (אני מחפש חשמלי) , מישהו יכול ללמד אותי את הנוסחה של גודל המסך באינץ על פי מידת המסך ?!?!?

לדוגמא מסך 244 * 244 = :מבולבל:
איך מחשבים את גודל המסך הרצוי לפי המרחק ישיבה/המקרן מהמסך ?

נ.ב
אני מחפש אך ורק מסך 16:9.

shuali
סמל אישי של משתמש
טרול
טרול
תגובות: 5010
נתן תודות: 80 פעמים
קיבל תודות: 236 פעמים

שליחה #2 

1)גודל מסך באינץ' מדבר על האלכסון.
כלומר הגובה בריבוע ועוד הרוחב בריבוע יהיה שווה לאלכסון בריבוע.
-> אורך האלכסון שווה לשורש של (244בריבוע + 244 בריבוע ) = 345 סמ שהם כ136' אינץ
2)כדי לחשב גודל מסך רצוי להשתמש במחשבון מרחק שהוא ספציפי לכל מקרן
http://www.projectorcentral.com/project ... ulator.cfm

3) 16:9 הוא היחס בין הרוחב לגובה, 244X244 = יחס של 1:1

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #3 

במידה ויש לך רק את הנתונים של אורך ורוחב המסך ואין לך אפשרות למדוד פיזית את האלכסון, אתה יכול להעזר במשפט פטגורס.

לדוגמה 244 בריבוע + 244 בריבוע = 119072. לתוצאה תעשה שורש, יוצא לך 345 וקצת שזה האלכסון.
את התוצאה תחלק ל2.54 ויצא לך 135 אינץ'. זה במידה ואתה מחשיב רק את השטח של המסך, אך בפועל כפי שאתה אומר אתה תקרין בפורמט 16:9 לכן החישוב יהיה אחרת:
הרוחב כפי שאתה אומר הינו 244 ס"מ לכן הגובה בפורמט 16:9 יהיה 137 ס"מ שזה אומר שהאלכסון משהו כמו 280 ס"מ ובאינצ'ים זה 110 אינץ' -> כלומר אתה צריך מסך של 110 אינץ' בפורמט 16:9...

תסתכל בחוברת של המקרן שלך יש שרטוט של גודל הקרנה ביחס למרחק, לפי המרחק שלך אתה יכול לחשב מה יהיה גודל השטח המוקרן.
כמובן שתמיד אני ממליץ לאחר בדיקה בספר פיזית לפתוח את המקרן עם זום אופטי באמצע ולבדוק האם זה תואם לחישוב, אם כן, תרכוש מסך ותמיד יש לך אופציה לתקן עם זום אופטי מעלה או מטה.

בהצלחה
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

silver_poison פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 521
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 19 פעמים

שליחה #4 

תודה על העזרה עם הנוסחה והלינק...
המקרן שאני רוצה לקנות זה האפסון 8350 ומרחק הצפיה מיועד להיות 4 מטרים וזה גם המרחק שהמקרן יהיה תלוי , כשהכנסתי בלינק שנתת לי את הפרטים של המקרן ובסרגל של המרחק על 4 מטרים זה נתן לי את החישוב הזה : גובה - 123 ס"מ , רוחב - 218 ס"מ , אלכסון - 250 ס"מ = 98 אינץ מסך ? אין אפשרות במרחק כזה לסמך גדול יותר נניח 120 אינץ ?

romikili
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 26
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #5 

silver_poison כתב: המקרן שאני רוצה לקנות זה האפסון 8350 ומרחק הצפיה מיועד להיות 4 מטרים וזה גם המרחק שהמקרן יהיה תלוי ,
...
או, טוב מאוד שכתבת. גם אני מתחיל, מחר אני קונה מקרן ב2500 שקל.
המוכר הסביר לי שכמעט כל המקרנים במחרים הנמוכים (מתחת ל10,000 ש"ח בערך) מקרינים באותו הגודל (מאותו מיקום).
אני יושב 2.5 מטר מהקיר. כשהמקרן במרחק 3 מטר רוחב המסך הוא מטר וחצי.
זה אכן גדול אבל אני רוצה 2 מטר רוחב, שיהיה ענק! (חצי מטר במסך זה הבדל גדול). אני אתלה אותו 4 מטר מהקיר.
לפי דעתי תתלה אותו איזה מטר מאחורייך, כי אם המסך לא ענק אז המקרן זה בזבוז של כסף עדיף תקנה מלא מלא במבה וקולה 8)

בלי אינצ'ים ומשפטי פיתה-הגרועס עוד לא התקבלתי לאוניברסיטה. לקחתי מטר ומדדתי בחנות :D
תסתכל לפני זה בבית אם זה טוב לך! סמן לך על הקיר עם סלוטייפ להמחשה!
מקווה שעזרתי.

שלח תגובה

חזור אל “מקרנים”