זקוק לעזרה בבחירת מגבר קטן Class-T (עד 1000 ש"ח)

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
Jonny123 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1526
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 19 פעמים

שליחה #1 

אהלן!
אני די טירון בכל הקשור לרמקולים ומגברים, אך חובב סאונד איכותי.
אני מתכנן בעתיד לרכוש זוג רמקולים מדפיים למחשב בתקציב זול יחסית (עד 1500 ש"ח),
כדוגמת JAMO E700, CERWIN VEGA VE5M, Wharfedale DIAMOND 9.1 ודומיהם...
הצורך העיקרי הוא מוסיקה באיכות גבוהה, ורצוי שגם סרטים ישמעו טוב (ללא סראונד).
בגלל המגבלה בתקציב והצורך במגבר פשוט, זול ואיכותי חשבתי להתחיל ממגבר דיגיטלי כמו T-AMP (עד 1000 ש"ח ועדיף פחות)...
האם מגברים כאלו מתאימים לרמקולים מהסוג הנ"ל, והאם יש אופציות יותר טובות להגברה של רמקולים מסוג זה?
אשמח גם לשמוע המלצות/הערות על הרעיון הכללי ועד דגמי רמקולים מומלצים.
(אני לא מעוניין ביד שנייה)

תודה רבה! :) (Y)
נערך לאחרונה על ידי Jonny123 ב 15/06/2011 8:08, נערך 4 פעמים בסך הכל.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #2 

לדעתי עדיף היה לשאול בפורום אודיו דו ערוצי. ברם, אם כבר שאלת כאן אז קשה להתעלות על איכות של מגבר T-Amp כשמדובר באודיו איכותי בתקציב נמוך אבל למרות שהם עולים בסביבת ה 500 שקלים זה משאיר לך במקרה הטוב 2000 שקלים בלבד לרכישת זוג רמקולים.

כשבניתי את המערכת האודיופילית שלי לעניים חיפשתי זוג רמקולים מדפיים שיתאימו ל T-Amp וכאן נכנסתי קצת לבעיה כי למגבר T-Amp יש הספק מאוד נמוך ולכן הוא זקוק לרמקולים מאוד נצילים שקל לדחוף אותם. מבחינה זו קשה להתחרות ב Klipsch אבל אני אישית לא כל כך התחברתי לצליל שלהם בגלל יחידת הטוויטר. בסוף השתמשתי בזוג של KEF Q1 שהיו לי ואני לא מצטער בכלל ואם אתה יכול להשיג זוג בלוחות יד שניה אז סביר מאוד שהם יהיו בתקציב שלך ועוד יישאר לך עודף.

מה שאתה צריך לדעתי זה שילוב של רמקול מדפי שיורד מתחת ל60Hz כדי שלא יישמע אנמי מידי ובעל נצילות מעל ל 88dB כדי שהמגבר לא ייחנק כשהוא דוחף אותו.

רק עצה אחת קטנה. אחרי שתסיים את הפרוייקט אל תזמין הביתה חברים המחשיבים את עצמם אודיופילים קשים. אחרי שהם יפסיקו להחנק מצחוק כשהם יראו את ה T-Amp הם עלולים לחטוף שבץ ולהתפוצץ כשהם ישמעו אותו וחבל על השטיח בבית.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

Jonny123 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

תודה רבה!

מדבריך אני מבין ש-T-AMP הוא האפשרות המומלצת ביותר הן בגלל הסאונד והן בגלל המחיר,
הבנתי שיש כמה גרסאות שלו, ואם אני לא טועה T-AMP Gen 2 נמכר במס' חנויות בארץ.
הבנתי שיש בחו"ל דגם חדש יותר ומשופר שלו שנקרא Super T-Amp ודגם מתחרה של חברת Trends Audio.
האם הם טובים מה-T-AMP דור שני שניתן להשיג בארץ, בהתייחס לאיכות הבניה, מגוון החיבורים ואיכות השמע?
האם ניתן להשיגם בארץ והיכן? (כי לא ממש הצלחתי למצוא, שמא בחירת מגבר אחר תאפשר לי להתגמש בבחירת הרמקולים)

בהתייחס לרמקולים, מה הכוונה "יורד מתחת ל-60Hz"?
אני לא ממש מעוניין ביד שניה.

Jonny123 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

?

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #5 

1. אני לא מכיר את הדגמים החדשים הנמכרים כך תאלץ להתרשם בעצמך. בהתחשב במחיר של מגבר, מה כבר יכול להיות הנזק אם זה יהיה נפילה?

2. לרמקולים מדפיים יש תחום הענות תדר מצומצם יותר מרמקולים רצפתיים וזה בא לביטוי בעיקר בצלילים הנמוכים. לרמקול רצפתי טוב אין בעיה לרדת עד 30-40Hz אבל אתה תתקשה למצוא רמקול מדפי קטן שיתקרב ל 60Hz.

Jonny123 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

תודה רבה!! :)

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14362
נתן תודות: 991 פעמים
קיבל תודות: 1221 פעמים

שליחה #7 

אם כבר חשבת על הכיוון של ה Wharfedale DIAMOND 9.1
תתאמץ ל Wharfedale DIAMOND 10.1
זה ליגה אחרת של רמקול. אחד המדפיים הקטנים הכי איכותיים שאפשר לקבל בתקציב כזה.

amiti
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1184
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 28 פעמים

שליחה #8 

Tripath הוא סוג השבב שעליו מבוססים המגברים דוגמאת T-amp. מלבד שבב הTA2024 של הT-amp שמספק 15W לערוץ בעכבה 4 אוהם ישנם שבבים נוספים שגם מגיעים גם ל90W לערוץ (ב4אוהם). כמובן שהמגברים החלשים והזולים (מגיעים גם בגרסא דומה עם השבב TA2020) הם הכי נפוצים אבל אתה יכול לחפש גם את הגרסאות החזקות יותר. אלה עדיין זולים משמעותית מאחיהם הקונבנציוליים אבל מגבילים פחות בבחירת הרמקולים , משום שהספקם גבוה.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #9 

amiti, אתה הורס את כל הכיף בלבנות מערכת אודיופילית עם הספק שהוא קטן יותר מזה של פנס כיס ובמחיר מצחיק.

אין דבר יותר משעשע מלראות מישהו שמנסה להבין מאיפה מגיעה המוזיקה ברגע שהוא קולט שהצליל מגיע מצ'קמוק מפלסטיק שנראה כאילו הוא הגיע מחנות שבה מוכרים הכל בשקל.

Jonny123 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

amiti כתב:Tripath הוא סוג השבב שעליו מבוססים המגברים דוגמאת T-amp. מלבד שבב הTA2024 של הT-amp שמספק 15W לערוץ בעכבה 4 אוהם ישנם שבבים נוספים שגם מגיעים גם ל90W לערוץ (ב4אוהם). כמובן שהמגברים החלשים והזולים (מגיעים גם בגרסא דומה עם השבב TA2020) הם הכי נפוצים אבל אתה יכול לחפש גם את הגרסאות החזקות יותר. אלה עדיין זולים משמעותית מאחיהם הקונבנציוליים אבל מגבילים פחות בבחירת הרמקולים , משום שהספקם גבוה.
...
חיפשתי קצת בגוגל ומצאתי שהשבב החזק בסדרה הוא TA2022. הבנתי שזה מעגל שדורש קירור. פשוט מדהים כמה קטן המגבר יכול להיות....!!! הוא נראה לי אלטרנטיבה מעולה על פני הטי-אמפ הרגיל (למרות השעשוע שבצעצוע), בשל יכולת ההתמודדות שלו עם דרישות גבוההות יחסית. גם המארז שלהם נראה הרבה יותר הייטקי לעומת T-AMP שמזכיר קופסת גפרורים...

אני לא מבין למה לא מוכרים את כל המגברים האלו בצורה מסודרת בחנויות שמכבדות את עצמן. הכל באינטרנט נראה חובבני כזה... כל מגברי ה- Class T שראיתי, מיוצרים ע"י חברות לא מוכרות (לי לפחות) או שאנשים בונים אותם לבד.. יכול להיות שאני לא יודע איפה לחפש....?

תודה רבה לכל המשיבים!

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #11 

עלו היום ללוחות Tannoy Mercury M2. אם הם במצב טוב - הייתי חוטף אותם (המחיר מצוין).
ה"חיסרון" הוא שהנצילות שלהם לא גבוהה כ"כ (מוצהרת 88 db). ניסינו לדחוף אותם עם T-amp דור ראשון ולא היה מוצלח במיוחד.
אבל, שילוב שלהם עם מגבר סטריאו עם יותר "בשר" (ויש הרבה בלוחות כרגע) יכול להניב תוצאה נפלאה.

(אגב, יש לי את ה M4, הרצפתיים הגדולים מאותה הסדרה, ולמוזיקה הם מהנים מאוד).

amiti
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

חיפשתי קצת בגוגל ומצאתי שהשבב החזק בסדרה הוא TA2022.
...
יש גם את השבב TK2050.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #13 

Jonny123, אין שום סיבה הגיונית מדוע מגברי T-Amp אינם נפוצים יותר בקהילת חובבי האודיו והמוזיקה אבל כאן צריך לזכור שזה קהל לקוחות שלא רוכש את הציוד שלו משיקולים הגיוניים קרים בלבד.

דרך אגב, הרמקולים של Tannoy המוזכרים לעיל הם באמת רמקולים טובים מאוד וכמוהם גם הרמקולים של Quad כדוגמת ה 11L2 אם כי לדעתי יהיה מאוד קשה עד בלתי אפשרי "לדחוף" את ה Quad עם T-Amp, אלא אם כן למישהו אחר יש כאן נסיון שיוכיח אחרת. שווה לך לנסות אם תמצא בתקציב שלך ובמקום שיתנו לך לקחת לנסיון הביתה.

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4889
נתן תודות: 146 פעמים
קיבל תודות: 516 פעמים

שליחה #14 

אני רוצה להבין פה משהו...
אתם מדברים על משהו כזה?

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #15 

כן, אבל מה שקישרת נראה ממש מהודר ויוקרתי לעומת מה שיש לי בבית: http://www.gizmodo.com.au/2007/11/sonic ... ow_availa/

Jonny123 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

ufffnick כתב:אני רוצה להבין פה משהו...
אתם מדברים על משהו כזה?
...
כן!! :) ה-MUSE זה הדגם עם העיצוב המרשים יותר... גם ה-TRENDS 10.2 נראה כמו שמגבר שמכבד את עצמו צריך להיראות..

השאלה אם יש הבדל משמעותי בסאונד בין כל המגברים הללו שמבוססים על אותם שבבים, ואם איכות הקירור של המארז איכותית מספיק כדי לשמור עליו ולהפיק תוצאות משביעות רצון?

אני ממש מקווה שהם נשמעים כמו שהם נראים!!

amiti
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #17 

שלא תטעה אותך התמונה. המגבר עדיין פצפון.

וכמו תמיד חשוב פחות הקנקן ממה שיש בתוכו. רוב המגברים מהסוג הזה , כולל זה של סוניק אמפקט המפורסם , משתמשים ברכיבים מאוד זולים , אך עדיין מצליחים לתת תמורה מצויינת. ישנם אינספור אתרים ברשת שמראים איך לשדרג את הרכיבים או שאפשר פשוט לשלם יותר ולקנות מגבר שמשתמש ברכיבים טובים יותר. למשל זה(לאו דוקא אצל המוכר הנ"ל): LINK

תמונה

Lee
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4282
נתן תודות: 280 פעמים
קיבל תודות: 466 פעמים

שליחה #18 

לא להאמין המחיר של ה- MUSE בקישור הראשון - 20$!!!
כשבתחילת השרשור הוזכר שמחיר מוצר דומה בארץ כ-500 ש"ח... 8O
איפה פה הקאץ'? מכשיר במחיר כזה באמת יעשה את העבודה?

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #19 

הדגם הראשון נבחן ב 2005 ע"י מרטין http://www.hometheater.co.il/article001 ... 7%97%D7%A7

דגם משופר יותר נבחן ב 2007: http://www.hometheater.co.il/article011 ... 7%94-T-Amp

מאז היו די הרבה חברים שניסו והתרשמו ולפי הדיונים בפורומים אף אחד לא התאכזב, או לפחות כך אני זוכר.

אתר האודיו הידוע 6moons בחן את ה T-Amp דור ראשון ושני ומסקנותיו מקבילות לשלנו בכך שלדעתם זהו מוצר מצויין במחיר מצחיק שמתחרה בכבוד עם ציוד High End העולה פי כמה וכמה יותר (או למי שמעדיף ביטויים אודיופילים - בסדר גודל אחד לפחות).

ה Catch הוא שצריך לשדך את המגבר לרמקולים בעלי נצילות גבוהה ועיכבה יציבה כך שהם לא ממש סלחניים ויתנו ביצועים גרועים מאוד עם רמקולים לא מתאימים.

Jonny123 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #20 

amiti כתב:
חיפשתי קצת בגוגל ומצאתי שהשבב החזק בסדרה הוא TA2022.
...
יש גם את השבב TK2050.
...
ואוו, עם השבב הזה בונים מפלצת: לינק 1

יכול להיות ש-MUSE היא החברה היחידה שמייצרת איזשהו מוצר סופי עם השבבים האלה...?
זה האתר של היצרן...? לא מלהיב במיוחד... לינק 2

אם כבר יצרנים, נראה ש- TrendsAudio לקחה את עניין ה-T-AMP בצורה הרצינית ביותר, יעידו על כך כל עיטורי הפרסים והסקירות בבאנר למטה, המחירים הגבוהים...
לינק 3

אני מקווה שאני לא מתלהב סתם... חח

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”