לאחר המתנה ממושכת על הגדר, הגיע הזמן להחליף את ההגברה.
הנבחר - רסיבר דנון 2807.
הרסיבר החדש מחליף רסיבר DD ישן - NAKMICHI AV -8 ושודך לבמה קדמית וורפידל אבו' 30, סנטר תואם, שני מוניטורים של JBL כסראונד וסאב של קנווד (המחליף שלו בינתיים תקוע במכס
ביום שישי האחרון אספתי את הרסיבר כך שהיה לי ארבעה ימים עד לכתיבת ההודעה, אני חושב שיש בזה יתרון והיא תהיה שקולה יותר ללא ריח חריף של חדש באוויר
הנקמיצ'י, למי שמכיר,שירת אותי בנאמנות תקופה ארוכה, והוא בעל יכולת הגברה מעולה בסטריאו לטעמי וסביר בק"ב.
קפיצת המדרגה בסדרות החדשות של הרסיברים נתנה את אותותיה
לאחר מיקום וחיבור הרסיבר התחלתי את מלאכת המדידות בעזרת מערכת RC AUDUSSY במכשיר.
לעבודה, מנסה ליצור סביבה אקוסטית נטולת הפרעות: סגירת חלונות, מחשב, מזגן (חם ביום שישי בצהריים
כאמור, את המדידות יש לבצע באופן השונה מהמוצג במנואל, שמגיע עם המכשיר.המדידה נעשית בעזרת המיקרופון המסופק, כאשר יש לאחוז בו (או בעזרת חצובה למי שיש) ולהפנות אותו לכיוון הרמקול הנבדק. כל רמקול בתורו משמיע צפצופים והכל מלווה בהצגה על המסך דרך ה OSD.
מדידה ראשונה יש לעשות במקום הישיבה הראשי בגובה האוזניים והיא בודקת רעשי רקע, אילו רמקולים מחוברים ופאזות.
ששת המדידות הבאות יבדקו את קונפיגורצית הרמקולים, מרחק, קרוסאובר, תדרים ואת עוצמת הרמקולים. בסופן של המדידות יבוצע ניתוח של כל הפרמטרים באופן אוטומטי.
מדידה ראשונה : מקום ישיבה, גובה אוזניים.
מדידה שניה: 80 ס"מ מימין למקום הישיבה, גובה אוזניים.
מדידה שלישית, 80 ס"מ משמאל למקום ישיבה, גובה אוזניים.
מדידה רביעית, מדידת גובה, מבוצעת במקום הישיבה, 35 ס"מ מעל גובה אוזניים.
מדידה חמישית ושישית, מבוצעות מטר קדימה ממדידות שתיים ושלוש בהתאמה, גובה אוזניים.
בסיום המדידות מוצגות התוצאות- מרחקים, קונפיגורציית הרמקולים, עוצמה, תדרים וקרוס, שנבחרו עבור כל רמקול.
משך המדידות הוא פועל יוצא של מספר הרמקולים הקיים, בקונפיגורציה הקיימת אצלי של חמישה רמקולים וסאב לקח 13 דקות סה"כ.
אפשר ואף רצוי לחזור ולבצע מספר מדידות כדי להגיע לתוצאה טובה יותר.
את הסאב כדאי בשלב המדידה להוריד לשליש מעוצמתו ולפתוח את התדר עד הסוף, מאחר והאודיסי די מחלישה את הסאב, לאחר סיום המדידות להעלות בחזרה.
לאחר מכן יש לבצע calculate לצורך עיבוד הנתונים וכמובן לשמור.
השלט המסופק, הוא אוניברסלי בעל יכולות למידה, בנוי טוב, אבל לטעמי לא הכי נוח לאחיזה.
לאחר שלב המדידות, שבוצע מספר פעמים אפשר להתחיל...
לרסיבר שני מצבי DIRECT, שאמורים לייצר הגברה ישירה ללא שימוש בטון קונטרול ומעבדים אחרים:
PURE DIRECT, שגם מחשיך לגמרי את התצוגה על הפאנל.
DIRECT.
לדעתי, בשני המצבים יכולת ההגברה בסטריאו מעולה. במצב PURE הייתה לי הרגשה של יותר נפח בצליל ופחות מיקוד, אך עדיין תוצאה מעולה, במה ואימייג' מצויינים.
בק"ב, לא יכולתי לבקש יותר, הרגשה של סאונד, שעוטף אותך מכל עבר עם מעברים מופלאים בין הרמקולים. מעולם לא הרגשתי קרוב יותר למירוצים של מייקל אנדריאטי בsuper speedway.
למכשיר אין יכולת אפסקייל, שלא נחוצה לי, אלא convert בלבד. הוא בעל שתי כניסות HDMI ויציאה אחת.
לדעתי, במסגרת התקציב, בחרתי במכשיר העונה על דרישותיי בתחום הגברת הסטריאו המצויינת שלו, מערכת RQ משובחת וסאונד מופלא בק"ב.
בימים האחרונים נדגמו קטעים מתוך :
GETZ/GILBERTO
GEREMI STEIG
STEVE RAY VAUGHAN
MARK KNOPFLER
B.B KING
ובאגף הסראונד:
קיל ביל 1 , גלדיאטור, super speedway, הופעות של B.B KING ו EAGLES.
אני רוצה להודות למנהל הקטגוריה הנפלא שלנו, ישראל, על העזרה והעצות בפרטי
שחר,
ותמונות מייד...

') javascript:emoticon('
')