עידן+, אושרה הרחבת חבילת ה-DTT ל-18 ערוצים

חדשות ועדכונים של HT Magazine
ziv_r פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46356
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5075 פעמים

שליחה #1 

ועדת השרים אישרה הרחבת השידורים החינמיים הדיגיטליים (עידן+) DTT ל-18 ערוצים. מה זה אומר לגבינו?
עפר לאור חולק איתנו את רשמיו.

עידן+, אושרה הרחבת חבילת ה-DTT ל-18 ערוצים.

תמונה

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7942
נתן תודות: 69 פעמים
קיבל תודות: 271 פעמים

שליחה #2 

אני לא כ"כ מסכים עם מה שנכתב בכתבה. על סמך מה קובעים שאיכות התכנים תרד?

הבעיה כיום היא שאין ערוצים פרטיים בישראל. יש את 2 שמופעל ע"י שתי זכייניות ואת ערוץ 10, שניהם כפופים לאינספור הגבלות.
ברגע שיתאפשר לפתוח ערוצים פרטיים, אני מאמין שהמהפכה תחל. הדבר ימשוך משקיעים , בין היתר מחו"ל (כמו טרנר שהרים את TNT בטורקיה). נראה גם ערוצי ספורט.

אם נסתכל על המדינות מסביבנו, נראה ששם קיימים הרבה יותר ערוצים מסחריים המשדרים פרסומות, ואיכות התכנים בערוצים אלו גבוהה מאוד (כל הסדרות האיכותיות שאצלנו משודרות בהוט ויס), לכן מוזרה לי הקביעה לפיה איכות התכנים תרד. במידה ויקום ערוץ חדש ויחליט להיות העתק של ערוץ 10, אכן נראה ירידה ברמה.

מה שחשוב כרגע הוא להאיץ את המעבר לשיטת הרשיונות. כבר עשר שנים שיש פה רק שני ערוצים מסחריים.

Pavelz
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4032
שם מלא: pavel
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #3 

עדיין מחכה לרפורמה שתאפשר לי קבלת תכנים ממוקדים (VOD) שאני רוצה בלי overhead שמיותר מבחינתי לחלוטין.
עד אז, אני לא מוציא על הטלוויזיה בארץ שקל
Need more cowbell

beller
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 519
שם מלא: beller
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 24 פעמים

שליחה #4 

ה-DTT פלטפורמה יפה. יש לה פוטנציאל אדיר, לא רק בקליטה פנים דירתית, אלא גם בנגנים ניידים. הבעיה היא קליטה. כל עוד לא תהיה קליטה איכותית בכל הארץ, השיטה תישאר תרגיל מדעי ותו לא. בואו נתחיל מזה שבבאר שבע אוכל לשמוע את מהדורת הבוקר במלואה ב-FM, בלי שזה ייקטע באצמע המשפט לדקות ארוכות. אחרי זה, בתשתיות אינטרנט נורמליות. השבוע התבשרתי מבזק, כי לא ניתן לפרוס אצלנו NGN כי "הארונות רקובים" וההצעה שלהם הייתה "לשנמך את המהירות". DTT אינו נקלט בצפון מערב העיר, אולי עם אנטנה גדולה. ונניח היו קולטים, מה כבר יהיה שם? ריאליטי? בישול? דת? בשביל זה להשקיע כסף? עדיף לשמוע תקליט ויניל או לקרוא ספר אנלוגי (מנייר).
דני בלר

חיים
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 4883
שם מלא: חיים לגו
נתן תודות: 1231 פעמים
קיבל תודות: 298 פעמים

שליחה #5 

ממה שהבנתי
בלגן אחד שלם :?
נפט וסולר לחימום ביתי,ולתעשיה.
חיים-0532253784

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78838
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5387 פעמים

שליחה #6 

asaf23

הסברתי את דעתי - איכות ההפקה היא פונקציה של כמה כסף אפשר להשקיע בתוכן. אי אפשר לעשות יצירת מופית ללא כסף (כלומר, אפשר, אבל זה נדיר). הכסף מגיע מפרסום. כאשר יש היצע יתר של פרסום, כלומר כשזה buyer's market - המחיר של פרסומות יורד. משמעות הדבר היא שהרווח על כל דקת שידור יורדת, והכסף שאפשר להשקיע בהפקה הבאה יורד גם.

כלומר, ככל שיש יותר ערוצים, כך איכות השידור יורדת. ע"ע בארה"ב, כמה ערוצים יש? כמה מהם משדרים gilligan's island או אופרה ווינפרי כרגע? רובם משדרים ריכוז של מיץ *** שלא נראה שכמותו. צריך לזכור שבישראל יש רק 7 מיליון אזרחים, כ-20% מהם מעדיפים תכנים בשפה הערבית משום מה, עוד שליש מעדיף לא לראות טלויזיה (או לפחות להכריז שהם לא רואים טלויזיה) כי זה טריפה.

מה נותר? משהו כמו 4 מיליון. מתוכם ילדים, זקנים ומעוטי יכולת ויש לך משהו כמו 2.5 מיליון צרכנים אפקטיביים שאפשר לפרסם להם. בשביל תוכן איכותי אפשר להציע משהו כמו 3-4 ערוצים מסחריים. כאן יש תוכניות לכ-10.

מה שזה יגרום זה שמי שיחזיק את הכסף, כמו תמיד, זה כחמישה סוכנויות פרסום, מקאן אריקסון ושות' - שפשוט יבלעו את מרבית הכסף וישחקו איתו בין הערוצים. איכות תוכן לא תהיה אפשרות בכלל, כי כל ערוץ כזה ילחם על חייו בכל זמן נתון.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #7 

מה שהכי מעניין לדעתי היא לראות מה יקרה ברגע שהערוצים המרכזיים יעברו לHD ויהיו חינמיים. לאן זה יקדם אותנו.

אני חושב שזה יכול לדחוף המון ברגע שזה יקרה.

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #8 

אני לא חושב כמוך עפר.
המפרסמים ירצו לפרסם בערוצים האיכותיים שזוכים לאחוזי צפייה גבוהים יותר. עקב כך הערוצים ישדרו תכנים איכותיים יותר על מנת למשוך צופים וכתוצאה מכך גם מפרסמים. כיום אין תחרות. אין ערוצים פרטיים שלא נתונים להגבלות והתחייבויות שונות. כשתהיה תחרות, המצב יהיה שונה. כבר לא ישדרו תכניות בישול כל היום.
אגב, אתה חוזר על על הדוגמא של ארה"ב , אך תסתכל על מדינות קרובות יותר. בהחלט יש שידורים איכותיים בערוצים מסחריים.

רפי_א
גורו
גורו
תגובות: 830
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

ממיר בליט אין......

שליחה #9 

אם בסוני ( ברביה ) שלי יש ממירי בילט אין........אני מקווה שלא תהיה שום בעיה ושום צורך בשידרוג כזה או אחר לקלוט את הערוצים החדשים הצפויים......?

ואגב בימים האחרונים עושה רושם שהממיר הפנימי קולט טוב יחסית עם אנטנה פנימית בר"ג ועוד בקומת קרקע , שזה אומר שכנראה שופרה עוצמת השידור כי דיי התלוננתי על העניין.

רפי_א

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #10 

asaf23

אתה מתכוון למזרח התיכון?

כי המקום היחיד שאני יודע שיש בו שידורים טובים באמת ב-DTT זה אנגליה ושם המצב אחר לחלוטין.

נראה לי שהתבלבלת בין תכנים איכותיים לבין תכנים פופולריים. התכנים של ערוץ 2 וערוץ 10, אינם איכותיים במיוחד, הם פופולריים מאוד. ריאליטי זה לא דרמה.

bezzat
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 383
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

אין ספק שהילדים שלי יגדלו אני עבור לשירות הזה

שליחה #11 

אני תלוי עכשיו רק בערוצי הילדים וזה מה שמונע ממני לעבור.

עפר
הערה ברשותך (אם מותר לי :) )

כשאני קורא מאמר כזה האם יש אפשרות לתת לינק למונח מסויים.
לדוגמא המונח OTT לא מוכר לי
אני יודע שאני אמצא אותו בפורום אבל למה לחפש ...

תודה

kuku1000
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 768
שם מלא: ארי בן משה
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שליחה #12 

כדי שיוכלו לחיות יהיה בדיוק כמו באמריקה: דקה שידור , שלוש דקות פירסומת....
פיהוק זה הדרך של הגוף להגיד שיש לך פחות מ20% סוללה

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #13 

או כמו ב NG שבו בכל רבע שעה יש הפסקה שבמהלכה מציגים במשך רבע שעה את התוכניות הבאות שגם אותן יקטעו כל רבע שעה כדי...

אני ב 100% עם עפר כאן. נוצר מצב שבו לכאורה משחררים תדרים וערוצים ומקווים שבדרך נס הם גם יתמלאו בתוכן. זה לא יקרה ללא סיוע מסיבי וסבסוד ממשלתי והממשלה שלנו אינה מוכנה אפילו לסבסד את המעט שכבר קיים. היחידים שיהיו לעשות זאת הם גופים אידיאולוגים עם כיסים עמוקים אז אם אתם רוצים לצפות בערוץ הג'הד TV או מצפים בשקיקה לערוץ הסיינטולוגי...
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #14 

bezzat

צודק :oops:

OTT = OVER THE TOP
כלומר, שידור של תכנים דרך האינטרנט.

edebby
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 143
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #15 

oferlaor כתב:bezzat

צודק :oops:

OTT = OVER THE TOP
כלומר, שידור של תכנים דרך האינטרנט.
...
בתכלס, OTT זה הכינוי לכל טכנולוגיה להעברת תכני ווידאו/אודיו שהינה אלטרנטיבה לשיטות המקובלות/ההמוניות.
לפני שלוש שנים, גם DTT נכללה תחת ההגדרה הזו (ולדעתי היא עדיין נכללת תחת ההגדרה הזו לגבי ישראל).

ועוד חמש שנים, כש-IPTV תהיה המיינסטרים (טפו טפו טפו), אולי יהיו טכנולוגיות אחרות OTT. מי יודע.

shayze
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2626
נתן תודות: 165 פעמים
קיבל תודות: 137 פעמים

שליחה #16 

עכשיו קראתי את הכתבה.
אני במקרה היום עובד בחברה שמוכרת ציוד לחברות הכבלים/לוין, ומכיר מקרוב את נושא התדרים.
החברה שלנו מספקת ללקוחותיה בחו"ל היום, ציוד שמאפשר להעביר עד 14 (!) ערוצי SD על תדר אחד (של 6MHZ כמו שנהוג בארה"ב ולא 8 כמו שנהוג באירופה ובארץ), או עד 4 ערוצי HD. כמובן שלא מדובר 1080p עם TrueHD, אבל כן מדובר באיכות טובה מאוד.
כך שמגבלת התדרים בהחלט פתירה עם הטכנולוגיה הנכונה.
אז נכון שDTT היא פלטפורמה מעט שונה שחשופה יותר לרעשים, אך עדיין אפשר להגיע בשמחה לכ-10 ערוצי SD לתדר בודד בשידור דיגיטלי.
עלינו לשמור על איכות הסביבה למען ילדינו. לפעמים פעולות קטנות כל יום עושות שינוי גדול.

The story of stuff
http://www.storyofstuff.com/

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #17 

shayze

זה שטכנית אפשרי להעביר ערוצים בדרך כזו, זה נכון. האם הם יראו נורמלי? לא. הם יראו רע. רע מאוד.

לא קיים פיתרון שיכול לגרום לערוץ לעבוד טוב ב-500Kbps בממוצע. זה פשוט לא אפשרי.

כיווצים סטטיסטיים יכולים להגיע רק לרמה מסויימת, אבל כאשר דוחסים הרבה מדי, זה נראה פשוט נורא.

ובארה"ב יש לא מעט מקרים שבהם משדרים תכנים באיכות מזעזעת. דוגמא קלסית זה השידורים של ערוצים המקומיים ב-DIRECTV. אלה ערוצים שהם מחוייבים לשדר בגלל חוקי התקשורת המקומיים, אבל כמות הצופים בהם אפסית. הם משדרים אותם בקצבי נתונים של בין 300-500Kbps, שזה זוועה שגם אם מישהו היה רוצה לצפות בערוצים הללו, זה היה כמעט בלתי אפשרי. זה נראה כמו שיחת וידאו סקייפ דרך 3G.

shayze
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2626
נתן תודות: 165 פעמים
קיבל תודות: 137 פעמים

שליחה #18 

כמו שאמרתי,
אפשר לבצע גם באיכות לא רעה בכלל. כל תדר של 6MHZ (בארה"ב)מוגבל ל-38.8Mbps, מה שמשאיר די והותר מקום לערוצים אם יודעים כיצד למקסס, לדחוס וכו'. במיוחד בעולם ה H.264 שמגדיל את רמת הדחיסה ע"ח כח עיבוד (אלגוריתם כבד פי 4 בסדרי גודל) בעיקר כשהיום כח העיבוד חזק ומסוגל לעמוד בדרישות.
אז נכון שDTT ידרוש יותר מידע לתיקון שגיאות, ואולי יורידו את נפח התעבורה המקסימלי בשביל לשמור על התוכן מרעשים, אז לא ניתן להכניס 14. אבל 10 נכנסים בכיף.

אגב, בארץ כל תדר הוא בשיטה האירופית 8MHZ מה שמגדיל קצת את תעבורת הנתונים המקסימלית לכל תדר כמובן.
עלינו לשמור על איכות הסביבה למען ילדינו. לפעמים פעולות קטנות כל יום עושות שינוי גדול.

The story of stuff
http://www.storyofstuff.com/

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #19 

oferlaor כתב:shayze

זה שטכנית אפשרי להעביר ערוצים בדרך כזו, זה נכון. האם הם יראו נורמלי? לא. הם יראו רע. רע מאוד.

לא קיים פיתרון שיכול לגרום לערוץ לעבוד טוב ב-500Kbps בממוצע. זה פשוט לא אפשרי.

כיווצים סטטיסטיים יכולים להגיע רק לרמה מסויימת, אבל כאשר דוחסים הרבה מדי, זה נראה פשוט נורא.

ובארה"ב יש לא מעט מקרים שבהם משדרים תכנים באיכות מזעזעת. דוגמא קלסית זה השידורים של ערוצים המקומיים ב-DIRECTV. אלה ערוצים שהם מחוייבים לשדר בגלל חוקי התקשורת המקומיים, אבל כמות הצופים בהם אפסית. הם משדרים אותם בקצבי נתונים של בין 300-500Kbps, שזה זוועה שגם אם מישהו היה רוצה לצפות בערוצים הללו, זה היה כמעט בלתי אפשרי. זה נראה כמו שיחת וידאו סקייפ דרך 3G.
...
אבל זה לא שחסרים תדרים...בארץ משדרים על שני תדרים וכל השאר בין 22 ל-69 פנוי. בטורקיה לדוגמא משדרים על כל תדר בסקאלה.

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #20 

oferlaor כתב:asaf23

אתה מתכוון למזרח התיכון?

כי המקום היחיד שאני יודע שיש בו שידורים טובים באמת ב-DTT זה אנגליה ושם המצב אחר לחלוטין.

נראה לי שהתבלבלת בין תכנים איכותיים לבין תכנים פופולריים. התכנים של ערוץ 2 וערוץ 10, אינם איכותיים במיוחד, הם פופולריים מאוד. ריאליטי זה לא דרמה.
...
כן, באיזורנו יש ערוצים מסחריים איכותיים. הנה כמה דוגמאות
http://www.cnbce.com/Diziler/Hakkinda.a ... erieId=103
http://www.tnttv.com.tr/index.php
http://www.foxme.tv/homeen/

שים לב , חלק מהסדרות עדיין לא שודרו אצלנו.

תמונה

לגבי 2 ו-10 לדעתי הם לא פופולריים במיוחד ולראייה אחוז החדירה הגבוה של הוט ויס.

שלח תגובה

חזור אל “חדשות HT”