מחשב מדיה סנטר VS סטרימר

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
שלח תגובה
borisre פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 53
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

שלום,
אני רוצה לקבל החלטה סופית אם להשאיר את המחשב שלי כמדיה סנטר או לחבר XTREAMER PRO או כל סטרימר טוב אחר לטלוויזייה.
ההתלבטות היא בביצועי כרטיס מסך בין שני ההתקנים.
יש האומרים שחיבור טלוויזייה לכרטיס מסך HDMI במחשב פחות טוב מחיבור הטלוויזייה לכרטיס מסך של הסטרימר.
האם זה נכון?
האם צריך לרכוש כרטיס מסך מיוחד או שמספיק אפילו כרטיס מסך HD מובנה על לוח האם בשביל לשדר באיכות גבוהה?
כמובן העדפה היא לשידור FULL HD...

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #2 

ניתן להגיע בשניהם לביצועים מצויינים, רק שעם HTPC צריך לעבוד קצת יותר קשה כדי להגיע לזה.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

borisre פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 53
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #3 

תודה על התשובה,
למה הכוונה צריך לעבוד קשה? האם צריך להגדיר הגדרות מיוחדות ויוצאות דופן? ואם כן איזה?

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #4 

הסיבה היא שבגלל/בזכות הרבגוניות של כרטיסי מסך למחשבים ומגוון הנגנים קיימים בשוק צריך לעבוד טיפה יותר קשה כדי להתאים את ההגדרות.

בעקרון יש שני מסלולים לפענוח וידיאו עם HTPC. המסלול הראשון נשען על החומרה של כרטיס המסך והיכולות של הדרייברים. המסלול השני נשען על תוכנת הנגן והקודקים. אי אפשר להפעיל את שניהם בו זמנית.

פענוח בחומרה מאוד דומה למה שעושה מזרימדיה (סטרימר) ובדיוק כמו במזרימדיה גם אפשרויות המשחק בפרמטרים מאוד מוגבל. האיכות היא, לדעתי לפחות, פחות טובה מזו של מזריממדיה.

פענוח בתוכנה מאפשר הרבה יותר התאמות ומספיק שתפתח את ffdshow video configuration utility כדי להבין שכמעט כל פרמטר בפענוח התמונה ניתן לשינוי והתאמה פרטנית. אפשר להגיע עם זה לתוצאות מעולות, אבל זה דורש ידע.

בשני המקרים צריך להיזהר בנושא התאמת מרחב הצבעים. מסכי טלביזיה מצפים לקבל אות שידור שבו כל צבע ראשוני מקודד בתחום של 16-235. לעומת זאת בעולם המחשבים משתמשים בתחום קידוד רחב יותר של 0-255 ולכן שליחת אות ממחשב למסך טלביזיה מבלי שמרחב הצבעים הותאם ביניהם יגרום לאבדן גוונים ולתמונה דהויה מאוד.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”