EPG לא מוצג נכון בטלויזית סמסונג סדרה 7 (C750)

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
שלח תגובה
jblook פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 10
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם,
הודעה ראשונה שלי בפורום (למרות שקארתי די הרבה)...

קניתי טלויזיה של סמסונג מסדרה 7, אשר יש לה טיונר מובנה לDVB-T, והיא קולטת ומציגה נכון את השידורים הדיגיטליים שלנו, למרות הקידוד המיוחד בארצנו הקטנה.
הבעיה שלי היא שבלוח השידורים לא מוצגת עברית בכלל. אם מוצג משהו זה סימני פיסוק או אותיות באנגלית כאשר יש.

מכיוון שלטלויזיה יש יכולת להקליט שידורים וגם לעשות TIMESHIFTING בהם הייתי מעוניין להשתמש, אני מחפש פתרון לזה.

מיותר לציין שהחבר'ה בתמיכה הטכנית לא ידעו לעזור לי במקרה הטוב, או לא הבינו את השאלה במקרה הפחות טוב.

אשמח לשמוע אם למישהו יש טלויזיה של סמסונג והוא משתמש בטיונר הפנימי לקליטת DTT והצליח לפתור את הבעיה הזו.

תודה,
אסף

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7942
נתן תודות: 69 פעמים
קיבל תודות: 271 פעמים

שליחה #2 

מי היבואן?

jblook פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

asaf23 כתב:מי היבואן?
...
קודם כל תודה על התגובה.
אני לא זוכר את שם היבואן (נמצא על החשבונית בבית). קניתי את זה במחסני חשמל, ואני יודע שזה לא היבואן הראשי (מיניליין אני חושב), אלא המשני, עם שם לא מוכר.

נתקלת בטלויזיה מהסדרה שכן יודעת להציג עברית כמו שצריך? גם בתרגומים העברית מוצגת הפוך (אבל לפחות מוצגת).

זה כנראה FIRMWARE רקוב במקצת, וכל מה שהתמיכה של סמסונג/מיניליין/רטפון (כל אחד מפנה אותי לשני) ידעו להגיד לי הוא לא לעדכן FIRMWARE, אחרת אני אאבד את המעט תמיכה בעברית שיש לי.

אגב, גרסת הFIRMWARE שלי מעודכנת לנינואר 2011.

שוב תודה על כל עזרה שתוכל/ו לתת לי פה...

nimrodg
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1299
נתן תודות: 33 פעמים
קיבל תודות: 38 פעמים

שליחה #4 

ניסת לפנות לסמסונג בחו"ל? וכשאתה פונה תגיד שלא עזרו לך כל כך.

jblook פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

נמרוד,

פניתי ישירות לשירות של סמסונג העולמית.
מתוך המייל ששלחתי להם:
jblook כתב:I couldn't get answers from the representative in Israel, and i want to know if a fix is being planned for future firmwares or not. .
...
זה לא כ"כ עזר לי. הם ענו:
jblook כתב:Thank you for your enquiry. For overseas customer, please contact our colleagues in your living country for further assistant, kindly refer to the following hyperlink for more information related to our offices in other countries. Sorry for any inconvenience caused.
http://www.samsung.com/us/common/visitcountrysite.html .
...
לא עניתי להם עדיין. כמובן שאני יכול להתעקש שאין תמיכה בארץ, אבל אני יודע שבסופו של דבר מדובר בתוכנה שפותחה בישראל (כי מההבנה שלי אין עברית בגרסא הבינלאומית של הטלויזיה). במקסימום הם יצרו לחץ על החברה בארץ להוציא עדכון תוכנה.

עוד משהו מוזר הוא שבאתר של סמסונג ישראל כתוב שלטלויזיה יש תפריטים בעברית. ואצלי אין אפשרות כזו (לא שהייתי משתמש בה :D )

בנתיים אני במסגרת של השבועיים מיום הקניה, אז תיאורטית אני עדיין יכול להחליף. וחבל, כי זו טלויזיה ממש טובה בתור טלויזיה, מעבר לכל הפירוטכניקה שלה (החלקת תנועה, תלת מימד וכו')...

nimrodg
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1299
נתן תודות: 33 פעמים
קיבל תודות: 38 פעמים

שליחה #6 

כנס לאתר הזה: http://www.samygo.tv האתר [עצמאי] עצמו עושה שימוש בFIRMWARE שמבוססי לינוקס. והוא עושה בעצמו שידרוגים.

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #7 

jblook כתב:
asaf23 כתב:מי היבואן?
...
קודם כל תודה על התגובה.
אני לא זוכר את שם היבואן (נמצא על החשבונית בבית). קניתי את זה במחסני חשמל, ואני יודע שזה לא היבואן הראשי (מיניליין אני חושב), אלא המשני, עם שם לא מוכר.

נתקלת בטלויזיה מהסדרה שכן יודעת להציג עברית כמו שצריך? גם בתרגומים העברית מוצגת הפוך (אבל לפחות מוצגת).

זה כנראה FIRMWARE רקוב במקצת, וכל מה שהתמיכה של סמסונג/מיניליין/רטפון (כל אחד מפנה אותי לשני) ידעו להגיד לי הוא לא לעדכן FIRMWARE, אחרת אני אאבד את המעט תמיכה בעברית שיש לי.

אגב, גרסת הFIRMWARE שלי מעודכנת לנינואר 2011.

שוב תודה על כל עזרה שתוכל/ו לתת לי פה...
...
אם רכשת מיבוא מקביל, מדובר בדגם האירופאי. בדגמים של ישראל יש עברית אבל אין DVB-T. בדגם האירופאי נדמה לי שאין עברית. לפחות אתה קולט את השידורים.

jblook פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

נמרוד - תודה על הלינק!
הדברים שם נראים נחמדים, אבל הטלויזיה לא זולה ולכן אני לא אקח את הסיכון עדיין. בשלב מאוחר יותר זה בטוח יבוא בחשבון :lol:
את בעיית העברית בכל מקרה הם לא פותרים.

אסף - מוזר (וחבל) שבדגם שהיבואן הרשמי מוכר אין DVB. הטלויזיה מגיעה עם אופציית PVR מובנית שעדיין לא ניסיתי לפעיל. בשבילה אני רוצה את לוח השידורים.

בכל מקרה עושה רושם שאני תקוע. אני מקווה שאצליח איכשהו לגלות מי אחראי על הFIRMWARE בארץ, ואוכל ללחוץ עליהם לתקן את הבאגים שלהם.
הם עשו עבודה מאוד חובבנית עם העברית.

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #9 

אכן מוזר שאלו הדגמים של היבואן הרשמי , אך נכתב באתר שהדגמים החדשים שיגיעו בקרוב יכילו DVB-T.

מבחינת תמיכה אתה די תקוע, כיוון שלא רכשת מסמליין. נסה לסמן תכנית כלשהי ולראות אם היא מוקלטת, למרות שהיא מופיעה בג'יבריש.
זה אמור לעבוד וזה בטוח יותר טוב מכלום (מה שהיית מקבל באותו דגם של סמליין).

פתרון שיכול לפתור את הבעיה הוא שהרשות השנייה תשדר לוח שידורים באנגלית, כמו בערוצים המצריים. זה יעזור לבעלי כל המסכים (סוני, פיליפס, שארפ וכו'). אפשר לפנות אליהם, אך בקצב שדברים זזים בארץ לא הייתי בונה על זה.

jblook פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #10 

asaf23 כתב:אכן מוזר שאלו הדגמים של היבואן הרשמי , אך נכתב באתר שהדגמים החדשים שיגיעו בקרוב יכילו DVB-T.
...
מעולה. אולי אני אוכל לעדכן קושחה לדגם החדש.

דבר אחד לא הבנתי - היבואן הרשמי מביא דגמים אוסטרליים (LAC750) בעוד היבואן המקביל מביא דגמים אירופאים (LEC750)?
אם כן, איך אני רואה עברית בכלל?
מי כותב את הקושחה לטלויזיות האלה בארץ?
אני מניח שסמסונג ישראל. ואם זה המצב, איך זה לא מיושר עם שני היבואנים?
asaf23 כתב:מבחינת תמיכה אתה די תקוע, כיוון שלא רכשת מסמליין. נסה לסמן תכנית כלשהי ולראות אם היא מוקלטת, למרות שהיא מופיעה בג'יבריש.
...
דיברתי כבר עם שני אנשי תמיכה טכנית של סמליין. אחד לא ידע לעזור לי, השני לא הבין בכלל את השאלה. אני לא חושב שחוסר תמיכה מצידם הוא הפסד גדול שלי :)
בכל מקרה רטפון קבעו לי טכנאי הביתה ליום ראשון. נראה אם יהיו לו רעיונות. אני פסימי...

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #11 

אי אפשר לעדכן לדגם חדש. רק אם יצאו עדכונים לדגם שלך.

סמליין לא מביאה דגמים אוסטרליים. היא מביאה דגמים אסייתים שעוברים התאמה לישראל (שפה עברית).
הדגם שלך אירופאי, הדבר היחיד שאני יכול לחשוב עליו הוא שאולי יש קוד טכנאי כלשהו שיוסיף עברית. יתכן שהטכנאי של רטפון ישתמש בו.

nir
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 101
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #12 

הגיע אליך הטכנאי? עזר במשהו?

jblook פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #13 

nir כתב:הגיע אליך הטכנאי? עזר במשהו?
...
הגיע והבהיר לי שלא מגיעה לי תמיכה מצד מיניליין כי מחסני חשמל מכרו לי טלויזיה מיבואן בשם ב.ט.י.
התקשרתי לב.ט.י והם אמרו שלא אמורה להיות תמיכה בעברית בטלויזיה, זאת למרות ש:
1. יש אפשרות לבחור עברית בתפריטים
2. במפרט באתר הרשמי של סמסונג ישראל רשום בפירוש שיש עברית

ממש מעצבן שבטלויזיה כ"כ טובה ומושקעת בפיצ'רים, מי שהכין את הקושחה העברית עשה עבודה כ"כ חפיפניקית.

אני בשיחות מול מחסני חשמל. אולי אני אחליף את הטלויזיה, למרות שלא ראיתי טלויזיה עם תמונה כ"כ טובה.

שאלה למומחים פה בפורום - יש אפשרות לגבות את הקושחה לפני העדכון?
כל מה שהתמיכה של מיניליין וב.ט.י. ידעו לומר לי זה לא לעדכן. כל שאלה מעבר לזה בלבלה אותם :?

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #14 

בטח שבאתר של סמסונג ישראל מופיע שיש עברית. אלו הדגמים שמגיעים דרך הייבוא הרשמי, שמופיעים באתר של סמסונג ישראל.

jblook פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #15 

asaf23 כתב:בטח שבאתר של סמסונג ישראל מופיע שיש עברית. אלו הדגמים שמגיעים דרך הייבוא הרשמי, שמופיעים באתר של סמסונג ישראל.
...
שני דברים -

א - אני קניתי ממחסני חשמל טלויזיה שלפי סמסונג הרשמי אמורה לתמוך בעברית
ב - מה שהבנתי מכל הסיפור הזה הוא שהטלויזיה מהיבואן הרשמי לא תומכת בעברית בכלל, שזה פחות ממה ששלי תומכת.
וגם אין לה תמיכה בDTT + PVR.

חוץ מזה, תיאורטית, אם יש קושחה שתומכת בעברית, אני אמור להיות מסוגל לצרוב אותה בטלויזיה שלי, כי הרי זה אותו מודל.

אם לא תהיה לי ברירה, אני אנסה ליצור קשר עם מישהו מSamygo (תודה על הלינק!) בנסיון להבין אם יש סיכוי לתקן את השטות הזו בצורה לא רשמית.

יש פה מישהו עם הטלויזיה הזו, או עם דגם דומה? איך אתם מתמודדים עם הבעיות האלה?

hm32hm
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 892
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 54 פעמים

קליםת DTT בסמסונג אירופאית ו/או בריטית

שליחה #16 

יש התקדמות בהבנת השליטה על טיונר DTT והצגת התוכניות ב EPG לצורך הקלטה ?

jblook פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #17 

כן.
הבנתי שהטלויזיה שלי עם תוכנה אירופיאית, ושאין לי הרבה מה לעשות בנידון.
הבנתי גם שבמידה והייתי מצליח, שימוש בDTT המובנה לא הכי מוצלח, גם בגלל ממשק לא משוכלל כ"כ (אין אפשרות להקליט קצת אחרי/לפני תוכנית, לדוגמא), וגם בגלל DRM מובנה של הטלויזיה, שמכריחה פירמוט של המדיה עליה מקליטים לפורמט ייעודי שאי אפשר לקרוא עם כל מכשיר שהוא לא הטלויזיה הספציפית.
אז ירדתי מהעסק, ואני ממשיך לראות טלויזיה דרך הHTPC שלי.
אני רוצה לציין לטובה את החנות ממנה קניתי - מחסני חשמל בכפ"ס, שהציעו לי חודש אחרי הקנייה, ואחרי שזרקתי את הקרטונים, להחליף את הטלויזיה, וזאת בעקבות הפניות שלי אליהם אחרי שהיבואן המקביל (ב.ט.י אלקטרוניקה - יש להמנע מהם!) לא ידע/רצה לעזור לי.

הסיבה שנשארתי עם הטלויזיה היא שהתמונה שלה עדיין הכי טובה שראיתי.

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”