כתמים אדומים גדולים בתצוגה של המקרן

מקרנים קידמיים - Front Projector.
שלח תגובה
sbtgn1 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 321
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #1 

הסיפור הוא כזה אחרי 700 הלכה לי הנורה
הלכתי להחליף אותה ואחרי 10 שעות המקרן הפסיק לעבוד אבל כשהוא עבד אני שמתי לב שיש אזורים שבהם
על רקע לבן בצד אחד רואים אדום וצד אחר רואים לבן (כמו שצריך להיות) לתומי חשבתי שזה בגלל שהנורה חדשה
שהחזרת אותו שוב נאמר לי שהבלאנס לא טוב מה שגרם לנורה הראשונה לההרס מוקדם מן הצפוי והוחלף לי הבלאנס והוחלפה שוב הנורה ביקשתי ממנו גם שיסתכלו על הנושא של הכתמים האדומים
שהגעתי לקחת אותו וראיתי את התמונה אז בסרטים קצת קשה להבחין בזה כי התמונה זזה מהר ולא תמיד יש רקע לבן , אבל שביקשתי שישים לי תמונה סטטית (כמו שיש לי בדסקטופ) הוא הבחין באדמומיות הזאת
שמתחזקת ברגע שמקטינים את התמונה הוא מעבירים למצבים אחרים כמו THX שבדכ הייתי צופה
הוא אמר שיבדוק אם זה אולי לכלוך או משהו, ממה שראתי בפורומים הבנתי שזה יכול להיות הפולוריזר אבל ברוב המקרים התלוננו על צהוב או כחול , למישהו יש מושג איפה יכולה להיות הבעיה?

צריך לציין שאני בספק אם אנשים יצליחו לעלות על הבעיה בזמן סרט ואפילו בזמן תמונה אם הם לא יודעים לחפש את זה , למרות זאת אני די בטוח שזה לא היה ככה לפני כי הרגשתי מזה ברגע שהמקרן חזר בפעם הראשונה.
ולא יכלתי לצפות יותר במוד THX אלא במוד DYNAMIC

ice2k
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 960
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 86 פעמים

שליחה #2 

מה דעתך לרשום לנו את דגם המקרן ? :) לא כל המקרנים עובדים באותה צורה.

אם זה מקרן LCD כתם צבע יכול להיות גם כתם גדול של אבק (המון גרגרי אבק), תנסה להקטין את הזום עד הסוף ולבדוק בשני המצבים המקסימלים של הפוקוס וכשהמקרן משדר מסך חלק של אדום, כחול ואז ירוק. אבל שוב, בלי לדעת איזה מקרן אפשר רק לנחש.
DENON AVC-X4700H| Audiovector S3 Signature| Audiovector SC Signature | Audiovector Ki1| SVS SB3000

sbtgn1 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 321
נתן תודות: 1 פעם

שליחה #3 

ice2k כתב:מה דעתך לרשום לנו את דגם המקרן ? :) לא כל המקרנים עובדים באותה צורה.

אם זה מקרן LCD כתם צבע יכול להיות גם כתם גדול של אבק (המון גרגרי אבק), תנסה להקטין את הזום עד הסוף ולבדוק בשני המצבים המקסימלים של הפוקוס וכשהמקרן משדר מסך חלק של אדום, כחול ואז ירוק. אבל שוב, בלי לדעת איזה מקרן אפשר רק לנחש.
...
צודק. EPSON 8500UB
המקרן נוקה זה לא לכלוך
שמים לב לזה בעיקר על רקע לבן או תכלת כמו שמיים שנראה פתאום קצת סגלגל

ice2k
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 960
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 86 פעמים

שליחה #4 

השאלה היא כמובן אם באמת ניקו טוב ואין שום אבק על המסכים, המקטבים החיצוניים או המקטבים הפנימיים. גם אבק באחת העדשות או המראות בתעלת האור יכול להשפיע, יש הרבה מה לנקות ולא קל לבדוק שהכל באמת נקי.

בהנחה שאכן אין בעיה של אבק ומדובר בפולרייזרים (מקטבים) שנפגעו או חלילה אחד מהLCDים, תנסה לבודד את הצבע שגורם לכתם. יש שלושה מסכי LCD: אדום, כחול וירוק כשלכל אחד יש שניים עד שלושה מקטבים.
תציג ממחשב כל פעם את אחד משלושת הצבעים הללו ותערוך עליו בדיקה כולל משחק עם הזום והפוקוס. שים לב שזה חייב להיות כחול\אדום\ירוק טהורים ולא גוון אחר שמשלב בין המסכים והמקטבים שלהם (פולרייזרים). אפשר להשתמש בתוכנת הצגת צבעים יעודית כמו DPT או כל תוכנה אחרת לבדיקת מסכי LCD.
כדאי להוסיף לבדיקות כאלה שחור וגם לבן שמשלב את כל המסכים ותמיד יציג כל בעיה (לבן זה שילוב של כל הצבעים), אבל רק לשם התרשמות (אולי פחות רלוונטי במקרה שלך).
מה שכן, אני לא בטוח שבמקרן שלך יש מקטבים אורגנים שנוטים להישרף מהחום. אם הם לא אורגנים יש סיכוי די קטן שהם נפגעו.

אם תצליח לבודד את הצבע שגורם לבעיה תוכל להתמקד באזור המקרן שבין פיצול האור עד לאיחודו בפריזמה.
אם הכתם יופיע בכל אחד מצבעי היסוד המוזכרים (כחול,ירוק,אדום) אז כנראה הבעיה באחד משאר אזורי המקרן.

אני יודע שזה מתיש אבל ככה אני הייתי מתחיל לבדוק, מקווה שיעזור.
DENON AVC-X4700H| Audiovector S3 Signature| Audiovector SC Signature | Audiovector Ki1| SVS SB3000

extremeblizz
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 71
נתן תודות: 5 פעמים

שליחה #5 

I'm writing from an internet cafe so there's no hebrew, sorry in advance :)
This is a known problem with earlier 8500ub's, it was fixed via a firmware update- version 1.02.
I don't really know how to get the update, you should try epson israel they'll probably scold you for being from the states but maybe you can still get them to give you the firmware update.
Here's a link to a description of the problem and the later post which states that Epson has located and solved the problem:
http://www.projectorreviews.com/blog/20 ... nes-issue/
http://www.projectorreviews.com/blog/20 ... es-solved/
Enjoy!

שלח תגובה

חזור אל “מקרנים”