הייתה לי ההתלבטות אם לשייך את הפוסט הבא לפורום רב ערוצי או לפורום דו ערוצי ולבסוף החלטתי שמכיוון שלא מדובר על סטיראו קלאסי (סטיראו דו ערוצי old fashion, אלא מדובר בסטיראו דו ערוצי דרך פרוססור קולנוע עם כיול משובח). הפוסט יותר קשור לכאן. אם אני טועה אשמח והמנהלים יעבירו אותו לפורום הנכון
זה כבר שנים רבות שאני מוצא עצמי "נקרע" בין סטיראו דו ערוצי איכותי וקולנוע ביתי רב ערוצי משובח, שני התחומים אהובים עליי כאחד, ובשניהם השקעתי רבות עם זה מזמני/כספי וניסיון רב.
קשה מאוד עד בלתי אפשרי להגיע למצב בו אתה נהנה משני התחומים ומתקרב לאידיאל שלך בקופסא אחת, לכן האופציה שחשבתי בזמנו הייתה לקחת פרוססורים הייאנד בזמנם (כמו: LEXICON MC-1/DC2, SUNFIRE GRAND 2, THETA KASANOVA, CLASSE וכו'...) במיוחד כאילו שעמדו בתקציב היד 2, בכדי לקבל מענה איכותי בשני התחומים.
אמנם ואם כל הכבוד לפרוססורים, הסטיראו היה נשמע מצויין אבל לצערי זה עדיין לא התקרב לפרה איכותי ולמגבר תואם שיעבדו בסינרגיה טובה, כמו ציוד אחר סטיראו שהיה לי.
אני כאדם נשוי עם משפחה, כאשר אני מכלכל בעיקר את ביתי עם משכורת צנועה קשה לעמוד ולחבוק ידיים עם התחביב היקר שלנו, לכן מאז ומתמיד הרגשתי שיש פשרה או לכיוון הקולנוע או לכיוון הסטיראו...
לכן השוק של היד 2 וכמובן שוק ה-trade (מאז ומתמיד היה החלופה הכי טובה עבורי)...
"חדש" עבורי היה out of the question...במיוחד עם סכומים של כמה 10Ks...
ומפה החלה ההתנסות עם מוצרים והחלפות רבות שביצעתי והיה לי חלק בהם...במטרה לקבל במינימום (יחסית) השקעה ומקסימום ביצועים עבור הכיס שלי...כל זאת ביד רמה ועם הרבה מחשבה לפני..
היו אצלי ציוד רב ומאוד איכותי...כאשר הגעתי לאידיאל בסטריאו (עם CD AMR 777, + מגבר מנורות איכותי של mystere 21, + כבלים איכותים של audioquest SKY ו-סופרנובה של VDH עם רמקולים טובים...הרגשתי נחלה מסויימת הסטיראו נשמע טוב מאוד והרמה מעל תהיה עניין של עלות שלי לפחות היא בגדר פנטזיה...
אמנם ה-mystere כמו שהיה אטרקטיבי בסטיראו בקולנוע לא עמד בד בבד עם ההגברה שהייתה לי בזמנו...וכמובן הרמקולים (avance dana 980) התחלתי להרגיש את מגבלותיייהם, כאשר חוברו ל-mystere ובקולנוע כאשר ה-mtstetre "דחף" אותם לצערי לא הצלחתי להוציא את מירב התדרים הנמוכים שלהם ואיפה שהוא בתחום העליון היה חסר לי ספייס...ובמה.
לכן החלטתי לשחרר את הציוד ולהתמקד ברמקולים, עם תקציב של 20K ביד 2...
שמעתי רבות עד שהצלחתי לשכנע את מכרי הטוב (שהיה חם על זוג ווילסונים איכותיים), לשחרר לי את ה-801 של B&W...שבהחלט עשה בית ספר למה שהיה לי קודם...אז נותרי ללא הגברה + קדם איכותי למוזיקה וללא מקור...אך עם רמקולים מעולים והגברהת קולנוע...התחלתי שוב במסעות אך אני משפר את הסטיראו עם תקציב סופר מוגבל ואיפה אני יכול להתפשר...
מאז ומתמיד, עם כל ציוד קולנוע שהיה לי, הושבתי עצמי כמה שעות, ימים ושבועות במטרה להוציא את המקסימום שלהם בעיקר במוזיקה...קולנוע בדר"כ היה משובח...זאת מתוך מחשבה שאין מה לעשות אני לא הולך לקפוץ מעל הפופיק ולהכניס עצמי להוצאות שלא אוכל לעמוד בהם במיוחד כאשר אני איש משפחה...כאשר הייתי רווק, אז תמיד המחשבה הייתה, "נו חיים רק פעם אחת"...
אחרי ששיגעתי אותכם..מה שבעצם אני רוצה לומר...שכאדם שמאזין ומוקיר סטיראו old fashion...קשה לי למצא עצמי לשמוע בפרוססור (אני יודע שזה נשמע קטנוני
יצא לי ביום חמישי, לשמוע קצת סשנים מהסימנרים הטובים והוותיקים של הפורום הכתום...ואמרתי לעצמי שה-audyssey עשה כזו עבודה טובה בקולנוע...אולי גם במוזיקה הוא יישפר פלאים...
ואכן התבדתי..
לאינטגרה משום מה אין DIRECT עם אודיסיי...והאופציה היחידה היא mode STEREO ששומר על ערכי ה-timber matching והכיול של אודיסיי, כולל קרוסים והשהיות...אני חייב לומר שמצב זה נשמע לפחות לאוזניי עדיף בהרבה
הרזולוציה לחלוטין השתנתה ואני חשב ביותר details הבמה מפוקסת הרבה יותר, הסינרגיה של ה-801 בחלל פשוט יוצאת מגדר הרגיל, כאשר ב-mode DIRECT מרגגישים את גודלם הפיזי בחלל אצלי, אמנם זה נשמע טוב אבל עדיין יש איזו תחושה של "אילוץ"...עם הכיול ב-mode STEREO 2.1 התוצאה נשמעת לי אודיופילית מתמיד...
כמובן שהתוצאה היא טובה, מפורטת, בריאה עשירה ומלאה...אבל קדם מנורות איכותי באמת כמובן היה שידוח פנומנאלי עוד יותר...אבל יש גבול ופה אני שם את הקצה שלי בעניין...והתוצאה היא תענוג לאוזניי...
עוד אחד מהמעלות הכ"כ משובחות שקיימות ב-audyssey 32XT...
להבדיל וסליחה שוב שאני משווה לפיוניר, פשוט עם ה-81 היה לי הרבה הרבה הרבה זמן להשתעשע איתו, ראשית מצב ה-DIRECT ב-81 היה דיי מזוויע, צווחני ברמות, יבש וחסר נפח של mid...
עם מצב כיול אוטומטי...כבר עדיף לחזור למצב ה-DIRECT, ולכן הרגשתי שמשהו לא בסדר בצורת ההתנהלות הזו, והושבתי עצמי במשך ימים עד שבועות בלנסות לוציא את המיטב בסטיראו ובמוזיקה, אמנם הצלחתי באיזו צורה, ויצרתי mode למוזיקה ו-mode עבור קולנוע...(בעזרת ה-memories), סה"כ זה היה נשמע מצויין, במיוחד כאשר השוואתי לכמה קדמי הייאנד כמו KRELL, RADFORD...ועדיין התוצאה בפיוניר עם כיול אינטסיבי וירידה לדקויות הייתה לי עדיפה לאוזניי...אך חרב לי שכדאי להגיע לתוצאה טובה, אני צריך לעבור מסכת "עינויים, משהו שם לא היה ניראה לי טבעי ונכון, ובהשוואה לאינטגרה גם plug n play וגם עם כיול, העדיפות היא חד משמעית עם האינטגרה...במיוחד האינטגרה עם כיול audyssey...
מעניין לדעת, מי נהנה ומי "חי" בשלמות (כמובן עם פשרה מסויימת) עם שני העולמות, כאשר הסטיראו עובר כיול...ולא במצב DIRECT...?
סליחה על האורך בשעות בוקר אילו...