כמה זיכרון צריך HTPC בשביל לנגן סרטי HD 1080i ?
יש לי פנטיום 4 2GHZ , התלבטתי בין 512 ל ג'יגה זיכרון.
כמה באמת צריך בשביל הקרנת סרט באיכות נורמאלית ?
יש לי במסך HDMI , האם זה משנה אם אני מחבר DVI דרך כרטיס בעל יציאה כגון geforce5200 או 6600GT לעומת חיבור VGA מכרטיס יעודי כמו MyHD...
(ה 6600 נמצא במחשב עבודה שלי , אני רוצה להשתמש בכרטיס הישן בשביל HTPC 0 ב5200 או לרכוש כרטיס מתאים , אבל לא ביותר מידי כסף...)
יש לי במסך HDMI , האם זה משנה אם אני מחבר DVI דרך כרטיס בעל יציאה כגון geforce5200 או 6600GT לעומת חיבור VGA מכרטיס יעודי כמו MyHD...
(ה 6600 נמצא במחשב עבודה שלי , אני רוצה להשתמש בכרטיס הישן בשביל HTPC 0 ב5200 או לרכוש כרטיס מתאים , אבל לא ביותר מידי כסף...)
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 35089
- נתן תודות: 175 פעמים
- קיבל תודות: 650 פעמים
זיכרון - עדיף ג'יגה אבל אתה יכול לבדוק איך העסק עובד גם עם 512 ומקסימום להוסיף אח"כ.alophind כתב:יש לי פנטיום 4 2GHZ , התלבטתי בין 512 ל ג'יגה זיכרון.
(ה 6600 נמצא במחשב עבודה שלי , אני רוצה להשתמש בכרטיס הישן בשביל HTPC 0 ב5200 או לרכוש כרטיס מתאים , אבל לא ביותר מידי כסף...)...
5200 לדעתי לא יסחוב לך טוב, אז או שתחליף את הכרטיסים בשני המחשבים או שתקנה MYHD או שתקנה 6600 (לסרטים בלבד לא חובה GT) תלוי מה זה "לא יותר מדי כסף".
DVI ו-VGA מהמחשב יתנו לך פחות או יותר את אותה איכות, כבלים של DVI יקרים הרבה יותר.
ב EBAY הכבל דיי זול , והאם האיכות אותו דבר או ששונה ?guyezra כתב:זיכרון - עדיף ג'יגה אבל אתה יכול לבדוק איך העסק עובד גם עם 512 ומקסימום להוסיף אח"כ.alophind כתב:יש לי פנטיום 4 2GHZ , התלבטתי בין 512 ל ג'יגה זיכרון.
(ה 6600 נמצא במחשב עבודה שלי , אני רוצה להשתמש בכרטיס הישן בשביל HTPC 0 ב5200 או לרכוש כרטיס מתאים , אבל לא ביותר מידי כסף...)...
5200 לדעתי לא יסחוב לך טוב, אז או שתחליף את הכרטיסים בשני המחשבים או שתקנה MYHD או שתקנה 6600 (לסרטים בלבד לא חובה GT) תלוי מה זה "לא יותר מדי כסף".
DVI ו-VGA מהמחשב יתנו לך פחות או יותר את אותה איכות, כבלים של DVI יקרים הרבה יותר....
לא ידעתי שיציאת VGA יכולה לתת HD... (היא הרי אנלוגית.. לא ?!)
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 35089
- נתן תודות: 175 פעמים
- קיבל תודות: 650 פעמים
אנלוגי לא יכול להוציא HD...?alophind כתב: ב EBAY הכבל דיי זול , והאם האיכות אותו דבר או ששונה ?
לא ידעתי שיציאת VGA יכולה לתת HD... (היא הרי אנלוגית.. לא ?!)...
יש לך מיגבלה על הרזולוציה במחשב למעט המגבלה של המסך או הכרטיס?
אם המרחק מהמחשב לתצוגה גדול, תקנה כבל VGA מסוכך ואתה מסודר.
האיכות בערך אותו הדבר (בערך=אחד מהם אולי מעט יותר טוב, לא ברור איזה ועוד יותר לא ברור אם אפשר להבחין בהבדלים בעין)
- udif
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2080
- נתן תודות: 16 פעמים
- קיבל תודות: 78 פעמים
VGA זה חיבור אנלוגי עם 3 סיגנלים לצבע, 2 סיגנלים לסנכרון אופקי ואנכי, וחיבור אדמה.alophind כתב:אז מה ההבדל בין חיבור VGA לחיבור HDMI ?
ועד כמה רחוק אני יכול להעביר כבל בלי לפגוע באיכות ? (אולי אני יכול לחסוך קדיחה בקיר)
תודה....
אין שום סיבה שהוא לא יעביר HD, באופן אנלוגי כמובן. כל מסך מחשב ברזולוציה של 1024x768 ומעלה זה בעצם HD.
השאלה צריכה להיות "מה ההבדל בין DVI ל- HDMI".
מחבר ה-HDMI זה בסה"כ DVI + ערוץ קול + הצפנת HDCP ע"ג אות הוידאו הדיגיטלי ול זה על קונקטור חדש שנראה אחרת מה- DVI.
ל-DVI עצמו יש 3 גרסאות, דיגיטלי, אנלוגי ודיגיטלי+אנלוגי. לקונקטור יש שגמים שמונעים הכנסה של DVI דיגיטלי לשקע DVI אנלוגי ולהיפך (הגרסה של דיגיטלי+אנלוגי תואמת להכל).
באופן מעשי, רק מסך עם מחבר HDMI יבטיח לך שתוכל לראותאת כל מקורות ה- HD, כי החברות יוציאו דיסקים רק כאשר יוכלו לנגן אותם רק דרך תקן מוגן.