Quickmill 0835 - תמונות סרטון ועוד

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
שלח תגובה
dgent פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2221
נתן תודות: 158 פעמים
קיבל תודות: 124 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם,
כמובטח , קצת תמונות וסרטון קצרצר על המכונה שלא מוכרת כ"כ בישראל...
ראשית , לפני הכל חשוב להדגיש שאני לא צלם או בריסטה מקצוען לכן אנא סלחו לי על איכות הצילום (או הקפה).אך עשיתי את המיטב ואם יש שאלות בקשות נוספות הרגישו חופשי.

קצת מילים על המכונה מההתנסות שלי (לאחר שימוש קצר של פחות משבוע).
לצערי , אין לי מכונות אחרות שאני יכול להשוות את המכונה , חוץ ממכונת קפה שעבדתי איתה לפני שנים רבות בבית קפה בבית ציוני אמריקה בת"א :mrgreen:
ולענייננו ,המכונה מלפנים.

תמונה

Uploaded with ImageShack.us

ו
תמונה

מצד ימין מיכל המים , ומצד שמאל המטחנה , מלפנים יש טיימר שניתן לכוון (1-9 , אני לא בטוח שאלו שניות מדודות אבל שטויות) , לצערי , לא גיליתי עד עכשיו דרך לטחון ללא הטיימר :? .

צד שמאל, המטחנה אשר ניתן לכוון לפי דרגות חיתוך, אגב בניגוד למכונות "יקרות" יותר מאותה סדרה , מיכל הקפה לא צמוד למכונה עצמה ולכן פולי הקפה לא מתחממים בגלל הקרבה לבסיס המכונה.
תמונה

משום מה בחיתוך דק לא יוצאים לי יותר מדי מים (ניסיתי להדק יותר\פחות חזק...) אגב, בעיית הטיימר, בסרטון בכוונה יש קצת יותר מדי קפה טחון אשר נטחן על ידי הפעלת המטחנה פעמיים).
אני יודע שהקפה רץ קצת מהר מדי , אשמח לקבל המלצות לשיפור העניין אף על פי שהארומה יצאה לא רע בסרטון.
צדה הימני של המכונה
תמונה

וכשהמיכל בחוץ
תמונה

לא חושב שיש פה מה להרחיב יותר מדי :$.

עקב השעה המאוחרת, סיכום קצרצר של בעיות\יתרונות של המכונה :)
1. הפעלה מהירה ביותר , לאחר דקה וחצי של הדלקת המכונה ניתן להכין את הקפה!.
2. מגיעה עם מטחנה איכותית שיחסית לא מגיישת (לדעתי כמובן) אך חובת השימוש בטיימר מקלקלת.
3. המקציף מתחיל לאט ולוקח לו שלושה פמפומים להתחיל לתת לחץ כמו שצריך (אולי זה אמור להיות במכונות "פשוטות" יחסית? ) , כמו כן , לא ניתן להקציף ולהכין את הקפה כמובן באותו הזמן והמקציף חייב להיות מקופל בעת הכנת הקפה ,כנראה בגלל דרך הפעולה של המכונה, ניתן לראות גם שלפני ההקצפה כשאני מוציא אותו נוזלים מים לפני הפעלתו...

ולסרט , שוב , ההקצפה,הקפה וכ'ו לא קרובים להיות מושלמים אבל זה היה הצילום הכי טוב (מבחינת תאורה...) , מקווה שלא טחנתי יותר מדי "תרתי משמע" ואשמח שוב להערות הארות וכ'ו.

נ.ב. קיבלתי בתוך מיכל המים גומיה , יש סיכוי שזאת גומיה רזרבית? אם כן לאן? (החנות סגורה במשך הסו"ש...).
נ.ב. 2 , בגללכם חסכתי על מערכת הקולנוע על מנת לקנות את המכונה הזאת! שרשור המערכת עוד כמה ימים :D .
נ.ב. 3 , הציפורניים נקצצו לאחר הסרט (Y)
נערך לאחרונה על ידי dgent ב 05/06/2011 3:03, נערך פעם 1 בסך הכל.

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #2 

הקפה נראה לא משהו בעדינות...
נראה שאתה מעמיס יותר מידי קפה. ומהדק באויר? פחות קפה, טחינה דקה יותר, הידוק על השיש לחץ 15 קילו. תן למכונה לדלוק עשר דקות לפחות, אמנם זה תרמובלוק אבל צריך להמתין יותר כדי שלא תקבל קפה חמוץ ועם טעם לואי. אגב מה זו המכונה שמאחור?
what's next?

dgent פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

hosq כתב:הקפה נראה לא משהו בעדינות...
נראה שאתה מעמיס יותר מידי קפה. ומהדק באויר? פחות קפה, טחינה דקה יותר, הידוק על השיש לחץ 15 קילו. תן למכונה לדלוק עשר דקות לפחות, אמנם זה תרמובלוק אבל צריך להמתין יותר כדי שלא תקבל קפה חמוץ ועם טעם לואי. אגב מה זו המכונה שמאחור?
...
עצוב שעכשיו הבנתי מהזה טרמובלוק (לאחר שנאמר לי בשרשור הקודם להתרחק ... מקווה שלא משמעותי (גם ככה לא היו לי אופציות אחרות ומאוחר מדי כרגע:) , למרות שמה כ"כ בעייתי במכונה מסוג זה? השליטה בטמפרטורה? .
לגבי ההידוק נלקח לתשומת לבי למרות שבד"כ ההידוק על המשטח ( אני חושב )אני מאשים את הצילום ... (גם נאצלתי להחזיק את קנקן החלב ביד אחת חלק מהזמן...).
לגבי חומץ לא קיבלתי עד עכשיו קפה חמוץ (אולי קצת מר אבל לא חמוץ), מבטיח לבדוק שוב מחר ואפילו לפרסם עוד סרטון (משופר בתקווה) .
מאחורה זאת מכונת קפסולות שתעלם מחרתיים מבית tchibo (רשת חנויות קפה מקומית) :

http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 66#1410666 :idea

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #4 

קודם כל - תתחדש :)

הזרימה מאוד מאוד מהירה, וזה מראה על טחינה גסה מדי. לדעתי כמות הקפה בסדר.

1. טחן משמעותית דק יותר
2. אחרי שהקפה בסלסה, אל תדפוק עם טמפר אלא פשוט ישר עם גב של סכין
3. לא ראינו דחיסה, אבל אני מניח שאתה דוחס נכון. בכל אופן - דחס חזק יחסית, ובאופן שתוכל לחזור עליו בכל פעם
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #5 

זה נשמע לי גם תרמובלוק. שומעים את המשאבה מפמפת תוך כדי הקצפה או שנדמה לי?
הזליגה אכן מהירה - תחפש קפה קלוי טרי במשקל של צ'יבו ולא את זה מהשקיות (בדרך כלל ישן)
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

dgent פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

אכן תרמובלוק כמו שזה נראה:)
תמונה
, האישה לא מוכנה לחכות יותר מדי זמן לקפה כשהיא רוצה לשתות בבוקר וזה מה שהלך בחנות בתקציב שלנו . לגבי ההקצפה ,מפמפמת אבל האמת שדווקא עם ההקצפה אין לי בעיות . בהכנת הקפה , או שזה מהיר מדי או שזה לא זז (את כל הדרגות בדרך לחיתוך דק. ) , יכול להיות שהקפה משחק פה עניין , מחר אקנה קפה טרי ונראה מה ההבדל.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה #7 

תגיד, המוכר שם היה יהודי? חשבתי שרק בארץ מסובבים את העולם ככה שתרמובלוק יוצא יותר טוב מסילביה....
חוצמזה, אתה רגיל למכונות יותר רציניות. תן לך ולמכונה זמן כי היא יחסית פשוטה. אין בקרת לחץ וטמפרטורה וייקח לך יותר זמן להוציא קפה טוב.
קפה טרי וטוב יעזור תמיד.

dgent פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

דבוטאנט כתב:תגיד, המוכר שם היה יהודי? חשבתי שרק בארץ מסובבים את העולם ככה שתרמובלוק יוצא יותר טוב מסילביה....
חוצמזה, אתה רגיל למכונות יותר רציניות. תן לך ולמכונה זמן כי היא יחסית פשוטה. אין בקרת לחץ וטמפרטורה וייקח לך יותר זמן להוציא קפה טוב.
קפה טרי וטוב יעזור תמיד.
...
חחח הצחקת אותי :D , כמו שרשמתי דווקא עם המוכר שממנו קניתי את המכונה לא העלנו את עניין הסילביה , מה כן , המכונות האחרות שהיו ברשותו היו ECM שהתחילו מ -1000 יורו (שנראו מצוין אבל עדיין קצת מעבר לתקציב:) .

dgent פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

אגב. יש לי שתי מסננות אחת עם טבעת חורים יותר קטנה ,מה ההבדל בין השתיים בדיוק (האם זה באמת רק גודל המנה?).

יוסיסופר
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2220
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 193 פעמים

שליחה #10 

שלום ותתחדש.
תהנה מהמכונה,ואל תתייחס למושג טרמובלוק,יש בשוק מספיק מכונות עם טרמובלוק שעובדות מצויין.
רק מדבר אחד תזהר,מאבנית,אוייב מספר אחד למכונות קפה בכלל,ולתרמובלוק בפרט.
תהנה.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה #11 

השמאלית למנה בודדת והימנית לכפולה.

dgent פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

יוסיסופר כתב:שלום ותתחדש.
תהנה מהמכונה,ואל תתייחס למושג טרמובלוק,יש בשוק מספיק מכונות עם טרמובלוק שעובדות מצויין.
רק מדבר אחד תזהר,מאבנית,אוייב מספר אחד למכונות קפה בכלל,ולתרמובלוק בפרט.
תהנה.
...

קוד: בחירת הכל

תודה על העידוד , זה בסדר , חסר לה שהיא לא תתקתק עניינים בעיקר בגלל ש (אני מפחד לרשום באותיות גדולות מדי) 
[size=59]היא עולה קצת יותר מהסילביה (אבל יש לי פה 2 ב 1...).[/size]
לגבי האבנית  לפי בדיקה , למים בעירי אין יותר מדי גורמים שאמורים לגרום לבעיות אבנית.. ובכל זאת , מה הדרכים לבדוק במכונה עצמה שאין בעיות (ואחרי כמה זמן..?).

[quote="דבוטאנט"]השמאלית למנה בודדת והימנית לכפולה.[/quote]
כמו שחשבתי , תודה :)[

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #13 

הדרך הבטוחה היא לחכות למגוון בעיות שיגיעו
מכונה במחיר כזה - רצוי לארגן מרכך מים. הוא יחסוך את עצמו עם התיקון הראשון ש(לא) תאלץ לעשות.
מדד לא רע לכמות אבנית - הקומקום החשמלי.
what's next?

gedkoz
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1405
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #14 

אני בטוח שתוחל לשפר את רמת הקפה שלך....מה שהיתי ממליץ --זה חיבור של פילטר איבר לצינור שבמיכל מים.... זה יעזור לאיכות המים ותקינות המכונה לעתיד...וכמובן שימוש בבריטה גם חשוב ביותר...בהצלחה

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”