החלטתי לערוך ניסוי פשוט.
שמתי קערת איסוף וביצעתי תרגולת רגילה - קולינג פלאש, הכנת קפה ושטיפת הידית.
ידעתי שמי שמחשב לפי 30 מ"ל פלוס קצת לכוס טועה בגדול, אבל לא ידעתי עד כמה.
הנה התוצאות:
פלאש: 320 מ"ל
כוס קפה: 30 מ"ל
שטיפת הידית: כ-200 מ"ל.
אתם קולטים - יותר מחצי ליטר מים בשביל כוס קפה (אני מזניח את הקיטור להקצפה, גם כאשר זה הפוך זה זניח לגמרי).
אז מתי צריך לרענן את המרכך?
אני שותה לפחות 3 כוסות סינגל ביום. אשתי עוד 1-2. בסופש ולפעמים באמצע השבוע יש אורחים.
בוא נגיד, 35-40 כוסות בשבוע, אז למען הפשטות 150 בחודש. בוא נגיד שכ-10% מהכוסות (אורחים, שתיה בצוותא) חולקות את אותו פלאש ואותה שטיפה. נוריד ל-135 בחודש.
135 כפול 550 = 74.25 ליטר.
מרכך 8 ליטר בתנאי קשיות המים בארץ צריך לרענן כל 500 ליטר.
מכאן שצריך לרענן כל 6.7 חודשים. דהיינו - מי שמקפיד לרענן כל חצי שנה (רבים נוהגים כך) צודק, בהנחה שהרגלי השתיה שלו דומים לשלי. אני מרענן כל 3 חודשים, משמע אני באובר-קיל.
מצד שני - יש אנשים ששמעו מהחנות שמספיק לרענן כל שנה את המרכך.
זהירות!! אתם עלולים לסבול מאבנית.
אני ממליץ לכל אחד לבצע את הפעולה הפשוטה של המדידה והחישוב, ולבסס לעצמו הרגלי רענון מרכך בהתאם. פשוט וקל.
כמה מים אנחנו באמת שופכים להכנת כוס קפה ביתית (ומתי לרענן את המרכך)?
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
באמת מעניין...
אצלי הקולינג פלאש לא חוצה את ה 250 מיליטר (גג כוס תה מלאה) בגלל שהמכונה מכוילת ל 0.9 באר.
לגבי הרענון אתה צודק וברענון האחרון שביצעתי ראיתי לפי הסטיקים שלמרות שעברו 3 חודשים עדיין המים רכים מאוד.
תודה
אצלי הקולינג פלאש לא חוצה את ה 250 מיליטר (גג כוס תה מלאה) בגלל שהמכונה מכוילת ל 0.9 באר.
לגבי הרענון אתה צודק וברענון האחרון שביצעתי ראיתי לפי הסטיקים שלמרות שעברו 3 חודשים עדיין המים רכים מאוד.
תודה
-
joncafe
- גורו קפה

- תגובות: 2335
- נתן תודות: 124 פעמים
- קיבל תודות: 102 פעמים
אצלי המכונה מכויילת גבוה יותר (1.0-1.2 באר זה הטווח של הפרסוסטאט שלי).
חוץ מזה גם פרמטרים פיזיים של מחליף החום - נפחו, שטח המגע עם המים בדוד, מפלס המים בדוד - כל אלו משפיעים על אורך הפלאש הנדרש, וכמובן - הטמפרטורה הסופית שאליה אתה רוצה לרדת.
חוץ מזה גם פרמטרים פיזיים של מחליף החום - נפחו, שטח המגע עם המים בדוד, מפלס המים בדוד - כל אלו משפיעים על אורך הפלאש הנדרש, וכמובן - הטמפרטורה הסופית שאליה אתה רוצה לרדת.
Everything should be made as simple as possible, but not simpler
בדיקה יפה.
אצלי זה היה יותר קריטי מכיוון שהמרכך מיוועד ל100 ליטר, ובבדיקה שלי יצא 100-150 מ״ל קולינג פלאש וכמות דומה לניקוי אחר-כך. כמובן שהחישוב הוא פר כוס אם מכינים כוס אחת בלבד כל פעם. הקולינג פלאש מתקצר מהותית לכוס שנייה והלאה.
בכל אופן גיליתי שרענון חודשי זה מעל ומעבר עבור המרכך שלי, אבל משתדל להקפיד על זה.
אצלי זה היה יותר קריטי מכיוון שהמרכך מיוועד ל100 ליטר, ובבדיקה שלי יצא 100-150 מ״ל קולינג פלאש וכמות דומה לניקוי אחר-כך. כמובן שהחישוב הוא פר כוס אם מכינים כוס אחת בלבד כל פעם. הקולינג פלאש מתקצר מהותית לכוס שנייה והלאה.
בכל אופן גיליתי שרענון חודשי זה מעל ומעבר עבור המרכך שלי, אבל משתדל להקפיד על זה.