דילמה בבחירת הטלביזיה הבאה-שיטת הHDTV המוממלצת לי
שלום, אני על סף רכישת טלוזיה חדשה, כשהסיבה העיקרית להחלפת הטלביזיה היא מעבר ל9:16. השימוש העיקרי של הטלוזיה צפוי להיות משחקים דרך 360 שתומכת רק ב720p ו1080i למשחקים. בנוסף בעתיד יתכן תוסף HDDVD ל360 שעשוי לתמוך ב1080p. אני תוהה איזה טלוזיה כדאי לי לרכוש (או האם כדאי לרכוש טלוזיה בזמן הקרוב עם ההיצע הנוכחי) והתמקדות קצת נוספת, בהנחה שאני רוכש טלוזיה שתומכת ב1080p (תמיכה מלאה כמובן) כיצד 1080i או 720p יראו עליה?
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78931
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
1080i יראה מדהים עליה. 720P יראה פחות טוב, אבל עדיין טוב ממה שאתה רגיל.
אם אתה בעיקר משתמש במשחקים, אז יש מסכים לא רעים ולא נורא יקרים שהם 1080i (כלומר, הרזולוציה שלהם 1080P אבל הם לא מקבלים את האות הזה בכניסה). מסכים כאלה בגודל 32" הם לא יקרים באופן מטורף, במיוחד של חברות כמו PIXXEL או PRIMEVIEW.
אם אתה בעיקר משתמש במשחקים, אז יש מסכים לא רעים ולא נורא יקרים שהם 1080i (כלומר, הרזולוציה שלהם 1080P אבל הם לא מקבלים את האות הזה בכניסה). מסכים כאלה בגודל 32" הם לא יקרים באופן מטורף, במיוחד של חברות כמו PIXXEL או PRIMEVIEW.
אם כך אתה טוען ש1080i נראה טוב יותר מ720p? האם יש טלוזיות 1080p סבירות כיום? (אני מניח שהטלוזיה תחיה למשך זמן מספיק רב שבו 1080p יהיה יחסית נפוץ, למרות שאורכי החיים של היום זה לא הטלזויות של פעם שהיית מחזיק 20 שנה)
בנוסף הטלביזה הנוכחית שלי היא "34, לכן הייתי רוצה להתקדם ל"37 (גם הסלון די גדול)
החברות הפחות ידעות האלה שוות את הכסף? אני יודע שבפועל יש מס' בודד של מפעלים שמייצר את רוב הטלוזיות ומשווקת לכל אחד תחת שם שונה, אבל עדיין יש משהו בקניה משם קצת יותר מוכר
בנוסף הטלביזה הנוכחית שלי היא "34, לכן הייתי רוצה להתקדם ל"37 (גם הסלון די גדול)
החברות הפחות ידעות האלה שוות את הכסף? אני יודע שבפועל יש מס' בודד של מפעלים שמייצר את רוב הטלוזיות ומשווקת לכל אחד תחת שם שונה, אבל עדיין יש משהו בקניה משם קצת יותר מוכר
אממ אני איכשהו עדיין סגור על lcd בכל הנוגע לדור הבא בקונסולות.
כמובן שיהיו מריחות בגלל הזמן תגובה הנמוך אבל מנגד בעיית הצריבה בפלאזמות יותר כואבת.
זה לא נסיון הפחדה אלא להיות ראיילי ושתהייה מודע לכל הדברים.
אתה מודע לכך שבמשחקים יש בארים קטנים\בנוניים בתחתית המסך, עם נתוני חיים, תחמושת ועוד... לרוב הם די שקופים... במידה והחברות המשחקים יתחשבו בבעלי הפלאזמה.
בכל מקרה... עם הזמן יכול להצרב תמסך, אבל תלוי כמה שעות ביום אתה משחק וכאלה.
בכל מקרה בנוגע למשחקים אני הייתי מעדיף לשחק על lcd בגלל הפחד שלי מצריבה בגלל עניין הבארים בתחתית המסך...
וגם בגלל שאני גיימר שמסוגל לשחק 3 שעות או אפילו 4, ואני לא ידוע מה איתם.
אשמח לדעת מה שאר החבר'ה שמבינים יותר ממני חושבים בנוגע לעניין...
מה שכן מסך שהוא hd 1080i הוא גם מסך 1080p, זה לא מסכים שונים עם תמיכה שונה,
אלא שיטת שידור שונה, כנראה מה שהxbox מייצא והמשחקים הם יהיו 1080p.
כמובן שיהיו מריחות בגלל הזמן תגובה הנמוך אבל מנגד בעיית הצריבה בפלאזמות יותר כואבת.
זה לא נסיון הפחדה אלא להיות ראיילי ושתהייה מודע לכל הדברים.
אתה מודע לכך שבמשחקים יש בארים קטנים\בנוניים בתחתית המסך, עם נתוני חיים, תחמושת ועוד... לרוב הם די שקופים... במידה והחברות המשחקים יתחשבו בבעלי הפלאזמה.
בכל מקרה... עם הזמן יכול להצרב תמסך, אבל תלוי כמה שעות ביום אתה משחק וכאלה.
בכל מקרה בנוגע למשחקים אני הייתי מעדיף לשחק על lcd בגלל הפחד שלי מצריבה בגלל עניין הבארים בתחתית המסך...
וגם בגלל שאני גיימר שמסוגל לשחק 3 שעות או אפילו 4, ואני לא ידוע מה איתם.
אשמח לדעת מה שאר החבר'ה שמבינים יותר ממני חושבים בנוגע לעניין...
מה שכן מסך שהוא hd 1080i הוא גם מסך 1080p, זה לא מסכים שונים עם תמיכה שונה,
אלא שיטת שידור שונה, כנראה מה שהxbox מייצא והמשחקים הם יהיו 1080p.
אני מניח שהתגובה מתייחסת למצב נתון שבו מדובר במסך FULL HD. השאלה היותר מעניינת לטעמי זה האם עדיף לקנות היום מסך מדבקה כזה משיקולי תקציב, או ללכת על מסך רגיל מחברה ידועה במחיר דומה. הלא יש עוד כמה פרמטרים "שוליים" שעלולים להשפיע קצת יותר על איכות התמונה מלבד הרזולוציה, כגון CR, BLACK LEVEL, RESPONSE TIME, UNIFORMITY, VIEWING ANGLE, GAMUT, IMAGE PROCESSING. ובטח עוד כמה ששכחתי.oferlaor כתב:1080i יראה מדהים עליה. 720P יראה פחות טוב, אבל עדיין טוב ממה שאתה רגיל....
אתה מוכן להרחיב על השורה הזו?tevel3 כתב: מה שכן מסך שהוא hd 1080i הוא גם מסך 1080p, זה לא מסכים שונים עם תמיכה שונה,
אלא שיטת שידור שונה, כנראה מה שהxbox מייצא והמשחקים הם יהיו 1080p....
ה360 מוציא לכל היותר 1080i, בעתיד תוסף הHDDVD שלו יוציא 1080p. זו מרכז הדילמה שלי, טלוזיה 720p (שזה מה שנפוץ היום והמחיר טוב) או לחכות ל1080i/p
טכנולוגייוית התצוגה מתקדמות כל הזמן ובאופן מואץ מאוד בשנים האחרונות (לאחר קיפאון יחסי בתום עידן ה CRT). בעוד שנתיים יהיו מוצרים טובים יותר משמעותית בוודאות. מוצרים באיכות דומה לאיכות הטובה ביותר שאתה יכול לקנות היום יעלו פחות באופן משמעותי. זה בוודאי ימשיך ליהיות נכון עוד לא מעט שנים ולכן עליך להחליט עד כמה אתה רוצה לדחות סיפוקים כדי לקבל משהו טוב יותר בעתיד, ועד כמה המצב הנוכחי מספק אותך. על השאלה הזו רק אתה יכול לענות לעצמך.
ספציפית לגבי רזולוציה, כפי שצייניתי היא פרמטר חשוב באיכות תמונה אבל בהחלט לא היחיד; כמו כן התרומה השולית שלה לאיכות התמונה קטנה ככל שיחס מרחק ממסך : רוחב מסך עולה, ואת זה לא ציינת כאן בשירשור.
ספציפית לגבי רזולוציה, כפי שצייניתי היא פרמטר חשוב באיכות תמונה אבל בהחלט לא היחיד; כמו כן התרומה השולית שלה לאיכות התמונה קטנה ככל שיחס מרחק ממסך : רוחב מסך עולה, ואת זה לא ציינת כאן בשירשור.
נכון שתמיד יש התקדמות, אבל כרגע אני לא צופה את תקן הFull HD מתחלף למשהו אחר
ובלדחות אני מתכוון בחודשים בודדים, לא שנים...
כרגע הטלוזיה במרחק 2.5-3.5 מטר, אם עוברים למסך דק שתלוי על קיר המרחק גדל בכחצי מטר נוספים. אני מתכנן על "37 אבל זה לא משהו שחקוק בסלע
בחרתי ברזולוציה כפרמטר הראשי כי אני מאמין שהוא החשוב ביותר וגם הוא פחות או יותר הפילוג הראשוני ביותר בבחירת טלוזיה. בנוסף, שאר הפרמטרים לא מושפעים מהאות
כל השאר זה רק שיפורים מינוריים יחסית
ובלדחות אני מתכוון בחודשים בודדים, לא שנים...
כרגע הטלוזיה במרחק 2.5-3.5 מטר, אם עוברים למסך דק שתלוי על קיר המרחק גדל בכחצי מטר נוספים. אני מתכנן על "37 אבל זה לא משהו שחקוק בסלע
בחרתי ברזולוציה כפרמטר הראשי כי אני מאמין שהוא החשוב ביותר וגם הוא פחות או יותר הפילוג הראשוני ביותר בבחירת טלוזיה. בנוסף, שאר הפרמטרים לא מושפעים מהאות
כל השאר זה רק שיפורים מינוריים יחסית
לדעתי במרחקים וגדלי המסך הנ"ל אתה די תתקשה להבדיל בין מסך 720p ל FULL HD.
לעומת זאת אתה תבדיל בקלות יחסית בין מסך פלזמה ל LCD, למשל, ובין מסך LCD מצויין לגרוע (בהנחה שלכולם רזולוצייה דומה).
אני אישית לא הייתי "מחכה כמה חודשים". זה מדרון חלקלק - עוד כמה חודשים תמיד יישתלם לחכות עוד כמה חודשים...
אין איזו פריצת דרך טכנולוגית של פעם בכמה שנים שמחכה מעבר לפינה בעוד כמה חודשים, אז בשביל מה?
לעומת זאת אתה תבדיל בקלות יחסית בין מסך פלזמה ל LCD, למשל, ובין מסך LCD מצויין לגרוע (בהנחה שלכולם רזולוצייה דומה).
אני אישית לא הייתי "מחכה כמה חודשים". זה מדרון חלקלק - עוד כמה חודשים תמיד יישתלם לחכות עוד כמה חודשים...
אין איזו פריצת דרך טכנולוגית של פעם בכמה שנים שמחכה מעבר לפינה בעוד כמה חודשים, אז בשביל מה?
- oferlaor
- מנהל

במרחק 2+מ' ראיתי מסך 37" ב-720P שחשבתי שהוא FULL HD והתבדתי, לכן יש דברים בגו. ב-42" וב-50" המרחקים גבוהים יותר בהתאם.
אומנם אין פריצת דרך בקרוב, אבל יותר מסכים עם 1080p עשויים להיות
אם כך אתם טוענים שבמרחק הנל, בו המרחק הכי גדול בסלון מהטלוזיה עשוי להגיע עד 4 מטרים (הספה הרחוקה ועד הקיר) לא יראו הבדל משמעותי?
הייתי רוצה לבדוק זאת בעצמי, הבעיה היא איך לבדוק את איכות התמונה של ה360 בין טלזויות שונות
אם כך אתם טוענים שבמרחק הנל, בו המרחק הכי גדול בסלון מהטלוזיה עשוי להגיע עד 4 מטרים (הספה הרחוקה ועד הקיר) לא יראו הבדל משמעותי?
הייתי רוצה לבדוק זאת בעצמי, הבעיה היא איך לבדוק את איכות התמונה של ה360 בין טלזויות שונות
- aloni
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13341
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 11 פעמים
TeaTime, שים לב שענו לך כאן לגבי שאלתך בהקשר xbox. אם אתה מתכוון גם לצפות בטלויזיה ובdvd במסך זה אני לא בטוח שהערות החברים היו אותן הערות...
אני אגב למרחק 3.5 - 4 מטר, 37" זה מאוד קטן. אם המסך שלך כיום הוא 4:3 אז המסך החדש שלך ירגיש יותר קטן. אתה מוכן לזה?
אני אגב למרחק 3.5 - 4 מטר, 37" זה מאוד קטן. אם המסך שלך כיום הוא 4:3 אז המסך החדש שלך ירגיש יותר קטן. אתה מוכן לזה?
HiFiMusic IL
- oferlaor
- מנהל

לגבי 1080i מול 720P, ההבדל הוא דרמטי. בעיני הוא גם משמעותי כשמדובר במסך 768P ולא רק במסכי 1080P. יתר על כן, בגלל קצב הנתונים הגבוה יותר והעובדה ש-DOWNSCALING מתבצע במרבית המסכים באופן מוצלח למדי, במידה ויש DEINTERLACER סביר במסך, אזי התוצאות משמעותית טובות יותר אפילו על מקרני 720P.
קחו בחשבון שב-1080P הרזולוציה היא פי 2.25 מ-720P. אז קצב הנתונים נמוך יותר, אבל בתאכלס, 60HZ מול 30FPS או אפילו 24FPS זה לא דרמטי כמו פי שתיים ורבע רזולוציה!
ol_tweegy,
חשוב לציין שההמלצות הן ספציפיות לדרישה. כלומר, לכל אחד יש דרישות מעט שונות (אחרת כולנו היינו רוכשים את אותו מסך עם אותו מגבר ורמקול, לא?). הדרישות כאן מצביעות על צורך ברזולוציה גבוהה, מרחק צפיה קצר יחסית, מקור מחשב/XBOX ותקציב נמוך יחסית. במקרה כזה אני חושב שהמסכים שעליהם התייחסתי מתאימים בול לדרישות.
קחו בחשבון שב-1080P הרזולוציה היא פי 2.25 מ-720P. אז קצב הנתונים נמוך יותר, אבל בתאכלס, 60HZ מול 30FPS או אפילו 24FPS זה לא דרמטי כמו פי שתיים ורבע רזולוציה!
ol_tweegy,
חשוב לציין שההמלצות הן ספציפיות לדרישה. כלומר, לכל אחד יש דרישות מעט שונות (אחרת כולנו היינו רוכשים את אותו מסך עם אותו מגבר ורמקול, לא?). הדרישות כאן מצביעות על צורך ברזולוציה גבוהה, מרחק צפיה קצר יחסית, מקור מחשב/XBOX ותקציב נמוך יחסית. במקרה כזה אני חושב שהמסכים שעליהם התייחסתי מתאימים בול לדרישות.