היום חרגתי ממנהגי של לישון מאוחר ביום שישי וקמתי מוקדם בבוקר מלא ציפייה לראות את סדרת הטלוויזיות החדשה של סמסונג באולמי התצוגה בהרצליה.
ביליתי כשעה בחנות, מתוכה כ-45 דקות של בהייה במסך ה-55D8000 הפשוט-מדהים, וכ-15 דקות בשיחה עם נציג של סמסונג בשם אורן. להלן סיכום ההתרשמות והמידע שקיבלתי:
1. בחנות היו מוצגים כל דגמי סדרה 6, 7 ו-8 (כן, גם D7000 וגם D8000, אם כי בגודל 55 הייתה רק את ה-D8000)
2. לגבי ה-55D8000 (המסך שלבי חפץ פה ובשבילו הגעתי לתצוגה) - הוא פשוט מדהים. איכות תמונה מדהימה, ניגודיות מהממת, וחווית תלת-מימד שפשוט אין מילים. אורן היה מאוד נחמד והסכים "לשחק" קצת עם הגדרות החלקת התמונה (200 הרץ, וכיו"ב) כדי שאוכל לראות את ההבדלים בתלת מימד עם ובלי (לטעמי, עדיין עדיף בלי. אבל אורן אמר שאחרי שאתרגל לצפות עם, אי אפשר לחזור אחורה).
3. בחנות יצא לי לנסות את משקפי התלת מימד דגם 3700, שהיו קלות באופן מפתיע... ממש קלקר. החיסרון היחיד שהיה בהם, לטעמי, הוא שהם לא מכסים באופן מושלם את העיניים ולכן מאפשרות כניסת אור מסביב (מאידך, אם רואים בחושך, לא נראה לי שתהייה בעיה).
4. עדיין אין מחירים, אך צפויים להיות בשבוע הבא ("בעזרת השם"). כשלחצתי את אורן להביע בכל זאת דעה כמה מניסיונו עתידה לעלות ה-55D8000 - הוא העריך שבסביבות ה-32,000 ש"ח (!!!!!!!!!!) לפני הנחה (הניחוש שלו התבסס על היסטוריית מחירים של דגמי עבר בלבד, הוא הדגיש שאין לו שום מידע מבוסס ושהוא מקווה שהוא טועה).
5. אושר שהדגמים שימכרו בארץ ע"י סמליין הם דגמים מהמזרח, מייד-אין-תאילנד (ולא אמריקאי או אירופאי).
6. שימו לב שימו לב: לדברי אורן, למרות שבכל הסדרה החדשה יש משדרי WI-FI בילט-אין, עקב בעיה באישור תדרים של משרד התקשורת, כפי הנראה הפונקציה הזו תבוטל בכל המסכים. במקום זאת, סמליין יספקו קישוריות WI-FI לטלוויזיה באמצעות דונגל חיצוני שיסופק עם הטלוויזיה (מדינת חלם, מישהו?).
זה סיכום החוויה, שמחתי לשתף!
נ.ב. אם המחיר אכן יהיה כזה בשמיים (32K?!) ואאלץ ממקבלות תקציב לרכוש בייבוא מקביל כזה או אחר, כדי שאדע מה לחפש - מישהו יודע להצביע על ההבדלים בין הדגמים האמרקאיים לאירופאיים למזרחיים? (למעט DTT וחיבורי SCART, שלא ממש מעניינים אותי)