גאג'יה בררה או אסקסו בייסיק + מטחנה imini?
שלום לכולם ,
היום משתמש במכונה אוטומטית של קרופס. הקפה בינוני , ההקצפה זוועה והתחילו מחשבות שדרוג.
הנוחות של האוטומטיות זה פינוק, אבל מבחינתי, כבר לא על חשבון איכות הקפה.
אז איזו מכונה מבין ה 2 תנפק קפה טוב יותר ? אספרסו (בעיקר) וגם הפוך לעיתים .
הבנתי שמבין האוטומטיות הבררה נחשבת מכונת שמוציאה קפה איכותי, ושהאסקסו היא מכונת "כניסה" מבין הידניות, ולכן, הייתי שמח לקבל חוות דעת מנסיונכם.
הלכתי לטעום אספרסו מ 2 המכונות, זה לא עזר לי הרבה , הבחור שהדגים לי על האסקסו השתמש במטחנה שכנראה לא ממש היתה מכויילת למכונה הזו, ולמרות נסיונותיו לכייל כנראה שלא הצליח להגיע לאידיאל .
מבחינת התקציב, לחוץ... אם יש הצעות נוספות זולות יותר אשמח לשמוע, אך לא מעוניין במכונה משומשת.
תודה
ערן
היום משתמש במכונה אוטומטית של קרופס. הקפה בינוני , ההקצפה זוועה והתחילו מחשבות שדרוג.
הנוחות של האוטומטיות זה פינוק, אבל מבחינתי, כבר לא על חשבון איכות הקפה.
אז איזו מכונה מבין ה 2 תנפק קפה טוב יותר ? אספרסו (בעיקר) וגם הפוך לעיתים .
הבנתי שמבין האוטומטיות הבררה נחשבת מכונת שמוציאה קפה איכותי, ושהאסקסו היא מכונת "כניסה" מבין הידניות, ולכן, הייתי שמח לקבל חוות דעת מנסיונכם.
הלכתי לטעום אספרסו מ 2 המכונות, זה לא עזר לי הרבה , הבחור שהדגים לי על האסקסו השתמש במטחנה שכנראה לא ממש היתה מכויילת למכונה הזו, ולמרות נסיונותיו לכייל כנראה שלא הצליח להגיע לאידיאל .
מבחינת התקציב, לחוץ... אם יש הצעות נוספות זולות יותר אשמח לשמוע, אך לא מעוניין במכונה משומשת.
תודה
ערן
אתה מדבר על שתי מכונות בתקציבים שונים.(אלא אם כן התבלבלת והתכוונת לגאג'יה פיור ולא לגאג'יה בררה...)
הבררה נמכרת בסביבות 4300-5000 ש"ח כוללת מטחנה מובנית,ומוציאה לטעמי אספרסו טוב מאוד.
האסקסו בייסיק נמכרת בסביבות 2200 שח + האיי מיני ב 1000 ...נשאר לך 1000 שח ביד..
מהיכרות עם שתי המכונות הקפה מהבררה טוב משמעותית והמכונה איכותית יותר.
במחיר הזה אם אתה לא מחפש מכונה אוטומטית הייתי הולך על סילביה + מטחנה טובה אחרת.
בהצלחה!
וברוך הבא... (לאחר הקניה תעלה קצת תמונות בפוסט הדביק של שירשור הכרות וציוד קפה)
הבררה נמכרת בסביבות 4300-5000 ש"ח כוללת מטחנה מובנית,ומוציאה לטעמי אספרסו טוב מאוד.
האסקסו בייסיק נמכרת בסביבות 2200 שח + האיי מיני ב 1000 ...נשאר לך 1000 שח ביד..
מהיכרות עם שתי המכונות הקפה מהבררה טוב משמעותית והמכונה איכותית יותר.
במחיר הזה אם אתה לא מחפש מכונה אוטומטית הייתי הולך על סילביה + מטחנה טובה אחרת.
בהצלחה!
נערך לאחרונה על ידי nimitzg ב 03/06/2011 23:08, נערך פעם 1 בסך הכל.
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
נמרוד ידידי מצטער אבל אני חולק עליך.
אי אפשר להשוות בכלל מכונה אוטומטית למכונה ידנית עם מטחנה והקפה שיחלט מהידנית כאשר המטחנה תכויל יהיה בעשרות מונים טוב מכל מכונה אוטומטית.
הבחור שותה בעיקר אספרסו איך אפשר להמליץ לו על מכונה אוטומטית בכלל?
במחיר של הבררה הייתי קונה סילביה / אוסקר עם מטחנה ונהנה שנים רבות מקפה בליגת על.
מבין האוטומטיות הבררה בהחלט טובה אבל אינה יכולה להתחרות עם מכונה ידנית בשום פרמטר מלבד אולי הקצפת חלב בצורה נוחה.
אי אפשר להשוות בכלל מכונה אוטומטית למכונה ידנית עם מטחנה והקפה שיחלט מהידנית כאשר המטחנה תכויל יהיה בעשרות מונים טוב מכל מכונה אוטומטית.
הבחור שותה בעיקר אספרסו איך אפשר להמליץ לו על מכונה אוטומטית בכלל?
במחיר של הבררה הייתי קונה סילביה / אוסקר עם מטחנה ונהנה שנים רבות מקפה בליגת על.
מבין האוטומטיות הבררה בהחלט טובה אבל אינה יכולה להתחרות עם מכונה ידנית בשום פרמטר מלבד אולי הקצפת חלב בצורה נוחה.
לא התבלבלתי.
ברור לי שיש הפרש מחיר בין 2 האפשרויות .
זה לא אומר שיש בידי את ההפרש הזה, לפחות לא כרגע. אם ההפרש מחיר הזה יקנה לי נוחות מהירות ונקיון , ולא על חשבון איכות הקפה, אחשוב אם ואיך אני יכול למשוך את התקציב לכיוון הבררה.
אבל אם מראש , הבררה לא תספק קפה ברמה ובאיכות של מכונה ידנית, אז כנראה שאבחר באופציה הידנית .
זה שהבררה יקרה יותר, עדיין לא מבטיח שהקפה שהיא מנפקת איכותי , יחסית למכונה ידנית שזולה ממנה משמעותית.
זה לא אומר שיש בידי את ההפרש הזה, לפחות לא כרגע. אם ההפרש מחיר הזה יקנה לי נוחות מהירות ונקיון , ולא על חשבון איכות הקפה, אחשוב אם ואיך אני יכול למשוך את התקציב לכיוון הבררה.
אבל אם מראש , הבררה לא תספק קפה ברמה ובאיכות של מכונה ידנית, אז כנראה שאבחר באופציה הידנית .
זה שהבררה יקרה יותר, עדיין לא מבטיח שהקפה שהיא מנפקת איכותי , יחסית למכונה ידנית שזולה ממנה משמעותית.
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

הקפה של הבררה נחות יותר ובצורה משמעותית ממה שניתן להפיק ממכונה ידנית ומטחנה מכוילת.
חבל על הכסף שלך, תשקיע במכונה ידנית טובה ובמטחנה. ..
אגב גם הסט של האסקסו מעולה בתור כניסה אבל בכל זאת הייתי מציע לשקול ברמת המחיר של הבררה סילביה או אוסקר עם מטחנה בכדי לחסוך את השדרוג הבא.
בהצלחה!
חבל על הכסף שלך, תשקיע במכונה ידנית טובה ובמטחנה. ..
אגב גם הסט של האסקסו מעולה בתור כניסה אבל בכל זאת הייתי מציע לשקול ברמת המחיר של הבררה סילביה או אוסקר עם מטחנה בכדי לחסוך את השדרוג הבא.
בהצלחה!
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

האסקסו קלה יותר לשימוש אך הדוד שלה קטן יותר וזרבובית ההקצפה שלה קצרה ולא נוחה.
הסילביה בנויה טוב יותר, ראש החליטה שלה טוב יותר ויש לה opv שמגביל את לחץ החליטה ל 9 באר וכמובן מקציפה הרבה יותר טוב.
האוסקר שמעט יקרה מהסילביה עדיפה וכבר מעבירה אותך לליגה מקצועית של מכונות עם מחליף חום ובתמורה תקבל סוס עבודה שיכול לחלוט ולהקציף בו זמנית בלי המתנה וגם תוצאות טובות בקלות בניגוד לסילביה בגלל יציבות טמפ' טובה יותר.
המלצה שלי או סט של אסקסו או קפיצה לאוסקר עם מטחנה. באמצע זה לא מקום טוב
הסילביה בנויה טוב יותר, ראש החליטה שלה טוב יותר ויש לה opv שמגביל את לחץ החליטה ל 9 באר וכמובן מקציפה הרבה יותר טוב.
האוסקר שמעט יקרה מהסילביה עדיפה וכבר מעבירה אותך לליגה מקצועית של מכונות עם מחליף חום ובתמורה תקבל סוס עבודה שיכול לחלוט ולהקציף בו זמנית בלי המתנה וגם תוצאות טובות בקלות בניגוד לסילביה בגלל יציבות טמפ' טובה יותר.
המלצה שלי או סט של אסקסו או קפיצה לאוסקר עם מטחנה. באמצע זה לא מקום טוב
כפיר ידידי, אתה רשאי לחלוק... בשביל זה קיים הפורום.כפיר_ש כתב:נמרוד ידידי מצטער אבל אני חולק עליך.
הבחור שותה בעיקר אספרסו איך אפשר להמליץ לו על מכונה אוטומטית בכלל?![]()
....
בסוף ההחלטה היא של הבחור.
יש שיקולים שונים מדוע לקנות מכונה אוטומטית (אתה בוודאי מכיר אותם
ייתכן שחלקם נמצאים במערכת השיקולים של ערן (לא פירט)
אני אישית המלצתי על המכונה הזו לשלושה אנשים שונים על פניי מכונה ידנית כמו סילביה למשל
כיוון שלהם היה חשוב הנקיון וחוסר הרצון להתעסקות מרובה...
אז הם קונים פולי קפה איכותיים אצל אווה ומוצאים אספרסו מעולה ...
אני לא רואה בכך דבר רע.
"Cigars change thoughts into dreams."
- gedkoz
- חבר ותיק

- תגובות: 1405
- נתן תודות: 72 פעמים
- קיבל תודות: 116 פעמים
הי,ערן.! בררה בהחלט מכונה איכותית ובמיוחד כשנמכרת בסביבות 3000 שח' (בקופונים או דילים), אבל נדמV לי שאתה בשל לעבודה אמיתית : אסקסו בסיק היא בהחלט הטובה מבין כל הביתיות למעט סילביה (3.500 שח')...
דוד פליז,שלושה טרמוסטטים זה איתרון גדול , אבל אתה תגיע למחיר של כמעט 4000 שח'(בסיק +אי-מיני)... אופציה צנוע יותר זה גאג'יה -- קולור,פיור וכו'...מהם גם בלמידה אפשר להוציא אספרסו משובח.
דוד פליז,שלושה טרמוסטטים זה איתרון גדול , אבל אתה תגיע למחיר של כמעט 4000 שח'(בסיק +אי-מיני)... אופציה צנוע יותר זה גאג'יה -- קולור,פיור וכו'...מהם גם בלמידה אפשר להוציא אספרסו משובח.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
מכונה אוטומטית היא לא שדרוג מבחינת קפה אלא נסיגה אחורה לעומת כל דבר - עדיף אפילו קפסולות.
נמרוד - אתה לא רציני בקטע של אספרסו מצוין מהבררה? נוחה לשימוש כן, אבל אספרסו טוב? ...
נמרוד - אתה לא רציני בקטע של אספרסו מצוין מהבררה? נוחה לשימוש כן, אבל אספרסו טוב? ...
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
רק להמשיך להבהיר את הנקודה.
קח את המכונה האוטומטית הטובה ביותר בעולם ושים מולה את הבייסיק (או כל מכונה דומה) עם מפעיל שיש לו כמה חודשי ניסיון (אפילו אם יפעל מתוך שינה) והקפה שיתקבל יהיה עדיף בכמה וכמה רמות.
קח את המכונה האוטומטית הטובה ביותר בעולם ושים מולה את הבייסיק (או כל מכונה דומה) עם מפעיל שיש לו כמה חודשי ניסיון (אפילו אם יפעל מתוך שינה) והקפה שיתקבל יהיה עדיף בכמה וכמה רמות.
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
גאג'יה בררה מול אסקסו?!
זה בערך כמו להשוות סנדוויץ' משולש כזה שקונים מוכן בתחנת דלק מול מכונת לחם ביתית עם פסטרמה תוצרת בית
הבררה היא מכונה מעולה, אבל מעולה לקטגוריה שלה.
אין שום דרך להשוות אותה למכונה ידנית, ובטח שלא לאסקסו שהיא אחת הטובות ברמת המחיר שלה. מדובר במשקה אחר לחלוטין, לא בניואנסים אלא בליגה אחרת לגמרי של קפה!
במידה ואתה מוכן להתאמץ טיפה עבור הקפה שלך, אין מה לחשוב פעמיים ואתה חייב ללכת על מכונה ידנית + מטחנה.
זה בערך כמו להשוות סנדוויץ' משולש כזה שקונים מוכן בתחנת דלק מול מכונת לחם ביתית עם פסטרמה תוצרת בית
הבררה היא מכונה מעולה, אבל מעולה לקטגוריה שלה.
אין שום דרך להשוות אותה למכונה ידנית, ובטח שלא לאסקסו שהיא אחת הטובות ברמת המחיר שלה. מדובר במשקה אחר לחלוטין, לא בניואנסים אלא בליגה אחרת לגמרי של קפה!
במידה ואתה מוכן להתאמץ טיפה עבור הקפה שלך, אין מה לחשוב פעמיים ואתה חייב ללכת על מכונה ידנית + מטחנה.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
קצת עדכונים
אז אחרי שתקופה לא ממש היה לי זמן להתפנות לעניין, בשבוע האחרון קפצתי למספר חנויות לטעימות.
מתוך 3 חנויות שיצא לי לבקר , ב 2 מהן לא הצליחו להוציא אספרסו טוב (לטעמי) מהאסקסו. בחנות השלישית אחרי מאמצים והשקעה מצד צוות המכירות (ניסו כמה שוטים עם דרגות טחינה שונות) , יצא אספרסו לא רע. ה"בעיה" , שביקשתי לטעום גם מהאוסקר וההבדל בטעם היה כה משמעותי עד שהתחלתי לחשוב שלרכוש את האסקסו יהיה בזבוז כסף .
מצד שני, בחנות לא היה טמפר מקצועי בקוטר של האסקסו, אלא טמפר פלסטיק פשוט .
הפשטות באסקסו אטרקטיבית, המכונה מוכנה לעבודה די מהר, וממה שקראתי במאמר שפורסם כאן עליה הטמפ' שלה די יציבה ומכאן תתאים למשתמש ממהר כמוני . הפרש התקציב לעומת האוסקר גם הוא משמעותי (כמעט כפול) .
אז מה אתם אומרים, לתת צ'אנס לאסקסו ? או שאצטער על זה שלא חסכתי עוד קצת וקניתי אוסקר ?
מתוך 3 חנויות שיצא לי לבקר , ב 2 מהן לא הצליחו להוציא אספרסו טוב (לטעמי) מהאסקסו. בחנות השלישית אחרי מאמצים והשקעה מצד צוות המכירות (ניסו כמה שוטים עם דרגות טחינה שונות) , יצא אספרסו לא רע. ה"בעיה" , שביקשתי לטעום גם מהאוסקר וההבדל בטעם היה כה משמעותי עד שהתחלתי לחשוב שלרכוש את האסקסו יהיה בזבוז כסף .
מצד שני, בחנות לא היה טמפר מקצועי בקוטר של האסקסו, אלא טמפר פלסטיק פשוט .
הפשטות באסקסו אטרקטיבית, המכונה מוכנה לעבודה די מהר, וממה שקראתי במאמר שפורסם כאן עליה הטמפ' שלה די יציבה ומכאן תתאים למשתמש ממהר כמוני . הפרש התקציב לעומת האוסקר גם הוא משמעותי (כמעט כפול) .
אז מה אתם אומרים, לתת צ'אנס לאסקסו ? או שאצטער על זה שלא חסכתי עוד קצת וקניתי אוסקר ?
תראה, זו שאלה שרק אתה יכול באמת לענות עליה, אבל אם אני ״קולט אותך״, אתה תצטער שלא השקעת קצת יותר.
יש כאן אמרה שחוזרת על עצמה הרבה פעמים וכמעט תמיד קולעת:
Buy your second machine first
נראה לי שאין מקרה יותר מתאים מזה.
יש כאן אמרה שחוזרת על עצמה הרבה פעמים וכמעט תמיד קולעת:
Buy your second machine first
נראה לי שאין מקרה יותר מתאים מזה.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
אוסקר - ראית מה זה אספרסו טוב אז כבר אין דרך חזרה...
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

מהאוסקר יהיה יותר קל וגם בצורה עקבית להוציא שוטים טובים.
אל תשכח שמאוד חשוב לכייל את המטחנה, לפזר ולדחוס היטב את הקפה בסלסילה ולהתאים את טמפ' החליטה (גלישת טמפ' או קולינג פלאש בהתאם לסוג המכונה).
וכמובן להתשמש בקפהטרי. במרבית החנויות הקפה לא ממש טרי והמוכר לא תמיד מיומן ולכן לא ניתן באמת ללמוד על פוטנציאל המכונה.
גם מהאסקסו ניתן להוציא אספרסו טוב אבל צריך לעבוד קשה יותר לעומת האוסקר ומאידך לאוסקר יש הרבה יותר פוטנציאל לרבות יכולת הקצפה מסחרית...
לדעתי תשקיע ולך על אוסקר עם מטחנה.
אל תשכח שמאוד חשוב לכייל את המטחנה, לפזר ולדחוס היטב את הקפה בסלסילה ולהתאים את טמפ' החליטה (גלישת טמפ' או קולינג פלאש בהתאם לסוג המכונה).
וכמובן להתשמש בקפהטרי. במרבית החנויות הקפה לא ממש טרי והמוכר לא תמיד מיומן ולכן לא ניתן באמת ללמוד על פוטנציאל המכונה.
גם מהאסקסו ניתן להוציא אספרסו טוב אבל צריך לעבוד קשה יותר לעומת האוסקר ומאידך לאוסקר יש הרבה יותר פוטנציאל לרבות יכולת הקצפה מסחרית...
לדעתי תשקיע ולך על אוסקר עם מטחנה.
תם ונשלם
רכשתי Ascaso + מטחנה תואמת.
המאמר שקראתי כאן באתר לגביה סייע לי להבין שזו מכונה שמתאימה לי בשלב זה , מכונה פשוטה שלא מצריכה עקומת למידה ארוכה ושיחסית ידידותית למשתמש מבחינת שליטה על הטמפ' כמו גם מוכנה כמעט מייד לשימוש בבוקר.
כמו כן מגיע פירגון לצוות של סאפורה בגבעתיים, קיבלתי שירות מעולה ועזרה בכיול ראשוני של המטחנה .
השוט הראשון לא יצא להיט, כנראה שמתי פחות מידי קפה במסננת (הכפולה) , אבל ללמוד זה הרי חלק מהכיף .
ראיתי שנהוג כאן לצרף תמונות של פינת הקפה, אז הנה היא...
המאמר שקראתי כאן באתר לגביה סייע לי להבין שזו מכונה שמתאימה לי בשלב זה , מכונה פשוטה שלא מצריכה עקומת למידה ארוכה ושיחסית ידידותית למשתמש מבחינת שליטה על הטמפ' כמו גם מוכנה כמעט מייד לשימוש בבוקר.
כמו כן מגיע פירגון לצוות של סאפורה בגבעתיים, קיבלתי שירות מעולה ועזרה בכיול ראשוני של המטחנה .
השוט הראשון לא יצא להיט, כנראה שמתי פחות מידי קפה במסננת (הכפולה) , אבל ללמוד זה הרי חלק מהכיף .
ראיתי שנהוג כאן לצרף תמונות של פינת הקפה, אז הנה היא...
- docfeelgood
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 660
- נתן תודות: 67 פעמים
- קיבל תודות: 99 פעמים
אחלה פינה
תוסיף גם temper רציני במקום הפלסטיק השקיבלת עם המכונה
ויהיה לך אספרסו טוב יותר מכל בית קפה כמובן עם קפה קלוי טרי
תוסיף גם temper רציני במקום הפלסטיק השקיבלת עם המכונה
ויהיה לך אספרסו טוב יותר מכל בית קפה כמובן עם קפה קלוי טרי