יש לי מכונת דוד אחד עם מחליף חום (ויביאמה ג'וניור) ורציתי לדעת האם חליטה והקצפה בו-זמנית עלולה לפגוע באיכות האספרסו עצמו. גבי הגלישת טמפרטורה, אני עושה קולינג פלאש של בערך 3 שניות, האם זה מספיק? (או שאני ישעדיף לעשות קולינג פלאש עד שנורית החיווי של הדוד נדלקת והוא מגיע לטמפ' המקסימלית שלו בלחץ 1.1)
תודה!
Heat Exchanger: חליטה והקצפה בו-זמנית וגלישת טמפ'
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
עירבבת קצת את המושגים...
לא צריך גלישת טמפרטורה למכונה עם מחליף חום היות והמים לחליטה לא מגיעים מהדוד כמו בסילביה אלא ישירות ממיכל המים הקרים דרך מחליף החום.
אתה צריך לחמם את המכונה כארבעים דקות מראש כשהידית מחוברת לראש, להוציא את הידית ולטחון קפה ולדחוס היטב, לבצע קולינג פלאש עד שכל המים הרותחים נגמרים (בערך כעשר שניות) ויש זרימה יחסית רגועה של מים חמים, להמתין כחצי דקה ואז לחבר את הידית של הקפה ולחלוט.
אתה יכול בהחלט להקציף ולחלוט בו זמנית ולשם כך מכונה עם מחליף חום נועדה ואין בעיה.
לא צריך גלישת טמפרטורה למכונה עם מחליף חום היות והמים לחליטה לא מגיעים מהדוד כמו בסילביה אלא ישירות ממיכל המים הקרים דרך מחליף החום.
אתה צריך לחמם את המכונה כארבעים דקות מראש כשהידית מחוברת לראש, להוציא את הידית ולטחון קפה ולדחוס היטב, לבצע קולינג פלאש עד שכל המים הרותחים נגמרים (בערך כעשר שניות) ויש זרימה יחסית רגועה של מים חמים, להמתין כחצי דקה ואז לחבר את הידית של הקפה ולחלוט.
אתה יכול בהחלט להקציף ולחלוט בו זמנית ולשם כך מכונה עם מחליף חום נועדה ואין בעיה.
- joncafe
- גורו קפה

- תגובות: 2335
- נתן תודות: 124 פעמים
- קיבל תודות: 102 פעמים
לא מכיר אישית את המכונה שלך, אבל 3 שניות נשמע לי מאד קצר.
בלי תרמומטר קשה לדעת בדיוק, אבל הכלל הכללי אומר שמחכים עד שמפסיקים לצרת "אדים רושפים" מהראש (מה שנקרא לפעמים "water dance"), ואז מוסיפים עוד 2-3 שניות ומפסיקים את הפלאש.
בלי תרמומטר קשה לדעת בדיוק, אבל הכלל הכללי אומר שמחכים עד שמפסיקים לצרת "אדים רושפים" מהראש (מה שנקרא לפעמים "water dance"), ואז מוסיפים עוד 2-3 שניות ומפסיקים את הפלאש.
Everything should be made as simple as possible, but not simpler
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
קודם כל, אני מסכים עם כפיר ואכן לא צריך גלישת טמפ' למכונה עם HX.
אבל בכל זאת, אם כבר העלת את זה - אולי זה דווקא רעיון מעניין?
הרי הדוד הוא זה שמחמם את ה-HX.
האם במכונות HX נפוצות (דוד 1.6 ליטר) הגלישה תורגש בכלל ע"י ה-HX?
אבל בכל זאת, אם כבר העלת את זה - אולי זה דווקא רעיון מעניין?
הרי הדוד הוא זה שמחמם את ה-HX.
האם במכונות HX נפוצות (דוד 1.6 ליטר) הגלישה תורגש בכלל ע"י ה-HX?
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -