אמנם לא ניסיתי אותו כי מצאתי אותו רק אחרי שהתחלתי להכין לבד (נשאר שוקולד לציפוי העוגה שאשתי הכינה) אבל לפי התמונות ולפי כל מה שראיתי בכל המתכונים ברשת התוצאות לא קרובות לפולים המצופים המסחריים שראיתי, שדומי בעובי שלהם ל"קליק". מישהו יודע איך מגיעים לזה שציפוי השוקולד יהיה כ"כ עבה יותר?
אגב פיזרתי בסוף אבקת קקאו מלמעלה וזה נראה ממש יפה (וטעים יותר).
שמעתי את התזונאית ההיא שמופיעה בערוץ 2 אומרת שכל המכלול של פול הקפה מכיל גם חומרים לא בריאים (לכן מומלץ לשתות אספרסו שעשוי רק ממיצוי פולי קפה על פני נס קפה שמכיל את כל הפול, למרות שהקפאין גבוה יותר [אני בכלל חשבתי שזה להפך]).
ככה שאני מסיק שהתשובה היא שזה לא בריא, אבל כמו בכל דבר - מינונים.
המתכון שלי הוא מאד פשוט וקל
אם אתה רוצה תוצאות יותר מקצועיות אז צריך להשקיע יותר , לרכוש שוקולד גולמי, לטמפר אותו ואז להכין
ועכשיו בקיץ בהחלט יעזור לשים את הפולים במקפיא.
לגבי הבריאות, לא שמעתי בחיים שזה לא בריא, כמה פולים אתה כבר מסוגל לאכול ?
מאור_בר כתב:שמעתי את התזונאית ההיא שמופיעה בערוץ 2 אומרת שכל המכלול של פול הקפה מכיל גם חומרים לא בריאים (לכן מומלץ לשתות אספרסו שעשוי רק ממיצוי פולי קפה על פני נס קפה שמכיל את כל הפול, למרות שהקפאין גבוה יותר [אני בכלל חשבתי שזה להפך]).
ככה שאני מסיק שהתשובה היא שזה לא בריא, אבל כמו בכל דבר - מינונים.
מאור_בר כתב:תודה רוני,
איך שוקולד גולמי משפיע על עובי הציפוי?
ומה זה לטמפר אותו? יש לי טמפר לקפה
...
שוקולד גולמי הוא יותר איכותי מ שוקולד ציפס.
לגבי העובי, אתה לא תצליח להגיע לעובי של המוצר המיסחרי כי יש להם מכונה מיוחדת, אגב חשבתי פעם להשקיע במכונה כזו אבל זה נבדק ונמצא לא כלכלי
מכניסים מצד אחד פולי קפה ושוקולד, ומצד שני יוצאים פולי קפה מצופים
האמת שאני מכיר מישהי שעובדת במקס ברנר (כן זה כיף כמו שזה נשמע) אני אשאל אותה בהזדמנות
קודם כל, לאחר כל קליה אני טועם את הפולים (אני כבר יודע אם הקפה יהיה טעים לפי טעם הפולים) וגם כחטיף, מדי פעם, כשבא לי קצת להתעורר - אני לועס לי קפה, כמו גת
יש מישהו ביבנה שמיבא את המכונות האלא לארץ, אם מישהו מעוניין רק יחפש באינטרנט עסק של יבוא מכונות מזון ביבנה, נראה לי שזה אותו מכשיר או דומה לזה שמצפה שקדים בסוכר, ולמעשה אם היה יותר חם היה אפשר אולי לקלות בזה קפה.
חברים - ממליץ לכם בחום, בפעם הבאה שאתם בתל-אביב, לעבור אצל אלי טראב. הבחור הצעיר הזה הוא אחד השוקולטיירים הטובים בארץ (לעניות דעתי) והפולים המצופים בשוקולד מריר שהוא מוציא תחת ידיו הם, שוב לדעתי, הטובים ביותר שיש. כל אחד מהם יוצא כמו טראפל קטן. יש לו שיטת ציפוי ייחודית והתוצאה לא דומה לאף מוצר אחר. ולא - אני לא מקבל ממנו כסף על הפרסום