שמירת קפה בפריזר, שקית ניילון, ואקום או שסתום
- joncafe
- גורו קפה

- תגובות: 2335
- נתן תודות: 124 פעמים
- קיבל תודות: 102 פעמים
מקריאה (ולא מנסיון), שמירה בפריזר היא טובה כל עוד מקפידים על תהליך נכון.
שני הדברים החשובים ביותר הם:
1) שמירה על אטימה מוחלטת של הכלי, ורצוי שיהיה בואקום או לפחות מכווץ היטב להוצאת אויר (כי אחרת אדי המים שקיימים בחלל מתעבים וקופאים).
2) בהפשרה יש להפשיר היטב תוך שמירה על האטימה, כדי שהתעבות לא תגיע לפולים ותרטיב אותם. רצוי להפשיר שעות רבות לפני השימוש.
אני חושב שיש כאן כמה אנשים בפורום שמנוסים בענין (hosq לדוגמה).
שני הדברים החשובים ביותר הם:
1) שמירה על אטימה מוחלטת של הכלי, ורצוי שיהיה בואקום או לפחות מכווץ היטב להוצאת אויר (כי אחרת אדי המים שקיימים בחלל מתעבים וקופאים).
2) בהפשרה יש להפשיר היטב תוך שמירה על האטימה, כדי שהתעבות לא תגיע לפולים ותרטיב אותם. רצוי להפשיר שעות רבות לפני השימוש.
אני חושב שיש כאן כמה אנשים בפורום שמנוסים בענין (hosq לדוגמה).
Everything should be made as simple as possible, but not simpler
דוקא השסתום לא בטוח לשימוש במקפיאים כי הוא לא לגמרי ONE WAY ואז ריחות של קבב מוקפא מגיעים אל הקפה שלך
אני אוטם בשתי אריזות ולא לוקח סיכון, מספיק קפה כבר הלך לי לפח בגלל הקפאה לא נכונה. כמובן כשמפשירים, מחכים כמה שעות אחרי שמוציאים מהמקפיא.
אני אוטם בשתי אריזות ולא לוקח סיכון, מספיק קפה כבר הלך לי לפח בגלל הקפאה לא נכונה. כמובן כשמפשירים, מחכים כמה שעות אחרי שמוציאים מהמקפיא.
what's next?
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
הקפאה טובה כל עוד הקפה נמצא באריזה המקורית שלו והוא אטום.
בכל מקרה אין לפתוח את השקית עד שטמפרטורת הקפה הגיעה לטמפרטורת החדר אחרת יהיה עיבוי והקפה ייספח נוזלים, מה שיהרוג אותו.
לגבי השקיות שהתכווצו במקפיא, זה ברור, גז בטמפרטורה נמוכה יותר תופס פחות נפח.
בכל מקרה אין לפתוח את השקית עד שטמפרטורת הקפה הגיעה לטמפרטורת החדר אחרת יהיה עיבוי והקפה ייספח נוזלים, מה שיהרוג אותו.
לגבי השקיות שהתכווצו במקפיא, זה ברור, גז בטמפרטורה נמוכה יותר תופס פחות נפח.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
שים מדבקה על השסתום ומשם למקפיא.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
למרות שכבר כתבתי על זה, אין על השקיות ואקום של סנו. הן זולות, עובדות מצויין, שומרות על הואקום למשך שבועות ועמידות בהקפאה. לצורך העניין הן עובדות יותר טוב אפילו מהשקיות המקבילות של ZIPlock הידועה.
מומלץ בחום.
מומלץ בחום.